Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Couda Ja prijel do Chocne napoprve se zpozdenim, no vlastne ani jsem nedosel, pac jsem skoncil jeste driv. Pak jsem to skusil stylem, jak radi autor aktivity, t.j sahat co nejmin na rajcak a nejit nadoraz. Do Chocne jsem prijel 3 minuty driv. Co jsem postrehl, mozna se pletu, ale nejdulezitejsi usek je asi za parnikem. Jede se na 160 a pak za DT na 120 a 70. Pac tam jsem najednou v Usti byl o dve minuty driv a jizda obloukama az do Chocne dalsi minuta. Jinak po CT jsem casy mel +- 5 s.

Naposled editoval moderátor:
Kuty

Prosím o radu. Když v Kutech odsibuju se Zehlou a 380, dostanu hlasku, abych odpojil Zehlu a jel s 380 zpatky k EC75, tak se mi nedari prehodit na stanovistě 380, stale tam mam Zehlu. Díky

Zbyněk Šemora napsal:
Já při testech jsem jel spíš pod než bych překročil rychlost. Z Olomouce jsem to rozjel na 160 a zkrokoval na sérii. Za Zábřehem v těch obloukách jsem jel něco přes 70 na asi 11. stupeň. V Chocni jsem takovou jízdou byl 5 minut s náskokem.
363 084 napsal:
Tak to je divný že já to prostě nemůžu stihnout!?A to jezdím na hraně překročení rychlosti.No asi to budu muset hrát tak dlouho, než tam prostě dojedu včas.
Tak to nechápu, já to taky musel pálit do tolerance 5 km/h navíc. Jinak je loko s tím vlakem líná a nestíhal bych časy průjezdů stanicemi.

Jeden poznatek. Kdyby pan Šemora použil v aktivitě jídní doby- "MADE IN ČD" - bylo by po problému.

Re: Kuty

neuromancer napsal:
Prosím o radu. Když v Kutech odsibuju se Zehlou a 380, dostanu hlasku, abych odpojil Zehlu a jel s 380 zpatky k EC75, tak se mi nedari prehodit na stanovistě 380, stale tam mam Zehlu. Díky

Je nutné, ještě, než odpojíte žehličku se přesunout na stanoviště loko 380 a to tak, že stisknete klávesi 1, aby jste byly v kabině, dále klávesou F9 si zobrazíte soupravu, v panelu soupravy klepnete myší na loko 380 a nakonec stisknete klávesu 1, tím dojde k přesunu na loko 380. Mělo by to fungovat.

bob57_cz napsal:
Předpokládám, že se servis musí postavit na vedlejší kolej vpravo vedle koleje pojížděné hráčem. Co když už tam žádná kolej není ? Jsem na koleji nejvíce vpravo. Bude i levá varianta ?
Jsou varianty:
výpravčí je z levé koleje a vlevo u koleje hráče
výpravčí je z pravé koleje a vpravo u koleje hráče

a teď přemýšlím o tom jestli nevymodelovat verzi
výpravčí je z levé koleje a vpravo u koleje hráče
výpravčí je z pravé koleje a vlevo u koleje hráče

+ jestli ještě i verzi pro noc

Čouda napsal:
Jeden poznatek. Kdyby pan Šemora použil v aktivitě jídní doby- "MADE IN ČD" - bylo by po problému.

Jo taky bych byl radši, kdyby to bylo přesně podle jízdních dob ČD.

Otázka na p.Šenoru.Před časem (cca 2-3 měsíce) se tady psalo o nové aktivitě.Byla to jízda s nákladním vlakem.Jak to sní ted vypadá a kdy bude ke stažení?

363 084: bude v aktualizaci, která byla slíbená na tento víkend, ale pokud začneš něco pro simulátor dělat, zjistíš, že dodržet termín je někdy buď na úkor kvality a nebo ho prostě přetáhneš. nedá se nic dělat na Prahu si budeme muset ještě chvilku počkat

363 084 napsal:
Čouda napsal:

Jo taky bych byl radši, kdyby to bylo přesně podle jízdních dob ČD.

