MSTS BIN - začiatočnícke otázky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravim vsetkych, chcem sa spytat na jednu vec. Keby som si chcel zahrat zahrat nejake starsie aktivity pod starsou verziou binu a mam nainstalovanu poslednu verziu ci nebude vadit ked si novu verziu odinstalujem a staru nainstalujem a po dohrani aktivity tam dam znova najnovsiu verziu. Ci to nebude mat vplyv na ovladanie masin ked mam trainset v.8.

Já bych ji zkusil nejprve projet s tou verzí BINu, kterou máš nainstalovánu, a k tomu kroku se odhodlal, až pokud by to dělalo potíže.

lokotrain napsal:
Na cab 751 to asi nepojde

To myslím že ne ... ale můžeš si ji upravit , aby ti tam světlo svítilo :D Stačí ti na to nějaký program na úpravu fotografií (Zoner , Abdobe Photoshop ) a program na převod do .ace (Aceit , TGATool ) a můžeš začít kouzlit .

Trošku to rozvedu :
Džodž udělal na Ctrl+L možnost třetího stavu v kabině. Toto funguje jen v tunelu nebo po západu slunce, kdy se aktivuje noční cab.

Za další - aby na Ctrl+L byla nějaká reakce, musí být kromě první podmínky i splněno to, že to daný cab umí - to se pozná podle existence adresáře Cablight v adresáři s kabinou.

A za poslední - je to na autorovi, co na tento stav kabiny pověsí - nejdřív se to využívalo na rozsvícené vnitřní osvětlení kabiny, ale od kabin 15x/35x od Radima Hamra se na Ctrl+L pověsilo rozsvícení přístrojů.

S tím rozsvícením světla v kabině, ale i dalšími kombinacemi Ctrl+klávesa, tápu... Mám Win Vista Home Premium a nějak se tomu nechce. Se zbytkem problémy nemám, jen tyto binovské vychytávky nechtějí šlapat. Mohl by mi někdo poradit, jak se tohoto problému zbavit, aniž bych musel přecházet na XP? Díky.

Silnice není závodní dráha napsal:
S tím rozsvícením světla v kabině, ale i dalšími kombinacemi Ctrl+klávesa, tápu... Mám Win Vista Home Premium a nějak se tomu nechce. Se zbytkem problémy nemám, jen tyto binovské vychytávky nechtějí šlapat. Mohl by mi někdo poradit, jak se tohoto problému zbavit, aniž bych musel přecházet na XP? Díky.
Na tyto "binovské vychytávky" musí být především upraveny modely a soubory kabin. Opravdu si stačí několikrát přečíst, případně prostudovat návod k MSTS Bin a třeba noční kabinu a i s možností rozsvícení světla v ní máš hotové během chvíle. V tomto případě si pouze hraješ pouze se soubory textur a na to ti stačí jakýkoliv slušný grafický editor. Otvírací dveře, nebo více pantografů na loko musí být definovány přímo v modelu a to může udělat pouze autor, který má k dispozici zdrojové soubory modelu. A v žádném případě to nesouvisí s verzí operačního systému.

[/quote]
Na tyto "binovské vychytávky" musí být především upraveny modely a soubory kabin. Opravdu si stačí několikrát přečíst, případně prostudovat návod k MSTS Bin a třeba noční kabinu a i s možností rozsvícení světla v ní máš hotové během chvíle. V tomto případě si pouze hraješ pouze se soubory textur a na to ti stačí jakýkoliv slušný grafický editor. Otvírací dveře, nebo více pantografů na loko musí být definovány přímo v modelu a to může udělat pouze autor, který má k dispozici zdrojové soubory modelu. A v žádném případě to nesouvisí s verzí operačního systému.
[/quote]

Ano, o tom všem vím, ale proč mi tedy nejde rozsvícení světla u kabin, kde to nastaveno je a s těmi dveřmi taktéž? Například, což jsem zde zapomněl zmínit, nelze mi ani vypnout kolize či alerter, což mi dříve normálně šlo, taktéž kombinací Ctrl + daná klávesa...

[/quote]

Ano, o tom všem vím, ale proč mi tedy nejde rozsvícení světla u kabin, kde to nastaveno je a s těmi dveřmi taktéž? Například, což jsem zde zapomněl zmínit, nelze mi ani vypnout kolize či alerter, což mi dříve normálně šlo, taktéž kombinací Ctrl + daná klávesa...
[/quote]
To už záleží pouze na verzi Binu,ne všechny verze umí to samé.Já jsem se při ladění přišel na to,že ne ve všech verzích fungují všechy monitory.S otvíráním dveří,světlem v kabině je to úplně to samé.

Jarin napsal:
Koukám, že některý moderátor blesku rychle vymazal můj příspěvek, aniž by obsahoval něco špatného. Sám již, ale nenapsal co je hlavně potřeba aby se mohlo bez problému přejít na druhé stanoviště. Tak to sám uvedu na pravou míru. Jak to popsal, Petr Novák je v pořádku bohužel zapomněl napsat, že musí být ve složce, která obsahuje pro příslušný cab například soubor * 754.cvf taktéž * 754_rv.cvf. Pokud tam tento soubor chybí nelze přejít na druhé stanoviště.

Zdravím...

asi jsem opravdu mimo, ale mám stejný problém. A v příslušné složce mám oba soubory, tedy 754.cvf i 754_rv.cvf a stejně to přepínání nefunguje. U jiných (například 363) loko to funguje. Fakt nechápu. Poraďte prosiiiiim.

Ta věc může být v tom, že někdo vzal soubot 754.cvf, zkopíroval jej a té kopii dal jméno 754_rv.cvf. Už jsem na tuto věc kdysi narazil. Pokud se totiž neupraví i obsah tohoto souboru, nestane se vůbec nic.

Problém s instalaci Patche 1.8

Ahoj..
potřeboval bych poradit. Když jsem si nainstaloval svůj MSTS spolu s některými vozy a tratěmi, vyskytovalo se tam mnoho chyb, které jsem se rozhodl řešit odinstalováním celé hry a výmazu všeho, co jsem tam instaloval. Chtěl jsem to celé přeinstalovat. Poté, co jsem znovu nainstaloval MSTS, stáhnul jsem si patch 1.8 a ten mi na konci hlásí chybu, že verze neodpovídá původní. Zkoušel jsem předchozí patch odinstalovat přes Programy a funkce, ale i třetí instalaci MSTS a patche hlásí totéž. Nevíte někdo, co s tím? Díky

To johnyq
Přečti si tohkle vlákno od začátku, odpověď najdeš. Případě i návod dodávaný s patchem, je to tam taky. Krátká nápověda: Asi ti chybí update MSTS na v. 1.4. Zbytek si dohledej.

msts bin 1.4

Prosím někoho o pomoc! Nemůžu nikde na netu a ani zde na foru najít ke stažení bin ve verzi 1.4. Asi jsem slepý, nebo neumím pořádně hledat. Předem děkji za pomoc.

RE: msts bin 1.4

Tlamsa napsal:
Prosím někoho o pomoc! Nemůžu nikde na netu a ani zde na foru najít ke stažení bin ve verzi 1.4. Asi jsem slepý, nebo neumím pořádně hledat. Předem děkji za pomoc.

MSTS BIN najdeš tady.

Ale on nehledá MSTS BIN, ale základní UPDATE MSTS z roku 2001. Žádný BIN 1.4 neexistuje. Update MSTS na verzi 1.4 najde na každém vydání mé trati snad od počátku věků. Bez tohoto nenainstaluje MSTS BIN od Džordže.
A určitě jej najde i na stránkách autora BIN. Jo kdyby jen nepsal, že hledal, ale hledal by doopravdy, tak by to musel najít i bez zbytečného zakládání nového vlákna.

Pokud klikne na první odkaz, tak tam najde všechno potřebné. A na mylnou otázku holt může dostat mylnou odpověď. Já nemůžu čuchat, že pod pojmem MSTS BIN myslí MSTS Update.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale on nehledá MSTS BIN, ale základní UPDATE MSTS z roku 2001. Žádný BIN 1.4 neexistuje. Update MSTS na verzi 1.4 najde na každém vydání mé trati snad od počátku věků. Bez tohoto nenainstaluje MSTS BIN od Džordže.
A určitě jej najde i na stránkách autora BIN. Jo kdyby jen nepsal, že hledal, ale hledal by doopravdy, tak by to musel najít i bez zbytečného zakládání nového vlákna.

Dík za odpověď. Já jsem hledal, ale nemohl jsem najít, když píšete, že bin 1.4 neexistujhe. Hledal jsem ho proto, že jsem si na foru od MIRANA http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/810&pid=94845#pid94845 přečetl toto: To johnyq
Přečti si tohkle vlákno od začátku, odpověď najdeš. Případě i návod dodávaný s patchem, je to tam taky. Krátká nápověda: Asi ti chybí update MSTS na v. 1.4. Zbytek si dohledej.
Proto jsem hledal BIN 1.4. Omlouvám se všem za zbytečný dotaz.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře