passion
Pokladník
Rýchlik 1650 ton?masinfíra napsal:...V praxi to bylo asi takto, rychlík cca 1650 tun...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Rýchlik 1650 ton?masinfíra napsal:...V praxi to bylo asi takto, rychlík cca 1650 tun...
passion napsal:Rýchlik 1650 ton?masinfíra napsal:...V praxi to bylo asi takto, rychlík cca 1650 tun...
Zdeněk Itterheim napsal:passion napsal:Rýchlik 1650 ton?masinfíra napsal:...V praxi to bylo asi takto, rychlík cca 1650 tun...
To mi připadá jako Ex do Moskvy, co jezdil svého času.
Dráčik napsal:Keď som mal 21 vozov, tak bola dopravná hmotnosť cca 1050 ton, neviem si predstaviť 1650, hlavne keď vlak osobnej dopravy môže mať 25 vozov. Predpokladám preklep v tom čísle. Druhý som si všimol pri stupňoch na šuntoch 27-31, 27 je prvý hospodárny, shunty sú 28-32.
Dráčik napsal:No veď hádať sa nejdem, len pri dnešných pomeroch je to dosť vysoké číslo.
masinfíra napsal:Dráčik napsal:No veď hádať sa nejdem, len pri dnešných pomeroch je to dosť vysoké číslo.
To je v poho. Na dnešní dobu je to opravdu hodně. Dnes možná je max. tak 850 tun - odhaduji. V době, hdyž jsem jezdil, tak ten rusák byl opravdu nejtěžší rychlík. Naše rychlíky mněly v průměru tak těch 1250 - 1300 tun. Mašina 150 je zvládala naprosto s přehledem. Jednou, když se mi pokazila, tak mi dali bobinu jedničku, nemněl jsem šanci, neudělal jsem s tím ani stovku.
Ahoj, nic ve zlém, ale opravdu 1650 tun mi připadá moc!masinfíra napsal:... S tou hmotností to tak bylo, alespoň to takto bylo napsáno v bržděnce. ..... Vozili jsme ruské rychlíkáče, které přijely z Milovic do Prahy, v Praze na hlaváku se k tomu šoupnuly další, většinou jich bylo celkem 20, k tomu byl náš hitlák a 2 pošty.
Tom Kanka napsal:Ahoj, nic ve zlém, ale opravdu 1650 tun mi připadá moc!masinfíra napsal:... S tou hmotností to tak bylo, alespoň to takto bylo napsáno v bržděnce. ..... Vozili jsme ruské rychlíkáče, které přijely z Milovic do Prahy, v Praze na hlaváku se k tomu šoupnuly další, většinou jich bylo celkem 20, k tomu byl náš hitlák a 2 pošty.
V roce 1973 měla Dukla (Ex 22/23) Moskva - Praha hl.n. ( - Milovice) normu 650 tun pro 18-19 vozů, z toho 13 ruských.
Tahala to E 499.1, která měla v režimu R max povolenou zátěž 1000 tun.
Tom Kanka napsal:Ahoj, nic ve zlém, ale opravdu 1650 tun mi připadá moc!masinfíra napsal:... S tou hmotností to tak bylo, alespoň to takto bylo napsáno v bržděnce. ..... Vozili jsme ruské rychlíkáče, které přijely z Milovic do Prahy, v Praze na hlaváku se k tomu šoupnuly další, většinou jich bylo celkem 20, k tomu byl náš hitlák a 2 pošty.
V roce 1973 měla Dukla (Ex 22/23) Moskva - Praha hl.n. ( - Milovice) normu 650 tun pro 18-19 vozů, z toho 13 ruských.
Teď ještě jsem koukal na internetu na hmotnost ruského lůžkáče, když to spočítám, tak jsem s celou soupravou na 1330 tunách. To si myslím, že bylo reálné, je možné že jsem se ukouknul a místo trojky viděl šestku, nebo to bylo blbě napsané apodobně. Ale hodnota 1330 tun mi připadá OK - na tu dobu.masinfíra napsal:Tom Kanka napsal:Ahoj, nic ve zlém, ale opravdu 1650 tun mi připadá moc!masinfíra napsal:... S tou hmotností to tak bylo, alespoň to takto bylo napsáno v bržděnce. ..... Vozili jsme ruské rychlíkáče, které přijely z Milovic do Prahy, v Praze na hlaváku se k tomu šoupnuly další, většinou jich bylo celkem 20, k tomu byl náš hitlák a 2 pošty.
Já se nehádám, je to možný. Píšu jen to, co jsem viděl napsaný na bržděnce. Nikdy mně moc nezajímalo, co je vzadu a ani mně to nenapadlo přepočítávat, jestli to má vlakvedoucí správně nebo ne.
Ty rychlíky, co jsme vozili(já jsem konkrétně toho rusa vezl asi jen 3x), souprava byla 20x rus a 3x CZ. Odjíždělo to nějak kolem půl jedenácté večer z hlaváku. Pokud někdo znáte hmotnost těchto vagopnů, tak to přepočítejte a budeme brát do úvahy opravené číslo. Já jsem to opravdu nemněl důvod zkoumat. Je možné, že se vlakvedoucí seknul. Já jsem vozil hlavně Bečvu, Vsacan, 809, Vihorlat, Hornád atd. Ta mašina 150 se mi tenkrát podělala na rychlíku s odjezdem 13:20 z Holešovic. Tam mi dali tu Bobinu. Myslím, že to mnělo cca 670 tun. Ten byl krátkej. Ne na rusákovi. Teď mně ještě dodatečně napadlo, jak mohla být norma pro 20 vozů 650 tun, když jeden náš prázdný vůz váží průměrně 40 tun a to ještě nikoho neveze. Dalších cca 8 tun na vůz je na lidi - průměrně.
Tím nenapadám Vaši argumentaci, pouze přemýšlím, jak to s těmi normami je. Myslím si, že norma je jedna věc a skutečnost druhá. Jak jsem již napsal, nikdy jsem to neřešil. Dokonce ani jiný věci. Jednou mně čapli, že jsem 2 roky nechodil do školy. Holase málem křísili, když nato přišel.
Zbyněk Šemora napsal:Vy jste chodil k Holasovi ? Já také. Ten ve škole po Kratochvílovi zaváděl hrozné věci. Do školy jsme museli nosit sešity a dokonce se i zkoušelo. Ale člověk si zvykne i na šibenici.
Jinak je fakt, že Dukla platila téměř za nákladní vlak v hantýrce řečeno.
Zbyněk Šemora napsal:Jeho testy si pamatuji. Také jsem slyšel, že nějak podobně skončil. Jestli byl vůl ve škole, tak to nebylo nic proti tomu, jak se rozhodl skončit.
Zbyněk Šemora napsal:On když přišel popvé
...
Na pražská depa rád vzpomínám. Tam bývala dobrá parta.