Řazení vlaku

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
Tento vlak však nejede z Žiliny a ani nezajíždí na stejnosměrnou část. Ale řazení je stejné, mám nápříklad vlak 3750 (Žilina-Půchov).

Zdravím,
cca od začátku roku jezdím dvakrát týdně z Ostravy Střed na Ostravici kvůli jedné aktivitě. Za tu dobu už jsem viděl pár zajímavých věcí v tomto úseku. Dnes mne překvapilo řazení vlaku. 742+010+810. Nevím, co se dělo, že nejezdila Regionova. Velká 742ka vedle 010 vypadala opravdu zajímavě. Po dlouhé době jsem se svezl 810kou a musím uznat, že rozdíl cestovního komfortu v porovnání s 814kou je opravdu velký. Cestou zpět už byla pěkná tma. Celkem by mne zajímalo co viděl fíra v Kocourovi, protože poziční světla svítíla třikrát více, než dálkový reflektor. Díky tomu jsem se utvrdil, že ježdění v noci není opravdu žadná sranda. Hlavně po přesedání na 754 se čtyřmi Bdt, kdy fíra trochu přebrzdil do zastávky Ostrava Kunčičky a pak byly hezky slyšet zhoblované plošky na kolech.
Toť postřehy a názory z mého dnešního cestování.
PS. nevíte, proč na Ostravici jel vlak v tomto složení?

E499_2002 napsal:
Zdravím,
cca od začátku roku jezdím dvakrát týdně z Ostravy Střed na Ostravici kvůli jedné aktivitě. Za tu dobu už jsem viděl pár zajímavých věcí v tomto úseku. Dnes mne překvapilo řazení vlaku. 742+010+810. Nevím, co se dělo, že nejezdila Regionova. Velká 742ka vedle 010 vypadala opravdu zajímavě. Po dlouhé době jsem se svezl 810kou a musím uznat, že rozdíl cestovního komfortu v porovnání s 814kou je opravdu velký. Cestou zpět už byla pěkná tma. Celkem by mne zajímalo co viděl fíra v Kocourovi, protože poziční světla svítíla třikrát více, než dálkový reflektor. Díky tomu jsem se utvrdil, že ježdění v noci není opravdu žadná sranda. Hlavně po přesedání na 754 se čtyřmi Bdt, kdy fíra trochu přebrzdil do zastávky Ostrava Kunčičky a pak byly hezky slyšet zhoblované plošky na kolech.
Ahoj,
jelikož je moje mamka vlakvedoucí a zrovna dnes má noční Ostravice mohu na 100 % říct důvod. Regionova patří PJ Valašské Meziříčí a díky výluky se tu nedostane. Takže řeší řazení takto. I když jsem slyšel tedy o tom, že by mělo jet staré dobré řazení 810+010+810, tak kdoví, asi jim zdechla 810.
Doplnění: Ano. 810 jim skutečně zdechla, dnes potvrzeno mamkou :D

Zdravím,
nemáte někdo přehled o řazení vlaků Sp 1801/1802 z Jeseníku do Nysy /PKP/ a zpět ? Jezdí tam stejně jako vloni vozy Bds+B ? Na "běžných" místech ještě tato informace není. ;)

Předem děkuji za informaci.

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
nemáte někdo přehled o řazení vlaků Sp 1801/1802 z Jeseníku do Nysy /PKP/ a zpět ? Jezdí tam stejně jako vloni vozy Bds+B ? Na "běžných" místech ještě tato informace není. ;)

Předem děkuji za informaci.

David
Na české soupravě jezdí BDs+B a na polské jezdí 2xBdmnu PR.

E499_2002 napsal:
Zdravím,

To E499_2002: To ještě nejezdils na páře.Tam nebylo vidět vůbec nic a každej nebyl takovej blázen,aby si na čtyřkoláka dal reflektory z Tatrovky

Z kocoura je v noci vidět dobře. To zase éčko neví, že když se kdysi dělali hlavní opravy na kocourech, tak se nahorů místo reflektoru dávala jenom "pozička" a reflektory sou dole. Hrubá neznalost....

Čouda napsal:
Z kocoura je v noci vidět dobře. To zase éčko neví, že když se kdysi dělali hlavní opravy na kocourech, tak se nahorů místo reflektoru dávala jenom "pozička" a reflektory sou dole. Hrubá neznalost....
Spíš si myslím, že viděl mašinu ve stanici a hlavní reflektor byl tudíš zhaslý. Nevím kde tuhle blbost s Kocourama vyváděli, ale ty, co téměř denně vídám, mají světla zapojena normálně, t.j. reflektor je nahoře.

