Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
loparyis napsal:
Hm, DVD s tratí BP mám hned dvakrát, ale zvuky začínající na 470...(470_UNIPULZ....) tam nemám.
Tak znova, zkus napsat a poprosit Jacka, zda by ti je neposkytl, pokud je má. Já jsem vždy pochodil s jakoukoliv prosbou.

Dan J. napsal:
Jinak proč rovnou nenapsat Jackovi mejla? A tazatel bude vědět hned co se děje.:D
Někdo zase spustil lavinu, dnes už se mě snad po páté někdo ptá… pánové balík zvuků pro elelektrickou trakci už ke stažení není a nebude. Je to zrovna sedm roků co mě napadlo tehdejší Dejvův balík zvuků upravit pro MSTS bin, doplnit o nové zvuky, atd. To mi trvalo asi 8 měsíců a pak mě napadla opravdu bezvadná myšlenka dát tyto zvuky testerům, aby mi napsali připomínky. Zvrhlo se to v neskutečné dohady mezi dvěma „nejchytřejšími“, kdy jsem oběma v podstatě dělal hromosvod a ten neschopný hlupák jsem byl nakonec já. Skončilo to nechutnými hádkami a dokonce výhružkami jednoho z nich. Po půl roku jsem balík vydal a zase jsem poslouchal reptání z druhé strany jak původní verze byla lepší, moje je k ničemu, to a tamto má dělat tak a dělá to jinak, atd. A to vše jen kvůli něčemu co jsem dělal pro sebe, pro svoje potěšení. Takže je třeba psát těmto dvěma odborníkům, ne mě. Na DVD je nepochybně ta správná verze.
Pro mě to byla skutečně trpká zkušenost jak je možné někomu znechutit jeho koníček a jeho dobrou vůli se s nějakým výtvorem podělit.
Toliko k tomu proč jsem smazal starý balík zvuků …

Budou-li nové zvuky, tak to budou jen zvuky pro jednotlivé řady, protože nahrávky mám jen k řadám 210, 240 a 372. Pokud jsou nahrávky, tak se dají udělat zvuky kvalitní na úrovni, i bez přechytrých odborníků. Ten balík zvuků byl už před těmi sedmi lety poplatný době vzniku, to znovu vydávat opravdu nebudu.

Mimochodem soubory s „470“ v názvu nebyly v žádné verzi zvuků.

Kedže zvuky na 470 neboli v žiadnom balíku sndElok, tak odkiaľ ich máte ostatní? Dali by sa prosím vás doplniť? Ďakujem.

Dovolil jsem si zveřejnit malé update zvuků, když vám to dělá takové potíže. Doufám, že to na stránkách najdete ;) Díky bob57_cz.

Jacek napsal:
...Zvrhlo se to v neskutečné dohady mezi dvěma „nejchytřejšími“, kdy jsem oběma v podstatě dělal hromosvod a ten neschopný hlupák jsem byl nakonec já. Skončilo to nechutnými hádkami a dokonce výhružkami jednoho z nich. Po půl roku jsem balík vydal a zase jsem poslouchal reptání z druhé strany jak původní verze byla lepší, moje je k ničemu, to a tamto má dělat tak a dělá to jinak, atd. ...
Ale Jacku, tak to přece vůbec nebylo. Je pravda, že "ten druhý" tě buzeroval kvůli krasopisu a přepisoval Ti úpravy v sms, což Tě právem tenkrát namíchlo. Ale za sebe, já Ti jen psal připomínky k mašinám, na kterých jsem celé roky jezdil a upozorňoval, které zvuky tam nepatří. A například u Laminátek bylo hodně variant po různých rekonstrukcích a je jen dobře, že máme několik verzí s jinými kompresory a jiným zvukem houkaček, či pneumotoru. Ty jsi jen odpovídal, že jsi na lokomotivě elektrické trakce nikdy nebyl, tak jsi závislý jen na nahrávkách. Proto ti patří všechna čest, že jsi to s námi vydržel, ale to už patří k věci. Například x6x první verze byla špatně a pak jsi to udělal kompromisně pěkně. Ale to jsem Ti posílal nahrávky od Davida Hájka. Já si myslím, že tenkrát byla dobrá spolupráce a nějaké "nelíbí" k tomu už patří. Protože je věčná škoda mít precizní práci, která stála hodně času a mít tam nějaké závažné chyby. Je pravda, že co člověk, to jiný uhel pohledu a je hodně věcí, které se řeší kompromisem. A když Ti kdokoli napíše, že jsi zapomněl na nějaký zvukový soubor, musíš být jen rád. Jsme jen lidi.
Víš kolik já musel snášet připomínek ? A kolikrát bych s MSTS nejraději praštil ? Ale pokud Tě takové práce opravdu baví, tak podobné malichernosti musíš přehlížet a učit se být splachovací.

