Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

Zbyněk Šemora napsal:
Pozná se podle zvuku tryskáče, než to Jacek opraví.
Ono to opravit nejde, každé jedno vozidlo ve hře by muselo mít jen svoje zvuky. Když se někde blízko sebe přehrává dvakrát nebo vícekrát jeden wav, vznikne tento efekt. Netýká se to jen vozů, ale všech modelů se zvuky, např. přípřež dvou lokomotiv se stejnými zvuky.
U zvuků vozů to zkusím nakopírovat podle počtu verzí, ale u ucelených souprav to prostě nikdy nepůjde.

Marin2 napsal:
Jo to bude ta regína... Akorát nevím jestli se dají dodržet ty jízdní doby. Ať se snažím jak se snažím do Nbk na hlavní přijedu tak v 0:14 zastavím, ale žádná hláška se nevybaví.. Zastavil jsem kousek před trpaslíkem cca 50m
Ta hláška se vybaví, až budou vzadu hranice. Už si to nepamatuji, ale tak jsem to aktivoval v hodně cílových stanicích. Jestli to ale vyjde před trpaslík, to už si nepamatuji. Ale jen tak mimochodem, dokud nezastavím, jsem vlak, tam mne nějaký trpaslík pro posun nemusí zajímat. Jen to MSTS to nerozpozná, proto tam svítí ta bílá.
Jinak ještě s tou hláškou. Pokud budu švindlovat a nepřivezu vozy, které mám přivézt, tak se hláška nevybaví a aktivita nepůjde dál hrát, protože další jízda je závislá na aktivování hlášky při zastavení.

Dobrý den, mám dotaz k plnění aktivity topírna-noc pro BP81 (mimochodem velice pěkně udělaná), Bin Patch 1.7.081920.
Po dojezdu Sv vlaku z Prahy Smíchova do Prahy hl.n. (22.33 hod) a spojování s odstavenou lokomotivou 130 036 se nezávisle na rychlosti, vždy v okamžiku najetí na připojovanou lokomotivu, objeví hláška "úkol ukončen-vlak vykolejil". Prosím o radu v čem je chyba a jak ji napravit. Děkuji.

vlahery napsal:
... v okamžiku najetí na připojovanou lokomotivu, objeví hláška "úkol ukončen-vlak vykolejil". Prosím o radu v čem je chyba a jak ji napravit. Děkuji.

Zdravím,
a jakou že rychlostí na lokomotivu najíždíte ? Možná bude zádrhel v tomto.

David

David Hájek napsal:
...
Zdravím,
a jakou že rychlostí na lokomotivu najíždíte ? Možná bude zádrhel v tomto.

David
Tak tohle bych vyloučil. Topírna noc je aktivita něco jako "kariéra". Dokud se hráč nenaučí po depu šibovat, na trať jej to nepustí. A když už je zpátky v Praze má za sebou velké šibování v Kutné Hoře a těžké šibování na přesnost za úplné tmy na Smíchově,
tak nevěřím, že po takové praxi neumí najíždět na vozy.

Je mi záhadou, co by tam mohlo vykolejit. Jednou se mi stalo, že se srazily traffic. Ale na hlavním nádraží se nic nekřižuje. Dělá to po najetí nabo v určitý čas ?
Ještě je otázka na ostatní, jestli měl někdo podobný problém. V této aktivitě se po aktualizaci opravovaly trasy jen v Oseku. Na ONJ se také nezajíždí, kde se opravovaly koleje. Opravdu nevím. Verze BIN je doporučená ? Když tak stačí jen změnit na doporučenou, hru loadnout a zkusit jet dál. Ale i jen reinstalace BIN je mnohdy všelék. Konkrétně u této aktivity, pokud jedete na Vistách a MSTS se odporoučí při najetí puklíka na konvoj. Stačí reinstal MSTS BIN a je po problému. Nezapomenout podle bodu 15 ještě na Global.exe. Jinak se hra odporoučí v Dřísech.

[/quote]
...Ale i jen reinstalace BIN je mnohdy všelék. Konkrétně u této aktivity, pokud jedete na Vistách a MSTS se odporoučí při najetí puklíka na konvoj. Stačí reinstal MSTS BIN a je po problému. Nezapomenout podle bodu 15 ještě na Global.exe. Jinak se hra odporoučí v Dřísech.
[/quote]

Dobrý den,
velice děkuji pane Šemora za dobrou radu. Skutečně stačil reinstal MSTS BIN (ve windows XP) a aktivita pokračuje bez problému dále.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak tohle bych vyloučil. Topírna noc je aktivita něco jako "kariéra". Dokud se hráč nenaučí po depu šibovat, na trať jej to nepustí. A když už je zpátky v Praze má za sebou velké šibování v Kutné Hoře a těžké šibování na přesnost za úplné tmy na Smíchově,
tak nevěřím, že po takové praxi neumí najíždět na vozy.

Je mi záhadou, co by tam mohlo vykolejit. Jednou se mi stalo, že se srazily traffic. Ale na hlavním nádraží se nic nekřižuje. Dělá to po najetí nabo v určitý čas ?
Ještě je otázka na ostatní, jestli měl někdo podobný problém. V této aktivitě se po aktualizaci opravovaly trasy jen v Oseku. Na ONJ se také nezajíždí, kde se opravovaly koleje. Opravdu nevím. Verze BIN je doporučená ? Když tak stačí jen změnit na doporučenou, hru loadnout a zkusit jet dál. Ale i jen reinstalace BIN je mnohdy všelék. Konkrétně u této aktivity, pokud jedete na Vistách a MSTS se odporoučí při najetí puklíka na konvoj. Stačí reinstal MSTS BIN a je po problému. Nezapomenout podle bodu 15 ještě na Global.exe. Jinak se hra odporoučí v Dřísech.

Dobrý den, mám podobný problém jako kolega předemnou, a to ten že v aktivitě Topírna noc při najíždění na konvoj lokomotiv, konkétně německá 180, v depu Masaryčka se hra sekne a nefunguje nic. Četl jsem Vaší odpověď a na to by měl pomoci reinstal MSTS BIN. Ale nerozumím tomuto: "Nezapomenout podle bodu 15 ještě na Global.exe". Chtěl bych se Vás proto zeptat kde tento bod 15 najdu. Omluvte prosím moji otázku ale jsem ve světě MSTS začátečníkem.:eek: . Díky za odpověď.

Naposled editoval moderátor:

Menu DVD (je tam obrázek panťáku jedoucího z Libně) Tam jsou nahoře všelijaká tlačítka, odkazy. První je Instalovat trať, lokomotivy a vozy, pak jsou další a úplně dole jsou pokyny. V těch pokynech se najde bod 15, který řeší jak postupovat, když jsem změnil nastavení MSTS a z toho důvodu v aktivitě Topírna noc při najetí puklíka na konvoj lokomotiv se odporoučí. Až to provedu, tak už vše bude fungovat jak má.
Když zapomenu na Global.exe, který řeší úpravu do soundcfg.dat (podle Jacka), tak v této aktivitě se MSTS odporoučí v Dřísech. Jsou zde dva dlouhé nákladní vlaky. Při šibování nejprve přestanou fungovat zvuky u Sergeje a pak MSTS padne. Každý vůz je požadavek na zvuk a proto to MSTS s defaultním soundcfg.dat nezvládá.
Asi tak nějak.
MSTS BIN se dá reinstalovat i jinak, že si najdu na DVD nebo na stránkách autora instalačku BIN a pak půjdu na stránky Jacka opíšu si, co mám přepsat v soundcfg.dat (najdu jej ve složce Global) Proto mi připadá jednodužší postup podle bodu 15. Je to záležitost asi dvou minut.

Díky za vysvětlení postupu instalace, podle těch kroků to byla hračka, měl jsem zbytečné obavy. Ale bohužel problém, nájezd na lokomotivu, přetrvává dál. Celkem jsem tu instalaci zkoušel 2x + restart PC. Instalovaný BIN je ten samý jaký doporučujete k aktivitě.

Žádný restart to nepoteřebuje. A rovnou instalovat, to je v případě MSTS BIN zakázáno, jinak se to nenainstaluje.
Nejprve se musí MSTS Path odinstalovat v Přidat nebo odebrat programy, ale ve Vistách se to jmenuje jinak.

Pokud Vám při instalci BIN naskočí hláška, že máte nainstalovánu nejnovější verzi a instalace dál nepokračuje, tak tomu nevěřte. Ten instalátor lže a nenechte se oklamat. Proto ten simulátor dál padá.
Někdy se stane, že jste korektně BIN odinstalovali a přesto nová instalace nefunguje. Pak se musí udělat tohle.
Otevřte složku Train Simulator a ručně smažte tyto složky:
MSTSBIN_BACKUP
Rail Driver DLLs
Translated DLLs
Které vytvořila instalace BIN. Kdybych na něco zapomněl, tak mne opravte.

Po té už instalaci MSTS Patch (BIN) by nemělo nic blokovat.

aha.. add restart.. delal jsem do vicemene automaticky, protože když se instalují jiné hry na PC tak se obvykle provádí restart.

Ted jsem to zkusil udelat jak jste mně napsal, ale při odinstalování BINu se automaticky smazaly všechny tř výše uvedené složky, takže tudy cesta nevede. A navíc jsem objevil na Vašem DVD MSTS BIN 1.7.102222. Lze použít tento?

Lukáš Krám napsal:
.....

Ted jsem to zkusil udelat jak jste mně napsal, ale při odinstalování BINu se automaticky smazaly všechny tř výše uvedené složky, takže tudy cesta nevede....
To je správně, tudy cesta vede, tak se má odinstalování BIN projevit.
Pak jen nainstaluji znovu ze složky Train simulator MSTS Patch... exe a global.exe, nesahám do nastavení MSTS a musí to fungovat.
Ale opět za podmínek, že ve Vistách jsem MSTS instaloval jako správce a vše mám nastaveno i spustit jako správce.
Nebo format C a všech ostatních oddílů (kde bylo MSTS) a vše znovu nainstalovat systémem počínaje, v MSTS samozřejmě nastavit prostředí ještě před instalcí BIN a musí vše fungovat na první zapojení.

