Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
ale nechceš abych na tu Výtoň skočil a vyfotil co je potřeba?
Ahoj, teď za slunečna je to o ničem. Ale myslíš, že je třeba ještě něco fotit? Textury jsem si udělal hned, než jsem začínal. :)
Teď stavební moduly jen ještě poskládat, kam patří a pak doplnit zábradlíčka nahoře. Vlastně ještě na schody. :)
Ty hodiny budou od trati už jen na pozadí, tedy se mi nechtělo do detailů tvarování nahoře. Uvidím. Až bude hotovo a nebude se mi to z pohledu vlaku líbit, tak doladím.
1108Naplavka.JPG
1108Naplavka1.JPG

Tak to je pěkná záležitost, tohle nebude potřeba fotit. :cool: A jo, hodiny tam vlastně nahoře jsou, nějak mi tam dominoval jen ten vodoznak. Jestlipak bude ORCZ/SK někdy umět v závislosti na časech ty davy lidí, co na náplavce bývají a chlastají.:D

Je mi proti srsti, když vlak jede bez konců, respektive, takový nesmí ani jet. Jenomže jak mám v LC otočit Habbilns, který má konce na opačné straně než potřebuji. Nechci vytvářet nový LC, to by se mi rozhodily úkoly. Jak to přepsat v zápisu act, aby byl vůz otočený, koncema ven. Potřebuji sázku na jistotu, protože ty vozy budu používat až po 8 hodinách hry. Děkuji za zkušenou radu, jak to správně přepsat. V normálních consistech se psalo flip?
ActivityObject (
ObjectType ( WagonsList )
Train_Config (
TrainCfg ( ""
Name ( "Loose consist." )
Serial ( 180 )
MaxVelocity ( 0.00000 0.00100 )
NextWagonUID ( 15 )
Durability ( 1.00000 )
Wagon (
WagonData ( CD_Habbillns_lo_ko cd_Habbillns )
UiD ( 0 )
)

Ale jak má správě ten zápis tučně vypadat?

Jezdíte někdo v noci? Já jen zíral, že nejsou vůbec vidět návěsti pro EP. Mnoho jsem jich přehlédl. Hlavně ta odrazková. Takto se opravdu nedá jezdit.
Ale za to může Deterio, který mi stále dokola vnucoval textury EP s špinavou patinou až jednou jsem toto přehlédl a omylem dal do aktualizace. Ta odrazková EP nejsou pořádně vidět ani v dne. Asi to bude chtít udělat noční verze. Protože kdo jezdil ví, že i ta odrazková zřetelně svítí, když na ně svítí reflektor.
Nechce se někomu udělat noční textury, kde by svítily jen odrazky? Já bych to vyřešil komplexně, tedy celou texturu ztmavím a dám jako noční.

Já si udělám vždy consist a v Activity Editoru v aktivitě jej umístím, kam potřebuji.

Je mi proti srsti, když vlak jede bez konců, respektive, takový nesmí ani jet. Jenomže jak mám v LC otočit Habbilns, který má konce na opačné straně než potřebuji. Nechci vytvářet nový LC, to by se mi rozhodily úkoly. Jak to přepsat v zápisu act, aby byl vůz otočený, koncema ven. Potřebuji sázku na jistotu, protože ty vozy budu používat až po 8 hodinách hry. Děkuji za zkušenou radu, jak to správně přepsat. V normálních consistech se psalo flip?
ActivityObject (
ObjectType ( WagonsList )
Train_Config (
TrainCfg ( ""
Serial ( 180 )
NextWagonUID ( 15 )
Durability ( 1.00000 )
Wagon (
UiD ( 0 )
)
Serial ( 180 )
NextWagonUID ( 15 )
Durability ( 1.00000 )
Wagon (
UiD ( 0 )
Flip ( )
)

To je fajn, ale já furt nechápu, k čemu to ruční dopisování do Act souboru?
- v TSRE CE si udělám consist
- otevřu AE a umístím jej na kolej, jak jej potřebuji

Pokud chci mít koncovky v čele, tak podle toho natočím soupravu.

Měl jsem poruchu v Lysé nad Labem. Doplnil jsem jeden zapomenutý link od Kostomlat k výpravní budově, myslel jsem, že OK. Pak v osm večer pěšky z Nymburka kontroluji traffic, jestli se v Lysé uklidil a nebude mi stát o půlnoci v cestě. Přikráčím k Lysé a rychlík stojí u vjezdu i když do stanice má 40 a výstraha. Co to jako je? Otevřu editor aktivit se zobrazením návěstidel a já na vjezdu měl jedno skryté návěstidlo s červenou. Skočím tam v MSTS editoru tratí a začalo to řvát o zdvojených objektech návěstidel a hned tři mi to vymazalo. Tedy ještě dva první oddíly vlevo. Nakonec jsem musel odebrat celý dvoukolejný díl někam bokem a dal save. V tom mi editor začal řvát asi o 10 návěstidlech s dotazem "smazat?" To byly nějaké ty zbytky, které způsobují poruchy. Po uložení, vrácení koleje zpět a znovu osazení vjezdových návěstidel je už vše OK. Aktivitu Topírna noc jsem za tři dny dohrál až do konce a už nejsou žádné problémy.
Tedy brzy mohu vydat aktualizaci trati s touto aktivitou. Ještě musím opravit další nějaké noční textury sem tam nějaké doplnění a také ještě doladit některé hlášky v aktivitě, které se vám asi stejně nebudou líbit. Místy to bude dost od plic, ale tak to na dráze chodilo.
To je fajn, ale já furt nechápu, k čemu to ruční dopisování do Act souboru?
Protože ten consists nemám. Jakmile jej uložíš do aktivity, tak už jej nepotřebuješ. Já myslel, když má konce, tak budou konce a až v aktivitě jsem zjistil, že tam konce nejsou, ale jsou na druhé straně. A pokud bych ten consists vytvořil znovu a vyměnil, tak mi to naruší úkoly v aktivitě. Respektive bych musel od začátku každý vůz vkládat do události znovu. Když je jen přepíšeš v act, tak se nic nenaruší. Už chápeš?

