Aktivity DH

Zdravím,
protože se v posledních dnech na tomto fóru /ovšem v jiné sekci/ velmi často používalo slovo "rychlokvaška",usedl jsem před dvěma hodinami k editoru aktivit a pustil se do tvorby jedné takové "rychlokvašky aktivitářské". :D Kdo by si tedy chtěl zajezdit na lokálce z Hustopečí u Brna do Šakvic a zpět,stáhněte si aktivitu "Os 14610/14613" z mé stránky.Snad se bude líbit. :)

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/dh_os14610_14613.JPG

Davide jak vidím jsme na tom stejně.Když musíš tak musíš.

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:
Davide jak vidím jsme na tom stejně.Když musíš tak musíš.

Nazdar Poisone,
už jsem s tím byl u známých odborniků v "Ústavu pro choromyslné v Opavě",ale tam mi řekli,že s tou závislostí na MSTS už u mne nic nenadělají.
Ale ještě to se mnou není tak zlé.Stále totiž reaguji na světlo i zvuk a občas se také podívám i do práce. :lol:
Dokonce mám zatím i pochopení u slečny,ale pšššššššt. :D

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
protože se v posledních dnech na tomto fóru /ovšem v jiné sekci/ velmi často používalo slovo "rychlokvaška",usedl jsem před dvěma hodinami k editoru aktivit a pustil se do tvorby jedné takové "rychlokvašky aktivitářské". :D Kdo by si tedy chtěl zajezdit na lokálce z Hustopečí u Brna do Šakvic a zpět,stáhněte si aktivitu "Os 14610/14613" z mé stránky.Snad se bude líbit. :)

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/dh_os14610_14613.JPG
Tak to byla včera výzva pro mě. Aktivita mi opět otevřela oči, co tam mám nedodělků. Měl bych asi alespoň aktivovat pískání na přejezdech. Davide, mě v Hustopečích nedaly pokoj ty vozy. Nechceš využít MSTS Bin a v Šakvicích přejít na 830? Ta z Hustopečí tahala i nákladní vlaky (nebo M240). To se pak nastupovalo do lokálky až ve vyhýbkách mimo peron. To pak byly rozjezdy. Motor hrabal, ale utahl. Bylo by to zajímavé po návratu do Hustopečí všechny ty vozy zapřáhnout a odvézt do Šakvic. Současně tam manipulák jezdí v noci.

Já kdysi dávno chtěl udělat aktivitu z Hustopečí s M262, kdy ze Šakvic pojedu strojově do Břeclavi a odtud další lokálkové pendly. Nyní s MSTS Bin se tyto kombinace přímo nabízejí. Ani to není tolik o pestrosti traffic, jak si zašibovat. Tam přidat vozy, tam je odpojit, odstavit loko v depu, najet na jinou a pokračovat dál.....snad se k tomu někdy dostanu. Už mám něco rozpracováno, čekal jsem jen na úpravy pro BIN 1.61.

Zbyněk Šemora napsal:
Já kdysi dávno chtěl udělat aktivitu z Hustopečí s M262, kdy ze Šakvic pojedu strojově do Břeclavi a odtud další lokálkové pendly. Nyní s MSTS Bin se tyto kombinace přímo nabízejí. Ani to není tolik o pestrosti traffic, jak si zašibovat. Tam přidat vozy, tam je odpojit, odstavit loko v depu, najet na jinou a pokračovat dál.....snad se k tomu někdy dostanu. Už mám něco rozpracováno, čekal jsem jen na úpravy pro BIN 1.61.

Zdravím,
taky jsem včera chvíli přemýšlel o tom,že bych raději aktivitu s nějakým tím posunem nákladních vozů v Hustopečích,ale nechtěl jsem se "pouštět do žádných větších akcí". :D Ve tvorbě aktivit totiž ještě stále nejsem takovou kapacitou jako například Mirec,Poison a mnoho dalších,a tak prozatím raději volím méně složité věci.Ale je pravda,že BIN 1.6 nabízí opravdu netušené /či spíše už vlastně tušené :) / možnosti.Uvidíme,kam až se ve vývoji MSTS a tím pádem i aktivit dostaneme.

Zdraví,pěkný víkend přeje a na případnou "počtenou" v neděli večer se těší

David

Tak jsem si projel R972 a je SUPER! Jediny 2 chybky v druhym dilu:
1. V Tynisti jsem byl moc brzo. 13:28:58 a teprve se zacaly objevovat traffic vlaky. Vsechny 4 :-) A to jsem to nijak nehnal. Vzdy tak 3-5 km/h pod max. povolenou.
2. Krizovani v Trebechovicich. Protijedouci vlak zustal stat u vjezdoveho navestidla. Pomohlo cuknuti zpet. Ale jak jsem cetl nekde ve foru, da se to vyresit i bez toho.

Jinak celkove je to parada. Jen vic takovych. Diky.

To David
Ve tvorbě aktivit totiž ještě stále nejsem takovou kapacitou jako například Mirec,Poison a mnoho dalších,a tak prozatím raději volím méně složité věci.

No nemusí pršet, stačí když kape :P Os 14610, 613 je pěkné odreagování vhodné třeba když je málo času. A po méně frekventované časti tratě.

Zdravím. Tak jsem před chvílí dojel R975. Těžce pohodová aktivitka. V Třebechovicích se mi dokonce podařilo ostrý vykřižování. Jediný problém byl v Hradci, kde po zastavení mi zmizel před očima Os po levé ruce.
Na Hradecku mám taky něco připraveno, ale potřebovalo by to upravit na trainset BP

Mam problém s aktivitou R.972 s oběma díly když spouštím první díl tak mě vyskočí tyto okna:

nelze najít soubor s modelem cd_362119.s

nezle otevřít soubor s modelem route/Breclav-Praha/Shapes/cd_362119.s

selhalo nahrávání souboru s modelem cd_362119.s

nelze přidat vozidlo cd_362119(uid:200199) do světa

nelze otevřít soubor s modelem Trains/Trainset/cd_130/cd_130033.s

nelze přidat vozidlo cd_130033(uid 200000) do světa

určitě to bude něco s novým Binem si myslím,nějak mám v tom zmatek. :eek:
Bin mám nejnovější který je ke stáhnutí na stránkách Džordže a Trainset mam aktuální i s aktualizacemi..

Podívej se v jakém formátu máš tyto vozidla v Trainsetu,popřípadě si je aktualizuj a v nastavení simulátoru musíš mít vypnuté stíny.

poison napsal:
Podívej se v jakém formátu máš tyto vozidla v Trainsetu,popřípadě si je aktualizuj a v nastavení simulátoru musíš mít vypnuté stíny.

stíny vypnuté,nechápu jak to myslíš v jakém formátu??

Pokud ti to píše že nelze najít soubor cd_362.119.s tak v Trainsetu to máš určitě jinak.třeba pouze 362.119.s.Totéž u tý 130-ky.

neotryx:
Značení máš správné. S největší pravděpodobností tyto vozidla v trainsetu vůbec nemáš (byly dodatečně doplněny). Stáhni si od Zbyňka znova balíky cd362.rar a cd130.rar a mělo by to najet bez hlášek o chybějících vozidlech.

Tak a je po problému! bylo to tím že sem tyto lokomotivy ani v trainsetu neměl takže jsem stáhnul nové a už to jede jak má,díky

Kosac napsal:
Tak jsem si projel R972 a je SUPER! Jediny 2 chybky v druhym dilu:
1. V Tynisti jsem byl moc brzo. 13:28:58 a teprve se zacaly objevovat traffic vlaky. Vsechny 4 :-) A to jsem to nijak nehnal. Vzdy tak 3-5 km/h pod max. povolenou.
2. Krizovani v Trebechovicich. Protijedouci vlak zustal stat u vjezdoveho navestidla. Pomohlo cuknuti zpet. Ale jak jsem cetl nekde ve foru, da se to vyresit i bez toho.

Jinak celkove je to parada. Jen vic takovych. Diky.

Zdravím,
díky za reakci k aktivitě R 972.Při tvorbě druhé části této aktivity jsem měl největší obavy právě ze situace v Týništi nad O. a Třebechovicích pod Orebem.Všechny traffic vlaky v Týništi jsem nechal "zjevit se" cca.5 minut před pravidelným příjezdem R 972.Křižování v Třebechovicích jsem se pokusil vyřešit trošku jinak,než je u nás asi zvykem.Vzhledem k tomu,že MSTS na BINu už tak moc "nepadá" /mi tedy zat ím nepadl ani jednou /,nechal jsem stát protijedoucí traffic před Třebechovicemi už v době,kdy R 972 teprve vjíždí do Týniště n.O.Tento traffic se pak rozjel až v době,kdy R 972 vjížděl do Třebechovic a tak došlo k pohodovému vykřižování.Tento "experiment" mi fungoval při každém z šesti testů uvedené aktivity.V Hradci Králové by byl R 972 moc brzo,tak jsem ho musel trošku pozdržet na vjezdu.Při příjezdu do Hradce Králové má stát po levé ruce R 656 a na sousední pravou kolej má po chvíli přijet R 751 od V.Oseka.I zde se mi nestalo,že by uvedené traffiky zmizely před ukončením aktivity.Vždy mám snahu vytvořit dostatečnou časovou rezervu pro obě časové možnosti.Tedy jak pro případ,kdy "fíra" jede s náskokem,tak pro možnost,kdy se může jet se zpožděním.Ale jak to tak u MSTS zatím vypadá,stále bude problém s posunem mezi časem reálným a časem MSTS.
Určitě ale uvítám další připomínky týkající se uvedených problémů s traffiky.
Předem za ně díky.

David

Davide, chtěl bych se Tě optat, jaký rychlostní limit Ti svítí na Track monitoru při odjezdu z České Třebové ? Mně svítí 0 km/hod.

bob57_cz napsal:
Tomes napsal:
Davide, chtěl bych se Tě optat, jaký rychlostní limit Ti svítí na Track monitoru při odjezdu z České Třebové ? Mně svítí 0 km/hod.
To bude asi problém reverzního bodu, někde to tu už bylo.

Hmmmm,
nevím,ještě jsem se s tím nesetkal. :eek: :)

David

David Hájek napsal:
bob57_cz napsal:
Tomes napsal:
To bude asi problém reverzního bodu, někde to tu už bylo.

Hmmmm,
nevím,ještě jsem se s tím nesetkal. :eek: :)

David

Podle mého názoru (IMHO :lol: ) nesmíš zajet příliš daleko za reverzní bod, pokud to uděláš, po přepnutí kabiny mašina ztratí informaci o paths a nastavené rychlosti a průser je na cestě.

Back
Nahoře