že není příznivcem koncertů vlaků, je jako napsat, jsem línej si s aktivitou vyhrát.
Dane, moc tě prosím. Proč mi stále vnucuješ svůj pohled na železnici a svůj pohled v čem to musím hrát.
Každý tvoříme své dílo podle sebe, jak to cítíme.
To je jako Martin stavěl tratě podle svého cítění z pohledu fandy železnice a já stavěl podle cítění bývalého člena lokomotivní čety. S jinými prioritami detailu.
Ty děláš aktivity podle cítění fandy železnic a já dělám aktivity podle vzpomínek na moji aktivní službu. Sice jsou to smyšlené výkony, ale mají prvky autentických zážitků. A mezi ně nepatří abych o hodinové pauze mezi vlaky koukal jak se šíbuje po stanici, ale myl jsem čelní okna, bylo třeba pravidelně obejít soupravu (451), kde se olejíčkem mazaly odrazníky mezi vozy a kluzná místa na pelsynválských podvozcích a odvodňovaly se jímky. Ručně. Aby jsi tam nemusel lézt, tak jsi to otevíral kompresorovou tyčí otvorem mezi schůdky do kabiny. V zimě když to zamrzlo, tak se používaly hořící fagule a kohouty se nejprve musely rozmrazit. A podle turnusu se v Hradci Králové a Kolíně pravidelně z kanálu mazaly Tlapy a převody na motorech. A že ti jezdily nějaké posuny kolem ti bylo absolutně u zádele.
A komu se můj pohled na železnici nelíbí, tak jednoduché. Tu aktivitu nehrát. A je to. Jenomže právě tu aktivitu Topírna noc, po ní volá už hodně letitých uživatelů, tak asi jim ani tak nevadilo, že tam traffic automaticky neposunuje. A právě ta Topírna noc je asi největší vzpomínka. Jak se tam šaškuje s puklíkem v depu, tohle se tam skutečně dělo, když se zrovna nejezdilo s přesuvnami a uklízely mašiny. Vždyť ta Praha tam je jak už ji nikdo nepozná. Masaryčka, Bubny, Smíchov. Trať přes Čelákovice, původní mosty i do Kolína. Nyní jsem aktivitu i trochu opepřil v hlášeních i pravými přezdívkami některých fírů, tedy bych tam měl dát i hvězdičku, aby to nehráli malé děti. Ale malé děti mají v noci spát, tak takovou aktivitu ani hrát nemohou.

Tato odfláknutá aktivita má za sebou už měsíc nepřetržité práce.
kteří si za odfláknutou aktivitu nechají zaplatit
A koho tím myslíš? Placenou verzi trati s pár odfláknutými aktivitami

mám snad jenom já.
A jestli myslíš mě, tak tohle jsi opravdu přehnal. Jednou si koupíš za dvě stovky základní trať a pak 20 let jen zdarma aktualizuješ.
Tady jsou v komunitě naopak frajeři, kteří stahují jen aktualizace zdarma, ale jako uznání pošlou občas nějaké zpropitné na účet. Tedy asi to nebudu mít úplně odfláknuté.
Šotouši poměrně dost bourají a mají i jiné nepříjemnosti.
No právě, to byl ten případ, co mi vyprávěl jeden kolega strojvedoucí, jak jednou vyhodil na zastávce svého pomocníka mechanika, šotouše. Nejprve samé blbé kecy o mašinkách, které jej jen prudily ale pohár trpělivosti přetekl když venku bylo nasněženo a tento mechanik si v kabině uplácával ze sněhu kouli a mumlal si, "Ta je dobrá" A fíra tam hned hodil rychlobrzdu. Protože slovem "Dobrá" se ve fírovštině myslí návěst stůj. Tak mu od plic pěkně vynadal a v příští zastávce letěl.