CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Asi čtyři dny zpátky se změnilo chování zvuků všech elektrických lokomotiv: zvuk trakčních motorů začal znatelně kolísat a přeřazení na vyšší rychlostní stupeň sníží frekvenci zvuku - zní to, jako když auto přeřadí na vyšší rychlost a klesnou otáčky a s ním zvuk motoru. (U mašin s odporovou regulací je to nejmarkantnější, ale stejný princip jde vysledovat i při pulzní regulaci.) Neumím posoudit, zda je takové chování autentické, pokud je o reálné lokomotivy, ale každopádně je to velká změna oproti celému letitému fungování zvuků v OR. Dávám to sem proto jako zpětnou vazbu, jelikož změna koreluje s pravidelnou aktualizací a pro případ, že někdo zaznamenal podobné změny chování.
Tohle jsem včerejším update upravil. Je to pokus o frekvenční a hlasitostní modulaci spalovacího motoru a trakčních motorů při zátěži dané vysokým proudem v trakčních motorech a zátěži na spřáhle. U elektrik jsem nechal jen tu hlasitostní a u spalováku je obojí. Váhám, jestli tu frekvenčí modulaci i u spalovacích motorů mám také odstranit.

@Jackson.Dare Tady si špatně. Tohle vlákno je už neaktivní. Jestli chceš poskytnout zpětnou vazbu, jdi do vlákna "CZSK verze 2.0" a přepiš tam tyhle zprávy.
Zjevně nikoliv, jelikož k reakcím došlo.
Dal jsem příspěvek do vlákna pro verzi 1.9, protože dosud mám verzi 1.9 a považoval bych za nesprávné vyjadřovat se nebo dokonce radit s fungováním verze jiné, u které mnou popsané zkušenosti nemusí odpovídat. Zde mohu ručit za pravdivost svých slov. Doufám, že je to racionální vysvětlení.

Jenže tím, že se ORCZ posunuje a posunuje se i trainset a vychytávky, nelze testovat, nebo hlásit chyby k současnému ORCZ. Bordel ti může dělat právě ta stará verze ORCZ 1.9.X a hlášením chyb týmu , můžeš udělat chaoz.

Tyhle raději ne... Tohle je špatně od a, do z.
V čem jsou prosím špatně? V tom, že když někomu něco nefunguje, má zkusit nejprve změnit nastavení vlastní hry a trochu hledat, kde by mohl být problém, než začne pro sebe vyžadovat pozornost a řešení od lidí, kteří dělají pro všechny tuhle ohromnou práci s nadšením a zadarmo? Mně to tedy přijde především slušné vůči nim. Ale jestli je to podle Tebe špatně...
Mimochodem, nezávisle na další aktualizaci, o které píše Icik, skutečnost, že jsem našel zmírnění popsaných problémů právě ve změně nastavení, tedy přesně podle toho, co radím - to taky ukazuje, že je má rada špatná? Myslím, že tak úplně od a do z ty rady zase špatné nejsou, což? :)

Dovolím si ještě podotknout, že jsem ve 2. radě psal o "neviditelném" modelu, nikoliv o nefunkčním. A opět, je to něco, co se mně osobně osvědčilo jako záchrana tam, kde servis2 se zasekával a znemožňoval dohrání aktivity. Nebo je špatně to, chtít aktivitu dohrát a nezaseknout se kvůli blokovanému návěstidlu?

Vím, co mi asi odpovíš - a nebyl bys jediný: nehraj staré aktivity v novém ORCZ. Nic ve zlém, ale to bude to, čemu se říká knížecí rada. ORCZ je bezesporu majstrštyk. Skvělý simulátor s hodně velkou mírou realističnosti. Na potlesk vestoje. A nechceš prostě hrát něco horšího, méně realistického. Když budou pro ORCZ desítky aktivit takových spojů, které chce hráč jezdit, pak si dovolím tvrdit, že nikdo nebude mít zapotřebí ty starší aktivity hrát. Ale skvělá práce těch nemnoha machrů, kteří vytvářejí aktivity i samotné prostředí hry a před kterými se já hluboce skláním (a tím myslím i Tebe), je vzácná a jistě náročná; takže dokud pro hráče zajímavé trasy jsou jen ve verzi pro OR nebo dokonce ještě pro MSTS, tak se bez nich jednoduše neobejdeme. A nepřijde mi úplně fér pohrdavě shazovat alternativní nápad, který se vyhýbá nutnosti obtěžovat tvůrce moderního ORCZ ještě s nějakou kompatibilitou... samozřejmě pokud sám nenabídneš řešení stejně funkční, leč elegantnější - potom máš plné právo shodit pouhou technickou improvizaci laika jako jsem já :)

Jenže tím, že se ORCZ posunuje a posunuje se i trainset a vychytávky, nelze testovat, nebo hlásit chyby k současnému ORCZ. Bordel ti může dělat právě ta stará verze ORCZ 1.9.X a hlášením chyb týmu , můžeš udělat chaoz.
Ano, chápu, jak tohle myslíš. Ale opět: vyjadřuji se ve vlákně k verzi 1.9, protože mám verzi 1.9 a trainset pro 1.9. A své zkušenosti dávám k dispozici těm, kdo top mají také tak.
Až přesedlám na 2.0, pak samozřejmě se všemi postahovanými soubory pro verzi 2.0 - a potom budu psát do vlákna pro 2.0; tedy budu-li mít nějakou zkušenost, se kterou se budu chtít svěřit nebo veřejně sdělit :)
Mám za to, že takhle je to prostě logické.

Jo, ale dávat místo servisu mašiny, které jsou neúplné, aby nebyly vidět? Proč? Vždyť servis2 i servis1 normálně funguje.

Back
Nahoře