CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Ty kupice vloček můžu trošku zmenšit a lesk ubrat. Ale prioritně husté sněžení má znepřehlednit výhled, ale intenzita by se měla po celý čas sněžení měnit a to v dynamickém počasí integrovaného v kódu (tam se to děje samo), tak i v počasí od aktivitáře (záleží na aktivitáři).

Ono to je zrádné. Ve dne vločky jsou vidět spíš jen tam, kde je tmavší pozadí, jinak mají barvu padlého sněhu a teda splývají s pozadím. A hlavně je vidíš tak do 20-50 metrů před sebe. Potom už to začíná splývat do jakési mlhy, ale to se asi dá nastavit.
V noci pak záleží na zdroji světla a to se v OR udělá těžko. Na YT se dají najít videjka, např. (snad budou fungovat záložky):

V update najdete verzi, která má vylepšenou fyziku padajících vloček. Vločky jsou nyní při jízdě vystřelovány proti sklu lokomotivy a je jich vidět při jízdě o trochu méně stejně jako v reálu. Vyzkoušejte. :)

Ahoj.
Setkal se někdo s tím, že se mu cca po hodině jízdy aktivity sekne obraz a zvuky jedou dál? Kdysi mi to dělala jedna připečená ramka, ale vyměněna. Tak doufám, že jsem nezapekl jinou. :-)

No mně to udělal jednou u testů Pálavského okruhu a teď před Všetatama u 2. dílu Pn66041. 1. situace, déšť a 2. bořka, silný děšť, mlhy. Tak doufám, že jsem místo cukroví neupekl ramku, raspektive chladící proužek pod ní. To byla ta situace na minulé slezině, kdy mi vypínal comp a já myslel, že to zdroj. Ale ORCZ se mi nikdy takhle nehryzal.

Na to zaseknutí si stěžovalo víc lidí. Hm, musí se tedy zjistit, co to způsobuje. V nejnovějším update jsem počet částic sněhu/deště stáhl ze 4 na jen 2 streamy. Prosím zkuste a pomozte mi najít "viníka".

Myslím, ale netvrdím, dālá to v aktivitách a přijde mi, jako by už toho na ORCZ bylo moc. Jakoby se zacyklil. Dojel jsem do obsazené Lysé, uloženo na vjezdu. Zastavil jsem, odvěsil Wapky a když jsem v ČDC 130 přešel na 2. stanoviště, zásek obrazu a zvuk se přehrável. Bouřka, max. srážky, které začaly ubývat. Jízda vkuse od Všetat, kde se to hryzlo předtím. Reset compu, nahráno z uložené pozice na vjezdu do Lysé a v pohodě.

Zdravím, nevím jestli je na dotaz vhodné vlákno, ale již několikátý update Pack Vectron mi přestala fungovat ''píštala'' na kláv B. :-D vždy jsem si liboval v tom dvojitém houkání co Vectron v realu má...ale teď už to nejde, přepsal se jen nějaký textak..nebo už to zmizelo ? Moc děkuji předem

Myslím, ale netvrdím, dālá to v aktivitách a přijde mi, jako by už toho na ORCZ bylo moc. Jakoby se zacyklil. Dojel jsem do obsazené Lysé, uloženo na vjezdu. Zastavil jsem, odvěsil Wapky a když jsem v ČDC 130 přešel na 2. stanoviště, zásek obrazu a zvuk se přehrável. Bouřka, max. srážky, které začaly ubývat. Jízda vkuse od Všetat, kde se to hryzlo předtím. Reset compu, nahráno z uložené pozice na vjezdu do Lysé a v pohodě.
Hlavně z toho nedělejte paniku. Kdybych to nezmínil, tak se o tom ani neví. Já normálně hraji x hodinové v kuse aktivity a nemám s tím problém. Takže je to možná individuální problém nějakého HW.

Hlavně z toho nedělejte paniku. Kdybych to nezmínil, tak se o tom ani neví. Já normálně hraji x hodinové v kuse aktivity a nemám s tím problém. Takže je to možná individuální problém nějakého HW.
No, já spíš chytnul paniku, že jsem zapekl ramku... :-) Ale tohle mi CZ nikdy nědělal až teď. A výdy, když padají srážky. Celkem mě štve, že musím pak resetovat celý comp, poněvač ORCZ už nejde shodit.

Proto to testuj na nejnovější verzi, kde jsem zrušil ty 2 streamy. Výsledek mě rozhodně zajímá. :)

Nechcete raději vyřešit vytahování rolet v kabinách? Anebo je lépe všude odstranit. Včetně stínítek. Protože zrovna v noci a za mlhy či chumelenice si je každý fíra vytáhne, sklopí.
Ale nic jsem neřekl :) Jen co mi vyplývá z diskuse, že už se řeší samé..... jsem potichu. :) Opravdu, jak rolety, tak pevná stínítka mne opravdu v kabinách kakají. :)

V update najdete verzi, která má vylepšenou fyziku padajících vloček. Vločky jsou nyní při jízdě vystřelovány proti sklu lokomotivy a je jich vidět při jízdě o trochu méně stejně jako v reálu. Vyzkoušejte. :)
Sice tohle píšu o trochu pozdějc (tohle jsem musel důkladně testnout), ale ta nová fyzika padajících vloček se fakt povedla. Předtím jsem při chumelenici "jel naslepo" protože ty vločky byly obrovské a "neubývaly" jak jsem zrychloval, takže jsem kvůli nim neviděl pořádně na trať. Teď už jsou tak akorát velké a taky čím rychleji jedu, tím víc "ubydou", takže mám dobrý výhled ven.
Nechcete raději vyřešit vytahování rolet v kabinách? Anebo je lépe všude odstranit. Včetně stínítek. Protože zrovna v noci a za mlhy či chumelenice si je každý fíra vytáhne, sklopí.
Ale nic jsem neřekl :) Jen co mi vyplývá z diskuse, že už se řeší samé..... jsem potichu. :) Opravdu, jak rolety, tak pevná stínítka mne opravdu v kabinách kakají. :)
Mám dojem, že tady záleží na konkrétním modelu kabiny. Někdy tam prostě rolety přitažené dolů jsou, někdy ne. Ale kdybych měl říct konkrétní příklad, kde mi přitažená roleta trochu vadí, tak je to u kabiny pro Krysu (151). Tam je u čelního skla roleta lehce přitažená dolů, což mi trochu komplikuje sledování návěstidel za šera při vyšší rychlosti (140 - 160 km/h). :(

Back
Nahoře