Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
gillich napsal:
Zbyňku,paráda.Dojel jsem Topírnu noc a moc se mi to líbilo.Mám pár postřehů: posun v depu na Masaryčce paráda až na mačkání VZ u puklíka,nepamatuji si že by puklíky měli VZ,....
Není nic jednoduššího, než si přes Ctrl+Num4 živák při posunu vypnout.

Kanku,dík.Chybama se člověk učí.

Zbyňku,ještě jeden problém mám.Na Hlaváku ,Hrabovce a v Bubenči mě vykakovalo okno že je chyba načtení souboru "NAD_ZED.2.ace".Ve všech tvých aktivitách.Nemůžu ten soubor na DVD 78.2 najít a ani nepomohly další aktualizace.Dej mi vědět kde ho hledat.Dík

gillich napsal:
Kanku,dík.Chybama se člověk učí.

Zbyňku,ještě jeden problém mám.Na Hlaváku ,Hrabovce a v Bubenči mě vykakovalo okno že je chyba načtení souboru "NAD_ZED.2.ace".Ve všech tvých aktivitách.Nemůžu ten soubor na DVD 78.2 najít a ani nepomohly další aktualizace.Dej mi vědět kde ho hledat.Dík
Tento soubor v aktualizacích a na na všech DVD určitě je. Michalovým Track reportem kontroluji jak každou novou instalačku, tak každou aktualizaci. A dokud kolonky "chybějící, neúplné" nejsou prázdné, tak nic ven nejde. Omyl je vyloučen. Chybějící textura je spíš příčina slabého PC, které nestíhá vše načíst. Tato aktivita určitě pro slabé PC není.

Mirane díky.Teď to funguje jak pánbůch.Nevím jak se stalo že tam chyběl.Fakt je to že to PC už mám asi slabé.S 512 pamětí už asi díru do světa neudělám,ještě doufám chvilku vydrží,než repasuju PC.

Zbyňku,jak jsi se zmiňoval o připravované aktivitě Topírna den (ONJ),bude i pro slabší PC?

Já bych nějakou aktivitu taky rád udělal,nápadů mám mnoho hlavně po Praze,ale bohužel se zatím nedostanu do Editoru,protože se tam nedostanu přes Trainset.Mám nainstalované i jiné doplňující mašiny a vozy a dělá mi to při spuštění Editoru chybové hlášky.

gillich napsal:
Zbyňku,jak jsi se zmiňoval o připravované aktivitě Topírna den (ONJ),bude i pro slabší PC?

Já bych nějakou aktivitu taky rád udělal,nápadů mám mnoho hlavně po Praze,ale bohužel se zatím nedostanu do Editoru,protože se tam nedostanu přes Trainset.Mám nainstalované i jiné doplňující mašiny a vozy a dělá mi to při spuštění Editoru chybové hlášky.
Repasovat starší PC nedoporučuji, mám menší úpravy pro testovací PC za sebou. Jenomže jedno souvisí s druhým a člověk se v tom tak zamotá, že je opravdu levnější staré železo věnovat chudým a koupit si něco moderního. U starších PC je problém, že na některé komponenty skončila technická podpora. (tady jsem si vylámal zuby na Vistách) Takže slabší PC nebrat, protože aktivity v Praze budou vždy pro silné PC. Topírna noc má navíc velkou zátěž ve velkém množství LC consists, které hráč v průběhu 12 hodin potřebuje.

Ohledně editoru, pokud tam jsou vozidla, která vyhazují chyby, tak jsou dvě možnosti. Buď si je opravit nebo vyřadit.

Momentálně nic netvořím, protože jsem měl instalační týden. Jak HW tak SW. Pracoviště mám už ready, takže snad se budu už věnovat jen editorům :lol: .

