Topírna

A to je další věc, @Zbyněk Šemora má nalazeno pro OR a na webu u Pikka je pro MSTS a u Josefa je taky tuším update, ale tam se to dává dle jeho značení do CDlok703 mám takový pocit a Zbyňkovy vozidla jedou normálně v pořádku. Takže:
1. Buď se Ivoš naučí měnit vozy a updatovat si svůj trainset.
2. Pokud ne, tak je odkázám pouze na trainset BP, který funguje, ale nebude mít nové modely a nezahraje si jiné aktivity bez výměny.

Takže ono je nezbytné se naučit měnit vozidla, tak jako tak a mít zmáklou struktůru trainsetu, to bylo to 1., co jsem v MSTS uměl a to samé platí v OR, ORCZ. A polud mu něco chybí v trainsetu, nebo se mu něco bije, tak mu nikdo nepomůže.

Mně osobně pomohl tento playlist, díky němu jsem pochopil základy a postupně si navykl na to, jak OR funguje. A pak začalo bádání, co a jak vlastně funguje, co všechno se dá upravit... :)

Hele, co tady stále složitě řešíte. Já mám nyní jen čistou Instalačku BP105, nic navíc. Ale od minulých verzí se nic ve vlacích nezměnilo.
Spustím Topírnu noc a žádný problém. Dále někomu dělalo problém, že o půlnoci neměl na hlaváku 130. Na kterou měl přestoupit. Tak jsem tam došel z Masaryčky pěšky a 130 tam na půlnoc čeká.
Tak tady proboha už nic složitě neřešte. Nainstalujte si trať z flešky a hurá do Topírny noc. Ach jo. Pane Bože, proč ??? :) Vždyť všechny lokomotivy a vozy stojí na značkách jak má být. Nikdo nechybí.
TopírnaNoc0.JPG
Topírna Noc1.JPG

EngineData ( "703045" "CD703" )
Co to je? Za technický nesmysl?
Zápis vypadá takto:
ActivityObject (
ObjectType ( WagonsList )
Train_Config (
TrainCfg ( ""
Name ( "Loose consist." )
Serial ( 257 )
MaxVelocity ( 8.33333 0.93333 )
NextWagonUID ( 1 )
Durability ( 1.00000 )
Engine (
UiD ( 0 )
EngineData ( 703045 cd_703 )
Ale do toho prosím nevrtat, jinak si vše rozdrbete a tady se pak na nic neptejte. Takovým už pomůže jen FORMAT C: :)

Zbyňku,, na výměnu LC ti stačí jen jeden řádek, (ale je pravda, že závorka tam nemá co dělat), jak píše Martin S. A ne každý používá trainset BP a ne každý stejná vozidla. I v mých aktivitách 100% si lidi dosazují svoje vozidla ze svého trainsetu. U Loose Consistů, je to složitější, ale pokdu děláš aktivitu, kdy potřebuješ šibovat atd... bez toho to samozřejmě nejde, ale jinak právě přesně proto se Loose Consisty nedávají do aktivit, pokud nespolupracojí s hráčem, nebo s AI při šibování v traffic, je to nepsané pravidlo všech tvůrců aktivit. A nic nikdo nerozdrbe, pokud si vymění vozidlo právě v tom řádku a zachová postup, nic se nezmění, a je vše, jak autor udělal ani případné otočrní vozidla, ani umístění. Jen je třeba dodržet výměny správného typu vozu. Bai za jiný Bai, 703 za jinou 703 a nebo stejnou, jinak značenou. Tohle právě umí nádherně Activity Analysis, kterým jsme si pomáhali, právě jako 2. kontrolou po projetí consist ConBilderem. Nyní to umí i TSRE Con editor, kde si zkontroliji chybící vozy v consistech a pak protáhnu aktivitu Analysisem a tam mi skočí červeně chybející vozy které jsou zapsané v act jako LC. A u Loose consist je jedno, co je uvnitř engu. Zápis je název eng/wag a složka kde je umístěn.

Zbyňku,, na výměnu LC ti stačí jen jeden řádek, (ale je pravda, že závorka tam nemá co dělat), jak píše Martin S. A ne každý používá trainset BP a ne každý stejná vozidla. I v mých aktivitách 100% si lidi dosazují svoje vozidla ze svého trainsetu. U Loose Consistů, je to složitější, ale pokdu děláš aktivitu, kdy potřebuješ šibovat atd... bez toho to samozřejmě nejde, ale jinak právě přesně proto se Loose Consisty nedávají do aktivit, pokud nespolupracojí s hráčem, nebo s AI při šibování v traffic, je to nepsané pravidlo všech tvůrců aktivit. A nic nikdo nerozdrbe, pokud si vymění vozidlo právě v tom řádku a zachová postup, nic se nezmění, a je vše, jak autor udělal ani případné otočrní vozidla, ani umístění. Jen je třeba dodržet výměny správného typu vozu. Bai za jiný Bai, 703 za jinou 703 a nebo stejnou, jinak značenou. Tohle právě umí nádherně Activity Analysis, kterým jsme si pomáhali, právě jako 2. kontrolou po projetí consist ConBilderem. Nyní to umí i TSRE Con editor, kde si zkontroliji chybící vozy v consistech a pak protáhnu aktivitu Analysisem a tam mi skočí červeně chybející vozy které jsou zapsané v act jako LC. A u Loose consist je jedno, co je uvnitř engu. Zápis je název eng/wag a složka kde je umístěn.
Dane a vůbec všichni moji rádcové jestě jednou dík za snahu mi nějak pomoct.Dokonce jsem si všiml že jsem tady asi rozpoutal menší polemiku ale chyba je jasně ve mne a mých znalostech.Jenže jak tak koukám na ten Zbyňkův obr. tak mi tam asi toho bude chybět víc nejen ten zasranej pukl.Já už tu topírnu jednou jel ale už nevím v jaké aktualizaci ale dojel jsem do času 23.59.30 a tam nevím proč do padlo.Můj možná blbej názor je ten že mi asi ten správný pukl v trainsetu chybí nebo je špatně zapsaný (ale stažený ho mám originál od pikku) a hra nebo jak to nazvat mi ho nechce vzít ať to zapíšu jak to zapíšu.Takže asi mi zbývají dvě možnosti pořídit si od Zbyňka tu flešku anebo jít do putyky tam po 4 pivě se najde několik "odborníků" co umí a znají skoro vše a když otočím dvě,tři rundy tak přijdu domů napařený a celou topírnu budu mít na háku.Ještě jednou dík a mějte se fajn

Jenom je nutno hrát Open Rails v 1.5.1, já to zkusil spustit v Open Rails CZSK 2.0 a při spuštění tam byla jenom to 380-tka.

Ještě mám jeden nápad... Když hodíš toho Puklíka do tebou nově vytvořeného consistu jako sólo stroj, spustí se ti volná jízda v pořádku?

V aktualizaci 103 to jelo v CZSK naprosto bez problémů jel jsem jí 14 dní nazpět. Ale dám si jí znovu, jelikož mám konečně i Kutnou Horu originál.

na výměnu LC ti stačí jen jeden řádek, (ale je pravda, že závorka tam nemá co dělat), jak píše Martin S. A ne každý používá trainset BP a ne každý stejná vozidla.
Ale já nechci, aby mi v aktivitě kdokoli cokoli měnil. Protože pak se aktivita chová úplně jinak i jako když se to nejede v klasickém OR, ale ORCZSK. Také takto mnozí nedojeli ani zavčas na hranice depa. Tohle už děláte na vlastní riziko, pak si nikdo tady nemůže stěžovat. Nikoho nezabije, když si aktivitu otevře v 1.51, protože nic z CZSK v aktivitách nevyužívám.

Back
Nahoře