Otázka na p.Šenoru.Před časem (cca 2-3 měsíce) se tady psalo o nové aktivitě.Byla to jízda s nákladním vlakem.Jak to sní ted vypadá a kdy bude ke stažení?
Jízdní doby podle reálu? To by jste v MSTS jeli místo 160 max 115, atd. Asi by to byla nuda.
Aktivita? Jelikož testeři se nehlásí, včera jsem ji opět dojel do konce, abych zkontroloval i chyby v trati. Tuto aktivitu mám rozpracovánu už několik měsíců a v době vzniku se mi ani nesnilo, že budu mít postavenou trať na Smíchov. A právě rychlík z Kutné Hory jede až na Smíchov, tak mám dilema jej odtáhnout až do této cílové stanice, tam soupravu odstavit a tím bych získal dalších několik desítek minut, ne-li hodinu. Tím by konec aktivity byl někdy před šestou ranní. Poctivá 12cti hodinová noční.
Předělat velmi složitý Paths je reálné tak, že si původní trasu nahraji do druhého PC a pak budu opisovat. Paths musí být opsán přesně, protože například při šibování na vlečku ve Mstěticích to do šturcu vychází tak, že tomu sám hráč neuvěří, že se tam vejde. :lol: Také se snažím dodržet, aby se šibovalo všude nikoli na znak, ale na bílou. Vypadá to bombasticky. Vjíždíte na 40 a výstraha, dál bílá a po odšibování se rozsvítí znak pro vlak.
Další věc. Aktivita je stabilní jen po zadání parametru mem512. Pak je vhodné počkat na další verzi bin, kdy Džordž zvětšil počet světel na čtverec. Jinak se po Praze jezdit cik cak nedá. Všude tma.
Takže to asi bude tak, že vydám aktualizaci trati a pak se budu věnovat dokončení aktivity. Zatím by to bylo předčasné, nemám hotov kompletní traffic. Také jsou nutné nejnověji vyladěné lokomotivy.
Jinak tato aktivita bude pohodová. Napřiklad po odšibování zabrzdíte pro zkoušku brzdy a můžete si vždy kolem 5 až osmi minut odskočit pro svačinu nabo na záchod. (předčasný odjezd Vás nepustí) Jízdní doby jsou opravdu volné. Když jsem kontroloval původní JŘ, tak jsem byl všude nějakou minutu s náskokem. Překročení stanovené rychlosti vlaku bude oznamovací. Ale při překročení traťové rychlosti nebo rychosti návěstěnu návěstidlem následuje klasicky rychlobrzda.

Není pravda,že bychom jeli 115. ta jízdní doba je pro rychlost 140km/h. Peršingy nebo esa to stíhaj. Vemte si třeba eso na Vindoboně - pohoda. na čas. Stejně tak i náhradní soupravy na SC.

Čouda napsal:
Není pravda,že bychom jeli 115. ta jízdní doba je pro rychlost 140km/h. Peršingy nebo esa to stíhaj. Vemte si třeba eso na Vindoboně - pohoda. na čas. Stejně tak i náhradní soupravy na SC.
Čouda nechápe. MSTS má jinou rychlost než reál. Už to tady někdo měřil. Sedni si do EC s notebookem a zkus jet například synchronně z Pardubic do Prahy

Zbyněk Šemora napsal:
Čouda napsal:
Čouda nechápe. MSTS má jinou rychlost než reál. Už to tady někdo měřil. Sedni si do EC s notebookem a zkus jet například synchronně z Pardubic do Prahy

Přesně tak, i vizuálně 160km/h v reálu z mašiny mi přijde jako max 120km/h v MSTS, možná i míň

