Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Tak jsem to zvládl. Snad vše bude OK. Můžete stahovat aktualizaci 103. Jen bacha na aktualizaci vozidel. To je i kvůli aktivitě Topírna noc. Kdo nejezdí v klasickém Openrails, tak si dočasně přejmenujte složku Trains nebo instalujte bokem. Ale i tak by nic konfliktního s ORCZSK už být nemělo. Proto je hodně vozidel z TBP v ladění Openrails aktualizované.
Kdyby cokoli, tak pište. Přece jen to byly velké rošády.

Nehledě na ty consisty, které se určitě nějakým způsobem vysvětlí, díky Zbyňku za aktualizaci. Modely jsou parádní a okolí kolem trasy také prokouklo. ;)

Zajímalo by mne, jestli někdo nejezdí na EC z Olomouce na Prahu, jestli se vlak chová jako mě.
Za Olomoucí se s dvojkou rozjedu na 159, zavřu a už se jenom kutálím. Ve Štěpánově mám dokonce 160 a kutálím se dál. Ve Střeni mám ještě 158 km/h. A před Červenkou, kde mám další úsek postaru ze 157 brzdím na 120. Tedy celá cesta na jeden zážeh. :)
Ale konečně jsem našel to místo u Moravičan, kde šly stromy do sousední koleje. Protože v editoru se tato anomálie neprojevila. Dělal to blok lesa, který nebyl rovnoběžný, ale šikmo ke kolejím a ten roh vyskakoval do hry. Už je to OK:
Moravicany.JPG

Jak jezdím aktivitu, odhaluji další neduhy v trati. Například když jsou dva rychlostníky za sebou, tak hra už ten druhý vyšší nebere a například z Hradce na Pardubice jsem měl až do Přelouče limit 80.
Tak jsem tam udělal statické rychlostníky 80 a 100 a jak byla ostrá 80 za zhlavím, tento jsem přepsal na 100 a utopil pod zem. Na 80 se do té stovky stejně nedá rozjet. A už mám limit od Hradce 100.
Ale čeká mne hodně úprav v krajině. I nějaké modelování. protože jak člověk projíždí po letech dříve postavené úseky, holt začátky stavění a osazovalo se s rezervou, aby to MSTS ještě unesl. Snad to do vánoc dám. Aktivitu Den Blbec už jedu asi po 10. a ještě jsem jí ani jednou nedojel.
Nyní jsem skončil u jízdy na blok za Railjetem, který se tak loudal, že namísto 160 jsem musel jet 100. Tak do příští verze jsem jej uhnul proti správnému směru a předjedu ho, tipuji za Přeloučí.
Ale je zajímavé, z Týniště jede souběžně osobáček k Náchodu, táhne jej 731, já jej dojíždím stovkou a byl problém jej předjet. Ten musel jet tak 95.

Když jsem už dojel aktivitu Den blbec, tak mohu vlítnout na přeložku trati do Hohenau do GPS souřadnic. Jen upravit oblouk za Břeclaví a jsem tam. Však tento úsek kvůli tomuto zůstal neopravený. Trasu aktivity jen přesunu. Naštěstí to nemám daleko. Původní Hohenau jsem celkem trefil.
0809hranice.JPG
0809Hohenau.JPG

A už to není jen obrázek, zásadní koleje položeny včetně napojení na stávající trať Už jen dokončit Hohenau, ale ten ranžír je trochu divoký, protože místní nádraží je v jiné rovině. Ale jinak Hohenau se mi trochu vychýlilo z roviny a zhlaví na opačné straně bylo o kolej vedle. A pak byl hlavolam zhlaví dokončit. Sklony jsem odečetl z mapy.cz. I tak nějak to vychází z vygenerovaným terénem. Například tu kusou kolej do skladiště v Bernhartshal jsem měl úplně blbě. Tam to má být v rovině a trať od rybníka do této stanice stoupá.
Ale našel jsem nějaké fotky, tedy bych mohl udělat nějaké nádražní budovy.
0909prelozka.JPG
0909Bernhaddsthal.JPG
0909Hohenau.JPG

A nyní už je původní vedení trati do Hohenau posláno do pryč. Jeden nadšenec, co mi kdysi zkrášloval stromečky a keříčky směr Bratislava zabloudil i sem a takto mi prokázal medvědí službu, protože tady se počítalo s tím, že se to přepracuje (tenkrát nebyly ani letecké mapy. A promazat těch asi 2000 zbytečných objektů keříčků, to bych nedal. Tedy jedině otevřít soubor w a pěkně od spodu označovat. Asi minuta rolování, než jsem dospěl k databázových objektům, které se tady mazat nesmí. Pak delete a takto promazal zbytek.

Ještě dotaz na zkušené aktivitáře. V Hohenau se odpojím od vlaku a jedu zpět strojově do Břeclavi. Však kdo jel kdysi Den blbec, ví. A já chci aby lokomotiva OBB nachystaná vedle, až se odpojím od soupravy a odjedu do trati, aby tato najela na tuto soupravu. Dal jsem jí časové blokování, abych stihnul odjet od soupravy. Pak už se nijak nekřížíme a lokomotivu jsem nasměroval na přivezenou soupravu. Co se stane, když lokomotiva buchne do soupravy? Nebude nehoda? Divadlo mne už nezajímá, protože budu vyčkávat na odjezd. Ale jinak, kdybych měl zpoždění dvě minuty a lokomotiva by vyjela dřív než přijedu, nezablokuje mi trasu?

Trať už je plnohodnotně sjízdná a mohu začít modelovat. Nástupiště, nádraží a všelijaké stavby. Nějaké modely jsou v trati 321, například podchody, ty bych mohl přilepit k peronům. Nádraží Hohenau je jen fikce, budova má být delší. Nějaké fotky jsem našel, snad to bude použitelné. Terén se ještě doladí podle dokumentací.
1209Hohe1.JPG
1209Hohe2.JPG
1209Hohe3.JPG

Tak jsem pro změnu oprášil gmax a už se rodí všechny perony. Podchody jsem použil od Matese z trati 321 a přilepil je k modelu peronů. Musel jsem ještě naklonovat zrcadlový model pro schodiště z druhé strany. Tedy základ by byl. Budova půjde k zemi, postaví se původní, která tam patří. :)
1309Hohenau1.jpg
1309Hohenau2.jpg
1309Ra.jpg
1309Be.jpg

On ten editor TSRE5 hrozně zkresluje a skla podchodu zobrazil jako že tam mám něco špatně. Tak tedy ve hře to už vypadá normálně. Ale ještě jsem doladil podklad, aby se mohly v terénu vykopat podchody. Také jsem perony trochu snížil a už to i lícuje se schody do vagónů. A teď už jen postavit originál nádraží a doplnit lampy s cedulkami. Ale až zítra. :)
1309Hohenau3.jpg
1309Hohenau4.jpg

V roce 2006, kdy jsem stavěl koleje do Hohenau mne tam vzal zdejší člen fóra Sponka autem, abych si tam něco nafotil. Mám i ostatní budovy. po trati. Ale fotky nic moc, tenkrát člověk nevěděl co má a jak má fotit. Ale i tak jsem doufal, že mi někdo něco vymodeluje. :) A po dvaceti letech jsem si tyto budovy začal dělat sám. První je budova nádraží Hohenau. Tu lávku udělám také i když už neexistuje. Lampy, potěšilo mne, že tam mají stejné jak jsem si modeloval pro Německo. Ale důležité je, že se to tady už trochu rýsuje.
1409Hohenau1.jpg

Ještě jsem začal budovat tu lávku a doplnil světla. Jenom test, jestli mám trolej pod lávkou. Sice ano, ale nosné lano mám nad lávkou. :) No, musím přidat ještě nějaké schody. Proto to mám ještě bez zábradlí. A lampy na peronech už jsou také.

Ale už mne to dnes nebaví, zítra je taky den. Těch drobností je tady ještě hodně.
Hlavně že mám textury. Jinak vedle nádraží hned za prvním peronem byl ještě jeden barák, který mám nafocený, ale už není na žádných leteckých mapách. Přitom to nebyla ruina a mělo to novou fasádu, jako má nádraží. Já jej vymodeluji, ať je to tady víc zastavěné.
1409Hohenau2.jpg
1409Hohenau3.jpg

Dnes jsem si dopoledne vymodeloval 4 baráčky a ve finále nějak blbě uložil, že jsem už modely v gmax neotevřel. Tak odpoledne repete. Vždyť je to jen práce na pár hodin. :)
Ale celkem by mne zajímalo, co byl v Hohenau tento baráček, že jej zbourali. Že by bývalá vodárna? A má stejnou fasádu jako nádraží. A oni to jen tak zbourají. Střechu ještě vyměním za něco tmavšího.
1509Hohenau.JPG
A pak ještě nádraží po této trati. Ale ty budou součást celku peronů. Tedy kromě toho posledního vzadu, to je nějaká usedlost na náspu. Asi bývalý strážní domek.
1509ModelyOBB.JPG

Taková malá oáza, Bernhardsthal. Už jsem tam napustil i rybník, než si omalovánky smažu. Model je z jednoho kusu, kromě figurek a laviček, protože už je to na hraně s 7500 polygony, kdy to MSTS ještě vezme. Bez MSTS bych terén nedotvaroval. Jinak to parkoviště ještě o blok posunu ke kolejím, protože má začínat hned za peronem. Jinak ty OBB zaoblené cedulky se mi nechtělo modelovat, tak jsem je importoval z modelů od Matese, které mi tenkrát vytvořil. Ty popisky zastávek jsem zvětšoval, ale jestli to ještě není málo. Ještě zbývá zastávka Rabensburg a pak dokončím Hohenau, kde bude ještě hodně práce na té lávce.
1609Bernhardsthal1.JPG
1609Bernhardsthal2.JPG
1609Bernhardsthal3.JPG

Dnes jsem téměř dokončil nádraží Hohenau. Zvednul jsem lávku a přidal schody, aby nosné lano troleje nebylo v úrovni zábradlí.
Sem tam ještě chybka, nějaký vandal mi ukradl z jedné strany číslici 3 :) A pak ještě na lávce byla čísla kolejí. Přemýšlím, že k modelu ještě přilepím to šikmé parkoviště za peronem, protože to nejde z ničeho poskládat.
1809Hohenau1.JPG
1809Hohenau2.JPG
1809Hohenau3.JPG

Back
Nahoře