Já bych doporučil všem, co mají problém, aby přijeli i s počítačem na slezinu a tam se určitě najde někdo, kdo poradí. Pokud nemáte notebook, tak možná by se našel nějaký Pražák, který by vzal monitor a klávesnici (pak stačí jen bedna) nebo, kdo přijede autem by mohl naložit vše. Na minulé slezině byl jeden s počítačem, ale zase odjel, protože si přivezl jen bednu a hodně se divil, že v celém objektu není ani kousek klávesnice nebo monitoru.
Pak o čem tady diskutujeme celé měsíce se může vyřešit za deset minut osobně.
A bylo by dobré, kdyby někdo přivezl PC se sedmičkami a všem ukázal, co a jak se má nastavit, aby MSTS šlapalo.

Ještě poznámka.

Pokud u aktivity Topírna noc použiji vyšší nebo nižší verzi BIN, nebude se aktivita chovat korektně. Konkrétně u vyšších verzí někdy po 5 hodinách hry aktivity skončí patem, kdy se za reverzním bodem v Bubnech vynuluje stanovená rychlost a už není možné odjet. Nižší verze zase nedovolí, aby svítila všechna návěstidla.

Zbyňku

monitor v baráku je dostupný, klávesnice také. Problém ale je v požadovaném rozhraní a to u obojího. Přeci jen je to školské zařízení a neustálé updatování techniky je zde finanční problém. Takže pokud bude mít někdo na bedně starší třířadový canon na monitor tak ho sebou vozit nemusí. O novější rozhraní monitoru už bych se obával. Já sice doma mám monitor, který má všechny používané druhy rozhraní jenže nemám jak ho přivézt a odvézt.
No a klávesnici snad dotyčný už uveze když poveze bednu.

Zdravím, nevíte někdo náhodou co znamená hláška: Button load error - object trainopsgroup does not exist ? Stalo se mi to v aktivitě Topírna noc, když jsem podruhé v Nymburce cca 0:14 ve chvíli, kdy zastavím na místě, kde mám odpojit vagóny ... zobrazí se mi normálně hláška o tom, ať je odpojím a ve chvíli, kdy jsem zmáčknul F9, tak celé MSTS spadlo (a dělá to tak po každém načtení) .. Nevíte čím to může být ? Navíc když jsem zrovna tyto vagóny už pomocí F9 jednou odpojoval ...

Já bych tipoval, že to bude velkým množstvím uložených pozic ve složce Saves.
Tipuji, že když to promáznu a nechám si nějaké poslední z této aktivity, tak už to bude fungovat normálně.

Zbyněk Šemora napsal:
Já bych tipoval, že to bude velkým množstvím uložených pozic ve složce Saves.
Tipuji, že když to promáznu a nechám si nějaké poslední z této aktivity, tak už to bude fungovat normálně.

Jo tak díky moc, bylo to tím, už to jede normálně.:)

Dobrý den, mám problém v aktivitě perný den, konkrétně v zastávce Hradec Králové, po zastavení vlaku. Hra zamrzne a po chvíli spadne z chybovou hláškou "cant add car CD_ES_898_8pi(Uid:200138) to world." Význam hlášky chápu, co to ale znamená? Musím tento konkrétní vlak najít a přidat a pokad ano, kde ho prosím najdu a jak přesně a kde ho přidám? (Jsem pouze hráč, absolutní začátečník co se MSTS týče) Popřípadě co jiného dělat? Předem děkuji za odpoved

Problém bude v nastavení, respektive nenastavení MSTS podle desatera, konkrétně není zapsán nebo nesprávně zapsán (nutno dodržet i mezeru) parametr v zástupci pro spuštění MSTS -mem:512. Pak by už vše mělo fungovat k plné spokojenosti.

Zatím jsem to kvůli nedostatku času a dlouhému načítání hry zkusil jen jednou a bohužel bez výsledku, takže chyba bude nejspíš jinde. Při příjezdu do HK se mi hra dost seká, tak zkusím snížit detaily popř. rozlišení, jestli se dostaví výsledek. A zkusím důkladně Vaše desatero projet znovu. Pravděpodobně je chyba někde na mé straně, pokad byste ale přišel ještě s nějakým nápadem, budu jen rád.

To Arian: chyba může být kdekoliv, neublíží zkontrolovat aktivitu např. Conbuilderem, ale tato hláška o nemožnosti přidat vozidlo do světa se skutečně projevuje především v situaci, kdy počítač nestíhá. Takže jak doporučil Zbyněk, projdi si znovu pečlivě Desatero, zkontroluj si hlavně vypnutí dynamických stínů a nastavení parametru mem. U mem nezapomeň, že pokud spouštíš aktivitu přes Trainstore, musíš i v něm nastavit parametr mem pro spuštění MSTS. A pokud máš dostatečně velkou paměť, zkus dát třeba i 1024 místo 512.
Honza

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře