Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
To znamená co? Že na nechráněných přejezdech je povoleno 120 km/h?Rocker napsal:Na trati Bratislava - Komárno sú tiež kadeaké priecestia a je tam plná traťová...
To mně trochu překvapuje. Nechci se dělat znalým atlasu české republiky ale něco už mám po cestách sježděno. Na hlavních tratích jem se nesetkal s nechráněným přejezdem. A na vedlejších co znám většinou rychlost nepřesahuje 50 km/h. Nehledě k několika místům kde před přejezdy je právě pro vlakovou soupravu rychlost snížena na 30 km/h. Viz trať Suchdol nad Odrou - Vítkovradekedar napsal:Tommy66: Mezi Pardubicemi a Hradcem jsou také nechráněné přejezdy, rychlost dokonce 100 km/h, takže nic zvláštního.
Rocker napsal:Na trati Bratislava - Komárno sú tiež kadeaké priecestia a je tam plná traťová...
Je tam 80km/h,inak tá trať by kludne zvládla aj 100vkuTommy66 napsal:To znamená co? Že na nechráněných přejezdech je povoleno 120 km/h
Tommy66 napsal:Já jako chráněný beru přejezd se závorami nebo světelnou výstrahou která mi jasně definuje přijíždějící vlak! Pokud tam toto zařízení není a jedná se o přejezd pouze s upozorněním že křížím koleje kde něco může odněkud přijet tak tam logicky ten vlak nemůže mít rychlost 50 km/h !!! Můžete se mnou nesouhlasit ale já za sebou tahám návěs s 31 tunama cementu - celková váha mojí soupravy je 43,5 tun.
To jako proč? Maximum pro nově zřizované přejezdy bez PZZ je 60 km/h, starší přejezdy je dovoleno nechat do první rekonstrukce. Mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou jsou 3 přejezdy bez PZZ s traťovou 100 km/h. Z Hradce směrem na Týniště jsou také (tuším že 4) s traťovou 100 km/h.Tommy66 napsal:jedná se o přejezd pouze s upozorněním že křížím koleje kde něco může odněkud přijet tak tam logicky ten vlak nemůže mít rychlost 50 km/h !!!
Tome, to jsi ovšem značně přetížený, nebo ne?Tommy66 napsal:celková váha mojí soupravy je 43,5 tun.
To jsi mně špatně pochopil. V žádném případě jsem nemyslel že by měl strojvedoucí dávat přednost nebo něco podobného. Práva a povinosti každého jsou jednoznačně dané platnými zákony - ať už drážními nebo silničními. Mne jenom prostě trochu překvapila ta povolená rychlost.Dráčik napsal:Celková váha mojej súpravy je 450 ton, hádam nechceš, aby som Ti dal prednosť. Rušňovodič tvrdil, že ho videl a aj trúbil, ale autobus vpálil na prechod, stačilo by len otočiť hlavu na jednu stranu a videl by vlak, ale s profesionálnymi šoférmi sú stále problémy na priecestiach a aj na chránených, vbehne tam aj na červenú, lebo on je geroj, ale už na to doplatili...
No commentPawlik napsal:Tome, to jsi ovšem značně přetížený, nebo ne?Tommy66 napsal:celková váha mojí soupravy je 43,5 tun.
NemámPawlik napsal:Tak to jo, to máš jediné štěstí.![]()
V Čechách je to prakticky stejné. O způsobu zabezpečení rozhoduje hlavně traťová rychlost, počet kolejí přes přejezd, typ křížící komunikace, jestli se jedná o přejezd či přechod, dopravní moment na přejezdu, rozhledové a místní poměry.duuso napsal:Na Slovensku sa o typu priecestia rozhoduje okrem traťovej rýchlosti aj o type komunikácie, ...
A podle toho taky silnice vypadajíTommy66 napsal:NemámPawlik napsal:Tak to jo, to máš jediné štěstí.![]()
, většinou toho vozíme víc než míň. Naštestí existují vysílačky a určitá soudržnost mezi řidiči velkých vozů. Takže o váhách vím dopředu a uhnu na jinou trasu.
Tak to jsi teda hodně vedle.JIŘÍ GLOGOVSKÝ napsal:A existují u nás v čechách i chytré hlavičky které navrhovali aby tramvaje dávali předenost chodcům. Dokud budou na silnicích nezodpovědní řidiči tak bohužel budou i železniční nehody a s takovýmito následky to padá na hlavu profesionjálních řidičů kteří si musí uvědomit že následky nehody při křížení se železnicí nesou oni sami.
Chráněný či nechráněný přejezd - je to ůplně jedno, každý má svá specfika přejíždění tzn. když je přejezd nechráněn, přejíždím ho se zvýšenou opatrností i za cenu že před přejezdem zastavím a přesvědčím se že ho můžu bezpečně projet.
Vrbam napsal:Tak to jsi teda hodně vedle.
Nechráněný přejezd neexistuje. Pleteš si pojmy chráněný/nechráněný a zabezpečený/nezabezpečený signalizací. Každý přijezd je chráněný kříži a to už zákon považuje za dostačující.
Už jsi jak ti novináři, ti taky neví co slovo nechráněný znamená a pořád to melou dokola.