Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jsou práce, které nebaví, ale udělat se musí, jsou součástí celku. Ale to natěšení, jak zapadne do trati každý nový model, to je adrenalín. Vyexportuji model, nakopíruji a spustím editor TSRE5. Ale trvá to vždy dlouho, tak abych si zkrátil čekání, například jdu umýt nádobí. A pak přiběhnu k počítači "už to je? Už to je? Natěšeně skočím do aktuálního místa a pokud model sedl jak prdel na hrnec, tak to doslova zahřeje. A když cokoli nesedí, tak rovnou upravím, opět nakopíruji a celé se to opakuje. Ale pak jsou tady takové monotónní práce, jako například stavět obrovská nádraží, to opravdu nebaví. Uzel Děčín bylo za trest. I ranžír Maloměřice. Nebo Dresden Friedrichstadt. A pak těch návěstidel a všechna nalinkovat. To je jak ruční práce u pásu ve fabrice.Úplně tě vidím a slyším
Ale jsou tady i členové fóra, kteří nebaví. A nejen to, doslova šikanují modeláře mračouny, protože sami na takové složitější modely asi nemají. A to dotyčný ještě neví, že ten model v Kuřimi je vlastně kompletní box i s podkladem pod koleje z Brno Královo Pole, kde sedí jak prdel na hrnec. Proto si pochvaluji, že všude lícuje stejný model, který se podle místních podmínek jen edituje. Pro Kuřim musím travnatou část oříznout a na druhé straně vyrovnat zúžení, které je na konci v KrPoli. Když vám někdo asi tři roky stále dokola opakuje "neboj, Brno Královo Pole bude, neboj, vydrž prťka vydrž" a ještě dává fotku před nějakým měsícem na fórum , tak to už jednou bouchnou saze a vymodeluji si to sám.Jsou práce, které nebaví

Nevím o čem je řeč. Právě z této trati jsem našel jenom jedno video směrem do Studence, ale opačný směr jsem nenašel. Tedy netuším podle čeho budu osazovat veškeré tabule po trati. Naštěstí mám na mapy.com Panoramu. Já budu rád, když tuto trať dám dohromady. To je z kopce do kopce a výškové generování terénu bývá dost zkreslené, pokud jsou větší sklony. Například když jsem dodržel sklon ze Zastávky do Rapotic, tak jsem v nejvyšším bodě se ocitl na vysokém náspu. Pak jsem musel terén kaskádovitě po čtvercích postupně zvedat a přechody vyhlazovat. Tady to bude podobné. Z Křižanova do Meziříčí je to většinou 16 promile z kopce. Já to mám 13%, protože terén v Křižanově mám trochu níž než by měl být oproti Studenci. Nějak se s tím musím poprat. Je možné, než se kolejově výškově strefím s propojením, budou ještě mnohá sklonová editování. Proto nějaké detaily ještě mají čas. Důležité jsou zatím jen mosty a peron v VM.výstražníky VÚD

Nevím o čem je řeč.
Nemám.Zdroják máš?

Však já vím. Postup je takový, že vyrobím podklad pod koleje přesně na poloměr i s těmi plechy nahoře. A pak jeden segment ocelové konstrukce a jeden pilíř. A to pak namnožím na potřebný počet. Respektive se s tím párat nebudu a každý díl mostu natočím ručně pod tu mostovku ale nejprve trochu zkosím konstrukci, aby celek neměl vně mezery nebo naopak se vnitřek neprolínal. Ono to pude.Konstrukce je sice rovně, ale je výškově zkosená.
Jsem pevně přesvědčen, že ano.Zatím se na ní nedívám vůbec. Já mám nyní plno práce s jinými stavbami. Perony, perony a zase perony. Nádražní budovy, nádražná budovy a nádražní budovy. velké boxy pod kolejiště nádražích, kde je to třeba a vlastně jsem zapomněl na pokládku kolejí z Křižanova do Studence. A tam jsou cestou tři velké viadukty. Dva kamenné a jeden dlouhý ocelový. Myslíš že to do konce života zvládnu?![]()