Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Pikku, to jsi mi udělal ohromnou radost!
Na slezině mi prozradíš recept, jak rychle a kvalitně vyrobit lokomotivu. :D
Kde tahle postrkovka sloužila? Mašinka s automatickým spřáhlem, co se denně vyhřívá v Polepech je 122 možná 123, ale 121 určitě ne.

Pikku napsal:
... pro lokomotivu 121.017 jsem dodal navíc i automatické spřáhlo na jedno čelo a
Správně automatický rozpojovač. Automatické spřáhlo je něco jiného :study: (rozhodně to nemá šroubovku).

Pawlik napsal:
Pikku, to jsi mi udělal ohromnou radost!
Na slezině mi prozradíš recept, jak rychle a kvalitně vyrobit lokomotivu. :D
Kde tahle postrkovka sloužila? Mašinka s automatickým spřáhlem, co se denně vyhřívá v Polepech je 122 možná 123, ale 121 určitě ne.

Doufám, že mne Pikku promine, pokud odpovím za něho. Tato mašina byla nasazena v Bílině. Dělala dlouhá léta postrky z Bíliny do Oldřichova u Duchcova. Jinak se jí neřeklo než Bílinský postrk.

VáclavS napsal:
Pikku napsal:
... pro lokomotivu 121.017 jsem dodal navíc i automatické spřáhlo na jedno čelo a
Správně automatický rozpojovač. Automatické spřáhlo je něco jiného (rozhodně to nemá šroubovku).
Šroubovku to má úplně normální - vyšroubovanou nadlouho, akorát je k ní přidán píst s "mechanickou rukou", aby nemusel nikdo lézt mezi nárazníky. Měli jsme ten forichtung na topírenském puklíku v depu na masně.

Jardo, díky.
V Polepech je právě to udělátko, jak psal Bob. Tu a tam se prý nepovede za jízdy vyháknout. :mad:
Prý ještě na nějaké postrkovce nebyla šroubovka, ale pevné oko, kde to fungovalo zcela spolehlivě, ale to mám jen z doslechu.

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Měli jsme ten forichtung na topírenském puklíku v depu na masně.
Stejný exponát je i ve Vršovicích v depu na prasátku (asi jen přesunuto z Masny)

Pawlik napsal:
Jardo, díky.
V Polepech je právě to udělátko, jak psal Bob. Tu a tam se prý nepovede za jízdy vyháknout. :mad:
Prý ještě na nějaké postrkovce nebyla šroubovka, ale pevné oko, kde to fungovalo zcela spolehlivě, ale to mám jen z doslechu.
V Polepech jezdil nezavěšený postrk,za Hosťkou za přejezdem přestal tlačit a sjížděl zpátky. :salut:

martin novy napsal:
Pawlik napsal:
Jardo, díky.
V Polepech jezdil nezavěšený postrk,za Hosťkou za přejezdem přestal tlačit a sjížděl zpátky. :salut:

Ten tam myslím stále ještě funguje jako turnusovka.

martin novy napsal:
Pawlik napsal:
Jardo, díky.

Díky za upřesnění, já jen psal, co mám z doslechu od fírů.
Loni tam ta mašinka stála nepřetržitě, letos tomu bude asi stejně. Přinejmenším to uhlí se vozí pořád a při zastavení v Polepech je rozjezd nemožný.

Vážení pánové, povedlo se mi konečně do MSTS vyexportovat první 121ku. Je to slovenská 121.004 soukromého dopravce SŽDS a polská CTL Rail. Chtěl bych se zeptat, ví někdo, jak svítí slovenská 121.004 v provozu ? Zajímalo by mě, která dvojice světel kdy svítí, ať to nemám v .engu zas úplně blbě :roll: A tady jsou screeny z UNL :D

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img214.imageshack.us/img214/2158/szds121yh0.jpg[/url]

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img184.imageshack.us/img184/8774/et05we6.jpg[/url]

Chtěl bych ještě dodat, že mi při stavbě modelu záleží na rozumném kompromisu mezi počtem polygonů a vzhledem, takže se může stát, že někoho moje modelové provedení neuspokojí. Ale s tím se nedá nic dělat :) Bobina 121 ma jako model "all in" okolo 17tis polygonů 8)

Měla by svítit spodní a dálková všechny, ale nevím, jestli to je dnes taky tak. Ještě se podívám.

Děkuji všem, postupně: fotografie na textury pro 121.17 mám a textury už tvořím; u slovenské 121.004 bude svítit dvojice nových světel jako DIM a s reflektorem jako FULL, červené koncovky budou na místě původních světel; polská bude mít místo dvojice trojici (jako ČD) červené koncovky jako u slovenské 8) Jinak podle současné fotografie 121.004 se pyšní pěkným weatheringem. Takže jestli jí budete chtít v současné umolousané podobě, budete ji muset někdo vyfotit :) I současné textury musím ještě upravit, dodat pruhy na pluh a napsat žluté popisky.

Tak, na screenech vidíte, že stroj již jezdí v MSTS a já mohu dodat, že jezdí dobře :D Zatím je připraven balík s řadou 121, těsně před dokončením balík s řadou 141 a stroje ČSD přijdou na řadu hned poté. Jedná se o zcela přepracované modely, řešené způsobem ALL IN s demontovaným pajduláčkem. Bude zapotřebí upravit i cvf soubory jednotné kabiny pro eloko, aby správně fungovaly oba sběrače. Oba připravované balíky obsahují i polské stroje s odlišnými pantografy. Za zprostředkování materiálů na polské ET05 a EP05 děkuji Davidu Hájkovi.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img407.imageshack.us/img407/2221/scrgrb1ya9.jpg[/url]

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img409.imageshack.us/img409/5562/scrgrb3gf5.jpg[/url]

Pikku krása ale mám jednu námitku.Jde o to že jakási "kačenka" nad tabulkou je pouze nad automatickým spřáhlem.Jak koukám na obr. tak je to na obou stranách.Bude možno to opravit?

Kadr napsal:
Pikku krása ale mám jednu námitku.Jde o to že jakási "kačenka" nad tabulkou je pouze nad automatickým spřáhlem.Jak koukám na obr. tak je to na obou stranách.Bude možno to opravit?

Nebude, protože obě čela jsou mapována na jedno místo. Stejně tak boky. Vzhledem k tvaru skříně a napojení textur by bylo nutné příliš mnoho úprav a do těch se mi naprosto nechce. 8)

Back
Nahoře