Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Co mám odpozorované, tak většina 130 má bílé uvnitř a červené vně. Ale viděl jsem už i 130 která měla bílé a červené vně. Světla vnitřní pak svítila žlutou barvou, nevím proč, protože "Začátek vlaku jedoucího za nemožného dorozumění" se označuje žlutou cedulkou nad pravým nárazníkem. Ale žlutá clonka v tom světle opravdu byla, viděl jsem ho rozebrané, avšak bylo to u lokmotivy 123

A k te 130.049, diody svítí červené a bílé ve vnějších spolu s bilým pozičním v původním dálkovém reflektoru a dálkové jsou umístěny ve vnitřních světlech

Hekl338 napsal:
V rychlosti som nasiel toto:
http://www.vlaky.net/servis/galeria.asp?lang=1&id=48
Je cca v strede...

duuso napsal:
182 063 mala červené znaky ZSSK vpredu na žltom podklade a na bokoch v strede na modrom, radové tabuľky mali modrý podklad.Ostatné detaily napr. vyblednutý znak ŽSR vidno na fotke.

Pánové, děkuji oběma, toto snad stačí, nějaké rozdíly tam jsou oproti OKDD stroji patrné, tak bude skin skoro zadarmo :D Ještě se tak rozhodnout pro stroj ZSR nebo ZSCS ;)

Dovolil jsem si připravit další šestikolo, tentokrát (bývalé?) ostravské 182.044. Použil jsem textury z Johnzova modelu, jejichž autorem je ATB. Tomu jsem již napsal mail ohledně případného zveřejnění, takže následující screeny jsou zatím spíš pro ukázku. V případě, že se ATB neozve, nebo zamítne použití své práce, zůstane 182.044 neveřejná.

e2395a1bb2d0df72f73b56be4759d3ff.jpg

962b735d56891f001aa25a077a6732e8.jpg

Naposled editoval moderátor:
Tak toto je opravdu nádhera. Do aktivit okolo Ostravy, ale nejenom tam je to vozidlo jak stvořené. Krásná práce Pikku.:)

Pikku ta Ostravská 182.044 je výborná ale všimnul sem si u skinu od ATB že na straně u řídícího pultu nemá dveře jako u stroje 181.001 jak je to veskutečnosti??

Od čísla 104 včetně měli už 182ky vchod na stanoviště z obou stran, takže je třeba zelpit schůdky a zalepit dveře.

Jestli se tedy nemýlím, jako že ne, tak řada 181 měla vchod na stanoviště pouze z levé strany, řada 182 od čísla 104včetně měla už dveře na obou stranách a řada 183 má dveře na obou stanách.

Zde je krásně vidět, jak to měli 18tky řešené

Pro Pikkua: Ta 182 044 už je KO, nebo Polsko.

Napiště sem prosím, někdo znalý vššechny provozní šestikolky v ČR. Mslím, že by nebyl problém je naskinovat...

Jak už jsem psal přímo Pikkovi, ode mě svolení samozřejmě má. Model je opravdu skvělý. Co se týče 2.044 šla pod autogem pár dní na to co jsem si pořídil fotodokumentaci. To jsem stihl také ještě u stroje 1.061. Zde na ukázku na starém modelu.
f95b318249d0436ba0c75236cbc50230.jpg

ad ŽSR
130 koncová světla určitě ty vnější ;-) (omlouvám se za OT)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://files.realsim.webnode.cz/200000050-ba38dbb349/130007a.jpg

Čouda napsal:
Od čísla 104 včetně měli už 182ky vchod na stanoviště z obou stran, takže je třeba zelpit schůdky a zalepit dveře.

Schválně jsem si říkal, jestli si toho někdo všimne :) Na většině modelů mám podobné "Velikonoční vajíčko" , ale málokdo to pozná (ovšem s těmi dveřmi jsem to přehnal, to uznávám :D )

Zatím chystám dvojici slovenských lokomotiv řady 183 a od každého stroje ČSD E669 jeden. Plus jako bonus jednu zajímavost (E659.0) S velkými texturami jde práce ovšem velice pomalu kupředu.

Poslechni Pikku, mám doma někde nějaký fotky stroje 180 002. Nechtěl bys? Sice jsou tam trošku rybí oka a něco by se muselo vzít odjinud, ale mělo by se z toho dát něco vytáhnout.

Čouda napsal:
... fotky stroje 180 002...

Albatrosa mám velice pěkně nafoceného do Zdendy Itterheima, ale na prototypy je tu jiný modelář :) Tak trochu strpení. On se albatros od šestikola stejně dost liší ;)

No tak já mám ty fotky už asi dva roky, nabízel jsem je, myslím, ale nějak to potom vyšumělo...

Pikku napsal:
Pánové, děkuji oběma, toto snad stačí, nějaké rozdíly tam jsou oproti OKDD stroji patrné, tak bude skin skoro zadarmo :D Ještě se tak rozhodnout pro stroj ZSR nebo ZSCS ;)
ZSCS je v tomto prípade von z hry, v čase keď mala táto mašina ten OKDD náter ešte Cargo nebolo, daj ZSSK s vyblednutými nápismi ŽSR a kompromis je na svete :D.

Vážení přátelé, chtěl jsem se tu na foru zeptat na vaše názory. Pro lokomotivy (nejen) řady 130 používám trochu poupravenou výtečnou polskou kabinu pro ET40, ale jsem si vědom, že to některé jedince může iritovat, hlavně ten Oerlikon, či co to tam je za brzdič. Proto jsem trochu hledal na starých CD se svými uloženými downloady a našel PŮVODNÍ a NEUPRAVOVANOU neanimovanou kabinu pro 130 od Miro Justa. Trochu jsem si hrál, vyretušoval nějaké odlesky a doplnil ji o noční pohledy. Takže - co dál? Animovaná kabina podobného stroje nebo neanimovaný originál? Pokud bude zájem, ukážu nějaké screeny. Jinak zsr odladil enginy pro celou trojici velbloudů, tak je možné, že konec prázdnin jako datum pro release vyjde:)

Pikku napsal:
Vážení přátelé, chtěl jsem se tu na foru zeptat na vaše názory. Pro lokomotivy (nejen) řady 130 používám trochu poupravenou výtečnou polskou kabinu pro ET40, ale jsem si vědom, že to některé jedince může iritovat, hlavně ten Oerlikon, či co to tam je za brzdič. Proto jsem trochu hledal na starých CD se svými uloženými downloady a našel PŮVODNÍ a NEUPRAVOVANOU neanimovanou kabinu pro 130 od Miro Justa. Trochu jsem si hrál, vyretušoval nějaké odlesky a doplnil ji o noční pohledy. Takže - co dál? Animovaná kabina podobného stroje nebo neanimovaný originál? Pokud bude zájem, ukážu nějaké screeny. Jinak zsr odladil enginy pro celou trojici velbloudů, tak je možné, že konec prázdnin jako datum pro release vyjde:)
Má animované aspoň ukazatele? Pokud ano, osobně jsem pro originál.

Pikku, já jsem pro to, použít českou kabinu od Mira.
Na ampermetry je vidět, na tlakoměry také. Otáčecí kontrolér k životu tolik nepotřebuju.
Hlavní je, že ten pohled z kabiny je v reálné výšce a natočení.

Hynďa napsal:
Má animované aspoň ukazatele? Pokud ano, osobně jsem pro originál.
To jsem zapomněl dodat, animované jsou všechny manometry, rychloměr i ukazatele proudů i napětí. Klasický Miro Just ve své kvalitní práci (mmch, kabina je datována na 6.listopad 2002) Screeny hned dodám ;)

Back
Nahoře