Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
To asi těžko!dem napsal:... Ak nemal tak je v prdeli výpravca dispozičnej stanice.
A to já všude říkám, že by se lidi měli rozhlížet i když bílý bliká. Silně pochybuju že zabezpečovací zařízení vždy 100% funguje.radekedar napsal:Není nad to, se alespoň zběžně rozhlédnout před každým přejezdem, i když není zrovna ve výstrařném stavu.
Tom Kanka napsal:To asi těžko!![]()
Také se automaticky rozhlížím i při bílém světle. Přeci jen nemám ten 3,49 tunový bavorák, který by mě určitě ochránilHynďa napsal:A to já všude říkám, že by se lidi měli rozhlížet i když bílý bliká. Silně pochybuju že zabezpečovací zařízení vždy 100% funguje.
Samozřejmě! Ale v případě "Ópéčka" bych asi vynechal dispoziční stanici.dem napsal:Tom Kanka napsal:To asi těžko!![]()
Ako u vás nie je potreba OP rozkazu keď je nefunkčné PZZ ? Keď mal dostať a nedostal, tak to bude problém výpravcu. ....
Ano, tak by to fungovat mělo ale kde je jistota, že to tak určitě funguje? Princip zabezpečovacího zařízení znám jen okrajově, nijak zvlášť do detailu ale když se běžně stává, že zabezpečovací zařízení ve stanici prostě spadne a nefunguje tak podle mě může klidně nefungovat zabezpečovací zařízení na přejezdu. A znám několik případů kdy vlak projel plnou rychlostí otevřeným přejezdem (nevím ale jak to tam bylo s bílým světlem).Michal napsal:Také se automaticky rozhlížím i při bílém světle. Přeci jen nemám ten 3,49 tunový bavorák, který by mě určitě ochránilNicméně bílé světlo je další vazba do ZZ, takže výskyt vlaku na přejezdu v době jeho blikání by měl být mizivě malý (nulový). Až půjdete někdy kolem takového přejezdu, zkuste se u něj na chvíli zastavit. Jakmile projede vlak, zhasnou červená výstražná světla (závory jdou nahoru). Bílé světlo nebliká. V ten moment je to prachobyčejný přejezd s výstražnými kříži. Teprve až se vlak dostatečně vzdálí a není-li jiný v blízkosti, rozbliká se bílé světlo. Stejně tak poznáte, když se k takovému přejezdu vlak blíží. Nejprve přestane blikat bílé světlo a po nějaké době teprve začnou blikat červená.
Stojvedoucí v tomto případě měl jet se zvýšenou opatrností (t.j. třeba krokem) tak, aby možnost zabránit srážce měl! Pokud ještě po nárazu sunul auto 200m, tak tomu tak evidentně nebylo. Takže tady není co řešit!orlov napsal:.....Týmto chcem len naznačiť, že rušňovodič aj keby šiel pomaly, má veľmi málo možností zabrániť zrážke.
Tom Kanka napsal:...Stojvedoucí v tomto případě měl jet se zvýšenou opatrností (t.j. třeba krokem)...
Protože PZZ bylo vypnuté, a tudíž měl mít (nebo měl???) "ÓPéčko"!Dráčik napsal:Tom Kanka napsal:...Stojvedoucí v tomto případě měl jet se zvýšenou opatrností (t.j. třeba krokem)...
Prečo by mal?