Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

Dobrý den, snažil jsem se pročíst celé vlákno, ale odpověď na svou otázku (blbost) jsem nenašel, či přehlédl. Chtěl bych se zeptat, co dělám špatně, když v aktivitě Topírna noc se mi ráno po čtvrté hodině u vjezdové skupiny ve Vršovicích nezmění maximální povolená rychlost na 65km/h?

A jaká rychlost se zobrazuje ? Nebo se zobrzuje 65, ale traťová je vyšší ? Já si jen pamatuji, že do Krče je to nějaké zasukované a monitor chytal rychlosti ze sousedních kolejí. Ale jelikož jsme náklad a pak LV, tak jsem to dál neřešil. Když se pejíždí z tratě na trať, tak se tohle někdy děje.

Rychlosti se zobrazují v pořádku, ale jakmile dosáhnu rychlosti 65km/h, tak vyskočí hláška, že jsem překročil povolenou rychlost 60km/h. Pravděpodobně jsem někde něco udělal špatně, ale nějak mě nenapadá, co :(.

Díval jsem se do jízdního řádu a do Krče má naskočit povolená rychlost 65km/h
Já jsem tuto aktivitu, když vznikala projel mnohokrát a rychlosti nikdy nezlobily. Ale slyšel jsem, že někdy když PC nestíhá nevybaví se nějaká místní událost. Ale tohle jsem také nikdy nezaregistroval. Asi bych zkusil ze saves jet kousek zpět, kde fungovala vyšší rychlost. Bacha na Uhříněves. Když sunu vozy do stanice, tak je důležité jet ze stanoviště ve směru jízdy. Myslím, že jsem to psal do hlášení. Jinak se nevybaví reverz ve stanici.

Zdravím. Již nějakou dobu se pokouším neúspěšně projet vaši aktivitu Den blbec. Vždy se vyskytne stejný problém: po nebo při příjezdu do Hradce Králové MSTS zamrzne a spadne. Při posledním pokusu mi napsal chybu, že vůz (mám pocit Es nebo Eas, přesně si to nepamatuji) nelze načíst. Mohl by jste mi poradit, případně sdělit název nákladních souprav vyskytujících se v Hradci (abych si ji mohl změnit a tím zabránit načítání onoho vozu).

Dále mám problém s aktivitou Topírna noc: tady mi MSTS zamrzne ihned po načtení kabiny topírenské mašinky. Někdy zamrzne až po "pohnutí kontrolérem", což netrvá o moc déle...

Obě tyto chyby nastávají po nainstalování BP z Vašeho DVD, bez jakýchkoliv úprav. Samozřejmě, že Vaše desatero dodržuji. Mám s MSTS nějaké zkušenosti, ale s tímhle si opravdu nevím rady.
Děkuji za odpověď.

Mám problem nemůžu spustit MSTS po instalaci DVD-od Z.Šemory.
Vždicky čekám asi 5 minut a potom se to vypne poraďtemi prosím. Děkuji už se těším až se projedu.
suvis napsal:
Zdravím. Již nějakou dobu se pokouším neúspěšně projet vaši aktivitu Den blbec. Vždy se vyskytne stejný problém: po nebo při příjezdu do Hradce Králové MSTS zamrzne a spadne. Při posledním pokusu mi napsal chybu, že vůz (mám pocit Es nebo Eas, přesně si to nepamatuji) nelze načíst. Mohl by jste mi poradit, případně sdělit název nákladních souprav vyskytujících se v Hradci (abych si ji mohl změnit a tím zabránit načítání onoho vozu).

Dále mám problém s aktivitou Topírna noc: tady mi MSTS zamrzne ihned po načtení kabiny topírenské mašinky. Někdy zamrzne až po "pohnutí kontrolérem", což netrvá o moc déle...

Obě tyto chyby nastávají po nainstalování BP z Vašeho DVD, bez jakýchkoliv úprav. Samozřejmě, že Vaše desatero dodržuji. Mám s MSTS nějaké zkušenosti, ale s tímhle si opravdu nevím rady.
Děkuji za odpověď.

