Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Slibované screeny kabiny od Miro Justa zde:

8e53a3fa96045f0b58b6f9df5a014b8b.jpg

e92286dcec6a546bea88c7d9c2845e98.jpg

ffe329074d11fab930bb95d5f3fd5db7.jpg

35d643df09b03a7abd8cc5fc65500a3e.jpg

699fc760acffb8abd4a2ecb142b57f72.jpg

3aa574e8d2201d34c1834d3b9153f69d.jpg

Kabina má doplněnou i _rv versi samozřejmě.

Naposled editoval moderátor:
akorát ten čelní pohled bych trochu sklopil dolů, místo na trať kouká na TV a čelní sklo je naklopené jak u 150ky.

Však tato kabina je použitá u 130 v TBP. Je tam jen jiné kolo kontroleru (to myslím vyměnil Pikku, aby to animovalo) a Roman Šubrt nějakým výstřižkem vyměnil brzdič za animovanou dakovku BS2. Dá se s tím jezdit, jen hodně lidí mi připomínkovalo, že by to chtělo do této lokotky lepší kabinu. Jenomže dokud někdo nenafotí a nevyrobí, nikdy lepší nebude. To je zde v komunitě obecný problém.

Zbyněk Šemora napsal:
Však tato kabina je použitá u 130 v TBP. Je tam jen jiné kolo kontroleru (to myslím vyměnil Pikku, aby to animovalo) a Roman Šubrt nějakým výstřižkem vyměnil brzdič za animovanou dakovku BS2 ...

Problém kabiny v TBP je v tom, že je to už mnou (ano, přiznám se k tomu) zbastleno a doplněno o příšerně animované součásti. Trvalo mi dost dlouho, najít někde originál. Taky z něho nejsem nadšený, ale evidentně jsem v oposici. Pro AlešeB - pohled Miro Justa je právě jediný správný.

Třeba časem někdo udělá plně animovanou kabinu pro 130...

Ad zbyšek: Ona kabina na 130 nafocená je. Zeptejte se D.Hájka.... Otázkou je kdoji udělá. já sám mám poslední problém vůbec si pustit simulátor, natož pak něco dělat.

Ještě dodatek ke kabině 130 - opravdu je to jen kabina pro 130, tak mi prosím nepište o zaslání "té výborné kabiny pro šestikolák" a podobné věci! S release mých modelů velbloudů počítám se zveřejněním downloadu i této mnou částečně upravené (Miro Justovi jsem již napsal) NEANIMOVANÉ kabiny v denní i noční versi.

Pikku napsal:
Ještě dodatek ke kabině 130 - opravdu je to jen kabina pro 130, tak mi prosím nepište o zaslání "té výborné kabiny pro šestikolák" a podobné věci! S release mých modelů velbloudů počítám se zveřejněním downloadu i této mnou částečně upravené (Miro Justovi jsem již napsal) NEANIMOVANÉ kabiny v denní i noční versi.

Já bych použil kabinu z ruskeho šestikola maj je fakt výborný z trainsim.ru

Hej, len tam na pomery ČD/ZSCS nesedí nič...nechcel by si chytráku radšej v Photoshope vyrezať niečo cez 40 polôh kontroléra a bude cab 183 originál ? :D:D:D

duuso napsal:
...nechcel by si chytráku radšej v Photoshope vyrezať niečo cez 40 polôh kontroléra a bude cab 183 originál ? :D:D:D

Nazdar chlapci,
a nechtěl by se někdo ujmout cabu pro stroje ř.182 ? :D Doma mi lenoší cca.tři týdny staré snímky stanoviště muzejního a ve své řadě posledního vyrobeného stroje 182 168.
Stejně tak jsou zatím bez využití i fotografie ze stanovišť strojů 130 023 a 028.
Nafocení veškerých animací včetně všech poloh kontroleru jsou ve všech uvedených případech samozřejmostí.A to vše pro jistotu ještě ve třech jasových úrovních. :salut:

