Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Při hraní testovací aktivity Brno - Rikonin se mi při vězdu do stanice Tišnov spustí automaticky záchaná brzda. Po nafoukání se spustí znova. Z toho místa se už pak nedostanu. Dělá mi to při rychlosti 40 km/h, 50 km/h i 60 km/h.

Odpočívat po aktualizaci jsem dlouho nevydržel a už mám načrtnutou novou aktivitu s nevinným názvem Topírna noc. Kdy strojvedoucí jde na noční s nástupem v 18.00 na puklíka T211 v depu Praha Masarykovo.
Bla, bla bla, šichta probíhá monotoně, odšibuje se, co je potřeba a najednou zápletka v podobě nočního dobrodružství.
Ale narazil jsem na problém. V okamžik, kdy se mi přepnul panel na noční, tak mi zamrzl MSTS. (verze binu , předposlední). Nepomohl ani load. Nevím jestli to způsobuje BlackWolfovo počasí nebo verze Binu. Ale je fakt, pokud jsem na tuto změnu počkal ve stanici, tak celý manévr přepnutí do nočního osvětlení proběhl bez problému. Takže v Kutné Hoře, když budete čekat ve šturcu si můžete jít uvařit kafíčko, jako v reálu. :lol:
Ale další problém. A to voda, kterou dodal Blackwolf do počasí. Už jdu hledat starou zálohu textury, neboť tohle mne dorazilo:
5f1a96bb1ffdb95922962b0b84622d4f.jpg
Ono to vypadá strašně když už se začíná šeřit, ale za úplné tmy ve 22 hodin? To už je mimozemské. Však už mi jeden uživatel dal nůž na krk, pokud vodu nezměním, přestane BP hrát. A vůbec se mu nedivím. Plně souhlasím. Přitom ve dne ta modrá vypadá celkem normálně.
Pak mám další dotaz na testery engů od ŽSR na 163 a jejich variace. Mám pocit, že se tato lokomotiva i s těžkým nákladem rozjíždí moc rychle a ohledně plnění brzdových válců a odbrzdění je to ultrapomalé. Nevím. Na těchto strojích jsem nejezdil, ale mám pocit, že by to mělo plnit a vypouštět nejméně dvakrát rychleji. Hlavně když zabrzdím, tak než se na budíkách objeví nějaká hodnota, je to moc dlouho. Nechtěl bych s tím jet osobní zastávkový vlak.
Aktivní strojvedoucí, je to OK? Na 451, když začínám brzdit, tak ihned vidím nárůst tlaku v brzdových valcích, že by BSE učinkovala 3x pomaleji?
V testovací aktivitě jsem použil 163, v nové aktivitě 162. U obojího brzdič reaguje velmi pomalu.
Abych se přiznal, já tenkrát spoléhal na testery a řadu x6x netestoval, protože jsem měl plno práce s tratí.
Ale je fakt, že původní nastavení x6x mělo napouštění a vypouštění moc rychlé.
Asi by to chtělo stopky a porovnat chování MSTS a reál. Pak dle toho upravit nastavené hodnoty.

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku, při ladění engu zsr dával k dispozici 2 druhy nastavení: pro osobáky a pro nákladní...ty nákladní měly o dost delší dobu napouštění a vypouštění než osobní. Při pohledu do ENGu po 3. aktualizaci trainsetu to vypadá, že tam máš nastavení pro nákladní vlaky. Já sem teďkom narychlo skouknul ENGy pro cd 162 a všechny tam mají MaxBreakForce 24kN což by mělo být pro náklady. Může to ještě někdo potvrdit, že je to tak?

Celkem nevhodná otázka. Sám ze skušenosti vím, že i když už to skoro máte hotové, tak se dycky najde nějaká blbost a v oznámený termín to nestíháte vydat a když už, tak s chybou. Až se to rozhodne p.Šemora vydat, tak se to dozvíme.

markus22 napsal:
Zbyňku, při ladění engu zsr dával k dispozici 2 druhy nastavení: pro osobáky a pro nákladní...ty nákladní měly o dost delší dobu napouštění a vypouštění než osobní. Při pohledu do ENGu po 3. aktualizaci trainsetu to vypadá, že tam máš nastavení pro nákladní vlaky. Já sem teďkom narychlo skouknul ENGy pro cd 162 a všechny tam mají MaxBreakForce 24kN což by mělo být pro náklady. Může to ještě někdo potvrdit, že je to tak?
Já jsem v domění, že jsem do aktualizace dal osobní verzi. Jestli se tam zatoulala verze nákladní, tak to abych si ji jednu vlepil. :lol:

Ohledně vydání aktivity. Po šíleném šibování a vystřídání 4 vlaků je teprve 22 hodin. Do 6ti ráno, kdy je konec je ještě dlouho. Musím najít další vhodné vlaky. Ale oproti Den Blbec, by vše mělo být volnější, protože převažují nákladní vlaky.
Kromě stmívání bych rád zažil ještě rozednívání. Ať je to noční jak má být. Ale nevylučuji, že strojvedoucí značně unaven alespoň hoďku dochrápe na židličkách na fírcimře. :lol:
Ale chci ještě poznamenat, že není žádný problém při přechodech na lokomotivy nezávislé trakce a zpět.
cd_703 - cd_162011 - cd 731(Kutná Hora) - cd_162011 - .....další lokomotivy jsou ve výběru, ale plánuji určitě Sergeje.
Až bude kompletní jízda, bude nutné doplnit traffic a hlavně všechny úkoly, aby jste nezabloudili. Takže nějaký pátek to ještě potrvá.

S tím přepnutím na noc jsem měl problémy při tvorbě aktivity,kterou po update3 dodělávám.Stávalo se mi to před HK,takže jsem si kritické místo ošetřil stůj na návěstidle a pak už to bylo OK.Dnes s BP 77 je čas setmění jinde a světe div se nepadlo to.Předchozí problém se vyskytl na Bin 1.6.1223,dnes se to,aspoň u pokračování aktivity neděje.
Ta voda je ,hlavně v noci opravdu děs.

Budu muset napsat ŽSR. Právě jsem dal provnat podle obsahu nákladní a osobní cd_162011 a TC mi hlásí, že oba soubory jsou identické. Takže chyba nebude u mě, že bych popletl nákladní a osobní ladění. Zrovna tato lokomotiva je jako nákladní v obou verzích. Ale v testovací aktivitě, která je už veřejná je 163100, ta je správně jako osobní, ale rychlost plnění a odbrzdění je také velmi ultrapomalé.
Problém byl v tom, že když se ladily x6x, tak jsem měl plno práce s aktivitou Den blbec, kde se s x6x nejezdí. Proto se vyjadřuji až nyní.
Ale co vy ostatní? Proč se nikdo neozval s konkrétními připomínkami? (kromě ostré diskuze s Bobem57) Určitě jste jezdili nějakou aktivitu s touto lokomotivou.
Je možné, aby se 162 rozjela s šesti vozy B z 30 na 120 za 40 sekund?
Kterým parametrem nastavím rychlost plnění a vyprazdňování potrubí? Takto to vypadá, jako by potrubí ve vlaku bylo ucpané.

Ahoj! Já jsem jel s takto nastaveným esem aktivitu pro trať 321 os půchov - žilina a to pomalé nabíhání brzdy a odbržďování mi vyhovuje víc než to rychlé. Každopádně bych byl radši, kdyby tam byly nastaveny reálné časy.

Tak jsem to opsal podle Boba 57 a..........
....myslím, že už jsem doma. Tak nějak by to mělo reagovat.
Ručičky manometrů už se pohybují jako na skutečné lokomotivě.
Vlastní jízda se soupravou také OK. Už jsem se nebál při jízdě z Hory do Kolína, když půjdu na brzdu na poslední chvíli, že než mi naběhne vzduch, tak jsem na 75 tce. Ale stejně jsem měl při původním nastavení pocit, že vozy už dávno brzdily, ale na budíkách jsem ještě neviděl větší odchylku.
Ještě by měli napsat názor i ostatní, kteří jezdí nebo jezdili jako strojvedoucí.