A ještě jeden dovětek, zvuky pro 470 opravdu nemám, protože v té době se o takovém modelu nikomu ani nesnilo.

Zbyňku, oba jste si tenkrát chtěli prosadit tvrdě svou, v e-mailech jste mi oba psali, že jen to vaše řešení je správně a ten druhý, že tomu nerozumí. Pomlouvali jste se, uráželi a do toho jsem se nechal zatáhnout :(. Prali jste se pořád kvůli nastavení zvuků, ale oběma vám ale unikla ta nejzásadnější věc, která zajímala mě coby zvukaře a to, že ty zvuky z většiny nebyly autentické, nebyly z nahrávek :!: Došlo mi to až později, když jsem dostal videa laminátek a zjistil jsem, že např. cvakání pneumotoru má úplně jiný zvuk a jeho hlasitost je taky úplně jiná. S původním zvukem prostě nesrovnatelné. A kolik hádek kvůli tomu před tím bylo i tady na fóru :(
Od té doby dělám zvuky jen z kvalitních nahrávek a jsem sám sobě testerem. Připomínkovat si to nechám jen člověkem, který mi to natočil. To že jsem na elektrice neseděl neznamená, že tomu nerozumím. Na většině dieslů jsem taky neseděl a je snad něco u zvuků blbě? Jaké jsou nahrávky, takové jsou zvuky.
Prostě čím více lidí do toho mluví, tím je to horší. Nejhorší bývají taky vzpomínky pamětníků. V tomto případě to byl nejhorší extrém.

K těm zvukům 470, nikdy nic takového nebylo, zřejmě někdo přejmenoval nějaké soubory. Ale s tím asi sotva poradím, stává se to často. Na stránkách jsou funkční zvuky, s cizími zvuky nebo úpravami není co poradit. ;-)
Jistěže tohle beru s rezervou, ale prostě balík pro elektriky není a těchto zvuků nejsem autorem. Nebudeme plevilit Pikkovi vlákno

Napiš příklad, kdy jsme byli v rozporu. S bobem57 jsme se zde často hádali, ale ne kvůli zvukům. Já byl přece kazimašina a bobovi vadilo jen že já "pingl" se montuji do ladění lokomotiv. O zvucích jste se na nože hádali s bobem jen vy dva. My jsme zde jen se Slováky řešili, zda má být slyšet krokování pneumotoru na laminátkách. Já měl zafixováno, že to tam slyšet bylo, ale dal jsem na Dráčika a ostatních, co na tom jezdí. Svou jsem si určitě proti proudu neprosazoval. Ale i tak, hodně ozvučení v MSTS je uděláno hlavně pro efekt. V reálu tak výrazné charakteristiské zvuky v kabině slyšet nejsou. Vše přehluší se zvyšující se rychlosti rachot a svištění větru o skříň lokomotivy.
Bob57 byl na dráze strojvedoucí a s ním bych se o zvucích nikdy nepřel. My jsme se dohadovali jen tam, kde MSTS neuměl napodobit reál, tak který kompromis je pro MSTS vhodnější. Viz základní polohy brzdičů, rychlobrzda a další ptákovinky, ale se zvuky jsme problém neměli.
Ale vzpomínky pamětníků strojvedoucích, kteří na nějaké řadě jezdili celý život, to by měl být Tvůj hlavní tester a ne tyto lidi ignorovat. Takový člověk Ti řekne okamžitě, který zvuk tam nemá co dělat nebo co tam chybí. A stejným způsobem zhodnotí ladění lokomotiv. Ale opět se nastavuje jen kompromis. Proto tohle dává prostor k dohadování, co použít.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale vzpomínky pamětníků strojvedoucích, kteří na nějaké řadě jezdili celý život, to by měl být Tvůj hlavní tester a ne tyto lidi ignorovat. Takový člověk Ti řekne okamžitě, který zvuk tam nemá co dělat nebo co tam chybí.
Nikoliv, to si za těch 7 let stále nepochopil :D Kvůli tomu právě vznikly všechny ty hádky. Když mám kvalitní nahrávky, je jasně slyšet to co tam je a nemůžu tam dávat to co tam není. Když tam píská turbo, asi těžko mě někdo přesvědčí, že tam nemá být. U starých zvuků nahrávky nebyly a chtěli jste to tak jak jste si to pamatovali. Ale vzpomínky pamětníků jsou nejhorší rádce, na to se nedá spolehnout vůbec. Jeden si pamatuje stav před rekonstrukcí, druhý po, oba už nepoznají, že konkrétní zvuk v nízké kvalitě není vůbec autentický, ale je třeba se hádat.
Teď zrovna třeba mám kvalitní nahrávky 830, z předního i zadního stanoviště a opět, na tom videu je něco úplně jiného než máme v MSTS, navzdory testerům.

Mimochodem, kolik bylo různých pamětníků, kteří přísahali, že např. pětasedmy 475.1 byly z výroby modré s červenými koly. A ony byly černé :D

Tím bych to ukončil

Jacku, já to chtěl ukončit smírčím způsobem a to že kvůli zvukům jsme se opravdu tady nehádali. To jsi opravdu trochu popletl. Já si stál a stojím za svou jen ohledně žabotlamy, kterou jsme dlouho řešili s myslím dobře vyřešili s Dejvem a ty jsi to jen převzal a upravil pro MSTS BIN, aby neřvaly kompresory při staženém sběrači. Jenomže jsi tam nějaké zvuky zaměnil a nějaké přidal, které tam vůbec nepatřili, já Ti bez jakýchkoli hádek tohle jen oznámil, ty jsi odpověděl, že máš rozbitý počítač, tak se k tomu nedostaneš, tak jsem to opravil sám a poslal Ti opravu. Ještě společně návrh na laminátky, které mi předložil jeden bývalý strojvedoucí z laminátek (nutné poznamenat, odposloucháno z původní verze ne po rekonstrukcích). A ty buď jsi to mohl přijat nebo odmítnout. Ještě jsem upravoval hlasitosti zvuků a na to jsi mi odpověděl, že to je v pořádku, každý počítač to může přehrávat jinak hlasitě a že to máš i ve svých návodech, aby si to každý dle potřeby doladil.
Tak jestli tomuto říkáš "pohádat se jak psi" :) a že to je důvod, proč jsi stáhnul balík pro elektriky, tak už tady nerozumím vůbec ničemu. Ale věřím tomu, že po vydání balíku jsi dostal mnoho emailů, kde Ti něco napsali, že máš nesprávný zvuk. Někteří jen chytrolíni, jiní možná oprávněně. Jenomže to se vždy jednalo o komunikaci tebe a nějakého uživatele, nikoli že byla hádka mezi uživateli. Na ten způsob jsi mi něco psal. Mohly to být laminátky a původní ES 499 před rekonstrukcemi. Proto byl rozpor. Ale jak jsem psal, musí být nádhera mít jiné zvuky na ES499 a jiné na 350, podle toho jak probíhaly rekonstrukce. A na staré mašiny nahrávky nikde neseženeš, pomohou jen vzpomínky starých fírů.
Nechej to na slezinu, tam si vše vysvětlíme, zasmějeme se a život půjde dál. Přeji hodně zdraví a štěstí v novém roce.

Vážení přátelé. To, že jsou v naší komunitě kurvy je jistě známo delší dobu. Setkáváme se s nimi prakticky stále a všichni tvůrci s nimi mají jisté zkušenosti. Není to tak dlouho, co jsem upravil Šmejkiho model krakena pro TRS a po vyladění enginů skutečným odborníkem ho zveřejnil. No a vida, co jsem dneska objevil na jednom úložišti, cituji:

Ahoj,Pikku vydal moc pěkný Krakeny cd_470.Modelově dobrý ale engy byly potřeba trocha poupravit a hlavně jsem nepochopil systém kabin.Kdo si chce teda s nima v klidu pojezdit,stahujte u(o)pravené Krakeny....

Nejenže ten dobytek, co to pastnul na ulozto, se neobtěžoval mi cokoliv říci, nejen že to prase smazalo soubor ctime, ale samozřejmě chlívák co nezná slušné vychování přejmenoval i adresář, takže časem bude mít část userů jednu variantu a druhá část původní.

Pak se divíte, že nemáte sysla. Naštěstí jsem již snad konečně pochopil, jak podobným případům zabránit v budoucnu.

Vidím to tak, že kdo si bude chtít skutečně v klidu pojezdit, bude si muset stejně jako na tržnici, dát bacha na falzifikáty a stahovat jen ze stránek autorů, nebo autorem potvrzené odkazy. :roll:

Nízké, podlé, svinské... Co těmhle hajzlům ještě projde?
Protože nepochopil systém kabin, tak ten primitiv navíc ještě ukradl kabinu 169, kterou do krakenů zabalil. Z engů vymazal komenty se jmény autorů a spolupracovníků...

Pikku napsal:
....

Nejenže ten dobytek, co to pastnul na ulozto, se neobtěžoval mi cokoliv říci, nejen že to prase ....
Tohle je boj s větrnými mlýny. Také jsem musel na ulozto nahlásit nelegálně šířený SW mé trati. Jde o princip. Pokud kdokoli kamarádovi věnuje mou trať, budiž, myslím, že to tak platí i jinde, o nic nejde, ale dát to drze všem ke stažení kdekoli bez vědomí autora, to je stejné plivání do tváře, jako tento případ.
Ostatní veřejnost o nás mašinkářích říká, že jsme střelení. A tyto případy tomu dávají jen za pravdu. Tito fanatičtí lidé do mašinek si ani neuvědomují, co činí. Myslí si, že dělají dobro pro celou komunitu, když například Pikkovi ukradnou a upraví jeho download a vystaví jej navíc pozměněný ke stažení z jiných zdrojů.
Ach jo, kam to spějeme.
Anebo se jedná o škodnou, která se vyžívá v tom, že někoho jednoduše nase***

Pikku napsal:
Vážení přátelé. To, že jsou v naší komunitě kurvy je jistě známo...
No tak tento slovník u Pikka nebýva obvyklý, tož ho musel niekto riadne nasrať ... Takže, súdruhovia, až sem chcete písať, že vám Kraken nejazdí, dotazy na neoriginálny model sa budú okamžite mazať. Rád by som tohto tvorivého mudrca stretol na pražskej slezine, ale tuším, že keď tam aj bude určite nevyjde s farbou von.

A potom se spousta chytrolínů pořád vyptává kdy který model bude a kdy bude tohle a támhle!!! A proč je spousta modelů nebo skinu neveřejných nebo v šuplíku. Na to by odpověděl můj děda naprosto jednoduše na...t a rozmazat.

Naposled editoval moderátor:
Pseudoautor z ulozto se ozval. Alespoň malá stopa - pokud je vám někomu povědomo "Toranaga_san", tak to bude nejspíš nick onoho nejspíš (podle jeho slov) duševně chorého...

Pánové,sosat takovéto věci z ulož-to je nesmysl, pokud si to mohu stáhnout v poklidu z autorových stránek. A Ti co to z ulož-to sosají mají posléze akorád problémy. A dobře jim tak, protože se snad tady nikdo nenajde, kdo by jim poradil. A Tax takový "smělý" dotaz určitě smaže. :D:D:D
Mirek

Back
Nahoře