Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Areál bane je už asi úplne "mŕtvy" a vyprataný však?
Pred 3 rokmi odtiaľ ešte vo veľkom vozil Lokorail do Z. Kostolian.
Podľa posledných záberov z google máp vlečka už slúži zrejme len na deponovanie vozňov...

Pustil jsem se do koridorových peronů. Nejprve jsem všude naházel takové universální, protože netuším, jak dlouho mi to bude bavit. :) Ale co bilo do očí je Zábřeh na Moravě. Tady jsou perony přes 400m dlouhé a je to celé na zdi. Tak to musí být jako jeden komplex. Už se to trochu rýsuje. Tady připojím k modelu i plochu parkoviště, podobně jako v Hohenau. Ale nejprve musí vše lícovat nahoře. Asi to bude chtít i poupravit budovy nádraží. Nedosáhnou na zem. Tedy jedna budova. Možná bude stačit podezdívka.
0110Zabreh1.JPG
0110Zabreh2.JPG
0110Zabreh3.JPG

Zábřeh a jiná větší nádražíčka by se nezlobila i za nějakou hustější zástavbu kolem. :cool: Zrovna na ty vzdálenější obce by byly ty fototextury pěkné, než holé kopce.

Zbyňku,
Vidím na screenshotu od dopravní kanceláře směrem na jih (ke skladu) zábradlí, ten zruš.
Zábradlí končí přímo u dopravní kanceláře.
Dále zábradlí doplň u koleje 6D, kolem návěstidla, (nachází se tam i socha Welzla), směr ke koleji 6E v úrovni zarážedla na kol. 8a.
Od úrovně zarážedel po celém obvodu 1. peronu kolejí 8a + 6e se zábradlí nenachází.

Jinak řečeno, zábradlí začíná u výpravčího a končí na začátku šumperského peronu.

Přidej tam pryžový přechod přes koleje 6D, 2 a 1. Pryžový přechod začíná u posuvné branky (součást toho zábradlí) mezi návěstidlem koleje 6D a začátkem 2. nástupiště. (viz. mapy.cz)
Přidej tam to parkoviště jak jsi zmínil, jedno velké naproti Kleinově budově (sídlí tam ČD-Cargo) a druhé malé vedle staniční budovy ze strany, kde je dopravní kancelář. Tam parkuje SŽ.
A nakonec by bylo fajn doplnit to autobusové stanoviště a trochu zvelebit alespoň hlavní ulici ČS Armády, neboť vede kolem autobusáku a nádraží až k přejezdu P6648 (první přejezd z výjezdu od nádraží směr Postřelmov).
A nakonec by nebyl problém doplnit u toho přejezdu Lidl, naproti Penny a kousek dál Kaufland, nebo alespoň ty markety, které máš k dispozici.

Děkuji.

Dále zábradlí doplň
Ty už jsi horší než Deterio. :) :) Po zveřejnění hrubé stavby bez detailů hned řešíš, co mi tam chybí. :) Ale ne, aby někdo něčím hmatatelným přispěl. Když už chceš parkoviště, co tak mi udělat nějakou slušnou texturu. Parkoviště tam udělám jak jsem psal, ale bude to textura z US2 a také tato 25 let stará musí stačit. :)
Hrubá stavba celkem dokončena. Kromě zdí jsem ještě doplnil ten peron do "lokálky". Je to z jednoho kusu, tedy metoda pokus a omyl a na třetí pokus sedí přesně. Samozřejmě bez detailů jako jsou například zábradlíčka. Přechody tam do modelu dávat nebudu, nemuselo by to lícovat, tedy se osadí samostatný model. Nemám střechy, ale zatím musí stačit ty stavebnicové.

0110Zabreh4.JPG
0110Zabreh5.JPG
nějakou hustější zástavbu kolem
Nejsou lidi. :)
Vždyť já jen zprovozňuji aktivitu Den blbec a přece se nepojede úplným pravěkem. V Zábřehu se nezastavuje, tak každý bude rád, když dobrzdí na tu devadesátku a nebude řešit co je kolem. Ale ty perony do očí bily.

Ty už jsi horší než Deterio. :) :) Po zveřejnění hrubé stavby bez detailů hned řešíš, co mi tam chybí. :) Ale ne, aby někdo něčím hmatatelným přispěl. Když už chceš parkoviště, co tak mi udělat nějakou slušnou texturu. Parkoviště tam udělám jak jsem psal, ale bude to textura z US2 a také tato 25 let stará musí stačit. :)
Hrubá stavba celkem dokončena. Kromě zdí jsem ještě doplnil ten peron do "lokálky". Je to z jednoho kusu, tedy metoda pokus a omyl a na třetí pokus sedí přesně. Samozřejmě bez detailů jako jsou například zábradlíčka. Přechody tam do modelu dávat nebudu, nemuselo by to lícovat, tedy se osadí samostatný model. Nemám střechy, ale zatím musí stačit ty stavebnicové.

Zobrazit přílohu 44450
Zobrazit přílohu 44451

Nejsou lidi. :)
Vždyť já jen zprovozňuji aktivitu Den blbec a přece se nepojede úplným pravěkem. V Zábřehu se nezastavuje, tak každý bude rád, když dobrzdí na tu devadesátku a nebude řešit co je kolem. Ale ty perony do očí bily.
V Zábřehu se nezastavuje, avšak okolí bude sloužit nejen pro jednu aktivitu, že :)
Narovno přiznám, nejsem modelář, nikdy jsem se o to ani nepokusil a věnovat se v mém krátkém volnu ještě další aktivitě nemám místo.
Nepřijdu z práce a celý volný čas neprosedím u PC. Někdo třeba ano a má tedy čas na modelování atd. Každý má své povinnosti a hobby. To jen bokem.

To co jsem popsal, reálné usazení zábradlí, na to není třeba model. Stačí protáhnout zábradlí tam, kde se nachází a vydeletovat tam, kde se nenachází.
Přechod přes koleje stačí samostatný model, třeba který už existuje. Nemusí to být přeci součást modelu stanice. To máš přechody vždy součást modelu stanice po celé mapě? Jestli jo, tak to jsem tedy nevěděl. Stačí přechod, co bývá na železničních přejezdech, koneckonců v Zábřehu takový je.
Parkoviště stačí usadit takové, jaké máš v zásobníku. Kdyby někdo vymodeloval parking speciélně pro Zábřeh, tak ho vyměníš.
nějaké random domky a CZ markety máš přeci také.
Takhle to usadit a v případě kdyby se někdo ozval se svými výtvory pro tuto oblast, tak se může provést obměna.

Autobusové stanoviště, nějaké autobusové přístřešky, dvě, tři silnice jak vedou, ať to tomu co tam bývá to připomene, stejně jako kdekoliv jinde.
Nebo rovnou bus nádražíčko, jako je v Praze...(dočasně). Udělat lze cokoli.
Zatím stanice Zábřeh vypadá, jakoby sloužila nějakému vzdálenějšímu městu, jestli mi rozumíš :).

Ještě jsem dnes zvládl další stanice směrem k Pardubicím. Následuje Dlouhá Třebová, tam jen stačil holý peron, Zámrsk je model od Matese a následují Moravany. Tady to také bylo trochu složitější. Jsou tu dlouhé perony a nevycházely mi obloučky, tak jsem lokálkovou dráhu v esíčku musel trochu posunout.. Protože ten peron na konci není do obloučku.
Pak mi už zbývá jen Morava. Modřice, Podívín, Lužice a Hodonín. Netuším, jak se mi bude chtít. Ono to není tak jednoduché jak to vidí Annihilator. On si myslí, že si sednu k Gmax a za hodinu mám vymodelované celé město. :) Jen pro info, dnes byla v práci nuda, tak jen ten Zábřeh ve stavu jaký je s Moravanami byla práce na celý den. A co je tam ještě dodělávek. Asi tak nějak.
Třeba taková blbost. Zhlaví ve hře jsou všude stejná, šířka pro perony je konstantní podle vícekolejných dílů. Tak jsem Zábřeh udělal podle Hohenau a kdepak, peron vedle jsem musel o dvě desetiny posunout Ne 11,7m od osy, ale 11,9 a už to sedí. Moravany jsem tedy dal také na 11,9, ale kdepak, ten krátký peron byl daleko. Tedy tady bylo nutné jej dát na opět 11,7. Metoda pokus a omyl. Zatím neřeším ani podchody. Stejně nemám žádné podklady kde co je a jak to vypadá. Ani zatím neřeším ty jednostranné perony.

0110Moravany.JPG
0110Moravany1.JPG

Ono to není tak jednoduché jak to vidí Annihilator. On si myslí, že si sednu k Gmax a za hodinu mám vymodelované celé město. :)
Omlouvám se, ale nemyslím a nikde jsem to nepsal.
Věci, objekty, které jsem vypsal jsou k dispozici v zásobníku, není třeba na každý budoucí objekt tvořit speciální model :).
Nebo potřebuješ Gmax, aby jsi protáhl, či deletoval zábradlí o další díl, vložil pryžové přechody, položil autobusák, parkoviště a dva markety, které v tomto projektu již existují a jsou položené?
Každý domeček, který v projektu je položený jsi modeloval? To tam nemáš ani jeden tovární, minimálně na dočasnou dobu?

Pokud cokoli potřebuji, je rychlejší si vše vymodelovat, než vyhledávat jestli neexistuje model často nevalné úrovně. Co vyhovovalo pro MSTS, je pro současnost mnohdy nepoužitelné.

On si myslí, že si sednu k Gmax a za hodinu mám vymodelované celé město.
Pokud cokoli potřebuji, je rychlejší si vše vymodelovat, než vyhledávat jestli neexistuje model často nevalné úrovně.
Dobře, nechápu, ale ok.

Vymodelovat něco Vám zabere nějaký čas. Hledat model na netu téměř taktéž.
No ale já se stále bavím o modelech, leč vámi či Vámi vytvořených, které jsou již použity v projektu, případně o modelech továrních, které jsou použity v projektu a které máte v seznamu a tedy dostupné k použití. V tom snad problém není, nebo se mýlím?

Vždyť vám to ušetří čas. Až Vy nebo někdo jiný bude mít chuť a prostor vymodelovat nějaký ten model pro použití do Vašeho projektu, můžete ten dočasný vyměnit. Ostatní se to dozví formou pravidelné aktualizace. O nic víc nejde :)

Příklad: Autobusák máte u Masaryčky. Nevím, jestli je to více modelů (perony), nebo celý čtverec, ale nevadí, tak ho prcnu do Zabřehu před stanici, ať je vidět, že je tam autobusák.
Pennáče v Zábru máte, tak stačí tak vysadit pár rodinných domků, v téže ulici. Nějaké to parkoviště se na mapě také určitě najde. Bum a máte v Zábřehu parkoviště.
Nějaký obchoďák máte? Třeba co je použitý v Německu? Nevím, cokoliv, máte? Tak ho použiji jako náhradu za Kauf v Zábřehu.
Zábradlí protáhnu o jeden díl, klidně ať se protíná s tím předchozím. Může to místo styku parodovat posuvnou branku. ATD...
Já už nevím, jak to jinak napsat.

Dobře, nechápu
Prosím už toho nech. Ty jsi jak maminka, která říká malým dětem, co mají dělat. Pracovat do této hry se ti nechce, respektive na to nemáš buňky, ale rozdáváš rady, jako by jsi byl profík na stavění tratí a modelování. Nemáš vůbec páru, jak se co dělá, tedy věnuj se tomu co umíš zase ty. A také by se ti nelíbilo, kdyby ti do tvé činnosti mluvil někdo svými rozumy, kdo vůbec nemá páru, která bije.

Ale když už jsi u toho Zábřehu, máš pravdu v tom, že je tam Lídl. Sice nevíš, že budova je jinak než v Berlíně, ale všiml jsem si, že se dají ze Streetview použít textury. Tohle jsem dlouho hledal. Jenomže se mi nyní nechce. (Mám plno jiné práce) Tedy jestli chceš tady radit, tak mi je pěkně vytvoř, srovnané, vyretušované a já Lídl postavím jak má být. Vyříznout fotku a srovnat ve Photoshopu, k tomu nepotřebuješ být zdatný stavitel tratí nebo modelář. Fotky jsou použitelné jak od silnice, tak z parkoviště. Protože tento tvar se může hodit i jinam. Zatím je tam ten z Berlína. :)

Po ránu mi nedalo a doplnil jsem ještě zábradlí. Je to zatím test, jak co vyjde, proto přejezdy ještě nejsou součástí ale jako provizorní samostatný model. Ale ty plochy mezi přejezdy sedly. Samozřejmě sklon od peronu k přechodu upravím. K těm schodům ještě dodělám boky. Vařím z vody. Něco je na google mapách - fotky, jinak letecké ani na našich leteckých mapách moc podrobností není. Ten sjezd dolů na straně skladiště ještě zúžím, není nalepený až na barák. Na plochu pod nádražím samozřejmě v další fázi přilepím ta parkoviště na míru a vedle naznačím tu autobusovou zastávku, aby tady náhodou zase někdo nerozepisoval, co mi tam ještě chybí.
Ale už to tady trochu dostává tvář.
0210Zabreh1.JPG
0210Zabreh2.JPG

Prosím už toho nech. Ty jsi jak maminka, která říká malým dětem, co mají dělat. Pracovat do této hry se ti nechce, respektive na to nemáš buňky, ale rozdáváš rady, jako by jsi byl profík na stavění tratí a modelování. Nemáš vůbec páru, jak se co dělá, tedy věnuj se tomu co umíš zase ty. A také by se ti nelíbilo, kdyby ti do tvé činnosti mluvil někdo svými rozumy, kdo vůbec nemá páru, která bije.

Ale když už jsi u toho Zábřehu, máš pravdu v tom, že je tam Lídl. Sice nevíš, že budova je jinak než v Berlíně, ale všiml jsem si, že se dají ze Streetview použít textury. Tohle jsem dlouho hledal. Jenomže se mi nyní nechce. (Mám plno jiné práce) Tedy jestli chceš tady radit, tak mi je pěkně vytvoř, srovnané, vyretušované a já Lídl postavím jak má být. Vyříznout fotku a srovnat ve Photoshopu, k tomu nepotřebuješ být zdatný stavitel tratí nebo modelář. Fotky jsou použitelné jak od silnice, tak z parkoviště. Protože tento tvar se může hodit i jinam. Zatím je tam ten z Berlína. :)
Tak očividně píšu do větru. Ano, tvorbě nerozumím a nevěnuji se tomu. O modelování tu já nepíšu, tak nevím, proč ho zmiňujete.
Položit přechody na kolejiště, položit parkoviště, nebo...ano opakuji se, ale vidno, máte problém, že například německý Lidl nebude vizuálně stejný jako ten v Zábřehu :).
Není to jedno? V některých případech nejspíš ano: v Prostějově místo Alberta komplex Electro Worldu, v Hodoníně olomoucké RCO, (to je jako postavit Karlův most do Brna),...
V Pardubicích máte alespoň tři Karosy, tak je fajn tam prcnout perony, které již máte vymodelované. Nemyslím si, že by někdo řešil, že peron vypadá o kapku jinak. Hlavně, že tam není holá plocha.
V Brně či v Olomouci alespoň pár desítek metrů tram.kolejiště. (zkrátka kolejiště). Pokud by bylo možné, můžete vložit i přednádražní prostor v Olmiku, který existuje v projektu MHD_Olomouc. Ten přeci není součástí modelu žel.stanice.
Všechny tyto materiály, modely máte k dispozici. Ve spoustě případech modelovat vůbec nepotřebujete. Je to na Vás.
Svoje jsem napsal. Děkuji.

Tak jsem si ještě trochu pohrál se Zábřehem. Komplet přechod je už součást modelu. Takto krásně jsem to strefil. A pak jsem tam přilepil parkoviště a všelijaké úpravy. Já tušil, že Zábřeh tak jednoduchý nebude. A to ještě nemám výtahy ani podchody. Ale ty až příště. Až budou podklady.
0210Zabreh3.JPG
0210Zabreh4.JPG
0210Zabreh5.JPG

Jinak člověk se stále učí a zábradlíčka už nedělám s těmi otrubkování, protože to mělo šílených polygonů a složitější model pak už se musel dělit na víc částí. Tak jsem udělal jednoduchý kvádr a také to nevypadá špatně, když se strefí horní a boční plochy s texturou zábradlí.
0210Zabreh6.JPG

Tak jsem si ještě trochu pohrál se Zábřehem. Komplet přechod je už součást modelu. Takto krásně jsem to strefil. A pak jsem tam přilepil parkoviště a všelijaké úpravy. Já tušil, že Zábřeh tak jednoduchý nebude. A to ještě nemám výtahy ani podchody. Ale ty až příště. Až budou podklady.
Zobrazit přílohu 44464
Zobrazit přílohu 44465
Zobrazit přílohu 44466

Jinak člověk se stále učí a zábradlíčka už nedělám s těmi otrubkování, protože to mělo šílených polygonů a složitější model pak už se musel dělit na víc částí. Tak jsem udělal jednoduchý kvádr a také to nevypadá špatně, když se strefí horní a boční plochy s texturou zábradlí.
Zobrazit přílohu 44467
Nádhera, tak to jsem to měl na mysli.
Jinak jak jste se rozepsal o polygonech, to nejsem nebral v potaz. Moje chyba.
Dodatek: mezi Kleinovou budovou (Cargo) a tou rampou (dovolen vjezd pro zásobování) jsou v rohu takové malé schody.
Ale to je takový malý detail (malé rýpnutí:p).

Pěkná práce.

Zbyňku, teď jsem si toho všimnul, tak od dopravní kanceláře až k brance (jak je přechod) se nachází zastřešení. Ačkoliv se nejedná o peron, střecha tam je.
Červená je zastřešení, modrá je přechod (pro orientaci).
V předchozí zprávě jsem zmiňoval ty schody. viz. obr.3.
Jak se vám chce, ale je možné ještě doplnit kousek plotku napojený na ten oblouk k cca středu plochy. Obr.4.:D

Přílohy

• BP - ZnM.jpg
    BP - ZnM.jpg
    192.3 KB · Zobrazeno: 16
  • Bp - ZnM střecha.jpg
    Bp - ZnM střecha.jpg
    136.9 KB · Zobrazeno: 15
  • BP - ZnM Kleinschody.jpg
    BP - ZnM Kleinschody.jpg
    187.3 KB · Zobrazeno: 16
  • BP - ZnM plotek.jpg
    BP - ZnM plotek.jpg
    89.1 KB · Zobrazeno: 16
Tak tam jsou schody? Vždyť jsem psal, že vařím z vody, proto nemá smysl jít až tak do detailů. Nemám žádné podklady, jen to co vidím na leteckých mapách. Kdybych udělal podchody a výtahy, opět jen tak odhadem, tak tady budou reakce, že to má být jinak. Jenomže když dělám podchod, musím udělat díru do peronů a to už je nevratné.
Takže v klidu. Ještě je moc dalších nádražích. Gbely a Holíč jsou dnes na řadě. Nádražní budovy se už těší, až tam budou. Ale nejprve musím připravit textury.

Jinak, jak jsem psal výše. Nemusíš mi stále připomínat, co ještě chybí a je viditelné z leteckých map. Střechy zatím nejsou, budou někdy příště včetně u výpravní budovy. Musíš si jen představit, že to tam mají v rekonstrukci. Včetně té závory. Já vím, že tam je, ale jaksi se musí dodržovat pořadí. Nemohl jsem tam dát jednolité zábradlí. Musíš si opět představit, že tam jede pakrová z peronu ještěrkou.

Back
Nahoře