CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Jindra mě to jednou vysvětloval. Ty stahovačky, změny napájení, atd., se naklikávají na souřadnice. Takže není vliv na to to nějak změnit. Když bude potřeba, musí to udělat zase ten Jindra. Ale něco se měnilo, protože mě psal Icik, jestli jsem to zkoušel a je vše OK. Já to ale teď vyzkoušet nedovedu, protože jsem nachcípanej a je mi tak zle, že u toho nevydržím sedět.

Je možné, že jsem si z trati smazal/přesunul/špatně zkopíroval nějaký soubor, ale je zvláštní, že i kámoš má Kunčice bez napětí.
Zítra ještě zkusím si trať přetáhnout ze zálohy a uvidím, jestli to pomůže.

Ahoj Iciku,
dneska jsem si chtěl projet novou aktivitu od Acatuse a na vjezdu do Kunčic, ze směru od hlavního nádraží v Ostravě, mi slítne napětí na 0V a v celém obvodu stanice jsem bez napětí v troleji. Kámoš mi před chvílí hlásil stejný problém.
Vyzkoušel jsem to i ve volné jízdě a tam jsem taky od vjezdu do Kunčic bez napětí. Vím, že kdysi jsem tudy jel se svojí aktivitou Regiojetu a vše fungovalo. Nedělala se v poslední době nějaká aktualizace stahovaček? Mrknul by ses na to, prosím? :)
Tohle jsem se "pokusil" sám opravit. Nacvakal jsem tam průběžně 2 napěťové markery 3kV. Tak snad to bude stačit.

Jindra mě to jednou vysvětloval. Ty stahovačky, změny napájení, atd., se naklikávají na souřadnice. Takže není vliv na to to nějak změnit. Když bude potřeba, musí to udělat zase ten Jindra. Ale něco se měnilo, protože mě psal Icik, jestli jsem to zkoušel a je vše OK. Já to ale teď vyzkoušet nedovedu, protože jsem nachcípanej a je mi tak zle, že u toho nevydržím sedět.
To je právě ono. Když něco někdo změní v kódu ORCZ pro novou verzi tratě, tak se to změní i v té od Martina. Poněvač tam zůstal původní nepřejmenovaný trk. soubor a další kořenové soubory a ORCZ nepozná, že je tam originál trať, nebo nová verze. Díky stejným kořenovým souborům tratě to bere jeko jednu a tu samou trať. Tím v tom vznikne chaoz. Stačí, když kluci změní názvy těhle kořenových souborů. Je to vlastně stejné, jak u modelů, pokud necháš shodné názvy s., wag. souborů, tak se kopou, i když budou v odlišných složkách.

Ahoj Iciku,
dneska jsem si chtěl projet novou aktivitu od Acatuse a na vjezdu do Kunčic, ze směru od hlavního nádraží v Ostravě, mi slítne napětí na 0V a v celém obvodu stanice jsem bez napětí v troleji. Kámoš mi před chvílí hlásil stejný problém.
Vyzkoušel jsem to i ve volné jízdě a tam jsem taky od vjezdu do Kunčic bez napětí. Vím, že kdysi jsem tudy jel se svojí aktivitou Regiojetu a vše fungovalo. Nedělala se v poslední době nějaká aktualizace stahovaček? Mrknul by ses na to, prosím? :)
Ahoj,
jo, ty Kunčice byly skvělé. Uvíznul jsem tam s tím "diverzantem" křížem přes celé severní zhlaví a hned mě napadaly technologie na záchrannou misi:-)
Nadto zrovna jedu EC 142 Ostravan od MilanaV a ve Svinově to samé. Dnešní aktualizace tomu nepomohla. Hranice kde napětí v trolej je a kde to už spadne je u konce střechy perónu ve směru na Prahu. Zastavím pod střechou, tak napájí, rozjedu se a po chvilce to spadne.

zhruba v tomto místě je hranice, odkud je to ve Svinově bez napětí. Jedu ještě na původní Martinově verzi bez té nové aktualizace kolem Svitu...
a nevím, jestli to něčemu pomůže, ale poprvé jsem to zpozoroval (v Kunčicích) po aktualizaci 1.9.481 z 23.12. Před ní byly ty Kunčice pod napětím. Naposledy jsem to tam bez potíží projel 20.12. večer.
Svinov bez napeti.jpg

Ahoj, tohle je fakt nemilé. Hoši, tohle bylo vše OK. Takže netuším, kdo se pohrabal v souborech napětí pro ORCZ (stahovaček), ale takhle jsou aktivity nehratelné, jak Alcaponeho, moje, tak koukám i Acatuse a myslím, že i dalších, co vedou trasy přes Ostravsko a možná ne jen tam.

Zase jsme Dane mohli poznat tu bezmoc, když tramvaj na základě nějaké nečekané proměnné nejede:-)
Já si to náhodou užil. ... a docela by to bylo pro nás aktivitáře zajímavé, kdyby jsi mohl zadat do aktivity poruchu HV, či nechat mašinu zdechnout a namodelovat misi s řešením problémů, aniž by o tom hráč měl dopředu tucha. Např. při změně systému to nastavit na poruchu střídavého vypínače a teď se hráči ukaž, jak zvládáš předpisy, co s tím? Např. ve 160ce v Nedakonicích (ve hře, reál je už jinde).
Nemyslím tu defaultní nastavenou normu (hranici), kdy se motor posere, mnohdy nereálně (protože to je pro celou lokomotivní řadu), ale prostě kód WP např. 8XXXXX, kterým by jsi zneschopnil hráčům danou mašinu. Do hlášek na trať bys hráče korigoval, jestli se rozhodl správně, nebo chybně a na správnou reakci hráče bys postavil záchrannou technologii. Nechal bys ho chvíli přemýšlet, jestli dá stav HV dohromady, nebo je HV kaput a pak bys těžil ze zpoždění s reálnou příčinou. Stačil by restart do baterek apod. - až neschopná.

a docela by to bylo pro nás aktivitáře zajímavé, kdyby jsi mohl zadat do aktivity poruchu HV, či nechat mašinu zdechnout
Tohle mne napadlo několikrát, byla by to pecka. Ale sám víš, že s tím musíš počítat ve scénáři. a musel by to zadat aktivitář. Neřízeně nelze, už vdím ty rozsekané klávesnice, když v 3. díle Pn moji aktivity z Kolína dojedeš do Kunčic a zůstaneš tam viset, po všech peripetiích cestou, které překonáš...
:)

Jste někdo schopný napsat, kde všude na tom Ostravsku chybí napěťové markery? Třeba už jde jen o ten Svinov.

Jste někdo schopný napsat, kde všude na tom Ostravsku chybí napěťové markery? Třeba už jde jen o ten Svinov.
To nebude tak jednoduché, bude se to muset zase hlásit a postupně vychytávat v aktivitách, nebo volné jízdě, kdo na problém narazí. Nejjednoduhší by bylo vrátit zpět, což asi jen tak nepůjde. Takže zas bohužel piplačka a hlásit.

Ze Žiliny přes Karvinou do Svinova jsem beznapěťový úsek nezaznamenal. Resp. to nikde nespadlo. Dvacka maže nejspíš diverzanta přes Havířov, tak snad pak písne a já teď zkusím projet volnou jízdu Přerov - Svinov, jestli to pomůže?

Jj, pomůže. Zkus si ale restartovat OR CZ/SK, aby se načetla databáze (doplnil jsem Svinov) a pak projet. Klidně přes save/load.

Zase jsme Dane mohli poznat tu bezmoc, když tramvaj na základě nějaké nečekané proměnné nejede:-)
Já si to náhodou užil. ... a docela by to bylo pro nás aktivitáře zajímavé, kdyby jsi mohl zadat do aktivity poruchu HV, či nechat mašinu zdechnout a namodelovat misi s řešením problémů, aniž by o tom hráč měl dopředu tucha. Např. při změně systému to nastavit na poruchu střídavého vypínače a teď se hráči ukaž, jak zvládáš předpisy, co s tím? Např. ve 160ce v Nedakonicích (ve hře, reál je už jinde).
Nemyslím tu defaultní nastavenou normu (hranici), kdy se motor posere, mnohdy nereálně (protože to je pro celou lokomotivní řadu), ale prostě kód WP např. 8XXXXX, kterým by jsi zneschopnil hráčům danou mašinu. Do hlášek na trať bys hráče korigoval, jestli se rozhodl správně, nebo chybně a na správnou reakci hráče bys postavil záchrannou technologii. Nechal bys ho chvíli přemýšlet, jestli dá stav HV dohromady, nebo je HV kaput a pak bys těžil ze zpoždění s reálnou příčinou. Stačil by restart do baterek apod. - až neschopná.
Mně by se zase líbil servis v podobě uvízlého auta na přejezdu. Kolizní model je a pokud by hráč včas nezareagoval, způsobil by náraz MU (žádné drasťárny, jen konec hry). Tento servis by tam byl jen omezenou dobu a aktivitář by s tímto zdržením počítal. Plus malý minipříběh v podobě textových hlášení.

Jo. databáze s tím časem se evidentně načetla. V tom Svinově se tím podařilo obnovit napájení jen o cca 30 metrů dál, od místa na otisku výše. Už to vypadalo dobře, když se u té mise Ostravana rozjížděl Leoš vedle na 1. SK se sběračem nahoře, ale fakt zhruba po 30 metrech směr Přerov to prásklo zase a dále jízdou setrvačností je to bez napětí. Dělám si jednoduchou misi s brejlákem na přípřeži, ať to případně nemusím furt předělávat.

Jindřich to správně opraví. Už na tom dělá. Vypadá to, že tam někdo nakliknul 0 V marker.

Back
Nahoře