Zbyněk Šemora napsal:
Jízdní doby podle reálu? To by jste v MSTS jeli místo 160 max 115, atd. Asi by to byla nuda.
Aktivita? Jelikož testeři se nehlásí, včera jsem ji opět dojel do konce, abych zkontroloval i chyby v trati. Tuto aktivitu mám rozpracovánu už několik měsíců a v době vzniku se mi ani nesnilo, že budu mít postavenou trať na Smíchov. A právě rychlík z Kutné Hory jede až na Smíchov, tak mám dilema jej odtáhnout až do této cílové stanice, tam soupravu odstavit a tím bych získal dalších několik desítek minut, ne-li hodinu. Tím by konec aktivity byl někdy před šestou ranní. Poctivá 12cti hodinová noční.
V GVD2007 je rychlík R 874 a R 875 s řadou 362, co jsou vedeny Pha Smíchov - Č. Třebová - Brno hl. n., jen bohužel nejsou v přijatelné době - R 874 příj. Pha Smíchov 10:18 a R 875 odj. Pha Smíchov 13:28, to bysme museli nechat stát hráče přes 3 hodiny ve šturcu nebo mu dát nějakou raketu do K.Hory a zpět.

Čouda napsal:
No to teda bych neřekl, minulý nebo předminulý rok kdy pendolina chcípaly a časy byly nastaveny pro ně, tak vlaky s náhradou v podobě 362 nabíraly zpozdění až 20 minut.

Čouda napsal:
No to teda bych neřekl, minulý nebo předminulý rok kdy pendolina chcípaly a časy byly nastaveny pro ně, tak vlaky s náhradou v podobě 362 nabíraly zpozdění až 20 minut.[/quote]

No ale stávalo docela běžně že i náhradní souprava s 162 přijela na čas...

zarkow napsal:
Také záleží po jaké trase jede, jestli Ostrava - ČT - Praha nebo Brno - ČT - Praha

zarkow napsal:
Vrbam napsal:
zarkow napsal:
Také záleží po jaké trase jede, jestli Ostrava - ČT - Praha nebo Brno - ČT - Praha
Myslel jsem na trase Pragl-MuN-Ova...
Přeci jen štreka Č.Třebová - Brno je docela klikatice a ty bimbadla tam mají navrch i když to není zas tak rychlý úsek

Vrbam napsal:
bob57_cz napsal:
Předpokládám, že se servis musí postavit na vedlejší kolej vpravo vedle koleje pojížděné hráčem. Co když už tam žádná kolej není ? Jsem na koleji nejvíce vpravo. Bude i levá varianta ?
Jsou varianty:
výpravčí je z levé koleje a vlevo u koleje hráče
výpravčí je z pravé koleje a vpravo u koleje hráče

a teď přemýšlím o tom jestli nevymodelovat verzi
výpravčí je z levé koleje a vpravo u koleje hráče
výpravčí je z pravé koleje a vlevo u koleje hráče

+ jestli ještě i verzi pro noc

Navíc by se to mělo dát řešit tak, že servis postavíš na nejbližší volnou kolej a výpravčího si doděláš freigthanimem tak, jak potřebuješ.....servis se dá přejet ...podle Michala

Re: dobrý

karminek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
karminek napsal:
362.123-2 napsal:
Přesně tak, mašinu dal na malý výkon a povedlo se odpojit. Dnes jsem to dohrál do konce...
chachá a jenom já zůstanu v depu na masaryčce.
Při náročnější aktivitě je nutné znát i staniční řády.
Při vjedzu do depa je nutné zastavit někde mezi boudou a začátkem přesuvny, kde sídlí topírenský a ten Vám řekne, kam se mašinka uklidí. Po příští aktualizaci trati jsem pana topírenského posunul až ke kolejím. Snad už to každému dojde, kde má zastavit. :lol: A pak je nutné číst hlášení a to včetně těch, které se objeví po nesplnění úkolu a předčasného konce hry.
Ach ano vypadá to že jsem chtěl vyjet po špatné koleji .Díky za radu. :D
HEURÉKA vyjel jsem.Děkuju za pomoc a trpělivost.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře