Zbyňku, oba jste si tenkrát chtěli prosadit tvrdě svou, v e-mailech jste mi oba psali, že jen to vaše řešení je správně a ten druhý, že tomu nerozumí. Pomlouvali jste se, uráželi a do toho jsem se nechal zatáhnout

. Prali jste se pořád kvůli nastavení zvuků, ale oběma vám ale unikla ta nejzásadnější věc, která zajímala mě coby zvukaře a to, že ty zvuky z většiny nebyly autentické, nebyly z nahrávek :!: Došlo mi to až později, když jsem dostal videa laminátek a zjistil jsem, že např. cvakání pneumotoru má úplně jiný zvuk a jeho hlasitost je taky úplně jiná. S původním zvukem prostě nesrovnatelné. A kolik hádek kvůli tomu před tím bylo i tady na fóru

Od té doby dělám zvuky jen z kvalitních nahrávek a jsem sám sobě testerem. Připomínkovat si to nechám jen člověkem, který mi to natočil. To že jsem na elektrice neseděl neznamená, že tomu nerozumím. Na většině dieslů jsem taky neseděl a je snad něco u zvuků blbě? Jaké jsou nahrávky, takové jsou zvuky.
Prostě čím více lidí do toho mluví, tím je to horší. Nejhorší bývají taky vzpomínky pamětníků. V tomto případě to byl nejhorší extrém.
K těm zvukům 470, nikdy nic takového nebylo, zřejmě někdo přejmenoval nějaké soubory. Ale s tím asi sotva poradím, stává se to často. Na stránkách jsou funkční zvuky, s cizími zvuky nebo úpravami není co poradit.

Jistěže tohle beru s rezervou, ale prostě balík pro elektriky není a těchto zvuků nejsem autorem. Nebudeme plevilit Pikkovi vlákno