Aktivity 754 067

Re: Aktivity LUDĚK

LuděkD napsal:
Toto téma jsem založil pro mé aktivity. Zde můžete psát návrhy, připomínky k mým aktivitám. Komu se líbí, komu ne, co je na nich dobré, co špatné atd.
ahoj chci se zeptat jake aktivity hodlas tvorit byl by dobrý např nočni rychli č 420 Excelsior z Český třebový do Prahy ber to jako návrch

Re: Aktivity LUDĚK

klimi napsal:
ahoj chci se zeptat jake aktivity hodlas tvorit byl by dobrý např nočni rychli č 420 Excelsior z Český třebový do Prahy ber to jako návrch
Ahoj,chci se zeptat jaké aktivity hodláš tvořit, byl by dobrý např. nočnírychlík č. 420 Excelsior z Český Třebový do Prahy , ber to jen jako návrh.
To je hrubek co, no nic, co se dá dělat.

Já bych se přimlouval pr osobák nebo pro rychlík někde v okolí HK

Bob57_cz: Uznávám, že testovací aktivity by nebyly moc atraktivní, ale proč to svádět na cHybějící zápletku? Proč je teď oblíbené cpát do každé aktivity za každou cenu zápletku, třebaže je úplně nesmyslná? Mě může nejvíc vytočit, když jedu jednu aktivitu, v půlce na mě vyskočí:"Výpravčí upadl ze židle, takže pojedete odklonem atd.", a po té spustím druhou a zase na mě v půlce vyskočí:"Někdo nechal puštěnou vodu na WC, takže jsou podmáčené koleje-rychlost 30 km/h atd."
Strašně málo aktivit, kde se jedná skutečně o reálnou jízdu z bodu A do bodu B bez jakýchkloliv blbostí. Pokud budou tyto aktivity s těmi s mimořádnostmi v poměru třeba 5:1 je vše OK. Ale copak v reále je taky co jízda to průser? Proto se třeba ve svých aktivitách snažím, co nejvíce těmto "zápletkám" vyvarovat. Takže to i rovnou upozorňuju, že kdo je fíra typu - Track Monitor, F10, protože asi nemá úmysl být fírou v reálu, se bude nudit.
NEDĚLEJME Z MSTS AKČNÍ HRU :D .

Pájo, zápletka nedělá z aktivity akční hru, ale spíš jde o to, jak vyplnit reálný čas při jízdě z bodu A do bodu B......obávám se, že aktivity typu jízda z A do B s časem jízdy 8 a více hodin....pokud možno vlak typu IC nebo SC, který má jenom 2 zastavení a co je hlavní....stále jede na zelenou......a už jenom, aby se vymyslelo AVV a ARR a bude to ještě záživnější.....

Uvědom si Pájo, že za monitorem jsi ochuzen asi tak o 95% vjemů, které by si vnímal na reálném stanovišti při reálné jízdě.....takže je to celkem těžká nuda....proto ty zápletky.....
mimochodem toto souvisí i s jednou aktivitou dle reálného GVD......tato aktivita začínala asi tak 15 minutovým čekáním na odjezd.....ale hlavně, že byla podle reálu a bez zápletek.....

Takže v žádném případě prosím netvrdit, že zápletka=akční hra....

V tomhle ohledu obdivuji tvůrce kvalitních aktivit - že dokážou mít nápad, jak aktivitu oživit právě zápletkami.

Bob57_cz: Ne, vůbec jsem nechtěl řešit testovací aktivity. Jen jak jste napsal, že by si na to zápletky nikdo moc neužil, tak mě to překvapilo, protože zápletku v současné době považuji za nepodstatný doplněk aktivity. Kdybyste napsal, že jsou zcela fiktivní z nádražáckého hlediska pochopil bych to jinak :D. Ale nebudem řešit malichernosti. Vašeho příspěvku jsem jenom využil ke vzbuzení diskuze k tomuto tématu.

Martens: To je už ale věc toho, že MSTS je prostě PC simulátor. Všechno je v reále jiné. A zbytečně velké množství zápletek se dá přirovnat třeba ke zvýšení rychlostního limitu na nereálnou hodnotu, aby se hráč nenudil. A i tak se nalezne mnoho lidí, které to nebude bavit ani se zápletkami. No a k realitě patří samozřejmě ještě spousta dalších věcí, které i sebelepší zápletka nikdy nevyřeší. Tak proč zrovna řešit, že jízda je nudná, když může být nudná i v reálu? Navíc si myslím, že pokud aktivitář neni líný a udělá reálný traffic s vyváženým dostatkem loose consistů, bude se uživatel bavit i bez pádů ruských stíhaček.

Mám to pochopit jako aktivita bez zápletky=špatná aktivita? Možná to tak je, ale za svým názorem si stojím. Ve svých aktivitách budu zápletky ( s vyjímkou pomalých jízd, ty jsou naprosto běžné) umisťovat zhruba v poměru 1:5. Třeba se najde někdo, komu se budou líbit. Už abych dokončil ten Os 5701...

Pajavlaky napsal:
Martens: To je už ale věc toho, že MSTS je prostě PC simulátor. Všechno je v reále jiné. A zbytečně velké množství zápletek se dá přirovnat třeba ke zvýšení rychlostního limitu na nereálnou hodnotu, aby se hráč nenudil. A i tak se nalezne mnoho lidí, které to nebude bavit ani se zápletkami. No a k realitě patří samozřejmě ještě spousta dalších věcí, které i sebelepší zápletka nikdy nevyřeší. Tak proč zrovna řešit, že jízda je nudná, když může být nudná i v reálu? Navíc si myslím, že pokud aktivitář neni líný a udělá reálný traffic s vyváženým dostatkem loose consistů, bude se uživatel bavit i bez pádů ruských stíhaček.

Mám to pochopit jako aktivita bez zápletky=špatná aktivita? Možná to tak je, ale za svým názorem si stojím. Ve svých aktivitách budu zápletky ( s vyjímkou pomalých jízd, ty jsou naprosto běžné) umisťovat zhruba v poměru 1:5. Třeba se najde někdo, komu se budou líbit. Už abych dokončil ten Os 5701...
Pajo, pokud jako jizdu bez zapletky bereš i běžnou jízdu na zelenou vlnu, s minimem trafficu, který by Tě vůbec neovlivňoval, tak věř, že takovéhle jízdy asi brzy omrzí.....pokud pojedu tak, že mezi stanicemi mám 10-15 km jízdy bez bloku, nehoukám, nastavím výkon a pak se 15 minut znuděně koukám a honím pavouky po čelním skle a modlím se, abych už dojel, tak to je to, co mi na některých aktivitách vadí...

Aktivita bez zápletky není špatná aktivita, ale je to aktivita bez nápadu jenom proto, aby byla....už rozumíš? Proto obdivuji některé autory aktivit, kteří dokáží do aktivity vložit to, čemu se říká nápad, scénář......

Martens: Ano.. Ale je to jen otázka názoru. Někomu vyhovuje to, jinému ono. Aktivity s nápadem mám také rád, ale vedle nich je protřeba kopa "obyčejných" kdy se jedná právě o jízdu z A do B. Pokud se tomu tak stane, aktivity se scénářem a mnoha zápletkami z těchto vyční a budou určeny spíše pro občasnou jízdu. Když se ale všichni budeme snažit dělat jen aktivity se scénářem, nikam to nepovede. Proto délám ty "obyčejné".
Pro mě je prozatím jízda z A do B hodnotnější.

Pajavlaky napsal:
Martens: Ano.. Ale je to jen otázka názoru. Někomu vyhovuje to, jinému ono. Aktivity s nápadem mám také rád, ale vedle nich je protřeba kopa "obyčejných" kdy se jedná právě o jízdu z A do B. Pokud se tomu tak stane, aktivity se scénářem a mnoha zápletkami z těchto vyční a budou určeny spíše pro občasnou jízdu. Když se ale všichni budeme snažit dělat jen aktivity se scénářem, nikam to nepovede. Proto délám ty "obyčejné".
Kluci, nehádejte se, je to zbytečné. Někdo má rád aktivity A-B, někdo zápletky. Pájo, dělej to, co Tě baví, děláš to dobře. Někdy je ale potřeba něco vložit nebo přijedeš s velikým náskokem a dávat všude třicítky není to pravé ořechové, vždyť stačí vložit nějaký náklad. Já taky nemusím katastrofické aktivity, ale nehody na železnici jsou, viz 24.11. v Popradu - vlaky jezdily odklonem, to je taky zápletka...

Tomes napsal:
Pajavlaky napsal:
Kluci, nehádejte se, je to zbytečné. Někdo má rád aktivity A-B, někdo zápletky. Pájo, dělej to, co Tě baví, děláš to dobře. Někdy je ale potřeba něco vložit nebo přijedeš s velikým náskokem a dávat všude třicítky není to pravé ořechové, vždyť stačí vložit nějaký náklad. Já taky nemusím katastrofické aktivity, ale nehody na železnici jsou, viz 24.11. v Popradu - vlaky jezdily odklonem, to je taky zápletka...