Zbyňku na nové PC jsi ještě bohužel musím nějaký čas počkat,jako invalidní důchodce se moc vyskakovat nemůžu.Snad to nějak doladím,bylo by škoda nejezdit tvé super aktivity,i když mám občas výhrady.Časové body jsou holt šibenice :) .Pořád zastavám názor že i zpoždění k dráze patří.Když se nevede tak se holt nevede.
Vozidla budu raději postupně opravovat,vzhledem k pozdějšímu použití.V minulosti už jsem to trošku dělal s uspokojivým výsledkem.

Gilich: Zpoždění ano, jenže v MSTS to je na draka, přiliš velké zpoždění znamená, že se ta aktivita může celá rozhodit, trafficy nejezděj jak mají, vlaky mizí před očima a pod. Holt daň. Já jsem teď rád, že mi všechno jezdí, vcelku ani nepadá. Škoda, že MSTS nevydrží moc, takové posuny ONJ-PHLN, sestavování souprav nejdřív se 714kou (myčka apod), potom žehličkou vyhodit na hlavák, dojet si pro něco na Smíchov. To by bylo super. Defacto od nového GVD jak by to mělo jezdit směr Malešice, to budou z Onj tahat žehle obvykle rovnou s mašinou na zadeli, takže pro MSTS docela pohoda.
Dovolte otázku. Dá se v AE udělat situace, kdy se žehlou dotáhnu soupravu do stanice odpojím ji a souprava sama odjede na druhou stranu? To že to jde obráceně, že mi žehle připíchne na vlak dva vozy, to tady už bylo a musím uznat, že mě tenkrát spadla čelist. Sedím na stanovišti ve předu a najednou drc, cosi do mě zezadu bouchlo, kouknou dozadu a ona žehle s vozama.

Zdravím Michawel, MSTS bohužel neumí, aby vlak hráče po odpojení lokomotivy někde odjel. I s tím připojením postrků je velký problém. Musí se přesně zastavit, nastavit rychlost raffic, jinak dojde k vykolejení a častokrát i k pádu samotného MSTS. S pozdravem Dan. :D

Michawel: Jo v pohodě,nemyslel jsem velká zoždění,max. do 10 minut.Máš pravdu je to daň.Možná trošku míň trafficu a nakonfigurovat je ze stanice A přes B do C.aby byl čas se s nimi potkat.To je jen můj názor.
Tu aktivitu co jsi nastínil jsem si tak nějak představoval (nějaký to E po Praze).To by bylo jedinečný.Hustý by bylo začít v Olomoci z nějakým EC,IC,R do Prahy až na ONJ,tam vyměnit lok za dispečerku a projet pár Sv nebo Lv po Praze,dostat se na Smíchov tam nějakou 362 odtud R do Břeclavi,tam Os nebo Lv Brno Mailot odtud náklad do Blavy,tam přelést na 350 a EC do Holešovic,tam buď ukončit nebo Lv do depa Vršovic

jo,to mě Zbyněk inspiroval svými aktivitami,jen to trochu rozšířit o ty pražské spojky a moc se mi líbí i jízda mimo Brno hl.n. (kvůli tomu tan náklad z Mailontu

Dan J. napsal:
Zdravím Michawel, MSTS bohužel neumí, aby vlak hráče po odpojení lokomotivy někde odjel. I s tím připojením postrků je velký problém. Musí se přesně zastavit, nastavit rychlost raffic, jinak dojde k vykolejení a častokrát i k pádu samotného MSTS. S pozdravem Dan. :D
Ahoj.Nad tímto jsem přemýšlel.Napadlo mne,zda by nebylo možné to udělat takto:Přijedu,zastavim přesně tam,kde mám,odjedu od soupravy a na souprvu by najel Servis1.Jenže chtělo by to přesné načasování a možná by to i padalo.Možná je to nemožné.

Mno, myslím, že trefit přesně zastavení na metr je dost nemožné, napadla mne ale varianta méně reálná, za to bez komplikací, co se týče padání, nevím. Prostě by na čekající lokomotivu napojil vlak hráč při příjezdu. Přijet, přejet, zacouvat = napojit, odjet. Jestli to jde, bůh ví.

Borek napsal:
Mno, myslím, že trefit přesně zastavení na metr je dost nemožné, napadla mne ale varianta méně reálná, za to bez komplikací, co se týče padání, nevím. Prostě by na čekající lokomotivu napojil vlak hráč při příjezdu. Přijet, přejet, zacouvat = napojit, odjet. Jestli to jde, bůh ví.
Obávám se, že tohle nepůjde. Při zachování jistých podmínek se může připojit traffic na soupravu hráče. Tím ale veškeré ovládání vzniklé soupravy přebírá hráč. Nevím nic o tom aby řízení odpojené části převzal počítač a tato část se zařadila do trafficu. Jediné co s touto částí umí počitač udělat je to, že ji zabrzdí a udělá z ní loose consist, ke kterému se jak hráč mohu kdykoliv v průběhu aktivity připojit a dělat si s ním co je mi libo.

To jsme se asi nepochopili, myslel jsem to trochu jinak :

Ve stanici stojící AI traffic (mohu-li tomu tak říkat..) , řekněme jen jedna lokomotiva, na který hráč napojí vagonky a svoji lokomotivou odjede. Mašinka, co tam stála, bude mít naplánovaný odjezd na čas připojení + minuta.

Co se stane ? Nikam nepojede ? Simulátor padne ? To nevím, nejsem tvůrce aktivit, jen uvažuji..

Tohle nepůjde, simulátor tě k mašině nepustí. Na obsazenou kolej vjedeš pokud je tam pouze loos consist. Jakmile má trafik určenou trasu a čas tak máš smůlu.

alcapone napsal:
Tohle nepůjde, simulátor tě k mašině nepustí. Na obsazenou kolej vjedeš pokud je tam pouze loos consist. Jakmile má trafik určenou trasu a čas tak máš smůlu.
Ono by šlo jen tak pro zajímavost vyzkoušet aby ten trafiic naskočil v okamžiku kdy už jsi v tom oddílu za návěstidlem. Ale pro praxi je to nepoužitelné, stačí kdekoliv před tím chvilka zpoždění a máš před sebou Stůj, nebo pokud tam přijedeš brzo tak se ti může traffic objevit těsně před nosem nebo dokonce v prostředku tvé soupravy a tím to končí s hláškou o vykolejení. V každém připadě by ti naskakoval před nosem a to není to pravé ořechové.

Miran napsal:
alcapone napsal:
Ono by šlo jen tak pro zajímavost vyzkoušet aby ten trafiic naskočil v okamžiku kdy už jsi v tom oddílu za návěstidlem. Ale pro praxi je to nepoužitelné, stačí kdekoliv před tím chvilka zpoždění a máš před sebou Stůj, nebo pokud tam přijedeš brzo tak se ti může traffic objevit těsně před nosem nebo dokonce v prostředku tvé soupravy a tím to končí s hláškou o vykolejení. V každém připadě by ti naskakoval před nosem a to není to pravé ořechové.
Zdravím, mě už se dokonce stalo při jednom pokusu v tvorbě aktivity, že mnou traffic normálně projel. :D Ale jak se mi to povedlo, to už nevím. Jinak to vesměs končí tou hláěkou o vykolejení. Dan

Re: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

Po delší době se vezu vlakem Z Brna do Prahy a jedu aktivitu EX 570. Den blbec v reále. Za Kolínem spadla trolej, tak jedeme přes Nymburk a Sadskou. :lol:
Jinak se daří. Hořátev na přivolávačku, tak přes všechny přejezdy ne jen houkat, ale OP.
Asi jsem v aktivitách na hráče měkkej, realita je horší. (zácpa před Kolínem, důležitý posun mašinky v Kolíně a zpoždění narůstá)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře