Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak jsem konečně trochu pokročil v tvorbě své nové aktivity.
Rozhlas na hlavním, přece jen, bin nebin, jednou mi aktivitu shodil.
Po přelezení na lokomotivu 130 jsem byl mile překvapen, jak to ŽSR nastavil. Končně má strojvedoucí plno práce. A nebojte se. Zasáhnou i nadproudy. Takovou zatěžkávací zkoušku tyto lokomotivy ještě nezažily. Ale vrchol bude. když už vystřídáte 5. vlak a pojedete po půlnoci z Nymburka do Všetat. Druhé návěstidlo před Boleslaví za zastávkou Otradovice, tam Vás nechám zastavit a zažijete i couvání kousek zpět na most, protože jiným směrem to nepůjde. A pak poznáte co jsou to skluzy a nadproudová ochrana, když se rychlostí max 6km/h budete plížit s těžkým nákladem ku Staré Boleslavi, zatímco většina národa už touhle dobou dávno spí........ :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
... zatímco většina národa už touhle dobou dávno spí........ :lol:
Súčasťou nového Binu 1.8 by mohlo byť obmedzenie, že aktivitu bude možné spustiť iba v zodpovedajúcom čase, čiže ak aktivita bude začínať o 22:00hod, tak užívateľ ju bude môcť začať hrať až v tomto čase a strávi pri nej celú noc ako v reále. :lol:

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
... Jak si párkrát posuneš systémový čas, tak u OEM můžeš znovu žádat o aktivaci win :!: )
A máme tu neplánovanú ochranu proti podvádzaniu. Samozrejme som to celé nemyslel vážne.

Stůj v Zábřehu

Ahoj, neporadí mi někdo, kde je problém? Dojedu v aktivitě Den blbec do Zábřehu a odjezdové návěstidlo je na stůj a tim to končí čekám a čekám a nic se neděje... Díky, Honza.

Re: Stůj v Zábřehu

Jenik21 napsal:
Ahoj, neporadí mi někdo, kde je problém? Dojedu v aktivitě Den blbec do Zábřehu a odjezdové návěstidlo je na stůj a tim to končí čekám a čekám a nic se neděje... Díky, Honza.
V Zábřehu nikdy nemůže svítit stůj, protože hráče nic neblokuje až do Chocně. (vypadá to na dodatečnou úpravu aktivity od uživatele, pak je jisté, že aktivita dělá takové psí kusy :lol: )
Koho zajímá náčrtek mé nové aktivity s nevinným názvem "Topírna noc", tak náčertek je zde:
Nástup v 18.00
asi 45 minut šibování, pak následuje změna výkonu a pojedou se tyto vlaky:
LV 75001, Pn65403, Pn63299, R684, Lv 75249, Lv75028, Mn85510, Pn65401, Pn60470, Mn85043, Mn95070, Mn95071, Pn69936/Mn85500/Pn69936.
A bude asi tak 4 hodiny ráno. Rychlost bude dle sešitových jízdních řádů, souhrnný bude přiložen k vytištění se skutečnými časy do MSTS, jako k Den blbec.
Zkuste najít, jaká bude trasa této aktivity. :lol:
Ještě prozradím typy lokomotiv, jak se bude přestupovat:
703,163,731,163,130,781 :lol: :lol: :lol:

Ještě dodatek, trasu jsem už celou absolvoval a vše je zatím v únosnosti MSTS. Ale přesné časy ještě nevím, protože jsem jel jen test a vyšší rychlostí, než je pro tyto vlaky stanovená.

bob57_cz napsal:
Nejsou devítkové vlaky Pv ?
Ano, nejsou! Kategorie Pv a také Sn byla zrušena 2.změnou D2 k 1.7.2002. Bývalé Pv byly zahrnuty do kategorie Mn, i když třeba jedou jen mezi dvěma stanicemi bez manipulace.

Libeň - Lysá - Nymburk
Nymburk - Kolín - Kutná Hora
Kutná Hora - Praha hl.n
Bubny - Bubeneč
Bubeneč - Rokytka - Libeň - Poříčany - Nymburk
Nymburk - Všetaty (Dřísy)
Dřísy - Lysá - Milovice
Milovice - Lysá - Čelákovice - Vysočany - Libeň - Malešice

Zbyněk Šemora napsal:
Jenik21 napsal:
V Zábřehu nikdy nemůže svítit stůj, protože hráče nic neblokuje až do Chocně. (vypadá to na dodatečnou úpravu aktivity od uživatele, pak je jisté, že aktivita dělá takové psí kusy :lol: )
Nechci Mistrovi oponovat, ale občas se mi to stane taky a vzhledem k tomu, že sem totální laik ve tvorbě aktivit, tak nehrozí má úprava aktivity. Většinou to řeším restartem MSTS a jedu od posledního SAVE. Zatím se mi to stalo snad 3*

Prosím pomožte. Vytvářím úkol pro trať BP a potřebuji provést křížení na jednokolejné trati (konkr. ve staničce Čermná nad Orlicí). Já jedu na vedlejší kolej, zastavím na červené (CD Servis 2) a čekám... ale nic. Vlak, se kterým se mám křížit stojí na červené u vjezdu. I v editoru to tak je... Vím že se to tu kdysi řešilo a radilo se, že se má „cuknout“ dozadu, ale vracel jsem se jak jsem mohl a nic. Moc to potřebuju vyřešit, aby se ten vlak dostal do stanice, protože takovéto křížení potřebuji udělat asi v 10 stanicích. Kdyby byl někdo ochoten pomoci, můžu poslat i apk, aby na to mrkl. Díky moc za pomoc

Ahoj! zkus ten servis nastavit tak, aby jel proti tobě a třeba zkrať vzdálenost startovacího bodu od vyhýbky blíže k návěstidlu. mě to občas pomohlo, ale někdy jsem na editor krátkej i já

Mam to tak, že když vjíždim do stanice já (5:40) tak jede servis proti trafficu a když traffic (5:42,5) tak proti mě (protože jinak sem se nemoh dostat do stanice ani já). A startovací a koncový body mám mezi návěstidlem na kterém stojim a první výhybkou, takže do jízdy trafficu nezasahuje...

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... - Vysočany - Libeň - Malešice
Mi to zatím končí před tunelem u mechanického vjezdu. V reálu byl mechanický vjezd až 100m za tunelem.
Nic si z toho nedělej, mě taky. :lol:
Ale o pár příspěvků v historii jsem napsal, že míním ten tunel prokopnout a Malešice vytvořit. Podle hesla, každý stavitel trati by měl udělat i několik aktivit, aby sám poznal, co je třeba v trati ještě dobudovat a našel eventuelní chyby. (jako jsem objevil, že ze Sadské na Nymburk se mi nezruší 40, pokud jedu z odbočky. Jinde se mi na posun nerozsvítila bílá, atd.) :lol:

Petr napsal:
Mam to tak, že když vjíždim do stanice já (5:40) tak jede servis proti trafficu a když traffic (5:42,5) tak proti mě (protože jinak sem se nemoh dostat do stanice ani já). A startovací a koncový body mám mezi návěstidlem na kterém stojim a první výhybkou, takže do jízdy trafficu nezasahuje...

ještě zkus tam ten servis dát asi nimutu před startem aktivity. to by mohlo taky pomoct

Zdravím všechny!

Dříve popsaný problém s aktivitou Den Blbec v Hradci se nějak vyřešil sám po aktualizaci trati, nicméně nejsem schopný dojet do Dlouhé Třebové, vždy mi to kousek před posledním AB před vjezdem spadne. Nejprve mi to hlásilo chybu, že nemůže načíst soubor 363021.s, tak jsem pro jistotu stáhnul celý balík s esem z msts.sinus.cz, nakopíroval jsem ho do trainsetu a výsledek je, že mi to padá o kousek dál bez varování...Nevíte někdo, co by to mohlo být?
Stane se to ve 12:55:04, ale nepodařilo se mi otevřít to v activity editoru, protože i ten na téhle aktivitě padá :(

Luk napsal:
Zdravím všechny!

Dříve popsaný problém s aktivitou Den Blbec v Hradci se nějak vyřešil sám po aktualizaci trati, nicméně nejsem schopný dojet do Dlouhé Třebové, vždy mi to kousek před posledním AB před vjezdem spadne. Nejprve mi to hlásilo chybu, že nemůže načíst soubor 363021.s, tak jsem pro jistotu stáhnul celý balík s esem z msts.sinus.cz, nakopíroval jsem ho do trainsetu a výsledek je, že mi to padá o kousek dál bez varování...Nevíte někdo, co by to mohlo být?
Stane se to ve 12:55:04, ale nepodařilo se mi otevřít to v activity editoru, protože i ten na téhle aktivitě padá :(
Už se to tu řešilo, vypni stíny a všechno by mělo jít tak jak má.

Ondra.H napsal:
Už se to tu řešilo, vypni stíny a všechno by mělo jít tak jak má.
Aha, tak děkuju moc, hledal jsem ten příspěvek, ale nenalezl. :)

Petr napsal:
Zkusil sem to, zkusil sem ho poslat i na jinou kolej, ale nic... :(

V tom případě mě už nic jiného nenapadá. Těžko říct. Ještě je možnost to pořešit s někým z aktivních aktivitářů přes SZ

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře