CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
je po spojení s hráčem, uložit a nahrát ORCZ
Tak po posl. aktualizaci už neplatí ani to, teď to ORCZ dotáhl na vyšší level. Že se za socíku kradlo a stavební materiál, vůbec, ale ukrást takhle celý náklad, to uže je moc... :)

Přidal jsem mu do cesty WP 3XXxx, který jej měl podržet, aby nejel hned po odvěšení.

Edit:
Po shlédnutí do editoru (shrnutí situace):
1. Pokud najedu na AI v Křížanech a nepřeuložím, AI je v Káčově po odvěšení vytečkován.
2. Pokud přeuložím, tak se rozjede.
3. Po umístění WP 3XXxx, i když je bod blízko, AI se rozjede a po vypršení čsu na něm zmizne. Přijel jsem se sekyrou kvůli paxů, takže bod stačil vypršet. Nevím, jestli by na něm nezmizel i kdyby zastavil. Pokud dám sledovat AI a nespojím se s ním, v Káčově na bodě zastaví a po vypršení ĉasu bloku, normálně odjede na vlečku.

Takže Acatus má pravdu, ty WP se chovají fakt divně.

Save ti bude fungovat. Zkus to i z něj.
Tak tohle už nikdy neudělám. :-) Aktualizovat, nespoštět ze Save a při testech jediné hrát celé znova.

Teď miniaktivita a AI se normálně hne i bez přeuložení. Problém opět v paxech, přesně opačný. Teď když uložím a nahraju ve zvratové, tak mi pod tabulkou F10, neukazuje v následné stanici žádné cestující, kód 10000 + počet dalších paxů ve zvratové stanici.

paxi6.jpg

Tak po posl. aktualizaci už neplatí ani to, teď to ORCZ dotáhl na vyšší level. Že se za socíku kradlo a stavební materiál, vůbec, ale ukrást takhle celý náklad, to uže je moc... :)

Přidal jsem mu do cesty WP 3XXxx, který jej měl podržet, aby nejel hned po odvěšení.

Edit:
Po shlédnutí do editoru (shrnutí situace):
1. Pokud najedu na AI v Křížanech a nepřeuložím, AI je v Káčově po odvěšení vytečkován.
2. Pokud přeuložím, tak se rozjede.
3. Po umístění WP 3XXxx, i když je bod blízko, AI se rozjede a po vypršení čsu na něm zmizne. Přijel jsem se sekyrou kvůli paxů, takže bod stačil vypršet. Nevím, jestli by na něm nezmizel i kdyby zastavil. Pokud dám sledovat AI a nespojím se s ním, v Káčově na bodě zastaví a po vypršení ĉasu bloku, normálně odjede na vlečku.

Takže Acatus má pravdu, ty WP se chovají fakt divně.

A ty zas meleš a pleteš vše dohromady. Acatus měl WP 40000.

Já už nevím, co platí a co ne. Takhle se chyby neodlaďují. Nepiš sem hned první bug, co chytneš. Nebudu na nic reagovat.
Prosím tě, sorry byl to zmatek a hlavně zbytečná jízda na test, jel jsem z uložené pozice po aktualizaci a když jsem jel nanovo miniaktivitu od začátku po aktualizaci, bylo to jinak. Proto jsem psal, že když už budu testovat, už nikdy nepojedu z uložené pozice. Zatím platí to, že když uložím a nahraju teď po poslední aktualizaci, ve stanici kde je revers a kód 10000+paxi co mají nastoupit, je v následné stanici při cestě zpět okénko bez paxů:
paxi6.jpg

Takže, po testech zjištěno tohle:

AI_Kacov.jpgAI_Kacov2.jpg

Tohle dělala (dělá) souprava hráče po přestupu do AI a odvěšení, že bere poze návěstidla. Odvěšený AI byl proti tomuhle imunní a zdaá se, že po nějakých úpravách tohle přebral. Fakt nevím.

A k Paxům, ta samá testovací aktivit. Za chvíli pošlu.
Takhle vypadá F10 před přeuložením, jedu z N. Lhoty:
paxi.jpg

Takhle po přeuložení aktivity:
paxi2.jpg

Samozřejmě trasa až do Nové Lhoty, vim, že poslední stanice je bez paxů a výtupní, to jen abychom předešli nedorozumění.

Pokud jedu aktivitu bez uložení a nahrání, paxi šlapou jak hodinky.

Dovolím si sem taky nahlásit drobnou chybku - poskočení nebe (slunce) při jaru, jasnu a času 12:20. Spatřeno na Plzeňsku, přímo v Plzni na hlavním. Další "defekty na nebi" jsem zatím nehledal... ;)

Takže, po testech zjištěno tohle:

Zobrazit přílohu 43080Zobrazit přílohu 43081

Tohle dělala (dělá) souprava hráče po přestupu do AI a odvěšení, že bere poze návěstidla. Odvěšený AI byl proti tomuhle imunní a zdaá se, že po nějakých úpravách tohle přebral. Fakt nevím.

A k Paxům, ta samá testovací aktivit. Za chvíli pošlu.
Takhle vypadá F10 před přeuložením, jedu z N. Lhoty:
Zobrazit přílohu 43082

Takhle po přeuložení aktivity:
Zobrazit přílohu 43083

Samozřejmě trasa až do Nové Lhoty, vim, že poslední stanice je bez paxů a výtupní, to jen abychom předešli nedorozumění.

Pokud jedu aktivitu bez uložení a nahrání, paxi šlapou jak hodinky.

V update je oprava paxů. Mělo by to už chodit. K chování AI napíšu jen to, že se zřejmě nedodržela nutná vzdálenost pro danou akci. Jakmile jsem zastavil dříve a ne na konci perónu, vypadalo vše ok.

Divné, jako aktivitář vím, kde jsem umístil WP a zastavil jem před ním. A zvláštní je, že i když jsem jej dal až ke skrytému návěstidlu, výsledek byl stejný. Asi jej úplně smažu, aby se AI hnul hned po odvěšení. Ale je to fakt divné. Ten WP je až ZA perónem.

Čo je prosím táto prídavná gravitácia? Som si to náhodou všimol. Vozeň Zaes prázdny.

Přílohy

• GRAVI.jpg
    GRAVI.jpg
    474 KB · Zobrazeno: 29
Dovolím si sem taky nahlásit drobnou chybku - poskočení nebe (slunce) při jaru, jasnu a času 12:20. Spatřeno na Plzeňsku, přímo v Plzni na hlavním. Další "defekty na nebi" jsem zatím nehledal... ;)
Přiznám se, že těm vektorům pohybu slunce moc nerozumím. Ale upravil jsem, aby tam nebyl tak viditelný skok. Snad se nic jiného nerozhodilo. :)

Ahoj. Ono s tím blokem WP 3XXxx, je to malinko složitější. Není to případ ignorace WP, který jsme řešili s Icikem. Ono povětšinou, když jedeš vícekrát po stejné koleji a odjíždíš třeba i 2x přes stejné odjezdové návěstidlo, OR, ne jen ORCZ, veme jen jeden z WP 3XXxx. Pokud se tak stane. Stačí jeden z bodů posunout za návko a začnou fungovat oba. Někdy, když se objíždí souprava, musí se dát blok třeba někam na vedlejší kolej. Tohle, pokud se tak stane, se musí vychytat stylem pokus, omyl
Jo. To mi říkej! Na 042 ještě navíc se skupiňáky. Hodiny laborování, konečně last zkušebka a zase se to chová jinak. V Opočně mám dva WP3XXXX před jedním skrytým odjezdovým. Zadal jsem je každý do dané x-té trasy (posunu) hráče na té koleji... párkrát mi to fungovalo, ale stačilo hrábnout v Náchodě do trasy hráče a celé se to rozsypalo. Překreslím celou trasu hráče odznova a von se ztratil zase traffic. Děsná pakárna ty šibovací mise. Posunout WP3xxxx za návko mě nenapadlo. Vyzkouším. Díky.

Jo. To mi říkej! Na 042 ještě navíc se skupiňáky. Hodiny laborování, konečně last zkušebka a zase se to chová jinak. V Opočně mám dva WP3XXXX před jedním skrytým odjezdovým. Zadal jsem je každý do dané x-té trasy (posunu) hráče na té koleji... párkrát mi to fungovalo, ale stačilo hrábnout v Náchodě do trasy hráče a celé se to rozsypalo. Překreslím celou trasu hráče odznova a von se ztratil zase traffic. Děsná pakárna ty šibovací mise. Posunout WP3xxxx za návko mě nenapadlo. Vyzkouším. Díky.
Mně spíš připadá, že problém mohly způsobit úpravy brždění AI, kdy nestaví přesně na WP a tím pádem při nevhodně umístěném akčním bodu se nedodrží nutná minimální vzdálenost a začne to blbnout.
Ale to je jen domněnka. To musí ověřit aktivitáři.

Mně spíš připadá, že problém mohly způsobit úpravy brždění AI, kdy nestaví přesně na WP a tím pádem při nevhodně umístěném akčním bodu se nedodrží nutná minimální vzdálenost a začne to blbnout.
Ale to je jen domněnka. To musí ověřit aktivitáři.
Jak dorazím domů udělám report. To protahování za WP je trochu na... AI by měl zastavit čelní hranou na WP a dál ani ťuk. Pak vysvětlím proč. Nejlíp by bylo, aby dobržďoval jak teď, ale před WP a přes něj nejel a mám obavu, že věechny ty anomálie se odvozují od téhle úpravy přes WP.

Takže k těm vyčkávacím bodům. My aktivitáři, kteří tvoříme manipuláky, posuny, a posuny AI je pro nás ten WP 3XXxx, kterým zastavujem vlaky takový středobod a pomůcka v editoru, na kterou se můžem spolehnout. Třena i zastavení před přechodem, kdy jsme umístili WP3XXxx před zaznačenou čáru vyznačijící přechody a věděli jsme, že AI bezpečně před přechodem zastaví, nebo když děláme nájezdy vlaku na vlak atd... Prosite a jednoduše, teď je to taková neřízená střela, kdy musím fyzicky kontrolovat jak daný vlak zastaví a posunovat WP, tohle je fakt špatné. Nechi vracet chování AI, teď je přerozenější, ale @Icik, prosím, nešlo by to udělat tak, aby ty AI vlaky opravdu nepřetahovaly ten bod a začaly brzdyit před ním, tak aby na něj dojely přesně tou přední hranou, jak to bylo a dál ani ťuk? Nehledě na to (tam nevím, jak se to teď chová), ale WP je středobod ipři umisťování praporků s posunovačem, kde má přesně stát, Je toho mraky, to bych tu asi sepsal fakt román. Prostě by fakt stačilo za bod WP ani o píď. :)

Tak pasxi ve zvratových blbnou stále. Z Křížan vvyjedu jako Sv a 1. stanice, kde nabírám je Káčov, teď jsem hned na začátku musel přeuložit (práce na aktivitě). A Káčov projíždím 3x a po přeuložení mám místo 20, 60 paxů a jsem v prdeli, bo mi ani nevlezou do Hurvajze. Kód 10000 tam musí být, poběač tam vždy vystupují cestující a nastupují noví. Následná stanice je správně.
paxi.jpgpaxi2.jpg

Back
Nahoře