Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Je to opravdu dobrá věc. Protože například u lokomotivy 130 by ti za chvíli hráblo, než volantem zkrokuješ po stupních.
To máš pravdu, proto my, co máme zkušenosti, u Hrbaté A, případně D podržíme, u X6X použijeme rychlé dvojí stisknutí. Chce to trochu trénovat a objevovat nové funkce. :) U různých věcí, co jsi sem pro ORCZ připomínkoval, mě už napadaly zažité funkce. Neříkám, že na všechno, ale při části jsem si tehdy na něco vzpomněl. Viz třeba ta poloha závěru na brzdiči nutná pro správný přechod z 1 na 2. st. - to už totiž ORCZ dávno má. Například. ;)

Dane, vždyť sem dáváš videa a fotky. A nikdy tam nebyl parní štokr model 2025 :)
Já se moc omlouvám, ale já mám problém projet své nové aktivity a ne ještě jezdit aktivity jiné. Tady platí "Buď si budeš hrát nebo tvořit" obojí najednou nejde.
A zas odopvídáš jinou odpovědí, jako bych zde nepsal... Ty tady děláš závěry na nějaké aktivity a vůbec neznáš okolnosti, scénář atd... Taksamo, když ti chce člověk poradit, že shift s podtržítkem, dělá někdy bordel, tak odpovíš úplně jinak (viz text výš).

A vyzkoušel jsi už gamepad nebo Joystick? To je paráda s tím ovládat lokomotivy. Už nehrozí, že si nechtěným překlepnutím zrychlím čas nebo změním adhezní podmínky. A to pohodlí v ovládání.
Ne, ani men to neláká, vyhovuje mi klávesnice.

130 by ti za chvíli hráblo, než volantem zkrokuješ po stupních.
U 130 rychle zkrokování a naopak v ORCZ funguje, podržíš klávesu "A" a zkrokuješ dolů, "D" a našuntuješ v pohodě, mám s ní celý osobák, Praha - Přerov, celý Sv z HK až do Prahy a Děčína i s posuny. Ale ty to zas srovnáváš s OR 1.5, už fakt nevím... ČD, ČDC, ČSD 130 s laděním pro ORCZ, šlape v ORCZ, jako hodinky.

Děláš závěry a o ovládání ORCZ, asi víš hodně málo. Což chápu, poněvač stavíš a nejezdíš. Ale pokud chceš dělat něco pro ORCZ co se aktivit týká, bylo by dobré nejdřív zjistit, jak to v ORCZ funguje a neporovnávat furt s OR 1.5. Opakuji znova už po snad milionté, tyhle dva simulátory jsou na kompatibilitu aktivit neshodné, my aktivitáři to do ReadMe nepíšem pro srandu králíkům. Vždy se bude někde něco projevovat, kor u aktivit pro ORCZ v OR1.5. A argument: "já nemám čas jezdit něčí aktivity"? Jak pak můžeš chctít porovnávat, učit se vychytávky, vědět něco o ovládáná v cézetku? Bez zkušeností s ORCZ to prostě nevychytáš nikdy.

Chce to trochu trénovat a objevovat nové funkce.
Haha. Ale jinak dík za info. Na tohle opravdu už nezbývá čas. Kdybych jen objevoval, už by nebyla žádná nová aktualizace trati. Den má jen 24 hodin :)
Já zatím zůstanu u klasiky Openrails a na ORCZSK to vyzkoušíte vy uživatelé. Stačí jen aktivitu zapnout v OR, jaký si vyberete. Lokomotivy jsou stejné jen se svým laděním pro každý systém. Já už mám totiž tu klasickou zkratku CTRL-A tak zažitou, že jsem jí mnohokrát omylem použil v ORCZSK a výsledek byl dočasné zamrznutí hry a když opět naskočil obraz, tak jsem jen koukal, jak vlak jede vykolejený po pražcích. :) Protože CTRL-A a následné zkrokování nenastalo a vlak zvyšoval rychlost i když hra byla zamrznutá.