Čouda napsal:

Čoudo, hrubá neznalost čeho? Jako hrubou neznalost bych považoval výskyt střídavé mašinky na ss trakční soustavě pod napětím, ale to, že se při HO dělaly záměny poziček u kocourů? Ani omylem......když už chceč být přísný, tak začni u sebe.....

Jaký záměny poziček? Místo reflektoru se dalo normální návěstní světlo a reflektory přešli dolů, kde máme na každé straně dvě světla nad sebou. Teď nevím jestli v dolním nebo ve spodním je reflektor - halogen - a ve zbylé "díře" sou bílé/červené pozičky. Se laskavě podívej na internet, než mě tady začneš mrdat kuli svojí neznalosti. Tahle reko se dělal Meziměstí a možná i Nymburk. Samozřejmě některé stroje se týhle rekonstrukce nedočkaly.

tady máš foto reko:
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/742654.jpg
tady máš foto původní:
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/742367.jpg

Doufám, že vidíš rozdíl...

Tom Kanka: jakou blbost? Řekl bych, že je to i lepší.

Čoudo, nepoučitelný, že? Minule to bylo přes sz, teď to vložím sem, i když to časem odpadne asi do hyde parku. Znovu připomínám, a platí pro všechny přispěvatele, věkovou pestrost členů. Proto si prosím odpusťte některé výrazivo (mrdat), ne pro každého je to přijatelné, a raději věnujte více pečlivosti příspěvkům (dolní, spodní).
Dejme si závazek, že v roce 2010 se tu všichni zdržíme výlevů emocí a vulgarit, budeme se vzájemně chovat slušně a tolerantně. Myslím, že nám pak fórum bude mnohem více k užitku.
Honza Ungrman

Čouda, pochopil jsem to správně, o to se neboj ( jak píšeš, tak někteří kocouři se této změny nedočkali, takže to vůbec není hrubá neznalost, jak si tady hyperrealista představuje ...... začni si nejdřív dělat pořádek u sebe a ve své mluvě ..... Nový rok je na to opravdu nejlepší příležitost a nejlíp četbou nějaké učebnice spisovné češtiny :D

Jelikož je to moje dá se říct skoro domovská trať, nedá mi to se nevyjádřit. U nás má ještě spousta traktorů, to jako 742, ty staré světla, takže... Jaká 742 jela, to nevím, musel bych se zeptat mamky, ale ta si to stejně nebude pamatovat, pak bychom byli moudřejší. Mamka sice měla až noční, to už s 810, ale 742+010 odjížděli do FM. Kdybyste reagovali dříve a ne se zpožděním 2 měsíce, pak by to bylo jasné...
Doplnění, aby zase nedošlo k nějakému nedorozumění: Čouda kdyby reagoval dřív...

Naposled editoval moderátor:
Tak v tom případě sem Martensi nepochopil tvůj předešlý příspěvek.
TO Honza Ungrman: žádnou uebnici si kupovat nebudu. Já sem rád, že se tu češtinu učit nemusím...

Jinak si uvědomte jednu věc. Reagoval jsem na větu "poziční světla svítila 3x více" od éčka. Zbytek bylo nějaký vaše tlachání.

Jenže já o žádné učebnici nepsal ...
A reakce na Tvůj příspěvek byla, protože jsi zobecnil něco (rekonstrukci), co jinde znají jinak (původní stav). Jen bylo řečeno, že máš pravdu jen částečně, zatímco Tvůj prvnotní příspěvek byl "tak to je, a ne jinak".
A že jsem si já posteskl nad vyjadřováním?! Divíš se?! Přečti si některé příspěvky. Myslíš, že takhle se baví rozumní lidé?! Je to bohužel daň za anonymitu internetu. Kdybys stál někomu z očí do očí, asi mu neřekneš, aby Tě nemrdal apod. Ale nic nám nebrání i v anonymitě internetu komunikovat na úrovni a slušně.

Páni moderátoři, omlouvám se za příspěvek "mimo mísu" a příležitostně ho odsuňte do propadliště dějin, protože se bojím, že se stejně ani v roce 2010 nic nezmění.

Honza U.

No možná by ses divil.
Za tu učebnici se omlouvám, to mířené na Martense. Trošku sem to splet a žádnej příspěvek, tak to je a ne jinak se mnepsal. Ta skutečnost jasně vyplynula z éčkova příspěvku. Já si tady někdy připadám jak v mongolsku.

Naposled editoval moderátor:
Čouda napsal:
... Já si tady někdy připadám jak v mongolsku.

A to je nás víc:
... sou ... mrdat kuli ... reflektory přešli ... sem Martensi nepochopil ... uebnici ... tak to je a ne jinak se mnepsal ... - sem rád, že se tu češtinu učit nemusím ... ;)

Hezký Nový rok!

Back
Nahoře