Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
To je normální. Dynamická kolej takto trucuje, ale za pár dní ji to přestane bavit a pak už se chová normálně, nemizí. Respektive po restartu editoru.Tomas Lee napsal:Taky bych měl dotaz k dynamické koleji. Zatím nebyl problém, ale u posledních dvou oblouků mi při přibližování kus dynamické koleje mizí, pak se zase objeví a zase zmizí. Je to normální nebo je někde chyba?
Délku DK musíš jemným posuvem nastavit tak, že když ji odznačíš, nesmí být mezi ní a další kolejí dvě svislé modré čáry. Pokud tam jsou, vlak vykolejí. Regulace délky DK je dost citlivá (po několika cm), nedělá to zpravidla potíže. Je lépe, když tu druhou kolej trošku překrývá, než když je tam mezera. A ještě něco: DK se "zatáčí" pouze doleva, pokud potřebuješ oblouk doprava, musíš nějak přeorganizovat normální koleje, abys tuto podmínku splnil.Ivan.ps napsal:Zdravím. Mám dva kusy rovnej koľaje vzdialené od seba asi 12m. Nakoľko to nieje úplne presná vzdialenosť, tak by som rád tieto kusy koľaje spojil dynamickou koľajou. Keď ale nastavím dĺžku dynamickej koľaje, tak sa mi kúsok dynamickej koľaje prekrýva s pôvodnou koľajou a vlak na tomto úseku vždy vykoľají. Dá sa takýto úsek nepresnej dĺžky nejak bezpečne spojiť? Totiž som ešte niekdy nepracoval s dynamickou koľajou, tak s týmto nemám skúsenosti. Ďakujem za rady.
JiříkTK napsal:Délku DK musíš jemným posuvem nastavit tak, že když ji odznačíš, nesmí být mezi ní a další kolejí dvě svislé modré čáry. Pokud tam jsou, vlak vykolejí. Regulace délky DK je dost citlivá (po několika cm), nedělá to zpravidla potíže. Je lépe, když tu druhou kolej trošku překrývá, než když je tam mezera. A ještě něco: DK se "zatáčí" pouze doleva, pokud potřebuješ oblouk doprava, musíš nějak přeorganizovat normální koleje, abys tuto podmínku splnil.
Díky, zase jsem chytřejší, na toto jsem nepřišel. Snad proto, že těmito kolejemi šetřím, jak to nejvíc jde.Kosac napsal:... Jinak pokud se pouzije i druhy oblouk v nabidce, je naopak doprava, takze esicko leva-prava se da udelat z jedne koleje bez 'T', pripadne prava-leva s 'T'.
Kosac napsal:Jinak pokud se pouzije i druhy oblouk v nabidce, je naopak doprava, takze esicko leva-prava se da udelat z jedne koleje bez 'T', pripadne prava-leva s 'T'.
mikulda napsal:Opravdu?
Tak to mám ve svém editoru asi nějakou jinou dynamickou kolej.
...
Zbyněk Šemora napsal:Tady pomůže buď zkusit ve World přepsat bk soubor (záložní) na aktivní a to za předpokladu, že se nic dalšího v trati neukládalo. Nebo ze staré zálohy, kde tato kolej byla ve stejném tvaru. Najít ve w, zkopírovat a doplnit do w aktuálního. Takto jsem už zachránil hodně spadlých a promazaných čtverců. Ale musím mít tu zálohu. Jinak je nutné se vrátit zpět do poslední fyzické zálohy trati a začít stavět vše od tohoto stavu znovu.