Zbyňek: Mám jedinou odpověď na to, co zas provádíte :) To je závislost. Nicméně za ní děkuju, tyhle aktivity jsou fakt výtečný. Den Blbec je toho přesně příkladem. A jestli budu na Masaryčce drhnout Téčkem koleje celou noc, tak už se moc těším. Aktivita dojeď z bodu A do bodu B mi moc nesedí, ale tohleto to je přesně to, co se mi líbí. Např jen ta testovací aktivita do Lysý se mi líbíla pro svoji variabilitu. Milovice s mračenou, a pak peršing a Sergej. :) Sice mi ty Ukrajinci v Milovicích moc neseděli, ale všechno je jednou poprvé a provézt lůžka po Milovický trati je dost originální :)

Michawel: Tohle je už nemoc nebo postižení. Naštěstí s užitkem pro druhé.
Ty lůžka v Milovicích. Pointa je v tom, že Sovětští oficíři si udělali dovolenou do míst, kde trávili celé své mládí. Já to tak pamatuji. Když Milovice, tak Kuzma expres a pro civila téměř zakázané území.

Ohledně stylu aktivit. Je hloupost nahánět aktivitáře, aby mi udělali aktivitu se zápletkou dle přání. Proto vlastní tvorba. A vše jsem se musel naučit od píky. A dalo se to.

Panťákovou aktivitu udělám až dostavím Velký Osek - Hradec Králové. Také bude potřeba postavit ONJ v Praze. Jinak to nemá smysl. A bude dvoudenní Hradec za 30 hodin :lol: výkonu jak vyšitý. Oběhy už dávno nemám. Nenapadlo mne. že bych je někdy za 20 let mohl potřebovat. Ale stejně se to měnilo grafikon od grafikonu, tak to poskládám v kombinaci vhodné pro MSTS. Přece jen 3 hodiny pauza na návštěvu města Hradce Králového a mazání jednotky na kanále, to by hráče v MSTS nudilo. Leda, že by o pauze namazal sám sebe. :eek: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Přece jen 3 hodiny pauza na návštěvu města Hradce Králového a mazání jednotky na kanále, to by hráče v MSTS nudilo. Leda, že by o pauze namazal sám sebe. :eek: :lol:
Kurňa Zbyňo, to je nápad. Ještě přijít na fígl, jak takové mazivo v podobě štamprle dostat do apk...a to by se pak mazalo i tak raději nad kanálem :-)

Ale s tím ONJ a Tvým Nočním topírenským......po ONH by se dala udělat i aktivitka s názvem "Samý E-čka" ..... jenom courání a přetahy po všech pražských nádražích ....

Zbyněk Šemora napsal:
Michawel: Tohle je už nemoc nebo postižení. Naštěstí s užitkem pro druhé.
Ty lůžka v Milovicích. Pointa je v tom, že Sovětští oficíři si udělali dovolenou do míst, kde trávili celé své mládí. Já to tak pamatuji. Když Milovice, tak Kuzma expres a pro civila téměř zakázané území.
Aha, no já tohle už nepamatuju, komančové odešli v mých 10 letech. Mě tam ty lůžka prostě přišli srandovní, asi si budu muset o Milovicích něco přečíst. Láká mě to, protože on už jen pohled do jízdního řádu na půlhodinové intervaly do Milovic vč. plánů na elektrifikaci něco vypovídají. -:)
Jo jen houšť a větší kapky, namažu se taky sám a bez kanálu :) Jenže, co kdyby na mě vlitnul cvičák, nebo přednosta nějaký stanice a dal mi dejchnout, to bych šel z mašiny co? -:)

Zdravím všechny,
Včera se mi konečně podařilo zdolat aktivitu Den blbec.Mám z této aktivity divoké dojmy.Námět je super,celkově se mi ta aktivita moc líbí,uvítal bych takových aktivit více,má aspoň smysl.Postrádám smysl u aktivit kdy mám jet nějaký vlak jen v jeho poloviční trase a přitom je trať postavená na jízdu skoro v celé délce toho vlaku (mám namysli aktivity jako jsou jen v trasách ČT-Pardubice nebo ČT-Brno,myslím že tratě jsou už v pěkném rozsahu,tak proč krátit trasy vlaků.
A teď trochu k aktivitě Den blbec.Já jsem jezdil 11 let na mašině a 11 let jsem dělat výpravčího,takže mohu v klidu tvrdit že vím co je provoz.Nelíbí se mi na aktivitě ta už několikrát zmiňovaná tolerance +- 1minuta.V reálném provozu je to nesmysl.Neznám v síti ČD strojvedoucího který by záměrně zpožďoval vlak a pod..Každý člověk má jiný cit na jízdu a jizdní řád je směrodatný,ale končit aktivitu z důvodu že v kontrolním bodě přijedu pozdě je blbost.Já osobně jsem musel v 90 procentech překračovat rychlost aby se to dalo stíhat.Pak se bohužel stavalo to že mi to někde uílitlo a zaučinkovala rychlobrzda,tím pádem jsem spíše nabíral zpoždění než ho krátil.To značně kazí celou aktivitu.Neumím si ve skutečnosti představit jak přijedu do Brandýsa na Labem (neebo jinde)a tam mě cvičnej nebo výpravčí oznámí že jsem sundanej z mašiny protože mám tři minuty zpoždění.Vážení cestujicí dál jděte pěšky váš fíra jezdí moc pomalu.Z praxe vím že proužky se kontrolujou až v depu a trestá se překročení rychlosti a né čas.Kdyby mě někdo kontroloval můj proužek po aktivitě tak už bych si ani nikdy nezajezdil.Dle mého názoru bych udělal při překročení o 5 km/h písemnou hlášku a při překročení o 10 km/h bych teprve přikročil k ukončení aktivity.V Hohenau a Bratislavě jsem měl problémy s odpojením vozu (při rozjezdu se mi opět svěsily k lokomotivě) ale nakonec jsem to zvládl. (další zbytečné prodloužení)Já jezdím aktivity pro radost a né pro závody s časem.To je značně nereálné.Další ukončení aktivity je divoké kvůli pískání na přejezdech.Stalo se mi že jsem houkal těsně před přejezdem a aktivitu mi to ukončilo.To člověka naštve.Také již už zmiňované krokování rajčáku na 151 je děsný.To pět značně prodlužuje.Posun byl vymyšlem velice dobře.Z 200 na 120 se mi také nezdá reálné,návěstidla jsou na vzdálenost pro 160 (to už se dá) ale 200,to né.Na podruhé už jsem to čekal a začal brzdit dříve a tím opět prodlužoval.Zasmál jsem se když jsem slyšel stejné staniční hlášení v Kútech a v další stanici.Přeji dalším aktivitám zdar.A těším se na podobné aktivity ale časově trochu reálnější
Karel Gillich

viz. Karel Gillich

Zdravím,
jestli jsem Vás správně pochopil,ani moc nemusíte aktivity,které jsou rozděleny na více částí. :?: :) Měl jsem za to,že se tak děje právě kvůli délce úseku,který musí ten který vlak urazit.Například při tvorbě aktivity EC 279 jsme se rozhodli spolu s Mirecem a Poisonem na tom,že tuto aktivitu rozdělíme na tři části.Pravda,činili jsme tak i proto,že Poison je z Čech /měl na starosti úsek Praha - Č.Třebová/ já víceméně z Moravy /úsek Č.Třebová-Břeclav/ a Mirec ze Slovenska /úsek Břeclav-Bratislava/,ale hlavním důvodem bylo to,že kdyby se aktivita vytvořila pouze v jedné části,bylo by to asi dost náročné jak pro jejího tvůrce,tak pro MSTS jako takový.Musím ale upozornit na to,že píši o době,kdy našemu MSTS vládl BIN verze 1.5 a o dnešních možnostech a především stabilitě simulátoru se nám mohlo jen zdát.V dnešní době již není problém vytvořit aktivitu typu "Den blbec" jednoduše proto,že MSTS to již umožňuje a najdou se lidé,kteří takové aktivitě obětují mnoho času.
Já sám jsem aktivitu "Den blbec" jel jen do Prahy-Holešovic.Dále jsem to již ani nezkoušel,protože to po hlášce v Holešovicích prostě nešlo.Hlášení ve smyslu ... "přijel jste pozdě,výpravčí na Vás čekat nebude" mě totiž tak "rozhodilo",že jsem k další jízdě nebyl psychicky způsobilý. :lol: Také prostě nemusím časové kontrolní body,ukončování aktivit kvůli překročení o 1 km/h,pozdnímu příjezdu v řádu desítek sekund,nepísknutí na přejezdu apod.Předchozími několika větami jsem myslel aktivity s těmito nastaveními všeobecně.
Nedávno jsem měl tu čest strávit čas na lokomotivě vlaku EC xxx a protože nám uvedený vlak z Vídně do Břeclavi přivezli s desetiminutovým zpožděním,měli jste vidět,co pak fíra při jízdě do Petrovic u Karviné vyváděl za zázraky.Bohužel se nedařilo a poláci vlak přebírali se zpožděním dvacetiminutovým.A proč? Jednoduše proto,že se v Břeclavi přepřahalo,někde se jelo na přivolávačku,někde byla zase stovka přes "přímou" výměnu a korunu všemu nasadili svinovští,kteří před nás pustili panťák.A proč o tom píši takový román? Jednoduše proto,že jsem celou cestu čekal na chvíli,kdy fírovi zavolá dispečer a přikáže mu zastavit vlak v polích za Přerovem s tím,že překročil rychlost o 1 km/h /ostatně,LS 90-tka by mu to ani nedovolila/ a nezapískal před vjezdem na most přes Bečvu. :D
V žádném případě ale aktivitu "Den blbec" nekritizuji a jejího autora obdivuji za tu spoustu času a energie,kterou do ní musel investovat.Jen tak dále.

David

Tak zas budu reagovat.Na Milovický expres si moc dobře pamatuji.Mám do sešiťky z roku 1987,kdy jezdil ještě v plné parádě.Do Lysé to přivezla Žilinská bobina(140),tam jí odstavily a přebíral to Nymburský Brejlovec 753.155 (turnusový jen na tento výkon).Ten to dovezl do Milovic a zase zpět do Lysé kde to zas přebírala ta Bobina zpět.Nebylo by k zahození udělat tuto aktivitu.Olomouc-Milovice a zpět.Ingoty na tom byly klasiské tmavě zelené jako na "Dukle".Tuším ze měl čílo Ex 522/523.Dukla měla tuším Ex 520/521,Milovický Ex jezdil cca hodinu po Dukle.
Na dvoudenních hradcích jsem také jezdi.Měli jsme nástup na ONJ v 0.30,strojově přes hlavní a Hrabovku na Masakycku.Rano osobák do Pardubic.Poté osobák přes Hradec do Chocně a zpět do Pardubic opět přes HradecPak jsme do 12 hod dělaly pendly Pardubice-Hradec Králové.v poledne jsme šli na nocležnu.večer jsme přebíraly panty v Hradci na ose a do půl jedné jsme opět dělaly pendly Pardubice-Hradec Králové a zpět a ráno z Pardubic osobák do Prahy kde nás buď vystřídaly nebo vezli ještě panty na provozní na ONJ opět přes Hrabovku a Hlavní

Díky za recenzi.
Ono to tak jednoduché zase není. Už se o tom psalo. Pokud jsou použity časové hlášení o odjezdu nebo o zkoušce brzdy, které zazní bez ohledu na dobu, kdy se hráč uráčí do stanice přijet, tak jsou nutné časové body, do kdy je třeba na určité místo přijet.
Další problém byl ten, že tato aktivita vznikala v době MSTS Bin 1.57, kdy čas běžel trochu pomaleji a ve stanicích pak bylo víc času. Dál rychlost lokomotivy závisí na výkonu PC a stylu jízdy strojvedoucího. Dobrý strojvedoucí musí v každé stanici u této aktivity čekat na čas, špatný strojvedoucí, který nevyužívá výběhu a hospodárných stupňů, ale stále musí kvedlat rajčákem, tak bude pomalý a má problém s jízdou včas.
Dále není možné aby jel traffic v celé své trase. I proto jsou časové body.

Ale v každém případě se budu příště snažit prodloužit pobyty ve vratných stanicích.
Jo, když si odbory poručí, co můžeme dělat, musíme se trochu podřídit. :lol: :lol: :lol:
Berte to i tak, že Den Blbec je moje první pořádnější aktivita. Kdysi Náročná služba, to mělo sice také zajímavé zápletky, ale vlastní provedení úkolů hrozné. Pak mi to Ppoollll opravoval. Později se překopaly všechny koleje a bylo po aktivitě.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře