Strojvedoucí

Taxi: Věřím, že jsi dost inteligentní na to, aby si věděl jak jsem to myslel.;) Nikdo neříkal, že musí uprostřed polí lézt do motoru :rolleyes:

Tomas Lee napsal:
Taxi: Věřím, že jsi dost inteligentní na to, aby si věděl jak jsem to myslel.;) Nikdo neříkal, že musí uprostřed polí lézt do motoru :rolleyes:
No, ja si zas myslím, že tetička či mladá kočka nepôjde fírovať na bertu či čmela, ale pôjde na niečo modernejšie, čo má aký taký diagnostický systém. Nuž a podľa toho zrejme bude vedieť nahlásiť chybu. Celkom určite to sama v poli opravovať nebude. S takým herkulesom, taurusom či desirom by nejaké zvláštne problémy nemala.
PS: Máš gumokolo ? Ak ano, určite mimo embéčky či žiguláku tiež nič doma neopravuješ a keď sa niečo poserie, nehlásiš v servise, že ti vypadli inštrukcie B až D na pozíci 305 a 309 v riadiacej jednotke, preto ti zle časujú ventily ... Donesieš to tam a povieš, že to má chybu - oni už sami nájdu akú - pravda za predpokladu, že v tom servise nie sú nepoctiví chamtivci, ktorí chcú za každú cenu zbohatnúť a vymyslia si chyby, ktoré to auto nemôže mať ani po odjazdení štvrť milióna kilometrov

Tax: Ano vím co tím myslíš a souhlasím. Já osobně (a je to jen můj krátkozraký tip) si myslím, že holky asi začnou zrovna na nějakých 810-814-843-854 a že pod dráty nepujdou. Alespoň ne v nejbližší době. Na moderní elektriky si myslím je stále dost fírů z řad zajetých a zkušených. U auta si zrovna já dělám diagnostiku z řídících jednotek sám a sám si to i opravuji, ale tak jak píšeš by to mělo fungovat normálně ;)

Šnek napsal:
Taxi je pravda, že na Ústecku říkají 163,162 Peršing a 363 Eso.

Šneku, tu nešlo o to, či je 363 eso, peršing, krabica, zmrd, alebo 742 je kocúr, tranzistor, bangla, včelka ( v Bratislave mu hovorili aj pilštyk ) Vo Zvolene nepoužívajú pre T678.0 názov pomaranč, ale pre nich je to cé-nula ... Nerozoberáme predsa prezývky lokomotív.
Tu som chcel naznačiť, že náš Mirda si musí rypnúť do všetkého, najmä do čoho nemusí. Keby mal pripomienku k ženskej ako strojvodkyni, ale nie, len vrtať a vrtať. Tož náš Mirda, ten už iný nebude :D Možno má negatívnu skúsenosť s ženským plemenom ako takým - ktovie :cool:

Můžete si říkat o fířicích co chcete, já svůj názor mám, vám ho vyvracet nebudu, čas ukáže jak to bude vypadat.

Tax napsal:
...alebo 742 je kocúr, tranzistor, bangla, včelka ( v Bratislave mu hovorili aj pilštyk )...
Nejenom v Bratislavě, u nás ( potažmo v celém obvodu bývalého LD Krnov ) se 742 dodnes neřekne jinak než pilštyk.

Tax napsal:
Šnek napsal:
Taxi je pravda, že na Ústecku říkají 163,162 Peršing a 363 Eso.

Šneku, tu nešlo o to, či je 363 eso, peršing, krabica, zmrd, alebo 742 je kocúr, tranzistor, bangla, včelka ( v Bratislave mu hovorili aj pilštyk ) Vo Zvolene nepoužívajú pre T678.0 názov pomaranč, ale pre nich je to cé-nula ... Nerozoberáme predsa prezývky lokomotív.
Tu som chcel naznačiť, že náš Mirda si musí rypnúť do všetkého, najmä do čoho nemusí. Keby mal pripomienku k ženskej ako strojvodkyni, ale nie, len vrtať a vrtať. Tož náš Mirda, ten už iný nebude :D Možno má negatívnu skúsenosť s ženským plemenom ako takým - ktovie :cool:

Ale houby ženské, já mám špatné zkušenosti s tebou. Ty jsi totiž druhý rejpal rejpavý. A rejpnout si do tobe, tomu nejde odolat :-P

heme napsal:
Alcapone - Zdar! No přeju ti hodně štěstí při vstupní prohlídce. Nechci tě nijak strašit, ale není to žádný med. Bavil jsem se se spoustou mladých fírů a jejich slova nebyla zrovna uklidňující. Já sám jsem chtěl být fíra (to jsme si asi v Majlontu říkali...) a nakonec nemohu. Byl jsem u drážní doktory se zeptat (protože už se to nedalo vydržet - pořád váháš jestli můžeš nebo ne) a do dvou minut jsem byl z ordinace pryč. Mám brýle 1,25 a 1,5 dioptrií což mít MŮŽEŠ. Limit je do 2,0. Problém nastal ale v tom, že mám astigmatismus (= špatné zakřivení rohovky - tzv. cylindry) a to mít nesmíš (můžeš jen opravdu malé číslo, protže téměř nikdo nemá nulu). Tím mé snažení skončilo. Ihned po příchodu domů jsem sedl k počítači a zaal se zajímat o laserové operace. V průměru 15 000,- na oko. Nebyl by to snad neřešitelný problém, ale kdo mi zaručíá, že když mi to spraví, nebude mi už nic jiného bránit k vysněnému povolání. Ti zmiňovaní mladí fírové říkali, že třeba ještě koukáš do takových dlouhých válců a na konci máš nějaký hranoly nebo jak to popsat a ty je máš srovnat tak, aby byly vedle sebe. Na ušním tě zavřou to absolutně odhlučněné místnosti a pouštějí ti tam nějaký tóny. Samozřejmě TÉMĚŘ neslyšitelné. Musíš se prý hodně soustředit a jeden fíra tam tak seděl, doktorka mu to tam pouštěla a on nic. Po chvilce se ho zeptala "slyšíte něco" a on jí odpověděl, to už mám mačkat to tlačítko? (mačkáš ho, když něco slyšíš). Psychotesty - začínáš od hovadin, končíš v extrémech. Jdeš i k Psychiatrovi. Bavíte se o všem možným. Už si nepamatuju příklady. A napadl mě barvocit. Ten musíš mít absolutně v pořádku.

