CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Nicméně Venny, problém bude na tvém compu. Dnes jsem aktualizoval a nic resetovat nemusím a právě jsem vyhel s Pn na poslední test.

Ahoj kluci. Buď jsem lama, nebo nevím, ale dnes jsem nahodil aktivitu Hutníku k posl. testu. Souprava má řazení, vozy a na konci soupravy fliplá ČD 151 s laděním pro ORCZ. Na zaĉátku se totiž sune. Souprava je v režimu AirE, takže "mrtvola" k oživení. Zapnul jsem aktivitu. Celé oživení fungovalo do chvíle sunutí, kdy mi zaxčal řvát živám a nereagoval na klávesu a konec. Znovu jsem nahodil aktivitu a znova ižibil a pak už sunout šlo. Ale zase neustále lítal tlak v brzdách, jako při přdbití. Znova aktivita od začátku, znova jsem oživil a už to bylo ok. Ale zdá se mi, jako by vůbec nepomáhalo EDB.

Ve všech případech ORCZ dole v řádku vypisuje info, že sepnutí hlavního vypínače není povoleno a při brždění vypisuje EDB 0%. Když jsem zkuskl zabrzdit a odbrzdit pouze EDB, už jsem se nerozjel. Nic jsem s mašinou ani vozy nedělal, ještě na slezině jsem aktivitu projížděl v pohodě na ukázku.

Vypadá
Nicméně Venny, problém bude na tvém compu. Dnes jsem aktualizoval a nic resetovat nemusím a právě jsem vyhel s Pn na poslední test.
Vypadá to na nestandardní poslední aktualizaci Windowsů.
Proběhla aktualizace někdy kolem 15.4., po ní vyžadován restart, jednou přes černou obrazovku automaticky dále pokračovala a potom další už do provozního stavu. Normálně zdatným uživatelem by byla považována za dokončenou. Ale ve skutečnosti asi nebyla ještě úplně hotová, protože později, při dalším restartu provedeném už ručně, zase proběhl "otáčející se kroužek" a bylo nutno provést další vyžadované spuštění. To ale stále nestačilo a přes nějaký nástroj ve WindowsUpdate byla hlášena chyba v továrním ovladači - nějaká součást PC. Od té pomohl cajk na skenování a aktualizaci driverů. Teď už to jde asi 3 dny podle očekávání. Jak proces aktualizace OR, tak spuštění OR během dostupnosti nové verze.
Je však podivné, že tenhle stav se dotkl pouze OR. Vše ostatní - prohlížeče webu, nástroje, texťáky, prohlížeč fotek, videopřehrávač, převaděče aj. - šly naprosto normálně. Jsou vjeci mezi nebem zemí...

Ahoj kluci. Buď jsem lama, nebo nevím, ale dnes jsem nahodil aktivitu Hutníku k posl. testu. Souprava má řazení, vozy a na konci soupravy fliplá ČD 151 s laděním pro ORCZ. Na zaĉátku se totiž sune. Souprava je v režimu AirE, takže "mrtvola" k oživení. Zapnul jsem aktivitu. Celé oživení fungovalo do chvíle sunutí, kdy mi zaxčal řvát živám a nereagoval na klávesu a konec. Znovu jsem nahodil aktivitu a znova ižibil a pak už sunout šlo. Ale zase neustále lítal tlak v brzdách, jako při přdbití. Znova aktivita od začátku, znova jsem oživil a už to bylo ok. Ale zdá se mi, jako by vůbec nepomáhalo EDB.

Ve všech případech ORCZ dole v řádku vypisuje info, že sepnutí hlavního vypínače není povoleno a při brždění vypisuje EDB 0%. Když jsem zkuskl zabrzdit a odbrzdit pouze EDB, už jsem se nerozjel. Nic jsem s mašinou ani vozy nedělal, ještě na slezině jsem aktivitu projížděl v pohodě na ukázku.
Skúsil som presne ako si písal. zložiť si consists že sú vozne a na konci flipnutá 151. Dal som studený štart že je Loko odstavená. Je to to isté ako AirE.
Všetko som nahodil a začal sunuť. Nič nepipalo a všetko išlo ako malo. Dokonca potom som prehodil smer a rozbehol to aby som otestoval aj EDB ktorá tak isto nabehla. najnovšia verzia OR CZ/SK. Takže netuším kde môže byť chyba.

Ja som dnes zaznamenal nejaké drobné psie kusy. Mini Mirel reagoval na tlačidlá na displeji tak, že občas nereagoval. O nejaký čas neskôr všetko ok. Loose consist mal divne pootvárané kohúty ( napr. posledný voz nebol pripojený vôbec na vzduch) . Po spustení aktivity znovu boli vzduchové kohúty a hadice ok. Tak neviem.

Sice pozdě, ale Venny, myslím, že s tím co si řešil jsem se setkal před půl rokem. OR načítal, načítal, ale zhruba u dvou třetin načítání zamrzl. Dělalo mi to několik dní. U mně byl totiž problém, že to bylo na novém PC, kde byl zaplý fastboot, takže nestačilo v noci vypnout a ráno zapnout, ale muselo se restartovat, jako fakt restartovat (já BFU v tom tehdy neviděl rozdíl) A u mě taky mohl být problém s nějakou aktualizací Windows, protože když jsem nakonec restartoval, skočila ta černá obrazovka, která psala, že se instalují aktualizace. Navíc se to nějak seklo, čekal jsem snad hodinu a nakonec jsem to natvrdo musel vytáhnout ze zásuvky.

Ahoj a další věc a ta se mi několikrát stala i u ŽSSK 162, teď u ČD 151. Po zastavení a povolení průběžné brzdy NEPOVOLÍ EDB. Nepomůže ani pokus povolit ji klávesou, jen reset aktivity. A není to pravidlem. Takže simulaci nelze provést.

Back
Nahoře