Tomesi, v tomhle máš pravdu a pokud to vyznělo pro Páju jako nežádoucí kritika, tak to Pájo ber s rezervou, každému sedne něco jiného....BTW když jsme u těch námětů na aktivitu....dneska se MUVce v Bořím Lese urval vozík a jel zpět po spádu a srazil se s nákladem.....taky docela dobrý námět.....

Pelikán napsal:
Nebylo to stání ve stanici 15, ale 20 minut :D A bylo to moje práce.

A mě to vůbec nevadilo. Prostě mise byla takto udělaná a komu se to nelíbí, tak ji přece nemusí jet. Podstané je pro mne, zda je aktivita funkční a vyvážená. A to byla, nebo možná ještě je. Na aktualizaci 7 jsem ji nezkoušel.

Nejsou to zbytečné dohady, tady o těch aktivitách. Aktivit je dost a kdo má rád jen obyčejnou jízdu, tak si stáhne tu a kdo chce zápletky, tak si stáhne aktivity se zápletakmi. Na výběr je dost.

Moje řeč. A já si rád osobně zajedu oba dva typy podle nálady. A teď s novým Binem uvažuju o podobné aktivitě, nebo úplně stejné, jako byla Os 3725 se stejně dlouhým čekánim v Ol akorát s daleko větším trafficem. Proč se furt sám snažit někde šibovat po nádru. Ať se taky snaží vaše ( vás všech ) PC :)

LuděkD napsal:
Na mých stránkách je ke stažení aktivita pro trať 321 - R 741 Slezan. Testoval jsem ji. Měla by jít i s trafficem.
Mohl by mi někdo napsat, jestli si stáhul aktivitu R 734 a hrál ji, jestli tam byl traffic. Já jsem totiž test této aktivity udělal pouze po Studénku a žádný traffic se neobjevil. Kdyžtak opravím.

Tak som si dnes chcel prebehnut tuto aktivitu. Aktivitu som teda sputil a po prejdeni asi 10 km sa mi aktivovala zachranna brzda na lokomotive. Ked som sa znovu pohol, tak sa mi po dalsich par kilometroch opat aktivovala zachrana brzda. Ptitom rychlost som urcite neprekrocil, to som si isty. Neviem ci sa tento problem uz niekde riesil, ale neviete prosim kde by mohol byt problem???

LuděkD napsal:
Po aktivitách, které dodělám, bude následovat aktivita nočního vlaku R 422 Cassovia. Jsou tam ale čekací doby v některých nádražích až 30 minut. Nevadí Vám to? Nebo resp. co děláte u těchto aktivit, když máte někde čekat třeba 20, 30 minut?

Já počkám, těch 20, 30 min. Mě to nevadí.

LuděkD napsal:
Po aktivitách, které dodělám, bude následovat aktivita nočního vlaku R 422 Cassovia. Jsou tam ale čekací doby v některých nádražích až 30 minut. Nevadí Vám to? Nebo resp. co děláte u těchto aktivit, když máte někde čekat třeba 20, 30 minut?
čekání mi taky moc nevadí, ale 30 minut je fakt dost, zkus tam hodit alespoň nějaký trafik, ať nekoukáš na prázdné koleje. V jakém úseku budeš Cassovii tvořit ?

Luděk: Normálně udělám aktivitu přesně podle GVD. Sem tam dám nějakou mimořádnost, ale mrtvé body tím moc nezkracuji. Chci říct, že kolikrát si uživatel tyto doby výrazně zkrátí sám vzhledem k používání funkce automatické nouzové brzdy při překročení maximální povolené rychlosti více jak 5km/h :D. Ovšem adekvátní by podle mne bylo 10 km/h nebo nastavit brzdu tak, aby se aktivovala při překročení o více jak 5 km/h na dobu delší než 5 s. Předvěstníky pro snížení o 10 km/h nejsou někde umístěné a když člověk ještě nezná celou trať... :?.

Pajavlaky napsal:
.... aby se aktivovala při překročení o více jak 5 km/h na dobu delší než 5 s ......

A co si myslíž že dělá tento parametr - MonitoringDeviceAlarmTimeLimit ( 5 ) - v těch posledních Zbyňkových úpravách?

Na mých stránkách je ke stažení první aktivita pro trať Luhačovice R 702 Šohaj.
Tvůrcem aktivity nejsem já, ale Ramon. Případné připomínky k aktivitě pište mně, já mu to potom zašlu.

Back
Nahoře