Tento příspěvěk je směřovaný nejen Alcaponemu. Nechci tím také nikoho odstrašovat, pouze chci jen naznačit, jak se věci mají. Každému, kdo neví, jak na tom je doporučuji ať si to co nejdříve zjistí. Opravdu se Vám uleví jako mě po několika letech. Dá se s tím smířit, koníček je to úžasný, ale v dnešní době to mít jako povinnost není moc příjemné a také že to časem přestane bavit. Samotné ježdění si myslím že nikdy, ale ty okolnosti brzy - nástupy... Třeba milovníci Bardotek a Brejlovců jako já si za pár let zajezdí asi už jen v MsTS. Ne že by vymizely tyto lokomotivy úplně, ale zvuky našich oblíbených 6-ti a 12-ti válců pomalu utichají.

A na závěr motto:
Nejhezčí pohled na svět je ze stanoviště lokomotivy!

Prosimte mohl zeptat jen u jake doktorky ses ptal? v jakem meste :D protoze pry jak ktery doktor snese bryle :D ja si myslim ze doktorka, ktera spolupracuje s nasi skolou a prohlizi budouci firy v Decine bude zrejme o trochu raznejsi :D:D:D tak abych tam neprisel se zeptat a uz by semnou otvirala dvere se slovy:,,Nekdy v pristim zivote byt strojvedouci muzes":-/:) diky za odpoved

Tomas Lee napsal:
Zrovna o víkendu mi kamarád hlásil že na rychlíku z Pardubic na zácviku žena a že příjezd i odjezd ze stanice líp jak někteří fírové. Pokud to zvládne budiž ji to přáno. Ale na druhou stranu si myslím, že musí nějaké vlastnosti kompenzovat jinak. Příklad: přítelkyně jezdí autem dobře, stejně dlouho jako já a poměrně často. Ale zatím co já jezdím uvolněně a v klidu a přitom dokážu předvídat a udržovat pozornost, ona jezdí bezpečně, ale jezdí v křeči. V kritických situácích také jedná jinak a to si dost dobře nedokážu představit na kolejích. Nedávno byla v tv reportáž o holce co se učí automechanikem, když jsem viděl jak drží kladivo a bouchá do náboje kola šel mi mráz po zádech. Sama přiznala, že ji musejí kolegové občas pomáhat, protože na něco nemá sílu. Jak budou tyhle ženy třeba hlásit na dílně poruchu?

Ahoj hele nic proti holkám na mašinách v rakousku jezdí normálně a fakt jim to i za rajčákem sluší , v kurzu jsme měli jednu slečnu , ale zajímalo by ,mne jak to budou řešít třeba s malou potřebou na Bangli... :D

A co třeba jak to bude dělat s dětma? To je při cestě do/z školy nabere na mašinu, kde jim podepíše úkoly apod.?

Bude to dělat stejně jako další mraky ženských co dělají v nepřetržitém provozu viz výpravčí, vlakvedoucí atd.

Vrbam napsal:
Výpravka je ale na jednom fleku a nejezdí po celý ČR.

A co vlakvedoucí, jak psal Šnek. Těch jezdí dost a taky mají turnusové šichty. Podle mne je to jen předsudek, že žena nemůže být strojvedoucí. Jen se podívej co jich jezdí po Praze tramvajemi a nejezdí, až na nepatrné výjimky, hůř než muži.

Matýsek napsal:
Vrbam napsal:

A co vlakvedoucí, jak psal Šnek. Těch jezdí dost a taky mají turnusové šichty. Podle mne je to jen předsudek, že žena nemůže být strojvedoucí. Jen se podívej co jich jezdí po Praze tramvajemi a nejezdí, až na nepatrné výjimky, hůř než muži.

Další díl jeden o voze a druhý o koze. Tramvajačka je taky na jednom místě. O tom jestli jezdí líp či hůř tu není ani slovo. Bavíme se o tom, jak třeba zabezpečí děti a tak, pochybuju že si najme chůvu nebo hospodyni.

Chlap zůstane sedět doma, na prdeli. A problém je vyřešen:cool:

Aspoň může hlídat dětičky, spravovat věcičky a do MSTS nemusí tvořit po nocích, ale po obědě, kdy nejmenší děti pošle chrnět a větší ještě budou ve škole.:D

Vrbam napsal:
Matýsek napsal:
Vrbam napsal:

Další díl jeden o voze a druhý o koze. Tramvajačka je taky na jednom místě. O tom jestli jezdí líp či hůř tu není ani slovo.

To jsem nevěděl, že ta tramvaj je celou šichtu jen na jednom místě.:cool:
Vrbam napsal:
Bavíme se o tom, jak třeba zabezpečí děti a tak, pochybuju že si najme chůvu nebo hospodyni.
Myslíš, že v jiných profesích toto řešit nemusí?:?:

Těch profesí je víc, třeba u jízdy jsou to vlakvedoucí a průvodčí. U nich nemůžeš říct, že jsou v jednom městě a najedou pár kilometrů. Jezdí turnus jako muži a nikdo se jich neptá jak zabezpečí děti.

Back
Nahoře