CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Při posunu je max rychlost 40km/h a to jen při jízdě po volné koleji. 50 je totální nesmysl.
Dobře, tak jel tehdy fíra víc, nebo nevím. Je to fakt mrtě dlouho. Ale nic to nemění na tom, ža jé třeba na Dolním v Brně se sólo 721 za veksle a nejedu ani těch 30 a posunovač sice zahlásí těch 50 metrů, ale já jsem už za vejslema před reversem a stůj už nějak nedá, tím vyjedu z trasy. Pak když se na něj vybodnu a zastavím dle TM, jedu přez celé idstavné směr hlavák cca 35 - 40 a tam se musí za bílou zastavit přesně, kousek za reversem druhá výhybka a tu když hráč přdjede, konec, naruší se trasa. Tam to taky nedává, ta samá situace v Tišnově, při objezdu soupravy. A dokonce na 2. zhlaví směr vlečka lomu Čebín, kde je rezerva jako prasr, tam mi taky nestihl dát stůj a tam došlo k zajímavé anomálce. Ač jsem byl v rozmezí, kdy se normálně vždy postavila cesta k vozům, tak s posunovačem ne. Rozjel jsem se tedy zpět do nádraží a zapnul jsem TM. Na něm se objevil revers a mizel a zas objevil a asi 3x zaznělo z vysílačky stůj a skončil jsem na koleji vedle vozů. To se mi u hlášek na pozici nikdy nestalo. Je mi jasné, že se tohle musí vyladit a pisunovací aktivita je ten nejlepší test. Ale tohle asi v aktivitě bude na AI intelekt moc. :-) A poněvaĉ v takových aktivitách je fakt důležité hráče zastavit přesně tam, kde autor aktivity pitřebuje, asi bude fakt potřeba to naimplantovat na poziční události, stejně jako jsem teď implantoval zkoušky brzd. To budu testovat, až osadím vozy a pijedu test celé aktivity.

Prosím tě, ne hned po sobě. :-) To velká s jednoduchou bylo myšleno na ty 2 typy události v aktivitě. :-)
Velká zkouška s koloťukem po najetí na vozy z depa. Jednoduchá brzda po objezdech soupravy, jak jsem se tě ptal a jedna velká s koloťukem při spojení dvou souprav na sebe. A jestli myslíš odborný název zkoušky, tak nevím přesný výraz. :-)

Já se bavím ale o sólo lokomotivě. Nikoliv jízdě s vozy. A před cca 30 lety jsem se na levém v Ostravě vozil a na rychloměru při průjezdu nádražím 50 úplně v klidu.

Ale ono to blbě reaguje už cca z 30 - 40. Ale jasně, že když sunu vozy, nepojdeu ani těch 30.
Mě to nedá:
Posun všeobecně - max 40km/h
Sunutí vozů - max 30km/h
Vjezd na obsazenou kolej - max 30km/h (i sólo mašina)
Najíždění na soupravu - v dostatečné vzdálenosti před soupravou max 5km/h (fáze najíždění). Pokud je tam posunovač, tak bys měl dokonce před soupravou zastavit a až potom zahájit najíždění (netvrdím, že se to dodržuje a jestli to není závislé na předpisech dopravce).

V zásadě ale platí pud sebezáchovy a pokud nevidím a nejsem si jist tím, co posunovač hlásí, tak jedu pomaleji. Tady aspoň hlásí to, co tam reálně je. "Živý" posunovač bude mít míru proměnlivou (podle zkušeností nebo podle toho, jak se vyspal).

Jestli někdo jezdil 50, tak zřejmě bez registračního rychloměru, anebo věděli, jak to ochcat. Dneska by to bylo o flastr, anebo v případě Mirelu/ETCS tě to ani víc jak 40km/h nepustí. V Německu se posunuje max 25km/h, tak buď rád za těch 40.

Prosím tě, ne hned po sobě. :-) To velká s jednoduchou bylo myšleno na ty 2 typy události v aktivitě. :-)
Velká zkouška s koloťukem po najetí na vozy z depa. Jednoduchá brzda po objezdech soupravy, jak jsem se tě ptal a jedna velká s koloťukem při spojení dvou souprav na sebe. A jestli myslíš odborný název zkoušky, tak nevím přesný výraz. :-)
Pojďme používat výrazy jednoduchá a úplná. . Ale ty ses ptal pouze která se dělá po objetí. O tom, že děláš brzdu při posunu před každým drcem, nebylo ani slova.

O tom, že děláš brzdu při posunu před každým drcem, nebylo ani slova.
Neeeeee, to jsi pochopil úplně špatně. To víš že nedělám.
1. zkouška brzdy s koloťukem je v Brně na seřaďovacím, kdy najedu na vozy hostorického vlaku a pak jedu na hlavní k perónu pro cestující.
2. zkouška brzdy bez koloťuka je po objezdu soupravy v Tišnově, kdy vlak jede do Čebína po staré Tišnovce,
3. zkouška brzdy s koloťukem je v Čebíně, kdy je Hektor na postrku a do čela soupravy jde M273+Calm.

Toť vše po celou 6 hodinovou aktivitu brněnského kolečka.

Mě to nedá:
Posun všeobecně - max 40km/h
Sunutí vozů - max 30km/h
Vjezd na obsazenou kolej - max 30km/h (i sólo mašina)
Najíždění na soupravu - v dostatečné vzdálenosti před soupravou max 5km/h (fáze najíždění). Pokud je tam posunovač, tak bys měl dokonce před soupravou zastavit a až potom zahájit najíždění (netvrdím, že se to dodržuje a jestli to není závislé na předpisech dopravce).

V zásadě ale platí pud sebezáchovy a pokud nevidím a nejsem si jist tím, co posunovač hlásí, tak jedu pomaleji. Tady aspoň hlásí to, co tam reálně je. "Živý" posunovač bude mít míru proměnlivou (podle zkušeností nebo podle toho, jak se vyspal).

Jestli někdo jezdil 50, tak zřejmě bez registračního rychloměru, anebo věděli, jak to ochcat. Dneska by to bylo o flastr, anebo v případě Mirelu/ETCS tě to ani víc jak 40km/h nepustí. V Německu se posunuje max 25km/h, tak buď rád za těch 40.
Dobrá, rád se poučím, já osobně jezdím max 40 a s párou i hodně hodně méně, ale ten mluvený posunovač to nedává ani v těch 30. Při sunutí tak cca max 20, ano, právě kvůli tomu pudu sebezáchovy. :)

Hej, co s tebou Dane je? Já píšu pod 50 má dojíždět už tak 10 km/h. A pak při povelu pomalu zpomalit tak na 5 km/h. Vše je ohláškováno.
Je to německy nebo snad čínsky? Funguje to ok.

Jako vím o problému, pokud tam je skryté návko mezi vozem a vaším vlakem. Tam je posunovač slepý a musím přijít na to, jak to ošetřit.

Já se bavím ale o sólo lokomotivě. Nikoliv jízdě s vozy. A před cca 30 lety jsem se na levém v Ostravě vozil a na rychloměru při průjezdu nádražím 50 úplně v klidu.

Ale ono to blbě reaguje už cca z 30 - 40. Ale jasně, že když sunu vozy, nepojdeu ani těch 30.
Při posunu sólo mašiny se ti ani posunovač nebude ozývat vůbec, občas třeba když jedeš s traktorem a při najíždění nevidíš na nárazníky, ale je to jen o souhře čety s firou.

Při posunu sólo mašiny se ti ani posunovač nebude ozývat vůbec, občas třeba když jedeš s traktorem a při najíždění nevidíš na nárazníky, ale je to jen o souhře čety s firou.
Ahoj. A jak fíra ví, kde má přesně zastavit? Jinak v aktivitě to být ošetřeno musí, bo MSTS, nyní OR, když v určitých místech přetáhneš moc, třeba za výhybku, tak je trasa narušená a konec. Ale fakt nechápu, jak ví ve skutečnosti fíra na traktoru, ve velkým nádraží, kam má jet a přesně zastavit, když mu teda nikdo nehlásí.

Pred každým začatím posunu si vyrozumený. Bez toho posun ani nezačne. Výpravca,alebo vedúci posunu ti oznámi kam sa ide, čo sa tam bude robiť,kde bude otočný bod, poprípade kde bude čakačka. To že v praxi sa 5o niekedy opomenie je už druhá vec. Ale fíra by sa bez tohto vyrozumenia ani nemal pohnúť.

Takže kdyby to mělo být v aktivitě dle reálu, tak bych do písemné zprávy napsal, co mß fíra konkrétně dělat (myslím sólo traktor) a tím by bylo vustaráno?

To právě nechci. Jezdím z 90% bez TM, vyjma parních lokomotiv. A když už, tak dávám vypnutí návěstidel na TM. Buď je v mašině opakovač, nebo musí fíra koukat na návěstidla a dle nich pokračovat v jízdě. Při zapnutém TM, vidí hráč několik oddílů před sebou, což je nesmysl.

Back
Nahoře