Ladeni 162/362 a 163/363

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Miro a Bob :

Vďaka vám som už na to prišiel a už to krásne funguje;)Ešte raz vďaka

Naposled editoval moderátor:
Dráčik napsal:
No a kde bola chyba? Nech vieme.
Pokládám si stejnou otázku. "kde udělali soudruzi z NDR chybu?" Ať to mohu u sebe také opravit.
Ale jak koukám, kromě výšky pohledu to máme stejně. Až na jiné textury. Ale proč máš levý pohled níž než čelní?
Oprava 2x, napsal jsem to původně naruby.

Výška pohľadu x6x som upravoval a tiež to bolo +-cca3m. Takto by to malo byť opravené aj v TBP. Ešte si spomínam že som to ladil na ČD 163-100 v Devínskej Novej Vsi :eek:

Dráčik napsal:
No a kde bola chyba? Nech vieme.

ja blbec som mal pozíciu z 362.cvf napísanú úplne všade...Čiže bez mínusov v obrátenej polohe...

Hlavne,že už mi to fachčí:) Ešte raz vďaka

Zbyňku,zatial som sa babral len s predkom,boky som ešte nerobil,cize front mam vyššie ako su bocne pohlady.

Josef Kulaviak napsal:
Chtěl bych se zeptat kdy budou hotové stroje 163.047 a 048? Basia a Jandwiga?a kdy by bylo možné si jich stáhnout do msts.Díky!

Kdybys ses podíval, tak snad pochopí i blb že nejsou hotový!!

Ok. Chalpi, nembyl čas na čtení všech příspěvků předešlých, proto jsem se rovnou ptal.Dnes už jsem si vše přečetl a je mi to jasné.Takže se nezlobte - ach ta lenost.
Ale těším se na ně! :D

Josef Kulaviak napsal:
Ok. Chalpi, nembyl čas na čtení všech příspěvků předešlých, proto jsem se rovnou ptal.Dnes už jsem si vše přečetl a je mi to jasné.Takže se nezlobte - ach ta lenost.
Ale těším se na ně! :D

Že se těšíš se nedivim, já se těšim určitě víc. :)

Neviem kam som to mal dať,tak skúsim sem.Ide mi o veľkosť číslis pod rýchlomerom ktoré ukazujú rýchlosť a čas.
V gui_fnts mam v položke "IDS_FONT_13" 0,čiže mám také malilinké číselká,ktoré sa zdajú až moc malé...
Takto som to mal predtým,poznáme...(Pôvodné velké-vľavo, potom malé-obr.vpravo)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img230.imageshack.us/img230/7527/rychlomerud4.jpg
"IDS_FONT_13" 1 / "IDS_FONT_13" 0

Ako však dosiahnem toto ??
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img262.imageshack.us/img262/5573/schrnka01oj9.jpg
Tento je úplne ideálny;),ide o rozlíšenie v hre alebo to opäť súvisí s gui_fnts ? Veľká vďaka za pomoc :wink:

Tieto veci sa definujú v "cvf" súbore tej-ktorej kabíny, presnejšie len v tej kabíne, ktorá obsahuje digitálne hodiny a číslicový rýchlomer, názov je SPEEDOMETER DIGITAL a CLOCK DIGITAL_CLOCK, dúfam že som to napísal správne, farbu číslic som definoval týmto spôsobom.

duuso napsal:
Tieto veci sa definujú v "cvf" súbore tej-ktorej kabíny, presnejšie len v tej kabíne, ktorá obsahuje digitálne hodiny a číslicový rýchlomer, názov je SPEEDOMETER DIGITAL a CLOCK DIGITAL_CLOCK, dúfam že som to napísal správne, farbu číslic som definoval týmto spôsobom.
Jenže tam Dušan tímto způsobem nenadefinuješ velikost písma. Ono to fakt bude asi souviset s celkovým rozlišením v MSTS. a taky s tím nastavením v GUI.

Ja skopová hlavo, máš pravdu, práveže asi len v GUI sa veľkosť písma definuje, v cvf-ku len farba.

Páni vďaka za pomoc :wink:

Škoda,že do "IDS_FONT_13" nejde napísať hodnota 0.5 :lol: Vtedy by to aj možno bolo zlatý stred,ani veľké ani malé :lol:

Martens napsal:
duuso napsal:
Jenže tam Dušan tímto způsobem nenadefinuješ velikost písma. Ono to fakt bude asi souviset s celkovým rozlišením v MSTS. a taky s tím nastavením v GUI.

Pánové již si s tím nelamte hlavu. Tomuto uživateli jsem odpověděl v sz. Správná cesta jak dostat zpět velká čísla: ve složce GUI si najdete soubor s názvem gui_fnts.dat ten otevřeš a v řádce kde je "IDS_FONT_13" 0 přepíšeš na "IDS_FONT_13" 1 toť vše. :salut:

Jaroslav Brabec napsal:
Pánové již si s tím nelamte hlavu. Tomuto uživateli jsem odpověděl v sz. Správná cesta jak dostat zpět velká čísla: ve složce GUI si najdete soubor s názvem gui_fnts.dat ten otevřeš a v řádce kde je "IDS_FONT_13" 0 přepíšeš na "IDS_FONT_13" 1 toť vše. :salut:
Jenže on nechce ani 0 ani 1, chce něco mezi tím.

Tento problém souvisí s nastaveným rozlišením ve hře. Bohužel MSTS má natvrdo velikost fontů v bodech a NEPŘIZPŮSOBUJE rastr písma nastavenému rozlišení. To znamená pokud mám nastaveno velké rozlišení tak vychází písmo malé a pokud rozlišení zmenším tak se písmo postupně zvětšuje.
Jinými slovy ty písmenka mají na výšku a šířku stále stejný počet bodů. A pokud jim změním velikost políčka (v tomto případě plocha LCD displeje) tak se děje to co je na těch prvních dvou obrázcích. Písmenka/číslice jsou velká, akorát nebo malá.
V editoru kabiny (cvf souboru) je definována akorát relativní pozice kde jsou příslušné údaje zobrazovány. Defaultně vnitřně totiž simulátor pracuje s rozlišením 640x480 pro všechny prvky kabiny a jejich pozici. Toto základní rozlišení se sice dá změnit ale je to nastavení platné pro celý simulátor. Takže pokud člověk nemá upravené ace a cvf soubory pro jiné rozlišení u všech mašin tak nelze normálně používat obrázky ovládacích prvků kabiny ve vyšším rozlišení. Bylo by to hezké nemít tolik kostičkované hrany ale nedovedu si představit kdo by to celé předělával.

Ppoollll napsal:
V editoru kabiny (cvf souboru) je definována akorát relativní pozice kde jsou příslušné údaje zobrazovány. Defaultně vnitřně totiž simulátor pracuje s rozlišením 640x480 pro všechny prvky kabiny a jejich pozici. Toto základní rozlišení se sice dá změnit ale je to nastavení platné pro celý simulátor. Takže pokud člověk nemá upravené ace a cvf soubory pro jiné rozlišení u všech mašin tak nelze normálně používat obrázky ovládacích prvků kabiny ve vyšším rozlišení. Bylo by to hezké nemít tolik kostičkované hrany ale nedovedu si představit kdo by to celé předělával.
Pavle, kde se to dá v MSTS nastavit? Možná by to šlo dát i do cvf v rámci Binu a takto to nastavovat pro každý cab zvlášť - pokud by se Džordžovi podařilo toto nějak do Binu implementovat

Back
Nahoře