Aktvity Joska-alcapone

Aktivita R423 II.

Ahojte.

Tak, mám veľký problém. Vchádzam od Čadce do Žiliny. Predzvesť (posledný autoblok) "výstraha" a tesne pri ňom sa prehodí na "voľno". 1. vchodové "očakávaj 40", 2. vchodové "40 a výstraha". To je zatiaľ OK. No za druhým vchodovým je trpaslík s "posun zakázaný", ktorý mi v track monitore ukazuje posun zakázaný, lenže po jeho prejdení mi aktivitu ukončí s hláškou o prejdení návesti "stoj"...

Čo to môže byť?, Ďakujem za prípadné rady.

BTW: aktivita vyzerá byť super, už som sa tešil na východ, no bohužiaľ....
scrgrb0.jpg scrgrb1.jpg scrgrb2.jpg scrgrb3.jpg

Naposled editoval moderátor:
Co to je za blbost, trpaslík ti nemůže zakázat jízdu, protože trpaslíci jsou pouze atrapy, které nemají s track monitorem nic společného, to je jako kdyby ti strom uprostřed pole měl zakázat jízdu :D To se spíš zeptej toho, kdo tu aktivitu vytvořil, třeba tam dal nějaký zádrhel, nějaký chyták, který si špatně vyřešil, já nevím... Ale posunový trpaslík ti v žádném případě nemůže zakázat jízdu, protože nezasahuje nijak do databáze......aspoň prozatím, po aktualizaci 10 už to s trpaslíkama bude jinak.

Stavitelxx:
Dík za názor. No mne to tiež nejde do hlavy, ale je to tak. Možno alcapone bude múdrejší, čo to je....

Tak som to skúsil ešte raz, naozaj to skončí pri trpaslíku...
scrgrb4.jpg

Naposled editoval moderátor:
Zdravím, mě se stalo úplně to stejné. Musel jsem před trpaslíkem zastavit, projel protijedoucí traffic, pak jsem teprv dostal volno. Moc dobře si to pamatuju, myslel jsem, že jsem tam pozdě, takže několikrát load, pak jsem tam skusil počkat a povedlo se. :D Dan

Ahoj a neloudal jsi se, pokud ano tak ti to hodí stůj a projede trafik a pak máš volno, musíš se tlačit za náklaďák co je před tebou, který projede Žilinou do druhé stanice, kde ho pak předjíždíš. Žádný servis, který tě blokuje tam není, kromě manipuláku na Bratislavské zhlaví. A s tím trpaslíkem se mě to také stalo jednou, ale jinak jsem to vždy projel až na nástupiště.

Tak od teď můžete stahovat první díl aktivity R423 Cassovia z Prahy do Olomouce. Pozor na bin ten pouze od Patch 1.7.00812. Nižší nezobrazuje trafik po půlnoci. A nyní oprava pendolína z Olomouce do Prahy. Jsem zvědav, zda se trefím do správné haly a dveří. Já to viděl jenom z mostu.

Tlačil som na náklaďák predo mnou, ako som len vedel a vždy ma to na trpaslíku odstavilo. Podarilo sa mi to prejsť jedine tak, že som počkal na protiidúci servis a potom to šlo. Ďakujem za rady, už som pred Štrbou :D

Můžete stahovat opravené pendolíno na trati BP. Končí se již na vršovickém odstavném nádraží. A nyní na Orient expres.

Ahoj

Tak při rekonstrukci aktivity s Orient expresem, jsem narazil na problém a ten, že jsem chtěl vyměnit v Brně 242 za Taxovu 475.101, ale po napojení na páru, nemohu přelézt do páry, protože souprava se furt pohybuje. Doufám, že červená pára pod F9 není nic špatného. Poraďte, kterou páru co může 100 km/h mohu nahradit a utáhne dlouhý OE, nebo jinou loko. Podotýkám, že z Třebové to potáhne kyklop 499.

alcapone napsal:
Ahoj

Tak při rekonstrukci aktivity s Orient expresem, jsem narazil na problém a ten, že jsem chtěl vyměnit v Brně 242 za Taxovu 475.101, ale po napojení na páru, nemohu přelézt do páry, protože souprava se furt pohybuje. Doufám, že červená pára pod F9 není nic špatného. Poraďte, kterou páru co může 100 km/h mohu nahradit a utáhne dlouhý OE, nebo jinou loko. Podotýkám, že z Třebové to potáhne kyklop 499.
Červená, znamená loko zabržděná ruční brzdou, mě se to také stalo hlavně u spojení diesel+pára, pokud řídíš diesel.

100km/h a OE, co třeba nulka Albatros

bob57_cz napsal:
alcapone napsal:
... nemohu přelézt do páry, protože souprava se furt pohybuje.
A co takhle zabrzdit napřed vlakovou brzdu ?? !!
Při poslední aktivitě s parní lokomotivou i když stojím ve stanici a všechny brzdy mám zatažené tak se mi neustále mění rychlost parní lokomotivy v rozmezí 0-1 km/h.Brzdama to asi nebude :lol:

Tommy66 napsal:
bob57_cz napsal:
alcapone napsal:
... nemohu přelézt do páry, protože souprava se furt pohybuje.
A co takhle zabrzdit napřed vlakovou brzdu ?? !!
Při poslední aktivitě s parní lokomotivou i když stojím ve stanici a všechny brzdy mám zatažené tak se mi neustále mění rychlost parní lokomotivy v rozmezí 0-1 km/h.Brzdama to asi nebude :lol:

Te přesně ono, parní mašina nechce stát a furt se pohybuje a Bobe57_cz zkoušel jsem vše, co se týká brzd, ale né a né přejít do páry. Asi to potáhne do Třebové nějaká gorila z dob jejich uvedení do provozu. Našel jsem zatím dvě u Dussa, Tax je zatím nemá k dispozici. Původně jsem myslel že je i v TBP, ale ona tam není.

Právě, že používám poslední bin. To bude něco s engem. Zkusil jsem tam dát od Pikka Albatrosa a na něj jsem v pohodě přelezl, ale skončil jsem v Židenicích pro prasklý přetlakový ventil. To bude chtít paroškolu.

alcapone napsal:
Právě, že používám poslední bin. To bude něco s engem. Zkusil jsem tam dát od Pikka Albatrosa a na něj jsem v pohodě přelezl, ale skončil jsem v Židenicích pro prasklý přetlakový ventil. To bude chtít paroškolu.
Ten eng je nastavený na Bin 1.6,tak se nediv,jak se chová.Chtělo by to nějaké úpravy.

Mám ještě malou prosbu, pro páru asi platí kulaté rychlostníky, kvůli nápravám. Jinak už pomalu přicházím na ovládání páry, povedlo jse mě zatím dojet do Blánska. A zatím má Albatros co dělat, furt do kopce.

Kulaté rychlostníky platí ja kpro kterou páru. Pro pětasedmu platí klasické obdelníkové (předpis po ruce nemám, tk nepovím to písmenné označení). myslím si, že pro albatrosa budou platit také.

alcapone napsal:
Mám ještě malou prosbu, pro páru asi platí kulaté rychlostníky, kvůli nápravám. Jinak už pomalu přicházím na ovládání páry, povedlo jse mě zatím dojet do Blánska. A zatím má Albatros co dělat, furt do kopce.
Ty kulaté platí většinou pro 6ti nápravové loko jako je Šestikolák, Sergej, Pomeranč apod.

Ide o to, do ktorej skupiny prechodnosti je tá ktorá lokomotíva zaradená.
Guľaté rýchlostníky platia pre skupinu prechodnosti 3.

Vo všeobecnosti platí ako písal vrbam. Do skupiny 3 sú okrem iných zaradené "šesťkoláky"

Back
Nahoře