MSTS BIN - začiatočnícke otázky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
Jeste sem to teda radsi nezkousel ale...co se stane kdyz train.exe premistim ze slozky MSTS nekam jinam a necham nainstalovat ciste nejnovejsi verzi MSTS Bin aby mi fungovala???
Anebo kdybych ten train.exe nakopiroval z orig. CD MSTS ,tak mi to na to pujde nainstalovat???
Díky :roll:

DEJV00 napsal:
Jeste sem to teda radsi nezkousel ale...co se stane kdyz train.exe premistim ze slozky MSTS nekam jinam a necham nainstalovat ciste nejnovejsi verzi MSTS Bin aby mi fungovala???
Anebo kdybych ten train.exe nakopiroval z orig. CD MSTS ,tak mi to na to pujde nainstalovat???

Nenainstaluje se Ti, a to z tohoto důvodu, že :

Instalace MSTS Bin potřebuje jako výchozí verzi 1.4, která není na CD, ale je ke stažení ze stránek Microsoftu. Proto nelze train.exe přemístit jinam (nutnost existence train.exe) nebo nahradit z CD (nutnost existence verze 1.4)

Martens napsal:
DEJV00 napsal:

Nenainstaluje se Ti, a to z tohoto důvodu, že :

Instalace MSTS Bin potřebuje jako výchozí verzi 1.4, která není na CD, ale je ke stažení ze stránek Microsoftu. Proto nelze train.exe přemístit jinam (nutnost existence train.exe) nebo nahradit z CD (nutnost existence verze 1.4)

Díky za pomoc :o ....takze ted jdu stahnout z tech stranek Microsoftu a pak zkusim nainstalovat ten Bin...pochopil sem to dobře?? :eek:

Naposled editoval moderátor:
Tak už jezdím s nejnovějším Binem .....ještě jednou díky za pomoc

Naposled editoval moderátor:
Mam otazocku..Ak ma bin 1.6 mozem v masinach preskakovat zo stanovista na stanoviste?Alebo to zavisi od konkretneho trainsetu?
A este mozno taka blba otazocka ale kde najdem ten help ku bin-u?

JCM01 napsal:
Mam otazocku..Ak ma bin 1.6 mozem v masinach preskakovat zo stanovista na stanoviste?Alebo to zavisi od konkretneho trainsetu?
A este mozno taka blba otazocka ale kde najdem ten help ku bin-u?

ad 1) Záleží to na použitém trainsetu, resp. hlavně definici cvf souborů - každý by měl obsahovat svůj*_rv.cvf protějšek (viz.manuál). Výjimku tvoří panťáky, kde je jediný cvf

ad 2) Help k binu najdeš ve staženém archivu s instalací MSTS Bin

Takze ak by som chcel aby trebars 131 mala pohlady z oboch stanovist tak to musim zohnat,stiahnut,vytvorit....... ?

JCM01 napsal:
Takze ak by som chcel aby trebars 131 mala pohlady z oboch stanovist tak to musim zohnat,stiahnut,vytvorit....... ?
131 má snad jen jedno stanoviště ne? Pokud vím tak je to 2dílná lokomotiva

Samozrejme ze ma len jedno stanoviste ale vyskasaj si v msts vybrat druhu cast dvojicky.Proste ta hodi nie na stanoviste druhej sekcie ale na druhu stranu kde stanoviste ani nie je...

JCM01 napsal:
Samozrejme ze ma len jedno stanoviste ale vyskasaj si v msts vybrat druhu cast dvojicky.Proste ta hodi nie na stanoviste druhej sekcie ale na druhu stranu kde stanoviste ani nie je...
Tak stlač F9, přejdi do druhé lokomotivy a jsi tam :wink:

JCM01 napsal:

Tady je jeden problém :

1)131 nemá vlastní cab, ale jenom vypůjčený od 362/3,kde se to chová správně....proto ta špatná funkčnost.

Řešení :
Musel byl se upravit cvf soubor speciálně pro 131 s použitím textur od 362/3 do doby,než se udělá origoš cab na 131 a to pro oba díly zvlášť(nelze použít pravidlo rv) .... je potřeba si ale uvědomit, že nejde o jednu loko a tudíž nebude fungovat přecházení pomocí klávesy 1, ale musí se použít postup pro přechod na jinou loko - a navíc každý díl mašiny osadit jiným cvf

Martens napsal:
JCM01 napsal:

Tady je jeden problém :

1)131 nemá vlastní cab, ale jenom vypůjčený od 362/3,kde se to chová správně....proto ta špatná funkčnost.

Řešení :
Musel byl se upravit cvf soubor speciálně pro 131 s použitím textur od 362/3 do doby,než se udělá origoš cab na 131 a to pro oba díly zvlášť(nelze použít pravidlo rv) .... je potřeba si ale uvědomit, že nejde o jednu loko a tudíž nebude fungovat přecházení pomocí klávesy 1, ale musí se použít postup pro přechod na jinou loko - a navíc každý díl mašiny osadit jiným cvf

A nešlo by to udělat stejně jako u elektrických jednotek ? Nevím, jenom se ptám.

Mondeo napsal:
Martens napsal:
JCM01 napsal:

Tady je jeden problém :

Řešení :

A nešlo by to udělat stejně jako u elektrických jednotek ? Nevím, jenom se ptám.

Šlo, udělejte to podle 451 a je pokoj.

Lidi, vy zde spíte? Loko 131 jsem vyřešil hned při nástupu MSTS BIN. Na klávesu 1 se nic neděje, ale musíte přecházet jako u jednotek například 451.
Zápis je z 20.11.2006:
CabView ( "../../common.cab/cab362/131.cvf" )
CabView ( "../../common.cab/cab362/131_z.cvf" )
Budíček!!!!!

Ahoj Vsichni mam dotaz na vec ktera mi srotuje uz delsi dobu v hlave jsem neverici tomas a nemuzu se odhodlat k instalaci binu ja vim kazdej rekne kdo ho ma ze je to pohoda ale ja si to nemyslim nemohl by me nekdo premluvit nebo presvedcit a zaroven poradit neni mi treba jasne ani jsem se to nedocetl ktery mam instalovat co k jeho chodu potrebuji,jake vybaveni v trainu jestli mam stahnou verzi 1.6 nebo 1.7 nebo jakou pokud jsem zacatecnik s binem nekdy si rikam ze jsem asi velkej magor tolik let pouzim MSTS a k takove prkotine nemam odvahu.Diky vsem za radu, S pozdravem: Pegaus.

pegaus napsal:
Ahoj Vsichni mam dotaz na vec ktera mi srotuje uz delsi dobu v hlave jsem neverici tomas a nemuzu se odhodlat k instalaci binu ja vim kazdej rekne kdo ho ma ze je to pohoda ale ja si to nemyslim nemohl by me nekdo premluvit nebo presvedcit a zaroven poradit neni mi treba jasne ani jsem se to nedocetl ktery mam instalovat co k jeho chodu potrebuji,jake vybaveni v trainu jestli mam stahnou verzi 1.6 nebo 1.7 nebo jakou pokud jsem zacatecnik s binem nekdy si rikam ze jsem asi velkej magor tolik let pouzim MSTS a k takove prkotine nemam odvahu.Diky vsem za radu, S pozdravem: Pegaus.
Napíšu Ti tohle, nemáš-li Bin, tak MSTS odinstaluj nebo jezdi volnou jízdu, chceš-li víc, tak tam dej Bin

Stale sa nemozem dostat na druhe stanoviste trebars 362.168.Ked stlacim jednotku na stanovisti tak sa nic nedeje..

JCM01 napsal:
Stale sa nemozem dostat na druhe stanoviste trebars 362.168.Ked stlacim jednotku na stanovisti tak sa nic nedeje..

Kdyby nebyla splněna podmínka pro přechod na druhé stanoviště, tak by to zařvalo, že jsi něco neudělal.

Tady bych si asi zkontroloval :

1) jestli máš nainstalovaný MSTS Bin -. chybička se mohla při instalaci vloudit
2) pokud MSTS Bin máš, tak v engu k dané mašině se podívat, jaký cvf používáš
3) Podívej se do adresáře, kde je daný cvf a zjisti, jestli je tam verze cvf s maskou *_rv.cvf. Pokud tam není, tak je problém tam...
4) pokud tam není, tak si vytvoř daný rv soubor podle manuálu k MSTS Bin - je to tam srozumitelně popsáno.

Víc možností mne nenapadá....

Dakujem..nemam vytvoreny ten subor ...rv.cvf. :D

edit// no vytvoril som ho ale ekd prejdem na druhe stanovistetak tam mam chybne textury..vyzera to dost divne,skoro stanoviste ani nevidno..

Dakujem..nemam vytvoreny ten subor ...rv.cvf. :D

edit// no vytvoril som ho ale ekd prejdem na druhe stanovistetak tam mam chybne textury..vyzera to dost divne,skoro stanoviste ani nevidno..lavy aj pravy pohlad mi ide normalne len normalny blbne...

Back
Nahoře