Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ahoj,E499_2002 napsal:Zdravím,
cca od začátku roku jezdím dvakrát týdně z Ostravy Střed na Ostravici kvůli jedné aktivitě. Za tu dobu už jsem viděl pár zajímavých věcí v tomto úseku. Dnes mne překvapilo řazení vlaku. 742+010+810. Nevím, co se dělo, že nejezdila Regionova. Velká 742ka vedle 010 vypadala opravdu zajímavě. Po dlouhé době jsem se svezl 810kou a musím uznat, že rozdíl cestovního komfortu v porovnání s 814kou je opravdu velký. Cestou zpět už byla pěkná tma. Celkem by mne zajímalo co viděl fíra v Kocourovi, protože poziční světla svítíla třikrát více, než dálkový reflektor. Díky tomu jsem se utvrdil, že ježdění v noci není opravdu žadná sranda. Hlavně po přesedání na 754 se čtyřmi Bdt, kdy fíra trochu přebrzdil do zastávky Ostrava Kunčičky a pak byly hezky slyšet zhoblované plošky na kolech.
Toť postřehy a názory z mého dnešního cestování.
PS. nevíte, proč na Ostravici jel vlak v tomto složení?
Na české soupravě jezdí BDs+B a na polské jezdí 2xBdmnu PR.David Hájek napsal:Zdravím,
nemáte někdo přehled o řazení vlaků Sp 1801/1802 z Jeseníku do Nysy /PKP/ a zpět ? Jezdí tam stejně jako vloni vozy Bds+B ? Na "běžných" místech ještě tato informace není.
Předem děkuji za informaci.
David
E499_2002 napsal:Zdravím,
cca od začátku roku jezdím dvakrát týdně z Ostravy Střed na Ostravici kvůli jedné aktivitě. Za tu dobu už jsem viděl pár zajímavých věcí v tomto úseku. Dnes mne překvapilo řazení vlaku. 742+010+810. Nevím, co se dělo, že nejezdila Regionova. Velká 742ka vedle 010 vypadala opravdu zajímavě. Po dlouhé době jsem se svezl 810kou a musím uznat, že rozdíl cestovního komfortu v porovnání s 814kou je opravdu velký. Cestou zpět už byla pěkná tma. Celkem by mne zajímalo co viděl fíra v Kocourovi, protože poziční světla svítíla třikrát více, než dálkový reflektor. Díky tomu jsem se utvrdil, že ježdění v noci není opravdu žadná sranda. Hlavně po přesedání na 754 se čtyřmi Bdt, kdy fíra trochu přebrzdil do zastávky Ostrava Kunčičky a pak byly hezky slyšet zhoblované plošky na kolech.
Toť postřehy a názory z mého dnešního cestování.
PS. nevíte, proč na Ostravici jel vlak v tomto složení?
Spíš si myslím, že viděl mašinu ve stanici a hlavní reflektor byl tudíš zhaslý. Nevím kde tuhle blbost s Kocourama vyváděli, ale ty, co téměř denně vídám, mají světla zapojena normálně, t.j. reflektor je nahoře.Čouda napsal:Z kocoura je v noci vidět dobře. To zase éčko neví, že když se kdysi dělali hlavní opravy na kocourech, tak se nahorů místo reflektoru dávala jenom "pozička" a reflektory sou dole. Hrubá neznalost....
Čouda napsal:Z kocoura je v noci vidět dobře. To zase éčko neví, že když se kdysi dělali hlavní opravy na kocourech, tak se nahorů místo reflektoru dávala jenom "pozička" a reflektory sou dole. Hrubá neznalost....
Čouda napsal:... Já si tady někdy připadám jak v mongolsku.