MSTS BIN - začiatočnícke otázky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
bob57_cz napsal:
radekedar napsal:
Nejlepší je hrát aktivitu na BINu, na kterém byla vytvořena. A ještě ke všemu hrát na nestabilní (pracovní verzi) není také to pravé ořechové :)
Jenže na takové byla aktivita stvořena.
Nebyla, přeskočil jsi hodně čísel :D
100% jede na Patch 1.7.081920
O číslo níž byl problém už nevím jaký, pravděpodobně padání den/noc nebo černé obrazovky, o číslo víc hra skončila po 4 hodinách na reverzním bodě v Bubnech, kdy se vynuloval rychlostní limit. Novější verze jsem ještě netestoval.

Aha, takze najlepsie bude asi spravit viac instalacii MSTS a dat na kazdu taku verziu Binu aku tie aktivity potrebuju. Alebo sa mylim?

Takže tak, ono to není o tom zda je příslušná verze Binu prohlášena za stabilní nebo ne, ono je to hlavně o nastavení počítače jako takového, záleží co tam ještě kde běží na pozadí (různé ty Skypy, ICQ, antiviry, firewaly a podobné věci), a zda vůbec na to dotyčný stroj má atd. atd. Ono provozovat Topírnu_noc na nějakém Duronu 1GHz s 512 MB Ram a na nějaké obstarožní MX_200 kartě s 32 MB DRAM a podobných strojích, kde je dost starostí pořádně rozeběhnout jenom OS, je prostě nemožné. Aktivita je skutečně záhul pro HW a a OS počítače, kdy je vše využité na doraz a Zbyněk o tom píše při každé příležitosti. V mém konkrétním případě nejsou jakékoliv problémy s pády a nestabilitou při použití jakékoliv verze Binu od stabilní 1.7.051922 až po poslední 1.8.052113. Dokonce nejsou problémy i s některými nižšími verzemi řady 1.7.xxxxx. Nižší verze než 1.7.xxxx nemá cenu vůbec zkoušet. A problémy s pády jsem neměl ani na minulém HW. Samozřejmosti je pochopitelně start s parametrem -mem:512 jako minimálním, dobře nastavený swap jak o tom píše bob57_cz na jiném místě, správně nainstalované a nastavené ovladače GK a MB, a spousta dalších a dalších drobností. A vůbec asi nejlepší je u těchto slabších strojů nainstalovat ještě jeden OS s osekanými funkcemi bez sítě, antiviru a podobných věcí a MSTS provozovat pod ním. Ale to tady již řešil bob57_cz včetně postupu jak na to, takže bych doporučil si příslušný toppic najít a prostudovat.

Ale ja nemam slaby pocitac. Dal som si dokopy novy a teraz mam zostavu 2 jadrovy 2.2GHZ procesor Intel 2 GB Ram GF 8600 GT 512 Mb a ked som skusal tu aktivitu topirna tak ma pri prepnuty na iny pohlad vyhodilo do windowsu.

Tak si zkus pohrát s nastavením MSTS. Rozlišení, dynamické stíny a podobné záležitosti. Na takhle vybaveném stroji by to při správném nastavení OS, ovladačů GK a MSTS skutečně padat nemělo.

A problem je vyrieseny, preto mi to robilo lebo som si v Train store zabudol nastavit ten parameter mem 512 a uz mi hra nepada, dakujem za pomoc.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
radekedar napsal:
Nejlepší je hrát aktivitu na BINu, na kterém byla vytvořena. A ještě ke všemu hrát na nestabilní (pracovní verzi) není také to pravé ořechové :)
Jenže na takové byla aktivita stvořena.
Nebyla, přeskočil jsi hodně čísel :D
100% jede na Patch 1.7.081920
A tato právě nebyla dosud autorem certifikována na stabil, takže nadále platí výše citované: je to nestabilní (pracovní verze).
Znovu připomínám, že jedinou certifikační autoritou je pro "bin" jenom a pouze Džorž.

Ahojte, mám pár otázok. Sú z viacerých súdkov...
Chcel som si vytvoriť trať. Vygeneroval som si terén zhruba od Veselí nad Moravou cez Vláru až po Považskú Bystricu na jednu stranu a po Turčianske Teplice na druhú stranu. Nestaviam podľa reálu, aj keď trať mám prirodzene položenú podľa satelitu.
Global som použil z BP. Súbor .ref tiež. Problém mi však robia návesti. Skopíroval som si ich z trate BP aj s oboma dátovými súbormi.
Trainset mám tiež Zbyňkov.
Mám už postavených pár kilometrov, na ktorých si skúšam nejaké jazdy, Nainštalovaný mám aj Bin, poslednú stabilnú verziu.
Pri použití záchrannej brzdy mi však padne MSTS
Taktiež, keď skončím misiu, a chcem sa vrátiiť do menu, mi to padne.
Taktiež mi to padá pri niektorých návestidlách.

To nemůže jen tak padat.
Příčina může být v nastavení virtuální paměti, viz desatero (doporučení bob57)
Pak parametr pro spuštění MSTS opět viz desatero nebo Džordž v manuálech.
Jinak pokud se zkopírují scripta z BP a všechny modely do Shapes a Textures, tak nemůže být problém. Pokud v trati nezůstala nějaká původní návěstidla z prvních experimentů. Nějaká zapomenutá z jiných scriptů by opravdu MSTS shodila.

Zbyněk Šemora napsal:
To nemůže jen tak padat.
Jinak pokud se zkopírují scripta z BP a všechny modely do Shapes a Textures, tak nemůže být problém. Pokud v trati nezůstala nějaká původní návěstidla z prvních experimentů. Nějaká zapomenutá z jiných scriptů by opravdu MSTS shodila.
a ešte som zabudol, že mi msts padá, keď označím červeným štvorcom územie, ktoré chcem v teréne vyhladiť nejakú čast.

pitt85 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
To nemůže jen tak padat.
a ešte som zabudol, že mi msts padá, keď označím červeným štvorcom územie, ktoré chcem v teréne vyhladiť nejakú čast.
)Dakujem, že sa mi snažíš pomôctť, ale neviem nájsť ani v Google, ani vo fóre desatoro od boba57 ani džordža v manuáloch

pitt85 napsal:
)Dakujem, že sa mi snažíš pomôctť, ale neviem nájsť ani v Google, ani vo fóre desatoro od boba57 ani džordža v manuáloch
Bob57 nedal dohromady žádné destaro, to mu zase moc lichotíš:D S tím jsem si dal práci já. Ale abych mu zase nekřivdil, jak nastavit virtuální paměť v počítači a některé fígle ve Vistách poradil on. Něco přímo a něco psal zde do fóra.
Destaro je na mém DVD nebo na mých stránkách a manuály k BIN jsou jednak v každém souboru v downloadech tohoto update nebo opět na mém DVD.

Zbyněk Šemora] [quote= napsal:
Dakujem, že sa mi snažíš pomôctť, ale neviem nájsť ani v Google, ani vo fóre desatoro od boba57 ani džordža v manuáloch
Bob57 nedal dohromady žádné destaro, to mu zase moc lichotíš:D [/quote] No fuj! , to jsem se vyděsil. ;-)

Jaké fuj? Vždyť jsi tento počin tenkrát i pochválil. Ale samozřejmě jsi nějaký dovětek měl, jak by to chtělo ještě doladit:wink:

Jak nejde?? Já to instaloval asi tak před týdnem a jde to v pořádku. Nezapoměl jsi náhodou aktualizovat Train.exe na verzi 1.4?

Odinstalovat bin, aplikovat patch 1.4 (teď si nejsem jist jestli ano či ne) a nainstalovat požadovaný bin

Back
Nahoře