David

Takže jsem se konečně dokopal k release velbloudů, kdo má zájem můžete stahovat na známých stránkách. Screeny sem nedávám, jsou v tomto threadu poměrně nedávno presentovány. Děkuji všem co mi pomáhali - fotografům podkladů, kolegům modelářům za užitečné rady, zsr za vyladění enginů, Miro Justovi za kabinu a všem dalším, které zde nejmenuji a kteří se podíleli tak či onak na modelu. Model je určen pokročilým uživatelům MsTS. Až Somatko dokončí cabview pro šestikolo, půjde ven i šestikolák. A pak možná i něco dalšího, záleží na náladě. Koneckonců jsou lokomotivy od ŠKODY vlastně skládačka, jak máte jednu máte všechny :D Užijte si Mikuláše a těšte se na Vánoce. Jen doufám, že se časem v Railsimulatoru neobjeví modely lokomotivy 130 s mými texturami :)

Pikku díky moc, "camelky" sa podarili, takže môžem kľudne z disku zmazať 4 roky rozpracovaný skin na starý model sd-kd_130-044, ktorý som nevedel dokončiť kvôli mapovaniu.

Pikku, právě se mi splnil můj tajný sen co se el.lokomotiv týče. Model je překrásný, jezdí se s ním krásně :) Opět parádní práce.

Ahoj Pikku, v prvé řadě díky moc za doplnění těch Ringhofferů Da, jinak mašinky 130 jsou nádherné. Jen jsem tajně doufal, že po rozbalení najdu i versi ČSD, což bych u modeláře strojů dávno minulých očekával, ale nenašel, tak se snad dočkám někdy v budoucnu.:D:D Nicméně to nemění nic na situaci, že laťka kvality je posunuta zase o kus výš.
S pozdravem Dan.

Ozaj pekná práca, ale nemôžem sa zbaviť dojmu že v kabíne 130 sú vymenené ukazovatele tlaku v hl. vzduchojeme a v brzdovom valci. Teda, že na manometri hl. vzduchojemu ukazuje tlak v brzdovom valci a naopak :eek: Nechcem tým samozrejme nikoho kritizovať. Pikkovu prácu si skutočne veľmi cením

Dan J. napsal:
... Jen jsem tajně doufal, že po rozbalení najdu i versi ČSD, což bych u modeláře strojů dávno minulých očekával, ...
Verse ČSD tam vlatně je, jen nemá textury, a protože mě to momentálně vůbec nebaví, tak je asi ještě nějakou dobu mít nebude ;)
Kevin napsal:
... ale nemôžem sa zbaviť dojmu že v kabíne 130 sú vymenené ukazovatele tlaku v hl. vzduchojeme a v brzdovom valci...
To s těmi manometry je dobrý postřeh, je to možné - vzhledem k tomu, že kabiny nezpracovávám tak to musí někdo vyzkoušet. Fakt je, že (překvapivě!) při testování si na to nestěžoval, asi vyměním betatestery ;)

Nevim jak to řešíte, ale je problém. Jsou 2 verze 130049. Jednu má Zbyněk jako DNT a Pikku jako Viamont. Nezkoušel jsem vybrat Viamonta v AE, ale v conbuilderu mě to tam vždy dá DNT i když kliknu na Viamonta. Prosím pořešit.
DNT mazat nebudu, páč máme venku trať 130.

alcapone napsal:
Nevim jak to řešíte, ale je problém. Jsou 2 verze 130049. Jednu má Zbyněk jako DNT a Pikku jako Viamont. Nezkoušel jsem vybrat Viamonta v AE, ale v conbuilderu mě to tam vždy dá DNT i když kliknu na Viamonta. Prosím pořešit.
DNT mazat nebudu, páč máme venku trať 130.

Ahoj. Tu loko DNT ve starém modelu můžeš přeci smazat, vždyť je nový model DNT mašiny č 044

Back
Nahoře