363 084 napsal:
Čouda napsal:
Jeden poznatek. Kdyby pan Šemora použil v aktivitě jídní doby- "MADE IN ČD" - bylo by po problému.
Jo taky bych byl radši, kdyby to bylo přesně podle jízdních dob ČD.
Otázka na p.Šenoru.Před časem (cca 2-3 měsíce) se tady psalo o nové aktivitě.Byla to jízda s nákladním vlakem.Jak to sní ted vypadá a kdy bude ke stažení?
Jízdní doby podle reálu? To by jste v MSTS jeli místo 160 max 115, atd. Asi by to byla nuda.
Aktivita? Jelikož testeři se nehlásí, včera jsem ji opět dojel do konce, abych zkontroloval i chyby v trati. Tuto aktivitu mám rozpracovánu už několik měsíců a v době vzniku se mi ani nesnilo, že budu mít postavenou trať na Smíchov. A právě rychlík z Kutné Hory jede až na Smíchov, tak mám dilema jej odtáhnout až do této cílové stanice, tam soupravu odstavit a tím bych získal dalších několik desítek minut, ne-li hodinu. Tím by konec aktivity byl někdy před šestou ranní. Poctivá 12cti hodinová noční.
Předělat velmi složitý Paths je reálné tak, že si původní trasu nahraji do druhého PC a pak budu opisovat. Paths musí být opsán přesně, protože například při šibování na vlečku ve Mstěticích to do šturcu vychází tak, že tomu sám hráč neuvěří, že se tam vejde.

Také se snažím dodržet, aby se šibovalo všude nikoli na znak, ale na bílou. Vypadá to bombasticky. Vjíždíte na 40 a výstraha, dál bílá a po odšibování se rozsvítí znak pro vlak.
Další věc. Aktivita je stabilní jen po zadání parametru mem512. Pak je vhodné počkat na další verzi bin, kdy Džordž zvětšil počet světel na čtverec. Jinak se po Praze jezdit cik cak nedá. Všude tma.
Takže to asi bude tak, že vydám aktualizaci trati a pak se budu věnovat dokončení aktivity. Zatím by to bylo předčasné, nemám hotov kompletní traffic. Také jsou nutné nejnověji vyladěné lokomotivy.
Jinak tato aktivita bude pohodová. Napřiklad po odšibování zabrzdíte pro zkoušku brzdy a můžete si vždy kolem 5 až osmi minut odskočit pro svačinu nabo na záchod. (předčasný odjezd Vás nepustí) Jízdní doby jsou opravdu volné. Když jsem kontroloval původní JŘ, tak jsem byl všude nějakou minutu s náskokem. Překročení stanovené rychlosti vlaku bude oznamovací. Ale při překročení traťové rychlosti nebo rychosti návěstěnu návěstidlem následuje klasicky rychlobrzda.