Ale ty to zas srovnáváš s OR 1.5
Dane, stačí jen číst. Já mám aktivity kompatibilní jen pro OR1.5. Nyní se snažím o kompatibilitu i s ORCZSK, ale v tomto je Topírna noc téměř nehratelná. Peršana už Dodo prý opravil. Uvidím, vyzkouším. Jednak moc nebrzdila přídavná a jednak z místa vystřelila jako splašená koza a nebylo možné ji utnout na výkonu do 3km/h. Tento limit mne také hodně vadí, protože soupravy nemají takový výběh jako v reálu a je nutné trochu rajčákem přibudit, což bylo u peršana nemožné. Hned jsi tam měl minimálně 4 a po najetí se jen odrazíš. A těch najetí na vozy mám v aktivitě kolem 30. A v noci poslepu jsi rád, když do toho praštíš i pětkou. Kolikrát i víc. Proto mi to vadí. Ten samý peršan v Openrails mi jezdí na jedničku. Tady se dá udržovat rychlost pod 3 km/h. Tvrdím, že ORCZSK je nejvyšší level, proto pro začátečníky je vhodnější klasický Openrails. Lépe to tam i brzdí. Nejen peršan. A ten velbloud v ORCZSK na přídavnou myslím také moc nebrzdil.

V OR, akorát chytneš zlozvyky, se kterýma se pak budeš v CZ/SK trápit, ale tvoř si, v čem uznáš zavhodné. Jen to prostě nelze dělat podobojí. CZ/SK, má spousty vychytávek, které aktivity v 1.5 neumí. Toť vše.

Já už mám totiž tu klasickou zkratku CTRL-A tak zažitou, že jsem jí mnohokrát omylem použil v ORCZSK a výsledek byl dočasné zamrznutí hry a když opět naskočil obraz, tak...
Ano, taky se mi to ze začátku stávalo. U ORCZ vozidel je tahle zkratka používaná pro přepínání režimů ARR - snad start, v činnosti, výběh... U některých mašin to prostě zlobí, u jiných ne. Třeba u parních to jde používat normálně, u nenaladěných Brejlovců (to už lovím jen v paměti a to mi moc nejde) to snad zrovna zlobilo. U Peršinga dvojstisk A, u Hrbaté podržení. To snad pro tu topírenskou aktivitu stačí. ;)
...a jednak z místa vystřelila jako splašená koza a nebylo možné ji utnout na výkonu do 3km/h. Tento limit mne také hodně vadí, protože soupravy nemají takový výběh jako v reálu a je nutné trochu rajčákem přibudit, což bylo u peršana nemožné. Hned jsi tam měl minimálně 4 a po najetí se jen odrazíš.
Pokud si dobře vzpomínám, někdo tu před časem psal, že to nabuzení je takhle správně. Najíždění je čistě v rukou, ale jestli to takhle kdysi udělali ve Škodovce, tak to je tak prostě správně. Pokud to má být simulátor, bude to i s neduhy reálných předloh. :) Troufl bych si tvrdit, že s najížděním už nemám problém. Třeba si nechat trochu větší mezeru na poskočení a přídavnou si to před najetím doladit. ;)

Ale chápu, když je aktivita bonus k trati a není moc času na trénování, pak to prostě "bolí". :D

někdo tu před časem psal, že to nabuzení je takhle správně. Najíždění je čistě v rukou, ale jestli to takhle kdysi udělali ve Škodovce, tak to je tak prostě správně.
Já jsem na peršanovi nejezdil, maximálně jsem se na něm svezl. Tedy nemohu posoudit. Na tuto otázku by měl odpovědět nějaký fíra a myslím, že jich tady bude několik. Respektive finál ladění by měl vždy otestovat někdo, kdo na tom jezdí.
CZ/SK, má spousty vychytávek, které aktivity v 1.5 neumí.
Já nejsem příznivce koncertu vlaků kolem. Protože když jsi na mašině jako strojvedoucí nebo dříve i mechanik, tak co jezdí ve stanici kolem ignoruješ. Čteš si noviny, píšeš provozní záznam nebo hlášenky, popisuješ proužky z lokomotivy ze které jsi přestupoval, zkrátka abys na konci směny měl vše hotové, ohlásil jsi se u strojmistrů, vše odevzdal a nazdar. A ne tam sedět a vše dopisovat. Tedy vnímal jsi, že ve stanici něco kolem projelo, ale nijak jsi neuchcával blahem, jak tam ty posuny jezdí. Tohle jsi úplně ignoroval.

Já si pamatuji, že když jsem se dostal na mašinu a poslouchal povídání fíry (normální člověk, který tohle bral jako práci, tedy žádný fanda do železnice), tak jsem musel hodně tajit, že mám koníčka vláčky a modelovou železnici. Byl bych za blba. Ale časem jsem měl šichty se strojvedoucími, kteří byli fandové do železnice. Ale to až po vojně. Ale musím poznamenat, že nejlepší strojvedoucí nebyli ti, co jsou jebnutí kolejnicí, ale ti, kteří vláčky jako koníčka nemají. Ale byli i tací, které člověk musel hlídat, aby neudělali nějaký průser. Nezapomenu na jednoho fíry, který byl trochu divný. Během jízdy mi povídá, že jej musím hlídat, občas nějako návěst přehlédne. :) Pokaždé když se přecházelo na druhé stanoviště ohmatával všechna hejblata a u každého přepínače či hejblata říkal nahlas "ano dobře" A pak teprve šel na druhou stranu. Ale je fakt, že mu to pomáhalo, zataženou přídavnou brzdu nikdy nezapomněl. Takových případů bylo. Výpravčí dává odjezd, fíra chce jet a ono to nejde. Kuš. Přídavná brzda na zadním stanovišti. Já si vozil ve strojovně bicykl, tak jsem na něj nasedl a kmital do pedálů po peroně na druhý konec vlaku, v plné rychlosti najel do dveří pro cestující, zastavil smykem, fíra zavřel dveře a já vzadu povolil přídavnou a jelo se jen s 30 sekundovým zpožděním. Byli jsme tenkrát sehraní. :) A sranda byla, když se pak jelo do depa a já jsem si bicykl potřeboval přesunout na druhou stranu, tak jsem u soupravového vlaku přecházel za jízdy i s kolem vnitřkem vlaku. A tenkrát byla přes Výtoňský most pomalá desítka a tak jsem zkusil ve voze v uličce mezi sedadly nasednout na kolo, jel jsem proti pohybu vlaku, vlak pode mnou ujížděl, ale já stál vůči okolí na místě. Vše se musí vyzkoušet, když je příležitost.

Jinak já jsem hrozně rád za to připojení gamepadu. To je úplně jiný požitek z jízdy. Sice jak jsem se kochal udělat obrázek, tak jsem málem nedobrzdil do Kralup na 40. :)
gamepad.jpg

Ahoj Zbyňku. Jestli to má být simulátor se vším všudy, je kolem tebe normální provoz, jiné posuny atd... a znám fíry, jteří koukali z okýnka na jiné mašinky. Nezlob se na mně, ale když tvůrce aktivity napíše, že není příznivcem koncertů vlaků, je jako napsat, jsem línej si s aktivitou vyhrát. :-) To je můj názor. A že takových "aktivit" je... Neber to osobně, nic proti tobě, ale jako tvůrce aktivit to takhle cítím.

Na tohle je docela fajn to japonské ukazování si na návěsti a na všechno. Je to další ochrana proti chybě. A toho zmatečného fíru, co si kontroloval přepínače, plně uznávám, dělám to při zásadních věcech také. Doma při delších cestách kontroluji 2x nejen vizuálně, ale i hmatem shozené jističe a i ty, které musí zůstat nahozené a ještě se jdu přesvědčit, že zapnuté okruhy jsou skutečně zapnuté (lednice).
V práci jsem se hned první den naučil obsedantně kontrolovat ruční brzdu autobusu při opouštění kabiny – zajistit, 2x zkontrolovat zaskočení západky a ještě pohledem "je zajištěná - je", pohled do zrcátka na pravý bok s dveřmi a každou zelenou na křižovatce dvojím pohledem.
Do simulátoru jsem si přenesl nahlas zopakovat povážlivé návěsti, i některé předvěsti mimo autoblok. Podle mě je to dobrá věc a člověk co je nějak přijebnutý profesní zodpovědností za těžké stroje a tu hmotu bere vážně, přenáší se to do všech oblastí života. :D
...a ano, i v autobusovém prostředí platí víc než kde jinde, že horlivý trouba je horší, než třídní nepřítel. Šotouši poměrně dost bourají a mají i jiné nepříjemnosti. Také se kolikrát na tato místa snaží dostat ti, co se tam dostanou s oběma ušima odřenýma akorát urputnou snahou, ne kvalitativními předpoklady pro výkon činnosti.

že není příznivcem koncertů vlaků, je jako napsat, jsem línej si s aktivitou vyhrát.
Dane, moc tě prosím. Proč mi stále vnucuješ svůj pohled na železnici a svůj pohled v čem to musím hrát.
Každý tvoříme své dílo podle sebe, jak to cítíme.
To je jako Martin stavěl tratě podle svého cítění z pohledu fandy železnice a já stavěl podle cítění bývalého člena lokomotivní čety. S jinými prioritami detailu.
Ty děláš aktivity podle cítění fandy železnic a já dělám aktivity podle vzpomínek na moji aktivní službu. Sice jsou to smyšlené výkony, ale mají prvky autentických zážitků. A mezi ně nepatří abych o hodinové pauze mezi vlaky koukal jak se šíbuje po stanici, ale myl jsem čelní okna, bylo třeba pravidelně obejít soupravu (451), kde se olejíčkem mazaly odrazníky mezi vozy a kluzná místa na pelsynválských podvozcích a odvodňovaly se jímky. Ručně. Aby jsi tam nemusel lézt, tak jsi to otevíral kompresorovou tyčí otvorem mezi schůdky do kabiny. V zimě když to zamrzlo, tak se používaly hořící fagule a kohouty se nejprve musely rozmrazit. A podle turnusu se v Hradci Králové a Kolíně pravidelně z kanálu mazaly Tlapy a převody na motorech. A že ti jezdily nějaké posuny kolem ti bylo absolutně u zádele. :)
A komu se můj pohled na železnici nelíbí, tak jednoduché. Tu aktivitu nehrát. A je to. Jenomže právě tu aktivitu Topírna noc, po ní volá už hodně letitých uživatelů, tak asi jim ani tak nevadilo, že tam traffic automaticky neposunuje. A právě ta Topírna noc je asi největší vzpomínka. Jak se tam šaškuje s puklíkem v depu, tohle se tam skutečně dělo, když se zrovna nejezdilo s přesuvnami a uklízely mašiny. Vždyť ta Praha tam je jak už ji nikdo nepozná. Masaryčka, Bubny, Smíchov. Trať přes Čelákovice, původní mosty i do Kolína. Nyní jsem aktivitu i trochu opepřil v hlášeních i pravými přezdívkami některých fírů, tedy bych tam měl dát i hvězdičku, aby to nehráli malé děti. Ale malé děti mají v noci spát, tak takovou aktivitu ani hrát nemohou. :) Tato odfláknutá aktivita má za sebou už měsíc nepřetržité práce.
kteří si za odfláknutou aktivitu nechají zaplatit
A koho tím myslíš? Placenou verzi trati s pár odfláknutými aktivitami :) mám snad jenom já.
A jestli myslíš mě, tak tohle jsi opravdu přehnal. Jednou si koupíš za dvě stovky základní trať a pak 20 let jen zdarma aktualizuješ.
Tady jsou v komunitě naopak frajeři, kteří stahují jen aktualizace zdarma, ale jako uznání pošlou občas nějaké zpropitné na účet. Tedy asi to nebudu mít úplně odfláknuté. :)
Šotouši poměrně dost bourají a mají i jiné nepříjemnosti.
No právě, to byl ten případ, co mi vyprávěl jeden kolega strojvedoucí, jak jednou vyhodil na zastávce svého pomocníka mechanika, šotouše. Nejprve samé blbé kecy o mašinkách, které jej jen prudily ale pohár trpělivosti přetekl když venku bylo nasněženo a tento mechanik si v kabině uplácával ze sněhu kouli a mumlal si, "Ta je dobrá" A fíra tam hned hodil rychlobrzdu. Protože slovem "Dobrá" se ve fírovštině myslí návěst stůj. Tak mu od plic pěkně vynadal a v příští zastávce letěl.

A koho tím myslíš? Placenou verzi trati s pár odfláknutými aktivitami :) mám snad jenom já.
A jestli myslíš mě, tak tohle jsi opravdu přehnal. Jednou si koupíš za dvě stovky základní trať a pak 20 let jen zdarma aktualizuješ.
Zbyňku, na tebe to vůbec mířeno nebylo. :) V poslední době se (hlavně na FB) objevila skupinka tvůrců aktivit, kteří vytváří aktivity jednu za druhou, ale bohužel kvantita vítězí nad kvalitou. Nyní přešli na placenou platformu, kde jsou aktivity dostupné jen v případě, že si zakoupíš měsíční členství. Měl jsem možnost si některou z jejich aktivit zahrát a jsou tam prázdná nádraží, opakující se consisty atd.

Zbyňku, na tebe to vůbec mířeno nebylo. :) V poslední době se (hlavně na FB) objevila skupinka tvůrců aktivit, kteří vytváří aktivity jednu za druhou, ale bohužel kvantita vítězí nad kvalitou. Nyní přešli na placenou platformu, kde jsou aktivity dostupné jen v případě, že si zakoupíš měsíční členství. Měl jsem možnost si některou z jejich aktivit zahrát a jsou tam prázdná nádraží, opakující se consisty atd.
Možná si Zbyněk nevzpomíná na spolek okolo projektu TrainGamer, který se tu před pár lety objevil - placené aktivity byla jejich specialita a bylo kolem toho zde rušno. ;)

Zbyňku nikdo ti nic nevnucuje, ty absolutně nerespektuješ a nevnímáš, co ti člověk píše a naopak, ty tady neustále nasazuješ na moje aktivity, buď "počasí stojí za hovno", když ti člověk napsal, že je ovládáno ORCZ, tak napíšeš, že se ti plevelí vlákno, nebo "koncert vlaků" atd... A ještě máš s prominutím tu drzost, otáčet to proti mně? Já ti žáden pohled na železnici nevnucuji, jediný kdo tady pokládal dotazy a neustále srovnává simulátory a poukazuje na ORCZ jsi ty. Ty jako vyrývat můžeš, ale když ti člověk napíše, tak odpovídáš úplně jinou odpovědí s jiným tématem. Když jsem ti napsal, coby aktivitář, který má více zkušeností s tvorbou, jako ty, co je nekompatibilní a že to prostě nesedí... zase jsi mi odpověděl úplně jinak, já tě určitě nechci nikam směrovat, ani poučovat. To jsem ti tu napsal milionkrát. Ale ty prozměnu laskavě vynech závěry na moje aktivity, ani jednu jsi nejel, nevíš z děje vůbec nic a píšeš zde taky svoje závěry. To samé provozuješ u ORCZ. Tam poukazuješ neustále na věci které nefungují, podle "srovnávačky" s 1.5, haníš zde ladění, třebe 130tek, aniž by jsi měl jakoukoliv zkušenost s jejich provozem. Já tě ubezpečuji, že vývojáři ORCZ mají simulátor vychytaný. Kdyby jsi opravdu něco o moji tvorbě věděl, tak jsou aktivity z moji dílny s jak párama, tak MV 810, 830, 850, 854, ale tak s ektrikama 130, 151, 163 na IC z posledních let a všechny maškny, ale i vozy jedou perfektně.

A než to zase otočíš. Velmi si tvoji práce vážím, trať BP je bezkonkurenční. Opravdu nechci vyvolávat nějakou válku, neshody. Jsme doufám kámoši a známe xxx let. Dokonce, když jsem nainstaloval poprvé ORCZ, měl jsem stejné pocity jako ty. Dodnes, když jsem třeba opravobal RegioJet, myslel jsem, že mne mr..e z mirelu, pak jsem se naučil a zjidtil, jaká je to paráda při jízdě v CZ.

NIC. Dlabem na to, každý asi máme to svoje. Teď odbočím. Posílám ti mejlem opravenou podbíjdčku TSS, která celá v noci svítila. Opraveno.

Raz tak raz tak... Ach jaj

Přílohy

• 527105883_738214425739757_1897595154735172673_n.jpg
    527105883_738214425739757_1897595154735172673_n.jpg
    207.2 KB · Zobrazeno: 57
Raz tak raz tak... Ach jaj
Čekal jsem, kdy se tu něco takového objeví. Tento příspěvek jsem psal asi před týdnem ;)
Před pár dny jsem si spustil Pn z Ostravy do Kralup a když jsem začal v Kunčicích, kde na celém nádraží byl jen jeden vlak, tak už mi bylo jasné, že aktivity z placeného webu stále nemají takovou kvalitu, jako třeba aktivity od Dana. Však každý má možnost si to zahrát a porovnat s realitou či fotomapama.

Statiky sa robia z youtube cabview.. ked tam nic nebolo tak tam nic neni... Vacsinou sa robi aj konkretny vlak... My si nebudeme fiktivne obsadzovať stanice...a preplnat ich.. Kazdy ma svoj styl robenia aktivit. Neviem preco ti lezime od zaciatku v zaludku.. A aj herohero ma svoju pricinu o ktorej vies... btw aj na hero hero sa da poslat bezplatny link ked si normalny clovek.. plus nikoho nenutime si to kupit a aj tak uz teraz je dost ludi ktory su ochotny to zaplatit.. Zaplatis si mesiac postahujes vsetko.. pojazdis o 2-3 mesiace zas.. alebo napises normalne jak clovek a vsetko sa da :).. Lenze ked raz robis veci z dobrej vole.. stravis pri tom hodiny a potom ti niekto (netvrdim teraz ze ty) nahlasi prispevky a facebook ti to zmaze z vlastnej skupiny tak to cloveka nasere a spravi nejaky krok.. ktory nieje nemenny ani zavazny ani nic.. Takze sa prosim ta staraj o seba a svoje aktivity a nemoralizuj a nepoucuj co sa moze a co nie.. A ten prispevok som sem dal preto aby bolo jasne ze ty mas nejaky problem s nami... Tyzden co tyzden iny nazor.. Prides na forum a pluves tu na nas bez dovodu...

Statiky sa robia z youtube cabview.. ked tam nic nebolo tak tam nic neni... Vacsinou sa robi aj konkretny vlak... My si nebudeme fiktivne obsadzovať stanice...a preplnat ich.. Kazdy ma svoj styl robenia aktivit. Neviem preco ti lezime od zaciatku v zaludku.. A aj herohero ma svoju pricinu o ktorej vies... btw aj na hero hero sa da poslat bezplatny link ked si normalny clovek.. plus nikoho nenutime si to kupit a aj tak uz teraz je dost ludi ktory su ochotny to zaplatit.. Zaplatis si mesiac postahujes vsetko.. pojazdis o 2-3 mesiace zas.. alebo napises normalne jak clovek a vsetko sa da :).. Lenze ked raz robis veci z dobrej vole.. stravis pri tom hodiny a potom ti niekto (netvrdim teraz ze ty) nahlasi prispevky a facebook ti to zmaze z vlastnej skupiny tak to cloveka nasere a spravi nejaky krok.. ktory nieje nemenny ani zavazny ani nic.. Takze sa prosim ta staraj o seba a svoje aktivity a nemoralizuj a nepoucuj co sa moze a co nie.. A ten prispevok som sem dal preto aby bolo jasne ze ty mas nejaky problem s nami... Tyzden co tyzden iny nazor.. Prides na forum a pluves tu na nas bez dovodu...
Bezdůvodně? Neřekl bych. Spíš než zpracování aktivit mi přijde absurdní je dávat za paywall.

Ano, je to dobrovolné a ano, prodáváš pouze aktivitu a nic jiného. Ale teda mně přijde pěkně drzý udělat aktivitu na cizí trati, s cizími objekty, modely, skiny, které jsou zdarma a chtít za to peníze. Nebýt těchto freeware věcí, tak by jsi v podstatě ani neměl tu aktivitu kde a s čím dělat. A vůbec bych se nedivil, kdyby u nějakého modelu nebo skinu bylo vyloženě v readme napsáno, že nesmi být součástí nějakého placeného projektu.

Tvůrcové tady x hodin staví tratě, dělají modely, skiny, většinou pro to, aby přinesli něco komunitě a protože je to baví a nic za to nechtějí. Pak přijde někdo, kdo ty věci vezme, za několik hodin udělá aktivitu, a dá to za paywall. Přitom bez těch věcí zdarma by to ani udělat nemohl. Fakt absurdní.

Být ten příspěvek dobrovolný (kdo chce zaplatí, kdo ne tak ne, ale přistup mají všichni), tak neřeknu půl slova. Ale kolik autorů použitých věcí dalo svolení použít to v placeném projektu? Kolik z nich dostane část z toho co se vybere?

Ešte raz.. Trat 321, BP nie je freeware. Ak niekto chce aktivitu musi si kupit trat cim vlastne aj podporujeme autorov tychto trati. Ak ich mas zadarmo tak nemoralizuj... Co sa tyka modelov a skinov tak áno s vacsinou autorov sme v priamom kontakte.. ci uz vsteci alebo niekto z nasej skupiny.. Čakam na vyjadrenie nejakeho autora.. Zatial nič.. ak niekto s tým bude mat problem nech sa ozve a budeme to riešiť dalej. A mimochodom nikto nikde nepovedal že herohero je konečné riešenie...

Back
Nahoře