RE: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha
Zbyněk Šemora napsal:
kill napsal:
Bohužel, udělal jsem to tak jak jste psal, ale pořád to padá při tom najetí.
Nevěřím.
Věřte, dělalo mi to v sedmičkách přesně tohle a z pro mě nepochopitelných důvodů pomohlo snížit detaily ...
Spíš nevěřím sám sobě protože snížení detailů ve vztahu k najíždění na lokomotivu mi už vůbec nedává smysl ...
Jinak aktivita je náramná ... Když se topírenský tak nádherně rozčílil cože je to za debila ... inu počítat do dvou chce už trošku kumštu ...
Celkově mám ale pocit že si občas MSTS dělá tak trošku co se mu zamane protože když jsem najížděl na lokomotivu a koukal jsem se vykloněný z okénka "Puklíka" došlo po spojení ke "skoku" celé soupravy na kolej vedle nástupiště u pošty ... docela šok a konec úkolu ... tomu jsem se zasmál, a zašíboval jsem si znovu v klidu od začátku ... jenom mi to připadalo že se i Žižka nahoře na kopci směje ...
Na příspěvky do diskuzí jsem nikdy nebyl a vždycky se zakecám ...
A konečně důvod proč píšu ... Zaujala mě původně aktivita "den blbec" ... dojel jsem až do Hradce s děsivým spožděním a po průjezdu za vjezdovou skupinu pád a volalo se Gatesovi ... nemohl jsem kápnout na to v čem je zrada ... čísla kolejí a nebo korektní železničářský popis ze mne asi nikdo nedostane, leč amatérský popis toho co pomohlo v mém případě je následující, "jet jak prase, překračovat rychlosti, a dorazit o minutu a půl dřív ... pak dotáhnout v Hradci až těsně před stůj na trpasličím návěstidle u začátku peronu ... a ejhle, souprava na koleji vpravo se rozjede, MSTS nespadne, souprava dojede na výměny, zde se zastaví a zmizí ??, no a bobina předemnou odjede a hurá, jede se dál"
Tohle souvisí i s topírnou noc, při odjezdu z depa k nástupišti a jízdě směrem na Libeň v 18:44 nekompromisní pád ... takže mě napdalo co když je to stejné jako v Hradci? No a ono ano, stačilo mi vyletět k reverznímu bodu u nástupiště na zpátečku 35km/h jak magor, přesně dobrzdit a vyletět od nástupiště maximální možnou rychlostí 35/55km ... a ejhle, minul jsem obě návěstidla, souprava v protisměru mě míjí a tradáá na Libeň
Takže buď něco nechápu ale připadá mi to jako kdyby AI soupravy jezdily dřív než by měly a MSTS spadne když by mělo dojít ke kolizi?
A možná se tu řešilo i to na co se zkusím zeptat vzápětí, takže se prosím nikdo moc nerozvášňujte.
Jak to hernajs že se dá přiject například do Hradce s náskokem a přitom nepřekračovat povolenou rychlost? Když rajbuju rajčákem je to katastrofa a je to pomalé, jízda do výběhu je fajn věc ale chce to praxi, v topírně noc je to s nákladem ještě zajímavější. Na první pohled to vypadá jednoduše ale odhadnout kdy začít přibržďovat a kdy už je nutné odbržďovat aby zbytečně nespadla rychlost ... jak se tohle trénuje v reálu? Nikde jsem o tom nic stran praktického vysvětlení nenašel, jen teoretické disputace na téma drzdění nákladních souprav ale to fakticky moc nepomohlo
Celkově jsou obě aktivity nádherné a už se těším až je dojedu do konce. Mockrát díky Zbyňku, je to milionkrát lepší než "pikovláčky"

a o moc lepší než původní obsah MSTS.
Už se nemůžu dočkat až jednoho nádherného dne dojedeme obrazně až ke mě před barák. (Nádraží Beroun) a nebo až se podaří vyrobit něco jako jízda s motoráčkem či test s Lysou. Prostě pohodové jízdy. .... i když .... den blbec si jde také oblíbit i když na mě osobně je trošku složitý a z neznámého důvodu mám potíže se zpožděním i při překračování povolené rychlosti .... no a topírnu jsem si prostě zamiloval
chvíli jsem byl zaseknutej na tom šíbování lokomotivy s traktorem a vypadalo to všelijak ... a pak jsem se dočetl o pár příspěvků zpět že jenom totální matlák může zkoušet potahovat celou soupravu
Takže už se zase jede dál. Díky moc a moc za nádherné aktivity
Jenom ten nápis "Čtěte pečlivě veškteré pokyny ..." ten by se asi měl tesat do kamene a pro kretény prodávat ... Nakonec když se vrátím k úkolu znovu a pečlivě čtu opravdu každou hlášku je to tam nakonec všechno napsané ...
Jen ta rychlost a to zpoždění co pokaždé naberu mě mate ... :study: