@Francek: No keď chcem, tak niečo urobím. Robím to predovšetkým pre moje potešenie, pre potešenie kamarátov ale aj pre potešenie všetkých ktorým sa takáto tvorba páči.
Na fotkách pre textúry až tak moc nezáleží, ja si poradím a mám na to systém. Na nejakých drobných detailoch nezáleží, dnes už to nikto nezdokumentuje. Nie je dostatok dokumentačných fotiek. Napríklad z interiéru k vozu M495.0d či Bam 504x na jedinej existujúcej fotke nie je zrejmé či sú tam police na batožinu. Na fotke určite nie sú, tak musím nechať interiér bez políc, alebo časom ich tam domodelujem. To isté môžem povedať o reštauračnom vagóne. O tých sa jednoducho nepísalo, nikto to nefotil. Tam sa môžem spoliehať len na to čo vidím na dostupných fotkách a na výkrese. Ostatné je len odhad ako by to mohlo byť.
Napríklad múzejná maďarská Hargita sa na M495.0 podobá, ale v mnohých detailoch je značne odlišná než náš Ganz. Iný tvar okien, iné čelo, iné schodíky, stupačky ... a úplne iný interiér. Ono aj jednotlivé naše M495.0 sú rozdielne. 001 - 006 sú rovnaké, 007 a 008 sú troška iné a 009 a 010 tiež sú odlišné. Časom urobím aj jednotky 007/008 alebo 009/010.
Veľký Ganz je v mnohom podobný, tak budem mať uľahčenú prácu, až na ten odlišný čumák. Ale ten mi dá zabrať. Neviem o tom že by Maďari mali veľký Ganz, v tejto podobe jazdil len u nás. Ale mnohé podobné jazdili a dodnes jazdia v Rusku a na Ukrajine, snáď mi ich Mikulda nafotí až tam ešte niekedy pôjde. V Odesse som ich nevidel a na výlety po železnici ja nemám čas.