Aktvity Joska-alcapone

Tomes napsal:
Na druhou stranu je škoda jezdit bez těchto modelů... :wink:
To každopádně.Ale někdy na ICQ se začínajícími uživately ztrácím nervy.
Já osobně se snažím jet podle TBP,ikdyž čím dál více používám modely mimo TBP.Chtělo by to update a hlavně,aby repaintysté používaly již vyladěné eng a wag.Pak by to bylo ok.

poison napsal:
Já osobně se snažím jet podle TBP,ikdyž čím dál více používám modely mimo TBP.Chtělo by to update a hlavně,aby repaintysté používaly již vyladěné eng a wag.Pak by to bylo ok.
Takhle to začíná, pak ztratíš přehled, co je TBP a co ne a jedeš.... Bylo tady mnoho diskuzí na téma TBP, já ho beru jako dobrý základ, dostačující pro většinu uživatelů, ale NIKDY nebude vyhovovat úplně VŠEM. To ale nepatří do sekce aktivity alcapone, ale do sekce TRAINSET BP.

Tomes napsal:
poison napsal:
Takhle to začíná, pak ztratíš přehled, co je TBP a co ne a jedeš.... Bylo tady mnoho diskuzí na téma TBP, já ho beru jako dobrý základ, dostačující pro většinu uživatelů, ale NIKDY nebude vyhovovat úplně VŠEM. To ale nepatří do sekce aktivity alcapone, ale do sekce TRAINSET BP.
Na to by stačila malá aplikace, která by vyprudila seznam vozidel v aktuálním TBP u Zbyńka. Seznam by byl k dispozici ke stažení a tvůrce aktivit by si mohl ověřit, jestli ten či onen model je opravdu v TBP nebo ne.....

Martens napsal:
Na to by stačila malá aplikace, která by vyprudila seznam vozidel v aktuálním TBP u Zbyńka. Seznam by byl k dispozici ke stažení a tvůrce aktivit by si mohl ověřit, jestli ten či onen model je opravdu v TBP nebo ne.....
To je sice pravda, ale ten. kdo používá jiná vozidla, tak je asi používat chce a nechce mít jenom TBP. To by spíš byla utilita pro možnost vydávání dvou verzí aktivit - pouze BP a originál

Jak čtu, reagují jen autoři aktivit, nikoli uživatelé.
Jedná se i o to, že ne odevšad máte záruku, že stažený model bude fungovat. Jako traffic ve většině případů ano, ale běda, jak se budete chtít na vozidlo napojit. Nových vozidel se to doufám už netýká a autoři si tohle hlídají.
Nesmíte se zlobit, ale jediné schůdné řešení je držet se dle norem a systému a postupně vytvářet jeden velký kompatibilní trainset. Nebude se jmenovat TBP, ale T1SL. Každý autor modelu bude mít právo jej šířit jako celek na DVD. Tím odpadne potřeba abych já tento šířil s tratí.
1SL proto, že normy se dohodly na 1. slezině. Jestli se to někomu nelíbí, tak ať vymyslí něco lepšího a za 5 let uvidíme, co dal dohromady.
Já trainset šířím jen z důvodu, protože si rád zahraji i aktivity a uživatelé trati je také vyžadují. Jenomže, aby tohle bylo možné a vlaky jezdily jak mají, tak bylo nutné vše sladit do norem. Pokud by si mnohé starší modely uživatel stáhl ze stránek autorů, aktivita by skončila patem a já měl na stole stovky emailů. Proto TBP a proto návrh jednotného velkého Trainsetu, o který by někdo pečoval a aktualizoval jej, jako já TBP.
Dál by se měli vyjadřovat jen tací, kteří hrají aktivity, jaký mají pohled na věc.

Re: Sp 1700

Dan J. napsal:
Zdravím, a jsem tu zase s malým problémem :D Ten rychlík jsem předjel, takže jel těsně za mnou. (takže mě strojvedoucí v tom r. asi proklel jak jsem ho zdržoval :D ) Ale narazil jsem na další problém v Přerově. Nemůžu se ani za boha dostat na 4. kolej. Zastavím u nast. nechám vystoupit lidi, pak jedu k rev. bodu přes stůj, přesne podle hlášky zastavím, přejdu na druhé stanoviště, chci najet na soupravu, ale vždy vyjedu mimo trasu Fakt už nevím co s tím, už jsem to zkoušel několikrát. Dan

Zastavil jsi jak, koukni se na TM, zda ti zmizela kruhová šipka, pokud najíždíš na soupravu tak nepřestupuji na druhé stanoviště, ale začnu couvat přes klavesu TAB, bo mam červenou. Na konci vlaku máš toho noo, jak se mu nadává, kruci skládá vlaky. No prostě toho v tom oranžovém oblečku, který ti ukazuje. Ještě někomu jinému ten rychlík zůstal stát a jel před ním. JInak z Olomouce se neflákat, na zprávu o odjezdu to pálit do Přerova. Asi si zabral cestu někdo jiný.

Naposled editoval moderátor:
Mám prosbu, sháním jízdní řád na minulý rok na 090,901 a okolní tratě. Děkuji.

Tomes napsal:
Martens napsal:
To je sice pravda, ale ten. kdo používá jiná vozidla, tak je asi používat chce a nechce mít jenom TBP. To by spíš byla utilita pro možnost vydávání dvou verzí aktivit - pouze BP a originál

Tomesi, abychom se pochopili - ten seznam by měl být právě pro autory aktivit, aby i po delší době věděli, co vlastně ve standardním trainsetu je a co mají u sebe navíc - právě proto, aby mohli vypíchnout vozidla, která použijí mimo TBP.

Na začiatok by pomohlo keby bol k dispozícii zoznam vozidiel (eng, wag), ktoré sú súčasťou Trainsetu dodávaného na DVD. Vytvorenie takéhoto zoznamu je práca na jednu minútu.
K tomuto zoznamu je potrebné priradiť aj zoznam vozidiel autorov, ktorí nemajú svoje vozidlá na DVD (Pikku, Tax, ...).

Chce to dohodu kto ten zoznam bude udržiavať v aktuálnom stave, kde bude zavesený a tak ďalej.

Kebarko napsal:
Na začiatok by pomohlo keby bol k dispozícii zoznam vozidiel (eng, wag), ktoré sú súčasťou Trainsetu dodávaného na DVD. Vytvorenie takéhoto zoznamu je práca na jednu minútu.
K tomuto zoznamu je potrebné priradiť aj zoznam vozidiel autorov, ktorí nemajú svoje vozidlá na DVD (Pikku, Tax, ...).

Chce to dohodu kto ten zoznam bude udržiavať v aktuálnom stave, kde bude zavesený a tak ďalej.

Kebarko,
vozy Pikka a Taxe tam cpát nemůžeš, když nejsou součástí TBP nebo budoucího T1SL nebo ATB....a nebo je mít odděleny a zvýrazněny s přímými linky.

Seznam by měl udržovat a aktualizovat ten, kdo se o trainset stará, aktualizuje a šíří jej (jenom ten má aktuální informace) - aktualizace seznamu by pak logicky měla následovat po přidání nové loko nebo vozu do trainsetu.

Martens: Samozrejme, že tie zoznamy od Vrbama, Taxa, Pikka, ... by museli byť oddelené aby v tom nebol guláš. Tým pádom by bol uvedený aj zdroj kde sa dané vozidlo nachádza.

Zkusenost mi rika, ze se zase nikdo jiny nez Zbynek nenajde. TBP ma jednu velkou vyhodu - funguje, je v pocitaci a je zakladne vyladeny (brzdy a brzdice), coz je zaklad.
Po letech stravenych ladenim stale potkavam engy, ktere nemohu nazvat slusnym slovem.
Jako prilezitostny uzivatel aktivit velice ocenuji, pokud si uz nic nemusim nic stahovat. Nemam rad, kdyz na 60 minutovou aktivitu potrebuji stravit 30 minut stahovanim, 15 minut vybalovanim a 60 minut odstranovanim fatalnich chyb a chybejicich souboru a 30 minut nastavovanim zakladnich rozumnich vlasnosti.
Chapu ze tvurce aktivit se citi nekdy svazany TBP, ale prosim vsechny, vydejte pokud mozno vzdy i verzi pro TBP, vasi "zakaznici" to oceni. Je to totiz take casove velice efektivni a jestli se kolem me behem 5s mihne to ci ono cislo lokomotivy, me nesnizuje zazitek z rizeni.
Snazim se s dalsimi postupne priblizovat jizdni vlastnosti vozidel v TBP k realu - TBP tak predstavuje prilezitost ke kvalitni simulaci nejen z hlediska, jak vozidla vypadaji, ale take jak jezdi.

Samozrejme historicke aktivity postavene na Taxovych a Pikkovych modelech jsou jiny pripad - tam to jinak nejde.

Jako uzivatel vsem aktivitarum za TBP verze modernich aktivit jeste jednou dekuji!

ZSR

Takže taky můj názor z pohledu příležitostného hráče aktivit.

Je mi jedno, jestli si budu aktualizaci modelu nebo nový model stahovat ze sinusu nebo přímo ze stránek autora - taky to stáhnu jenom jednou a ne s každou aktivitou, kterou mám.

Podstatné je :
1) že je model vyladěný a funkční tak, jak popisuje ZSR.
2) autor aktivity u těchto modelů mimo TBP uvede seznam použitých vozidel mimo TBP.

A copak, jsem to nenapsal, co je vše použito mimo trainset, je tam vše včetně ww adres, ale většina má ty modely již stažené. Jediný problém je s vagóny od Pikka v jakém mají být tvaru, ať to máme všichni stejně.

Jinak chybějící orchestriony jsou u mě na webu ke stažení a všechny překopírujte do packu cd_810. Nebojte se každá má svoje ace a td. Tak jak to chce Zbynďa.

A vypadá to, že jsem smáznul nechtěně S2 v Lukavicích, protože musíte mít na vjezdovém červenou. Když jsem se dal do opravy před několika měsíci tak i bez S2 dostal zelenou rychlík, ale asi před měsícem jsem dostával zelenou ja. Tak jsem se snažil naladit S2 tak, abych normálně vjel do stanice a čekal na červené, ale S2 prostě a jednoduše mě nechtěl pustit do stanice. Možná je špatně nalinkováno návěstidlo. Tak jsem to nechal jak to je a seřídil tak, jakmile dostal R volno, tak zmizne S2 a já vjedu do stanice a postupně dojedu do stanice, kde dostanu volno.

Momentálně jsem na 090, tak chvilku strpení. Jinak třeba Čouda neměl problém se v Přerově se napojit na soupravu. A jinak doporučuji jet i s TM, protože hromada návěstidel, které projíždíte svítí červeně, ale jsou to objekty. Proto se řiďte TM.

Back
Nahoře