Aktivity DH

Miran napsal:
David Hájek napsal:
bob57_cz napsal:
Tomes napsal:
Davide, chtěl bych se Tě optat, jaký rychlostní limit Ti svítí na Track monitoru při odjezdu z České Třebové ? Mně svítí 0 km/hod.
To bude asi problém reverzního bodu, někde to tu už bylo.

Hmmmm,
nevím,ještě jsem se s tím nesetkal. :eek: :)

David

Podle mého názoru (IMHO :lol: ) nesmíš zajet příliš daleko za reverzní bod, pokud to uděláš, po přepnutí kabiny mašina ztratí informaci o paths a nastavené rychlosti a průser je na cestě.

A pak už nemáš šanci se na tu trasu vrátit? Jinak řečeno, reverzní bod by měl být umístěn ještě před koncem trasy s dostatečnou rezervou. Je to tak?

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
A pak už nemáš šanci se na tu trasu vrátit? Jinak řečeno, reverzní bod by měl být umístěn ještě před koncem trasy s dostatečnou rezervou. Je to tak?

Máš, ale až k prvnímu klacku musíš jet max 5 km/h aby ses dostal pod rozlišovací schopnost OverSpeedMonitoru, protože máš rychlostní limit 0 km/h. Je taky možnost nepřepínat kabinu a kousek couvnout a teprve potom zastavit a přepnout.

Tento problém se tu již řešil. Já ho měl v Bubenči, někdo jiný na Vítkově. Veškeré pokusy a laborování skončily stejně. Na slezině jsem o tom informoval Džordže. :eek:

Zdravím,
dnes jsem aktualizoval aktivity R975 a Os 14610/14613 pro verzi tratě BP 75.Počkám ale ještě na vydání nově upraveného Trainsetu BP a po případných úpravách aktivity umístím na web.

David

Mě trafficy v 2.části často mizí a to v Chocni a v Týništi, aktivitu sem nedojel ale chystám se jí průběžně otestovat

Zdravím,
na mé stránce jsou k dispozici aktualizované aktivity "Os 14610/14613" a "R 972" pro verzi tratě BP 75.U "R 972" jsem se pokusil vyřešit problém s mizejícícmi traffiky v Chocni a Týništi nad Orlicí.Upravená aktivita "Os 14610/14613" je shodná s tou,kterou do balíku aktivit pro BP 75 umístil p.Šemora.

David

Ahoj, potřeboval bych poradit, stále se mi nedaří spustit tuto aktivitu (R972), vše funguje jak má, nainstalovaný mám MTS BIN 1.6.1, BP 75, updatovaný trainset ... Při spuštění se dostanu až do místa "Inicializace a nahrávání je kompletní" a násdledně jsem odeslán k Billovi... Nemáte náhodou někdo podobný problém, a po ruce radu jak ho vyřešit? ještě jedna věc, od té doby co jsem nainstaloval BP74 a MTS BIN 1.6.1 mi ze všech aktivit zmizel Traffic, takže je v simulátoru poněku prázdno... :-( Takže ještě jednou, nevíte si s tím někdo rady? :-) Honza.

Jenik21 napsal:
Ahoj, potřeboval bych poradit, stále se mi nedaří spustit tuto aktivitu (R972), vše funguje jak má, nainstalovaný mám MTS BIN 1.6.1, BP 75, updatovaný trainset ... Při spuštění se dostanu až do místa "Inicializace a nahrávání je kompletní" a násdledně jsem odeslán k Billovi... Nemáte náhodou někdo podobný problém, a po ruce radu jak ho vyřešit? ještě jedna věc, od té doby co jsem nainstaloval BP74 a MTS BIN 1.6.1 mi ze všech aktivit zmizel Traffic, takže je v simulátoru poněku prázdno... :-( Takže ještě jednou, nevíte si s tím někdo rady? :-) Honza.

Nazdar Honzo,
z Tvého popisu problému toho moc nevymyslím,ale optal bych se na to,zda Ti fungují jiné aktivity / například má Os 14610/14613 /,které jsou upraveny pro verzi tratě BP 75 a tvořeny byly na BINu 1.61.Píšeš ale,že jak BIN 1.61,tak verzi BP 75 nainstalovánu máš,takže problém bude podle mě asi v trainsetu.Samozřejmě nevím,jak dalece instalace BP a trainsetu zvládáš,ale zkus tu instalaci / aktualizaci / trainsetu BP znova podle doporučeného postupu.A ještě něco.Jestli Ti MSTS při načítání aktivity R972 padne s nějakou hláškou / mimo té "telefonické" Billovi :roll: /,tak ji zde uveď a zkusíme to ještě pořešit.Zatím jsi totiž jediný,kdo mě na tento problém / především s těmi traffiky / upozornil a já na to jen :eek: . :)

David

David Hájek napsal:
Jenik21 napsal:

Nazdar Honzo,
z Tvého popisu problému toho moc nevymyslím,ale optal bych se na to,zda Ti fungují jiné aktivity / například má Os 14610/14613 /,které jsou upraveny pro verzi tratě BP 75 a tvořeny byly na BINu 1.61.Píšeš ale,že jak BIN 1.61,tak verzi BP 75 nainstalovánu máš,takže problém bude podle mě asi v trainsetu.Samozřejmě nevím,jak dalece instalace BP a trainsetu zvládáš,ale zkus tu instalaci / aktualizaci / trainsetu BP znova podle doporučeného postupu.A ještě něco.Jestli Ti MSTS při načítání aktivity R972 padne s nějakou hláškou / mimo té "telefonické" Billovi :roll: /,tak ji zde uveď a zkusíme to ještě pořešit.Zatím jsi totiž jediný,kdo mě na tento problém / především s těmi traffiky / upozornil a já na to jen :eek: . :)

David

Ahoj Honzo,
občas je dobré si přečíst nějakou tu poznámku případně read-me k modelu, všechno by ti mělo správně fungovat pokud budeš mít v MSTS graphics option vypnuty stíny !!! Tvůj problém pravděpodobně způsobuje má lokomotiva "ČEZ", která je použita v prvním díle aktivity

Za tyto komplikace se omlouvám, ale vše je popsáno na mé stránce :!:

David Hájek napsal:
Jenik21 napsal:

Nazdar Honzo,

David

Ahoj, dík za odpověď! Vezmu to od konce. Žádnou hlášku to prostě nevyhazuje a v tom je ten problém, je mi jasné, že bez toho mi někdo těžko poradí, ale prostě nic, proto si nedokážu poradit sám ... Jinak si myslím, že instalaci celkem zvládám, ale zkusim to tedy ještě jednou, ale až o víkendu, teď jsem bez simulátoru... Tvoje Os aktivity jsem zatím nezkoušel, pouze před aktualizací. Každopádně ještě jednou dík za odpověď. Honza.

Jaroslav Skůra napsal:
David Hájek napsal:
Jenik21 napsal:

Nazdar Honzo,

David

Ahoj Honzo,
občas je dobré si přečíst nějakou tu poznámku případně read-me k modelu, všechno by ti mělo správně fungovat pokud budeš mít v MSTS graphics option vypnuty stíny !!! Tvůj problém pravděpodobně způsobuje má lokomotiva "ČEZ", která je použita v prvním díle aktivity

Za tyto komplikace se omlouvám, ale vše je popsáno na mé stránce :!:

Ahoj, vyzkouším, ale pokud je jen v první díle, tak v tom problém nebude, nejde mi spustit ani druhý ... :-( ale jak řikám, zkusim! Dík, Honza.

Jenik21 napsal:
Ahoj, vyzkouším, ale pokud je jen v první díle, tak v tom problém nebude, nejde mi spustit ani druhý ... :-( ale jak řikám, zkusim! Dík, Honza.

Ahoj Honzo,
ve druhém díle je ČEZka taky, jen né v roli hráče, v tom je ten problém. Vypni si ty stíny a problém tím vyřešíš !!! Při problému se stínováním u nových loko MSTS "nevyhazuje" žádná chybová hlášení !!!

Zdravím,
před časem mě požádal jeden náš šikovný modelář /:D/ o to,zda bych nezkusil vytvořit nějakou retro-aktivitu pro fiktivní trat "Ztracená".Já se tedy pustil do práce a její výsledek v podobě fiktivního Os 1001 si můžete od dnešního večera stáhnout z mé stránky.Vzhledem k tomu,že zmíněná trať je velmi jednoduše stavěná /pouze manuální výměny,omezený počet návěstidel apod./,nebylo možné se pouštět do nějakých složitých zápletek.A tak tuto aktivitu berte jako takovou pohodovou projížďku sedmdesátými léty minulého století.Dříve narozeným tedy přeji příjemné vzpomínání /zapomeneme-li ovšem na tehdejší politickou situaci :wink:/ a "mládeži" zase mnoho zdaru při řízení "Hurvínka". :D
Snad ještě maličkost.Předem se omlouvám všem pamětníkům dob dávno minulých za případné historické nepřesnosti /použitá vozidla apod./,které se mohou v aktivitě objevit.Bude to prostě tím,že jsem "předáka" na pískovištích dělal až v letech osmdesátých.:lol:
Snad to ale nebude taková hrůza.:D

David

Pěkný výlet do 70-tých let minulého století. Pohodová aktivita v romantickém prostředí, všem doporučuji
Třeba se od Davida dočkáme lokálky do "Zapadlé"

PS: To by mě tedy zajímalo, kdo je ten otravný a "šikovný" modelář

Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný výlet do 70-tých let minulého století. Pohodová aktivita v romantickém prostředí, všem doporučuji
Třeba se od Davida dočkáme lokálky do "Zapadlé"

Koukal jsem na stránky, odkud je Ztracená a je tam i šikovně vypadající kousek s názvem Vlečka - tam se taky dá vyřádit s párami, kocourem, rosničkou a dalšími ...... taky prostředí pro šikovná aktivitky krátké, ale s nabitým programem na posunu.....

Jaroslav Skůra napsal:
...

Už ani nevím.Tuším ale,že to byl někdo z nějakého ostrova v tichomoří.Tak nějak to znělo.:?: Už si opravdu nevzpomenu.
Jisté ale je,že otravný určitě nebyl.:D

David

Zdravím,
na mé stránce jsou k dispozici aktualizované aktivity "R 972" a "Os 14610/14613" pro verzi tratě BP 75.1 .

David

Vzhledem k plánované realizaci zásadních úprav Trainsetu „BP“,pozastavuji distribuci veškerých svých aktivit.Jedná se o aktivity „R 972“ a „Os 14610/14613 pro trať BP a „Os 1001“ pro trať Zapadlá.Tyto aktivity budou opět k dispozici až po konečných úpravách Trainsetu BP.

Děkuji za pochopení.

David

Zdravím,
dnes jsem na web opět umístil své aktivity R 972 a Os 14610/14613 pro trať "BP".Byly upraveny pro verzi tratě BP 77 a testovány na BINu verze 1.7.Nejvíce práce však daly úpravy consistů kvůli třetímu update trainsetu BP.Věřím ale,že bude vše fungovat tak jak má.
Rád bych ještě dodal,že jsem z consistů odstranil veškeré vozy cizích správ.Vlaky jsou tedy tvořeny pouze upravenými a vyladěnými vozy ČD,což by mělo předejít případným problémům po zveřejnění dalšího update s upravenými modely vozů cizích správ.
Aktivity a k nim přibalené SJŘ jsou k dispozici na mé stránce.

David

Back
Nahoře