Strojvedoucí

Zajakávanie ako také by nemalo vadiť. Ide o to, akú to má súvislosť s psychikou, ale to si oni overia na psychotestoch.

No s tými okuliarmi neviem. Mám pocit, že pri vstupnej prehliadke nemôžeš mať okuliare, teda musís mať zmyslovú skupinu 1. Ale 100-percentne to neviem potvrdiť, ja som toto nemusel riešiť.

Vdaka, s tym zajakavnim je to take, ze sa zajakavam len niekedy a niekedy sa mi to stane ked som nervozny, ale to len obcas, uz som sa to naucil ovladat, to asi bude vadit co?
Ved uvidime, pojdem sa opytat k nam na stanicu, dufam ze sa to podari.
Este raz dakujem.

Také jde ještě o to, zda projdeš přes EEG. U tohoto vstupního vyšetření jsou dost přísní a nemilosrdní. Já včera neprošel. Moje EEG nevyhovuje na práci v paragrafu 1a. No nic, zklamání a zase zklamání...

Málokto prejde na prvý krát cez EEG. Treba tam byť maximálne kludný, odpočinutý a najedený, skrátka v absolútnej pohode. Treba ísť ešte raz, ja som tiež prešiel na druhý krát.

Vdaka, este som zabudol napisat, ze som mal operovane jedno oko ked som mal 12 rokov a to kvoli tomu, ze som odmalicka skulil, odvtedy uz neskulim, neviem ci to nebude vadit.
A s tou prehliadkou to je vlastne ako? Mozem ist aj svojmu doktorovi, alebo treba az potom ked sa budem uchadzat o tu pracu rusnovodica.
Lebo este som sa u nas v sali nebol opytat na stanici, zatial na to nebol cas.

Choď do depa za prednostom. Ak berú ľudí, tak od teba bude chcieť asi životopis, žiadosť a maturitné vysvedčenie. Potom ťa on pošle za železničnou lekárkou a ona ťa potom pošle na jednotlivé vyšetrenia. Kým to všetko povybavuješ, tak sa dosť nabeháš. Ja som bol 3x v BA na vlastné náklady a to som ešte ani nevedel, či ma vezmú.

Jenže mně paní doktorka sdělila, že mě již s tímto nálezem nikdy nevezmou, že už nemůžu dělat druhé kolo.Že prý pro běžný život je vše ok, ale s tímto nálezem nemůžu vykonávat pargraf 1a. Že prý tam hrozí sice minimální riziko, ale prostě hrozí. Že když bych byl pak třeba v turnuse a měl nepravidelné nástupy, z toho za sebou 2x noční, či si pořádně před službou neodpočinul a do toho plné soustředění a stres mohl bych dostat nějaký záchvat. Třeba za 10 let, za 20 či 30let. Za sebou bych pak měl 500 lidí... Chtěl jsem jít třeba za půl roku znovu na EEG, ale doktorka řekla že s tímto "nálezem" již nemůžu. Bylo by to zbytečné dělat znovu, protože by se to tam prý objevilo. Samozřejmě doktorce věřím, že se nespletla, tak si již pomalu zvykám na tento verdikt. Člověk se stejně v životě smíří se vším ... :(. Třeba ještě můžu být rád že mě vlastně dopředu varovala... V base na Pankráci by mě pak spitování svědomí, že jsem projel v momentální fyzické indispozici třeba klacek a poslal vlak někam, bylo zbytečné :oops:

Dráčik napsal:
Málokto prejde na prvý krát cez EEG. Treba tam byť maximálne kludný, odpočinutý a najedený, skrátka v absolútnej pohode. Treba ísť ešte raz, ja som tiež prešiel na druhý krát.

Naposled editoval moderátor:
Ivan.ps napsal:
Choď do depa za prednostom. Ak berú ľudí, tak od teba bude chcieť asi životopis, žiadosť a maturitné vysvedčenie. Potom ťa on pošle za železničnou lekárkou a ona ťa potom pošle na jednotlivé vyšetrenia. Kým to všetko povybavuješ, tak sa dosť nabeháš. Ja som bol 3x v BA na vlastné náklady a to som ešte ani nevedel, či ma vezmú.

Vdaka za radu Ivan, takze budem musiet ist do Bratislavy. Neva aspon sa preveziem :D

IceMcLaren napsal:
Ivan.ps napsal:

Vdaka za radu Ivan, takze budem musiet ist do Bratislavy. Neva aspon sa preveziem :D
Tak dnes jsem byl na té vstupní prohlídce a mam pro tebe dobrou a špatnou zprávu :D ta dobrá je, že brýle můžeš mít. Ptal jsem se jak to s brýlemi je a doktorka mi odpověděla, že dříve strojvedoucí brýle mít nesměl, ale nyní fíra brýle mít může, bohužel mi neřekla, do kolika dioptrií. Ta špatná je, že nesmíš mít vysoký tlak :D samozřejmě vysoký tlak jsme měl já :D ale když nahlédla do karty od mého lékaře, tak odpověděla, že je vše v pořádku a řekla mi že jsme přizpůsobilý, nyní musím akorát navštívit ušního lékaře a zajít za svým doktorem a párkrát změřit tlak, jinak je to v pořádku :) Takže snad jsem tě nyní uklidnil. Já měl tu stejnou otázku s brýlemi tak měsíc zpátky a nikdo mi neodpověděl. Tak ty snad už můžeš být o něco klidnější :) Kontrolují: sluch, cukr, zrak a ptají se na nemoci, které jsi měl (operace) a také na nemoce, které mají případně tvý rodiče. To je zhruba všechno :) Můžu ti říct, že jsem se opravdu bál, ale mám docela prima doktorku :D. Celá proghlídka trvá 15 min, ale to čekání asi hodinu a pul :D:D

Vdaka, vdaka ;);) tak to si mal ukludnil, pretoze ja nemam vysoky tlak,ja mavam sem tam nizky, ale to je v pohode. Tak najblizsia cesta do Bratislavy bude aj do depa v , ak ho najdem :D :D :D

Este raz dakujem :cool: :cool: :cool:

A takto tě kontrolovaly u slovenských drah nebo ČD? U ČD kontrolují ve vstuní prohlídce:

1) Cukr
2)tlak
3)oční (perif.vidění, šeroslepost,barvocit,měří cilindry a čtení na dálku)
4) ušní + audio
5)EKG
6)Neurologie
7)EEG
8)psycholog
9)psichiatr
10)psychotesty

Toto kdo projde, tak je nadčlověk :)

Takhle já jsem v prvním ročníku. Tyto testy jsou jako 2. kolo výběrového řízení do stipendijního programu ČéDés. Psychotesty a ostatní budu dělat v dalších ročnících (zřejmě). Ale nyní mi dělali pouze to co jsem napsal.

Poslchni, strach z toho mít nemusíš, když jsem tím prošel já...
Psychotesty a psychologický vyšetření je totální pakárna, ale nic těžkýho. Hlavně jim tam lži přesvědčivě :-)

strojvedoucí....co dál

Zdravím:-)
Nyní mám po matuře na SPŠ škole - strojírenství a výpočetní technika a nyní stojím před otázkou (co dál):
Vybral jsem si možnost:
Strojvedoucí: co budu potřebovat( řidičák na drážní vozidla atd) prostě vše:-). Chci si udělat ucelený názor na tuto profesi než se do něčeho dále pustím:-) Díky za vaše nápady a postřehy...

Pozn.moderátora: Spojeno s tímto tématem, pokud si ho dobře pročteš, najdeš tady odpovědi skoro na všechno.

Zdravím, chci se zeptat na jednu věc. Který ze strojvedoucích je na tom "lépe", nebo je to stejné? Ten od ČD nebo ČDC? Slyšel jsem, že cargo fírové berou o něco větší plat...

Dominik napsal:
Zdravím, chci se zeptat na jednu věc. Který ze strojvedoucích je na tom "lépe", nebo je to stejné? Ten od ČD nebo ČDC? Slyšel jsem, že cargo fírové berou o něco větší plat...

Zdravím,
co jsem slyšel od agentury JPP,máme prý jakousi ekonomickou krizi a tak se toho u ČDC a.s. nevozí tolik,co se vozilo do loňského listopadu.Proto je nadbytek cca.80 strojvedoucích a tak se jich asi moc nepříjímá.Tedy alespoň v MS kraji.
Zato u "matky" ČD a.s. to je prý jiná.;)

David

Dominik napsal:

Já jelikož jsem student a studuji na partnerské škole, která spolupracuje s Českými drahami, tak jsem dal přednost ČD. Nabídla nám stipendium a řadu výhod, vcelku dobrý nástupní plat a hlavně pracovní místo. Cargo sice nebízí prý stipendium také, ale jako by o nás nejevili vůbec žádný zájem, takže u ČDC nevím, ale České dráhy mě natchli jak se k nám chovají....zrovna zítra jdu k drážní doktorce dát poslední požadované lékařské zprávy, které jsou potřeba abych složil vstupní lékařskou prohlídku..

Dioptrie a strojvedoucí

Ahoj, tak podle tohodle příspěvku http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1502285 se některým z nás blýská na lepší časy. Vyhláška se změní v souladu s evropskou legislativou, aby to bylo všude stejný. A dioptrie by měly být v toleranci až na -8 do dálky.

Podrobnosti zde http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/B8AB8EFD-2E11-420D-AF39-9F08D61D1FB6/0/32007L0059strojvedouci.pdf Strana 17, příloha III, čl. 1.2.

Dále je předpoklad, že požadavky na fíru budou sjednoceny s požadavky na zdravotní způsobilost řidičů silničních motorových vozidel, stanovených vyhláškou č. 277/2004 Sb., o stanovení zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel.

V některých pasážích jsem citoval příspěvky 82 a 83 uživatele Pan gogo na K-Reportu.

Tak uvidíme, jak to všechno nakonec dopadne.

Dneska jsem byl s kámošem na osobním oddělení v Olomouci , byl si podat žádost na strojvedoucího.
A bylo mu zděleno že mají nadstav, 80 uchazečů,, a že si je pozvou na osobní pohovor a budou si vybírat.
A rozhodnutí má očekávat v lednu 2010

Howky: zkus v Praze. Tam by to mělo snad jít. Dneska je velký problém sehnat práci v místě bydliště.

Back
Nahoře