Mám problem nemůžu spustit MSTS po instalaci DVD-od Z.Šemory.
Vždicky čekám asi 5 minut a potom se to vypne poraďtemi prosím. Děkuji už se těším až se projedu.

Naposled editoval moderátor:

Už tady potřetí tapetuješ fórum se stejnou otázkou. Tady http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2982 ti bylo jasně řečeno že start MSTS po plné instalaci všeho z DVD se prodlouží na cca 15 minut někdy i déle podle výkonu počítače. A pokud ti to spadne dřív bude to tím, že jsi někde něco blbě nastavil nebo na to počítač prostě nemá. Co jsi kde domrvil to bohužel nikdo nemůže tušit. Takže těšit na jízdu se můžeš až vše nainstaluješ a nastavíš tak jak to má být. Jak na to máš napsáno v souboru na DVD. Říká se tomu Desatero Z.Š.

Jo a nezkoušej ty své kydy od minula. Je potřeba trocha počítačové gramotnosti abys věděl co děláš.

Miran napsal:
Už tady potřetí tapetuješ fórum se stejnou otázkou. Tady http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2982 ti bylo jasně řečeno že start MSTS po plné instalaci všeho z DVD se prodlouží na cca 15 minut někdy i déle podle výkonu počítače. A pokud ti to spadne dřív bude to tím, že jsi někde něco blbě nastavil nebo na to počítač prostě nemá. Co jsi kde domrvil to bohužel nikdo nemůže tušit. Takže těšit na jízdu se můžeš až vše nainstaluješ a nastavíš tak jak to má být. Jak na to máš napsáno v souboru na DVD. Říká se tomu Desatero Z.Š.

Jo a nezkoušej ty své kydy od minula. Je potřeba trocha počítačové gramotnosti abys věděl co děláš.

Tak hele mam windows 7 takže počítačem to nebude.
Teďka sem čekal asi 20 min. a potom mi to napsalo chyba při čtení souboru vozidla sobour 250 tak jako nevim už co stim jo a to desatero už sem si přečet několikrát a udělal vše podle toho a nikde jinde se o tíhle chybě nepíše.

kucis2211 napsal:
Miran napsal:

Tak hele mam windows 7 takže počítačem to nebude.
Teďka sem čekal asi 20 min. a potom mi to napsalo chyba při čtení souboru vozidla sobour 250 tak jako nevim už co stim jo a to desatero už sem si přečet několikrát a udělal vše podle toho a nikde jinde se o tíhle chybě nepíše.

To kucis2211 : chce to víc klidu a hlavně....problém popsat tak nějak ....ehm ..... no prostě srozumitelně.....a pokud tu hlášku neumíš opsat, tak stačí printscreen..... v počítači chyba určitě nebude....spíš někde mezi vstupní periferií a polohovatelnou položkou .... vzhledem ke kvalitě položeného dotazu je to dost pravděpodobné....

Ta 250 bude nejspíš číslo řádku v nějakém eng souboru a první otázka je.....máš tam MSTS Bin?

Nejlepší bude začít úplně znovu, tj. odinstalovat trať, simulátor a vše co s ním souvisí. Poté opět nainstalovat simulátor a trať z dvd Zbyňka Šemory, pokud budeš postupovat přesně podle pokynů musí ti to šlapat, minimálně alespoň aktivity nainstalované s tratí a pokud chceš zrychlit start MSTS doporučuji Train Store, najdeš ho včetně návodu na jeho nastavení na dvd s tratí.

kucis2211 napsal:
... a potom mi to napsalo chyba při čtení souboru vozidla sobour 250 tak jako nevim už co stim jo a to desatero už sem si přečet několikrát a udělal vše podle toho a nikde jinde se o tíhle chybě nepíše.

A jsme doma. Bod 15 v pokynech na DVD 1

Zbyněk Šemora napsal:
kill napsal:
Bohužel, udělal jsem to tak jak jste psal, ale pořád to padá při tom najetí.
Nevěřím.

Věřte, dělalo mi to v sedmičkách přesně tohle a z pro mě nepochopitelných důvodů pomohlo snížit detaily ...
Spíš nevěřím sám sobě protože snížení detailů ve vztahu k najíždění na lokomotivu mi už vůbec nedává smysl ...
Jinak aktivita je náramná ... Když se topírenský tak nádherně rozčílil cože je to za debila ... inu počítat do dvou chce už trošku kumštu ...

Celkově mám ale pocit že si občas MSTS dělá tak trošku co se mu zamane protože když jsem najížděl na lokomotivu a koukal jsem se vykloněný z okénka "Puklíka" došlo po spojení ke "skoku" celé soupravy na kolej vedle nástupiště u pošty ... docela šok a konec úkolu ... tomu jsem se zasmál, a zašíboval jsem si znovu v klidu od začátku ... jenom mi to připadalo že se i Žižka nahoře na kopci směje ...

Na příspěvky do diskuzí jsem nikdy nebyl a vždycky se zakecám ...

A konečně důvod proč píšu ... Zaujala mě původně aktivita "den blbec" ... dojel jsem až do Hradce s děsivým spožděním a po průjezdu za vjezdovou skupinu pád a volalo se Gatesovi ... nemohl jsem kápnout na to v čem je zrada ... čísla kolejí a nebo korektní železničářský popis ze mne asi nikdo nedostane, leč amatérský popis toho co pomohlo v mém případě je následující, "jet jak prase, překračovat rychlosti, a dorazit o minutu a půl dřív ... pak dotáhnout v Hradci až těsně před stůj na trpasličím návěstidle u začátku peronu ... a ejhle, souprava na koleji vpravo se rozjede, MSTS nespadne, souprava dojede na výměny, zde se zastaví a zmizí ??, no a bobina předemnou odjede a hurá, jede se dál" :cool:

Tohle souvisí i s topírnou noc, při odjezdu z depa k nástupišti a jízdě směrem na Libeň v 18:44 nekompromisní pád ... takže mě napdalo co když je to stejné jako v Hradci? No a ono ano, stačilo mi vyletět k reverznímu bodu u nástupiště na zpátečku 35km/h jak magor, přesně dobrzdit a vyletět od nástupiště maximální možnou rychlostí 35/55km ... a ejhle, minul jsem obě návěstidla, souprava v protisměru mě míjí a tradáá na Libeň :P

Takže buď něco nechápu ale připadá mi to jako kdyby AI soupravy jezdily dřív než by měly a MSTS spadne když by mělo dojít ke kolizi?

A možná se tu řešilo i to na co se zkusím zeptat vzápětí, takže se prosím nikdo moc nerozvášňujte.
Jak to hernajs že se dá přiject například do Hradce s náskokem a přitom nepřekračovat povolenou rychlost? Když rajbuju rajčákem je to katastrofa a je to pomalé, jízda do výběhu je fajn věc ale chce to praxi, v topírně noc je to s nákladem ještě zajímavější. Na první pohled to vypadá jednoduše ale odhadnout kdy začít přibržďovat a kdy už je nutné odbržďovat aby zbytečně nespadla rychlost ... jak se tohle trénuje v reálu? Nikde jsem o tom nic stran praktického vysvětlení nenašel, jen teoretické disputace na téma drzdění nákladních souprav ale to fakticky moc nepomohlo :cry:

Celkově jsou obě aktivity nádherné a už se těším až je dojedu do konce. Mockrát díky Zbyňku, je to milionkrát lepší než "pikovláčky" :twisted: a o moc lepší než původní obsah MSTS.
Už se nemůžu dočkat až jednoho nádherného dne dojedeme obrazně až ke mě před barák. (Nádraží Beroun) a nebo až se podaří vyrobit něco jako jízda s motoráčkem či test s Lysou. Prostě pohodové jízdy. .... i když .... den blbec si jde také oblíbit i když na mě osobně je trošku složitý a z neznámého důvodu mám potíže se zpožděním i při překračování povolené rychlosti .... no a topírnu jsem si prostě zamiloval
chvíli jsem byl zaseknutej na tom šíbování lokomotivy s traktorem a vypadalo to všelijak ... a pak jsem se dočetl o pár příspěvků zpět že jenom totální matlák může zkoušet potahovat celou soupravu

Takže už se zase jede dál. Díky moc a moc za nádherné aktivity ;)

Jenom ten nápis "Čtěte pečlivě veškteré pokyny ..." ten by se asi měl tesat do kamene a pro kretény prodávat ... Nakonec když se vrátím k úkolu znovu a pečlivě čtu opravdu každou hlášku je to tam nakonec všechno napsané ...

Jen ta rychlost a to zpoždění co pokaždé naberu mě mate ... :study:

Ahoj,
Nevim, jestli trat HK-Velky Osek je original od p. Semory, ale mam mensi problem. Na vjezdu do Chotovic je na stuj. Jel jsem vicemene na cas, ale po 15ti minutach jsem to vzdal. Cervena proste zamrzla. Je pravda, ze se mi to uz kdysi stalo na trati Rostock-Berlin.
A jeste jedna vec. Pri aktivite Vysocina s Panonkou hned na zacatku po vyjezdu z depa a prijezdu do stanice v Bratislave mi vzdy na stejnem miste MSTS spadne. Nekde na zacatku peronu.
Nekdo sikovny, kdo by poradil?

Jestli trať padá, tak je nutné přece jen si ty pokyny k instalaci přečíst a v tomto případě nastavit parametry do zástupce pro spuštění MSTS, aby si vzal víc paměti ze systému.
Co se Choťovic týká, určitě jsou vpořádku. Aktivity na DVD s tratí jsem projížděl všechny.

Zbyněk Šemora napsal:
Jestli trať padá, tak je nutné přece jen si ty pokyny k instalaci přečíst a v tomto případě nastavit parametry do zástupce pro spuštění MSTS, aby si vzal víc paměti ze systému.
Co se Choťovic týká, určitě jsou vpořádku. Aktivity na DVD s tratí jsem projížděl všechny.
No pada jen a jen ta Bratislava na uplnem zacatku. Ostatni aktivity bezi v poradku.(I cizich tvurcu) A nastaveni mam presne podle navodu.
A s tou cervenou v Chotovicich jsem si to nevymyslel. Fakt me do stanice nechtej pustit.:( Ovsem znovu jsem to jeste nezkousel.

A spadne bez upozornění? Nebo se napíše nějaké chybové hlášení. Asi bude nejlepší, pokud MSTS spouštíš přímo ikonou na ploše, aby jsi nám sem zkopíroval co tam máš napsáno.
Ŕádek cíl.
Pokud se používá Trainstore, tak je nutné parametr napsat i do něj, viz pokyny a desatero. Špatné zapsání s chybami nefunguje.

Ahoj, chci nahlásit problém u aktivity topírna noc, verze trati 85. Veškerý posun v depu na Masaryčce je v pořádku, i odjezd se 163-kou v 18:42 je OK. ALE...problém je v traffic, konkrétně jednotka 451 nasazená v 18:10, consist je tuším os_9426, odjez z Masaryčky v 18:23:45. A tady je ten problém, že tento vlak sice odjede z nádraží, ale zůstane stát u Hrabovky a tam stojí a stojí (v editoru korektně projede kolem návěstidla a kousek za ním zmizí), následně jednotka 471, odjezd v 18:28 stojí na červenou naproti vjezdu do depa. Předpokládám že oba tyto vlaky už by měly být dávno pryč a já mohl pokračovat se 163-kou po obratu z depa rovnou do Libně. Dojedu pouze na Hrabovku a tam mám červenou.

Tohle mi dělá i v opraveném balíku, přitom v simulaci editoru se všechny vlaky vyjezdí.
To by mě zajímalo, proč se tomu tak děje.
Nechcete někdo přes víkend otestovat zbývající aktivity ? Jestli funguje alespoň zbytek ?
Hold to je daň za rekonstrukce a pěknější koleje.

Bohužel musím dát za pravdu, děje se to i v opravené verzi. Zkusil jsem udělat jednu úpravu, po vyzkoušení poreferuju, jinak mám v plánu i den blbec, je to adrenalin :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře