Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyňku, nie je tá kukurica geneticky modifikovaná?
Kdepak, prostředí hry zkresluji. Když jedeš ve hře, tak vidíš úplně jinou perspektivu. Ještě na konci léta na toulkách na bicyklu jsem si pochvaloval, když jsem projížděl kolem lánů kukuřice, že je to jako v této hře. Tedy ten model kukuřičného pole je velmi reálný. Však nesmíte jen koukat na obrázky, ale i občas si pustit hru a pak zjistíš, že je to opravdu reálné. Na poslední obrázku je to i vidět. Ta kukuřice je přes 10m od kolejí, tedy to pak vypadá vysoké jako vagony. No jo, když někdo nemá čas jezdit, to pak máte těžké. :)

To máte Zbyňku naprostou pravdu. A zase obráceně. Když hodně osazuju krajinu zelení, mozek si pamatuje určité vjemy těch modelů. Když pak jedu autobusem nebo vlakem do práce, a čučím po krajině, úplně se mi stromy začínají podvědomě rozkládat na jednotlivé poligony, ze ktrých jsou ty modely vyrobené, tedy na které se ty textury natahují. Jako bych čučel do monitoru se hrou. Začínám se pomalu stávat obětí těchto krásných modelů.

Tak ať už to máme konečně za sebou. Od teď je aktivní BP104.

Ještě včera jsem něco dodělával v Jaroměři a upravoval model v Brně.

S tratí se i nainstaluje aktivita Den blbec, kvůli které vzniklo tolik nových staveb kolem trati. V Trainsetu je opravené ladění pro Interjet, aby byl funkční jak v ORCZSK, tak klasickém OR. Měl jsem to domotané všude. A pro vlak hráče je doplněno naklonované ladění z balíku ORCZSK pro lokomotivu 151001, která je podle mne nejkrásnější banán a v balíku tuto nemáte. Je plně funkční, ale bohužel se jedná o jiný model, tedy nesedí rozměry a tím i pozice světel. Snad tento model někdo oprávněný autorizuje. V klasickém OR je samozřejmě OK.
Pak jsem potřeboval do aktivity pro výlukovou jízdu žehličku. Jenomže veškeré kabiny jsou z dnešního pohledu mazanice a stejně tam blbnou animace, které jsou pro MSTS. Tak jsem si od Nebuluse vypůjčil rozpracovaný model, který snad někdo někdy dokončí. Na normální používání se zatím absolutně nehodí, ale pro potřeby aktivity Den blbec je jako stvořená. Tedy používat jen v této aktivitě. :)

V aktivitě jsem do hlášek občas vybíjel své nálady, tak choulostivější povahy ať tuto raději nejezdí. :)
Ale děje se mi tam takový nešvar. U Topírny noc se mi to nestalo. Ale asi ty události tak fungují. Když najedu na soupravu vlaku ve vyšší rychlosti než 3 km/h, tak nejprve zpráva o svěšení se soupravou, to je správně, ale po odkliknutí zprávy vyskočí další, kdy mi začne vozmistr sprostě nadávat. Dělo se to nejprve jen v Břeclavi. Zkusil jsem to tedy na začátku aktivity a v Olomouci do toho víc praštil a sprostý vozmistr se hned ozval. :) Co už, příště to ošetřím přesněji. Ale vy co jezdíte jen ORCZSK jste naučení, že najíždět nad 3km/h je tabu, tak vás se to netýká. :)

Na chybějící textury a modely jsem testoval, vše je OK, včetně nočních. Tak snad problémy nebudou. Kdyby něco, tak hlaste, opravím.

Krásná práce
Tak ať už to máme konečně za sebou. Od teď je aktivní BP104.

Ještě včera jsem něco dodělával v Jaroměři a upravoval model v Brně.

S tratí se i nainstaluje aktivita Den blbec, kvůli které vzniklo tolik nových staveb kolem trati. V Trainsetu je opravené ladění pro Interjet, aby byl funkční jak v ORCZSK, tak klasickém OR. Měl jsem to domotané všude. A pro vlak hráče je doplněno naklonované ladění z balíku ORCZSK pro lokomotivu 151001, která je podle mne nejkrásnější banán a v balíku tuto nemáte. Je plně funkční, ale bohužel se jedná o jiný model, tedy nesedí rozměry a tím i pozice světel. Snad tento model někdo oprávněný autorizuje. V klasickém OR je samozřejmě OK.
Pak jsem potřeboval do aktivity pro výlukovou jízdu žehličku. Jenomže veškeré kabiny jsou z dnešního pohledu mazanice a stejně tam blbnou animace, které jsou pro MSTS. Tak jsem si od Nebuluse vypůjčil rozpracovaný model, který snad někdo někdy dokončí. Na normální používání se zatím absolutně nehodí, ale pro potřeby aktivity Den blbec je jako stvořená. Tedy používat jen v této aktivitě. :)

V aktivitě jsem do hlášek občas vybíjel své nálady, tak choulostivější povahy ať tuto raději nejezdí. :)
Ale děje se mi tam takový nešvar. U Topírny noc se mi to nestalo. Ale asi ty události tak fungují. Když najedu na soupravu vlaku ve vyšší rychlosti než 3 km/h, tak nejprve zpráva o svěšení se soupravou, to je správně, ale po odkliknutí zprávy vyskočí další, kdy mi začne vozmistr sprostě nadávat. Dělo se to nejprve jen v Břeclavi. Zkusil jsem to tedy na začátku aktivity a v Olomouci do toho víc praštil a sprostý vozmistr se hned ozval. :) Co už, příště to ošetřím přesněji. Ale vy co jezdíte jen ORCZSK jste naučení, že najíždět nad 3km/h je tabu, tak vás se to netýká. :)

Na chybějící textury a modely jsem testoval, vše je OK, včetně nočních. Tak snad problémy nebudou. Kdyby něco, tak hlaste, opravím.

Celý úsek neskutečně prokoukl.
Děkuji. Tohle jsem v plánu neměl. Pak mi to ale nedalo, tak průběžně, alespoň trochu, pak zase alespoň trochu a pak že už to do Jaroměře dokončím. Ale je to ještě otevřené na výpadovkách směr sever. Jelikož to byla jen bokovka, tak jsem měl dost problém s vůlí to tady dokončovat. Ale člověk se musí mnohdy překonat. Ne všechno co se staví a modeluje zrovna baví. Kolikrát dojde jen to nadšení. Ale udělat se to i tak musí, protože to tam patří. Pak takto někdy i vznikají dlouhodobé nedodělávky.

Pomalu se připravuji na další dodělávky, tentokrát trati přes Vysočinu a s ní bude obnovená aktivita Pannonia, která také byla doposud funkční jen v MSTS i když poškozené trasy už opravené mám.
Pro Vysočinu tenkrát modeloval Roman a udělal i autentické perony. Tak jsem si načetl v gmax jeho Sklenné nad Oslavou, kde jen doplním podklad pod koleje, aby u podchodu nemusely být maskovací plochy navíc. Tento model mám ale zdvojeně v Kuřimi. Proto jsem jej rozstřihl a jen prodloužím peron podle rozměrů na mapy.com. Pak vystřihnu ten charakteristický podchod s vyzděním až k vlaštovkám. Tento pak doplním i do Židenic. V Křižanově myslím býval ten takový dřevěný, jak mám v Říkoníně, tak ten by šel také vystřihnout a dosadit. Historický Vlkov Roman tenkrát vymodeloval, Žďár vymodeloval Lubomír...
To jen tak, aby se někdo neptal, co bude dál. Nové traťové úseky zatím ne. Dodělávek hlavně na modelování mám opravdu hodně.
Přitom jiní modeláři by i byli, jen by svůj čas nesměli zabíjet tím, že se pokouší modelovat to samé, když začnu tady zveřejňovat, co mám aktuálně rozmodelované. :)
Asi takto to mám nachystané. Ale pravda je i taková, kdybych se nenaučil modelování a načtení již existujících modelů, které je třeba upravit na míru, tak by mne ani moc nebavilo vylepšovat dříve postavené traťové úseky.
model_Sklenne.JPG

Ještě další věc, která mi pila krev, když jsem projížděl aktivitu Den blbec. Ty mosty nad řekou Svitavou z Blanska do Brna, které mám osázené tím japonským viaduktem z defaultních tratí. Zatím jsem tam zarovnal své silniční modely, které se štěrkem namísto asfaltu vymění za železniční. A dole buď doplní oblouky nebo pilířemi, podle toho, co tam patří. Jeden u Bílovic je ocelový, ale tam musím trochu prodloužit rovinu z 30 na 60m Ale to nebude problém. Nejvíc tam ruší ta kamenná zábradlí.
0512mosty_nad_Svitavou.JPG
Po výměně, zatím jen mostovka. Takto to mám už všude připravené a zarovnané.
0512mosty_nad_Svitavou1.JPG

První pokus o doplnění k peronům podchodů a vlaštovek. Ještě tam nemám díry pro schody, protože nejprve test, jak to sedne. Původní model byl bohužel s pivotem asi 31° tedy jsem jej musel celkem složitě srovnat na nulu a pak model srovnat v trati. Ty vozy jsem tam vsadil jen pro kontrolu, protože se mi ty vlaštovky zdály moc nízko.
Když jsou stavební moduly, pak práce i odsejpají. Ještě upravím vlaštovku pro podchod s dvěma sloupy. A na koncích peronu mírné zúžení střech. A ten nápis na čele vlaštovek tam nepatří, to je pozůstatek z dvacetiletého provizoria. :)
0512BrnoZidenice.JPG
0512BrnoZidenice1.JPG

dodělej prosím třeba i zběžně depo Maloměřice
To práce tak na rok. Ten nemám. :) Ty jsi samá legrace. To není jako "Když už jsi v té lékárně, kup mi tam ještě krabičku Paralenu" :)
Já k Maloměřicím nemám vůbec nic, tak co tam chceš tvořit a navíc na to ani nemám motivaci. A když není motivace, tak s tím nenaděláš vůbec nic.
Já jsem rád, že jsem našel chuť do těch mostů a peronů. A přitom je to jen taková blbost. Divím se, že tohle žádného modeláře nenapadlo.
Ale je to podobné, jako mě se nechce do Maloměřic, když jsem tam v životě nebyl. Mě stačilo to kolejiště ranžíru, celé ve sklonu, bylo tam porouchaných asi 6 angličanů, pak poruchy na židenickém zhlaví a já u toho málem vykrvácel. Dej mi s tím pokoj. :)

Zbyndo, je mi to jasné, ale ty tam máš nájezdové koleje a nic. Chápu, ale tvůj postoj. Škoda.

To nejsou Černovice, ale Maloměřice. To není postoj. Vždyť jsem ti to vysvětlil, že to teď nejde, ani kdybych chtěl. Pro mě to ani není priorita. A nemám ani žádný výkres, jak tam jsou koleje. Proto tam mám kolejově konec.
To je jako bych ti teď řekl "dej stranou své rozpracované aktivity, potřebuji, abys mi udělal aktivitu z Bratislavy do Berlína" To přece takto nefunguje.

Ty podchody jsem ještě posunul o 20m, tak nějak z videa jsem vysondoval, že hrana podchodu je někde u námezníku té výhybky vlevo.
Také jsem zkusil z jedné vlaštovky udělat podchodový sloup. Ještě by to mohlo lépe lícovat se střechou.
Takto si v práci pomalu hraji. A celkem mne to i baví. Pak tam doplním nějaké drobnosti, lampy mimo vlaštovky, první peron a celý box na kterém nádraží stojí. Ale už nyní jsem na 6000 polygonech. To dělají ty lampy pod vlaštovkami. Tedy z modelu bude několik soustředných dílů, když by tam mohla být součástí i nádražní budova. A mám do vánoc co dělat. Proto Dana posílám do pryč s jeho požadavky.
0512BrnoZidenice2.JPG

Tak jsem si našel chvilku a nasimuloval v TSRE5 to linkování přes Angličan. Všetaty:
Úspěšně nalinkováno, šipky kam jsem linkoval, čísla souhlasí.
A nyní kontrola v MSTS editoru a je to přesně jak stále dokola popisuji. Linkování je nefunkční, protože je ze sousední koleje.
Linkovani1.JPG
Linkovani2.JPG
Mám to dobře?
A teď kontrola:
Linkovani3.JPG
Takto se to děje vždy a všude, pokud linkuji koleje za angličanem. Buď něco dělám špatně, nebo jednoduše v TSRE5 tohle nejde a na podobná linkování potřebuji MSTS

Back
Nahoře