Zapsal jsem to, ale v editoru se to nijak neprojevilo. Mám to správně?
1408TN.JPG

Projeví, dáš parametry vlastnosti a na ten vůz klikneš myslím levým myšítkem. Mně tohle nejde, pokud nemám odsypáno z trainsetu, tak mi editor spadne. Nevěděl jsem, že opravuješ. Pak ano, je to jednoduchší takhle. Jinak editor ti v kostičkách flip bohužel nezobrazí. Jediná finta, pro ujištění si udělat jakoby novou aktivitu s kouskem trasy, kde máš ten LC. Vepsat jej do ní a fyzicky zkontrolovat.

Ahoj Zbyňku, mohu se prosím připomenout v těch Čtyřkolech u přejezdu s tím domečkem hradla/Zv. stanoviště? Půjde to tam ještě dorobit? :)Mezi Prahou a Čerčany je to snad jediné do očí bijící.:D
A pak jestli by šel vyměnit ten můstek za Čerčany směr Mrač přes Benešovský potok, jak jsem psal někde nahoře, za nějaký hlučnější, masivnější, byly na něm poklopy a hrozně hučel. Určitě si pamatuješ ze svých let na této trati. Ale tam se na to klidně vykašli, domeček je důležitější.
Případně děkuji za vše i v případě zamítnutí.:)

mohu se prosím připomenout v těch Čtyřkolech u přejezdu s tím domečkem hradla/Zv. stanoviště?
Doporučuji tam zajet a vše nafotit, nejlépe až přestane být stále jasno, ale bude pod mrakem. Pak by to šlo vymodelovat. :) Nevím jak ty, ale já cestovat do minulosti neumím. :)
Ale Deterio celou trať až do Tábora nafotil a pak společně s Brzdou modelovali. Za to mu patří vděk. Protože jinak by nebyla všechna hradla, nádraží i původní most v Čerčanech. Tenkrát se modely podepsal i Aleš Sláma, který vymodeloval Čerčany a Benešov. A jak jezdím aktivitu Topírna noc, tak s vděkem k modelářům vzpomínám a vidím z kabiny to samé, když jsem celé desetiletí mezi Benešovem a Prahou pendloval. To by člověk i vzpomínkovou slzu uronil.
Ale domeček na Čtyřkolech zapsán do paměti nemám. Za mých časů zastávka nebyla a celé se to projíždělo. Ale v Mrači netuším, který mostek myslíš. Stejně zatím nemáme žádný zvuk, který by udělal výrazné klepnutí na ocel. V depu, když se jelo na přesuvnu, tak to pěkně kovově klaplo. Když jsem dal zvukovou značku ocelový most, tak to je o ničem. To vůbec není slyšet, že jedu na přesuvnu. Naštěstí to trochu hodí do boku a do vrchu. Tedy až nyní.

Ale to hradlo ano.
Jasně že bylo. Ale čarovat neumím. Ale tohle hradlo jsem nijak nevnímal, protože jsme zaměstnance rozváželi na hradla: Na Výšinách, Říčany les, Svojšovice, Mirošovice, Bedrč a Tužinku. Mnichovice byly na zastávce. Tam měl vedlejší poměr se zaměstnankyní jeden kolega fíra a z ní se pak stala stíhačka. Ten fíra se jí nemohl zbavit a pokaždé, když přijížděl do zastávky Mnichovice, tak během brzdění se schovával pod pult. To byla tehdy komedie. Doslova námět na film.

Ale domeček na Čtyřkolech zapsán do paměti nemám. Za mých časů zastávka nebyla a celé se to projíždělo. Ale v Mrači netuším, který mostek myslíš. Stejně zatím nemáme žádný zvuk, který by udělal výrazné klepnutí na ocel. V depu, když se jelo na přesuvnu, tak to pěkně kovově klaplo. Když jsem dal zvukovou značku ocelový most, tak to je o ničem. To vůbec není slyšet, že jedu na přesuvnu. Naštěstí to trochu hodí do boku a do vrchu. Tedy až nyní.
Jo, tak to už nikdo nenafotí, to hradýlko je samozřejmě už zbourané. :rolleyes: Ale určitě by tam šlo osadit jedno z těch dostupných hradýlek, bylo to prakticky stejné, jen na jedné boční stěně byl přilepený mechanismus závor s klikou uvnitř domku. Byl na podstavě. Zkusím najít fotky někde, ale fakt by tam šlo nalepit cokoliv drážního malého. Je tam po tom fakt díra.:oops:
Mostek mezi Čerčany a Mračí byl těsně po výjezdu z levého oblouku směr na Mrač, staničení bohužel neznám. Ale zvuk máme!!! Ty dva rámusáky na Hradecké trati kousek za zastávkou Sány směr Osek, v simulátoru vydávají úplně stejný zvuk, jako rachotil ten čerčanský mostek, přestože by mnohem kratší.:cool:

edit: https://www.koridory.cz/duch-mista-zeleznicniho-ctyrkoly/# Pěkný popis Čtyřkol i hradýlka. Musím se lehce omluvit, i moje paměť častého návštěvníka Čtyřkol byla špatná, myslel jsem, že to hradlo je na vyšší podstavě a ono bylo jen vlepená do náspu. Tam je to i s panťáky při slavnostním otevření Čtyřkol v roce 94. :)

Back
Nahoře