Programy - Alois Nebel

Keďže mám FPS 13-18 tak by som potreboval skôr navýšiť ako omedzovať. :)
Tak Navyšovač FPS ještě nikdo nevytvořil, takže to beru jako výzvu. :-D

Pokud se mi to povede, výrobci grafických karet a dalších PC komponent nebudou mít co prodávat, protože všem bude stačit starý počítač s mým programem. A já budu samozřejmě bohatší než Elon Musk.

Samozřejmě je to vtip. :-D

Ahoj,

jelikož teď nemám moc do čeho píchnout a kluci z OR CZ/SK týmu si nepřejí, aby OR Kontrolor automaticky stahoval chybějící .inc soubory, jejich rozhodnutí samozřejmě respektuji.

Místo toho jsem vytvořil takovou menší „rychlokvašku“ v podobě katalogu balíčků ladění pro OR CZ/SK z webu msts-rw.

Katalog umí zobrazit všechny dostupné balíčky, nabídnout jejich stažení, označit již nainstalované balíčky a v případě vydání nové verze upozornit na dostupnou aktualizaci a nabídnout její stažení.

Zatím nevím, jestli se z tohoto projektu stane samostatný program nebo zůstane jen jako interní nástroj, proto ho prozatím prezentuji pouze ve vlákně o mých programech. :-)

PS: Aby bylo jasno i pro případné rejpaly – nic se nestahuje z mého webu. Program pouze načítá katalog a stahuje balíčky přímo z webu msts-rw, takže funguje jen jako přehledný katalog a správce dostupných balíčků. :-)

Zobrazit přílohu 49857

Ahoj,

jelikož teď nemám moc do čeho píchnout a kluci z OR CZ/SK týmu si nepřejí, aby OR Kontrolor automaticky stahoval chybějící .inc soubory, jejich rozhodnutí samozřejmě respektuji.

Místo toho jsem vytvořil takovou menší „rychlokvašku“ v podobě katalogu balíčků ladění pro OR CZ/SK z webu msts-rw.

Katalog umí zobrazit všechny dostupné balíčky, nabídnout jejich stažení, označit již nainstalované balíčky a v případě vydání nové verze upozornit na dostupnou aktualizaci a nabídnout její stažení.

Zatím nevím, jestli se z tohoto projektu stane samostatný program nebo zůstane jen jako interní nástroj, proto ho prozatím prezentuji pouze ve vlákně o mých programech. :-)

PS: Aby bylo jasno i pro případné rejpaly – nic se nestahuje z mého webu. Program pouze načítá katalog a stahuje balíčky přímo z webu msts-rw, takže funguje jen jako přehledný katalog a správce dostupných balíčků. :-)

Zobrazit přílohu 49857
ahoj, tohle prosím nebudeš vydávat, ten katalog balíčků pro ORCZSK ?

Ahoj,

jen takové malé info o tom, které programy mám momentálně hotové a které ještě rozdělané. Pokud by se někomu něco z toho hodilo nebo měl o některý program zájem, určitě napište.

1. Program pro zarovnávání oken
Tenhle program je zatím čistě pro mě, protože jsem puntičkář a nemám rád okna rozházená různě po ploše. :-D Zatím pro něj ani nemám název.

Funguje jednoduše – otevřu si nějaké okno, v programu kliknu a ten si zapamatuje jeho přesnou pozici a velikost. Potom otevřu jiné okno, kliknu v programu a nové okno se automaticky umístí přesně tam, kde bylo to původní. Nastavení samozřejmě zůstane zachované i po zavření programu.

2. Program podobný FFEditu
Druhý program funguje podobně jako FFEdit, ale zvládá najednou převést a zabalit do binární podoby více .s souborů, a to i poměrně velkých. Není tedy potřeba zpracovávat každý soubor zvlášť.

3. Kontrolor tratí
Třetí program je určený ke kontrole tratí a funguje trochu podobně jako OR Kontrolor. Kromě samotné kontroly ale umí z existující tratě vytvořit také „čistou trať“.

Tím myslím opravdu jen soubory, které daná trať skutečně používá a na které se odkazuje ve svých souborech. Program tedy dokáže z velké instalace vytáhnout pouze to, co konkrétní trať potřebuje.

Některé další věci mám ještě rozdělané. Pokud by vás něco z toho zaujalo nebo vás napadlo, co by se komunitě hodilo, klidně napište.

Ahoj,

Zaujal ma ten "Kontrolor tratí", to je niečo ako aplikácia "TrackReport"? Ten po spustení zobrazil čo je navyše a čo chýba ale vytvoril iba zoznam. To že by sa dala vytvoriť "čistá trať" je vynikajúca služba. Ako riešiš nadbytočné súbory?

Ahoj,

Zaujal ma ten "Kontrolor tratí", to je niečo ako aplikácia "TrackReport"? Ten po spustení zobrazil čo je navyše a čo chýba ale vytvoril iba zoznam. To že by sa dala vytvoriť "čistá trať" je vynikajúca služba. Ako riešiš nadbytočné súbory?
Nejde o to, že by ti to původní "velkou trať" úplně překopalo. Program pouze překopírovává soubory k sobě a pouze ty, ktere jsou zapsané v ref, world, tdb atp. Pak projde všechno Global, Routes, Sound třeba trať od Ricara mi to dokázalo zredukovat z 23 GB na 8.5 GB.

Aktualizace – Omezovač FPS

Na web byla nahrána opravená verze Omezovače FPS. Nová verze nyní automaticky vyžaduje administrátorská práva, čímž je vyřešen problém se zápisem dat při instalaci programu do chráněných složek, například Program Files.

V TSRE CZ nejde zadat výšku terénu.
TSRE_CZ.jpg
Zkusil jsem zde chvíli pracovat kvůli odebírání trolejí. Co mi nesedí.

1. velmi líný pohyb kamery. Zkoušel jsem v nastavení přepsat na 10, ale asi jsem nevěděl co dělám, pokus a omyl. :) To se fakt nedá. Chtěl bych to jako v TSRE5, kde je okamžitá odezva.
2. Jak se přepínat do propustného terénu, jako je defaultně v TSRE5. Dost často se ponořuji pod zem kvůli přesnému výškovému naklopení kolejí.
ve sklonu, atd.
Děkuji za rady a tipy.

Ještě jedna věc. Potřeboval bych asi trojnásobě zvětšit "Nedávné objekty" Je tam opravdu nedostatečně položek. Ten sloupec s výběrem nad tím tak dlouhý nepotřebuji, tam se dá rolovat.
nabidka.jpg

Jelikož nechci nikomu plevelit vlákno, ale rád bych se k tomu krátce vyjádřil, než ze mě zase někdo začne dělat bůhvíco jen proto, že jsem si dovolil reagovat na Icikův příspěvek. :-)

Včera jsme si s @Icik vyměnili pár soukromých zpráv, jejichž obsah samozřejmě zveřejňovat nebudu. Myslím, že jsme tím zakopali pomyslnou válečnou sekeru. Ani jeden z nás – a podotýkám ani jeden – neřekl, že nějaká spolupráce bude, ale zároveň jsme ani neřekli, že být nemůže.

Pokud se mi podaří do OR přidat něco, co by mohlo mít přínos i pro ostatní uživatele, jsem naprosto otevřený tomu se o řešení podělit. Stejně tak pokud si Icik s něčím nebude vědět rady a bude chtít můj pohled nebo pomoc, může se ozvat a můžeme se společně pokusit najít řešení.

Takže bych byl velice rád, kdyby konečně roztály ledy a ustaly i ty věčné konspirační teorie o tom, kdo proti komu bojuje, kdo komu co bere a kdo za koho co dělá. :-)

Děkuji.

Back
Nahoře