Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Já ho stáhl ze store.
Hned jsem to doma vyzkoušel nanečisto a bingo, to je ono.
Ještě jsem si ráno v práci vyměnil zdroj za silnější a hned poté si to ze storu nainstaloval a vše pro vláčkové editory a hry individuálně nastavil.

Nojo, tohle jsou úkony, které člověk dělá jednou za 5 let i více a kdo si má vše pamatovat. Ještě jsem zápasil s nastavením sítě. Problém je, jaké heslo zadat. Na Notebooku mám místní účet a tam stačilo uživatelské jméno a pin. Ale obráceně. Na novém PC mám účet Microsoft. Tedy celé jméno, ale když k tomu dám jen pin, tak je to špatně.

Nevím jestli mám správně nastavený RivaTuner, je tam 30 30 jak se to nainstalovalo. Zkusil jsem hru a valí to pěkně, žádné škubnutí. Jen jsem opět zapomněl, čím se zobrazuje FPS. :)

Další věc, v poznámkovém bloku se mi dělají záložky, já už zapomněl, jak jsem to srovnal. Teď jich tam mám asi 20 :) Není čas toho tolik řešit najednou. Mám tady hlavní práci. :)

Další věc, v poznámkovém bloku se mi dělají záložky, já už zapomněl, jak jsem to srovnal. Teď jich tam mám asi 20 :) Není čas toho tolik řešit najednou. Mám tady hlavní práci. :)
Bohužel, v aplikaci Poznámkový blok ve Windows 11 momentálně není možné záložky vypnout.

Můžete si ale nastavit, aby se každý soubor otevíral v novém okně. Tím se používání záložek v Poznámkovém bloku vyhnete.

Můžete si ale nastavit, aby se každý soubor otevíral v novém okně.
Jasně díky. Už jsem si to opravil. Já toho dělám víc najednou. Když jsem dal dohromady počítač a chci zakrytovat, nemohu najít ty dva šroubky, které jsem dobře schoval, abych je neztratil. :) Ale Správce zařízení OK, žádný ovladač nechybí,
Teď jsem vyrobil i novou instalačku v Inno Setup, jak jsi mi tenkrát poradil. Teď už je verze 6.7.3. Funguje.
Holt už jsem velkej kluk a zvládám to. :)

Ale do toho se mi ještě podělal záložní fotovoltaikový zdroj, nějak jsem jej omylem přetížil a přestal dobíjet na plné napětí. Koupil jsem si včera tedy silnější, ale ten mi zase nevešel do regálu, tak jsem musel snížit patro. :) Lozil jsem po čtyřech, pot ze mě lil, ale už mi to vrčí. Jen zatím sluníčko nedává správné napětí, tak to dobíjí ze sítě. Ten starý sloužil 5 let i baterii jsem měnil nedávno, dvakrát byl výpadek na celý den a baterie šla na doraz, soláry nestačily dobíjet. Teď mám gelovou, ta by měla vydržet i hlubší vybití, kdyby nějaké tornádo.... nebo jen odstávka na celý den. Samozřejmě mám další záložní zdroje. :)

Takže HW mám upradgovaný, včetně napájení a od zítřka mohu pokračovat ve stavbě Vláry. Tohle bylo jen boční info, že to není jen o pokládce kolejí. :)
solarRegulator.jpg
baterie.jpg

Konečně byla chvilka v práci a také jsem si v tom vedru potřeboval na chvíli sednout. Účetnictví za minulý měsíc už mám, tak jsem si sedl k MSTS a koleje dotáhl alespoň do zastávky Nevojice. Pak budou Bučovice a konečně Slavkov.
0207Nevojice.jpg
Tedy MSTS v W11 funguje jak má.
Jen mi nejde spustit AceIt. Nechápu co mám zase špatně. Doma mám také jedenáctky a tam to funguje. Z notebooku W11 to také funguje.
AceIt_chyba.jpg

Bučovice by byly kolejově komplet. Je vidět, že se zavrtávám do terénu a to je dobře. Protože jinak bych potřeboval ve Slavkově zdymadlo. Ale i tak budu muset někde sklony trochu zkorigovat a zaokrouhlit na vyšší hodnotu. A na 10 km to už udělá pěkný výškový rozdíl. Uvidím.

0307Bucovice3.jpg
0307Bucovice2.jpg
0307Marefy.jpg

Konečně jsem dokázal spustit AceIt.
Nesmí tam být nic v kompatibilitě zatrženo. A co já se s tím natrápil. Spustit jako správce, Režim kompatibility,... :)
AceIt1.jpg

a těším se na tu upravenou verzi o které jste psal
Bohužel jsem netušil, že budu stavět Vláru. :) Tedy aktivita musí počkat.

Zápasím s výškovými rozdíly u Slavkova. Tady bude ještě pěkná bitva i když bez tří císařů.
Pravděpodobně ještě před zastávkou Křenovice původní trať začnu tvarovat, abych nádraží Slavkov dostal do souřadnic a navíc jak to půjde stoupání zaokrouhlit nahoru. Uvidím jak budu na konci čtverce. Také je varianta, že nádraží nebude ještě v souřadnicích, ale bude jen našikmené, aby na konci čtverce se napojilo na ty koleje, jak tam trčí od Bučovic. To by byla méně násilná a plynulejší varianta.

Pravděpodobně budu muset přeskládat do sklonů zaokrouhlených nahoru celou trať od stanice Nemotice. Tedy do zastávky namísto 12 dát jen 10 promile stoupání a od Brankovic naopak trochu přidat na klesání. Když se to udělá na desítkách kilometrů, tak to provozně není poznat. Však takto jsem kdysi zápasil na všech tratích, kde by bylo jinak potřeba zdymadlo :). Ještě tady bude spousta legrace než krajina dostane finální tvar.
0506Slavkov.jpg

Nakonec jsem se rozhodl, že ještě Slavkov bude v souřadnicích. Do Křenovic je to sice víc zakroucené, ale třeba bude jednou nálada to přepracovat, jak jsem plánoval původně. Tedy do Ortomapy jet až do Brna Slatina a pak ještě přepracovat kus tratě až před Vyškov. Takto to mám připravené.
Ale horší je ten výškový rozdíl. Stále tam mám skok o 8 metrů. Tedy budu muset přeskládat koleje až od Nemotic. Tohle už patří ke stavění, když se potřebuji dostat mezi dva dané body.
Na posledním obrázku je pohled od Křenovic. V pravo je původní nádraží Slavkov.Je ještě vidět podle křoví, jak vedla původní trať.
0607Slavkov1.jpg
0607Slavkov2.jpg
0607Slavkov3.jpg
0607Slavkov4.jpg

Nakonec se zadařilo a je propojeno. Ale muselo se vše přeskládat až od Nemotic. A tam, kde jsou dynamické koleje, tam to byl i rébus. Jiné pořadí přeskládání a hlavní trať se odchýlila z osy. Co už. Nějak jsem se s tím popral.

Tady je místo spojení kolejí od Bučovic a z druhé strany Slavkova. Tedy už je reálné, že tato trať bude. Ještě zbývá položit poslední kilometry do Veselí. A pak už může být i veselo.
0607Slavkov4.jpg

Back
Nahoře