Tak jsem si v poledne nainstaloval tu reedici MsTS a ............ v 16:30 opět odinstaloval. Jsem rozmrzelý, naštvaný a zklamaný.
Po instalaci vše OK. Projel jsem se nějakým motorákem po japonské trati, naučil se používat tl. 1, 2, 3, 4, 5, různé přibližování, ovládání apod. Panovala dobrá nálada.
Pak jsem si nainstaloval Trainupdate, a také češtinu. Vše OK. .........a pak to začalo.
Přemýšlel jsemo Xtrainz (či jak se to přesně jmenuje). Ale bylo dilema. Všude čtu, že nějaké trati nebudu moci používat. nechápu. Pak jsem si nainstaloval bin6.1. I zde jsem přesně nevěděl, zda tak mám učinit. Byl jsem opět upzorňován, že něco fungovat nebude, a něco ano. Také nechápu. Já jsem zvyklý z TRS stahovat modely i objekty z celého světa bez omezení, že mi něco nepůjde, a něco jo. Jen tak ze zvědavosti jsem se minulé dny poohlížel po objektech do MsTS. Oproti TRS je to bída. V TRS jsou toho miliony. A je to kompatibilní - není potřeba instalovat nějaké "biny", "update", "Xtrainzy", a co já vím, co ještě.
No, dorazilo mě toto: Tax zde modeluje předválečné loko. Logicky jsem navštívil jeho stránky a pokusně nainstaloval motoráček, ten, co je zatím v červené barvě. Stáhl jsem vše, i kabinu, i zvuky. Nainstaloval, vše se dostalo tam, kam mělo.
A pak spustil hru. Bylo to hezké přes tl. 2, 3, 4, 5. Krásně jsem si ho přibližoval, koukal z boku, on pěkně vrněl, ................jenom nějak nereagoval na tl. 1. Seděl jsem defacto na kolejích na nádraží, nikoli v kabině a tudíž jsem neměl před sebou pult. Takže jsem se nerozjel.
Asi bude zase potřeba nainstalovat nějaký doplněk. Tož, to mě dorazilo.
Lidi, vždyť to je jedna hra, jedna verze. proč to nejde sjednotit, jako u jiných her. Hra má sloužit k odreagování, k zábavě, .............
A to jsem se vůbec nedostal k stavbě své trati, tak, jak to běžně a jednoduše dělám v TRS. Předpokládám, že i zde, u MsTS, bude "milion" problémů a zase bude potřeba něco nainstalovat a odinstalovat.
Mýma rukama prošlo opravdu hodně her i simulátorů - těch především. Ať automobilové, tak starší letecké. Zábavné hry od Accolaide ani nepočítám. Začínal jsem kdysi na DOSovském Werwolfovi.
Ale tak neujednocenou hru, jako se mi zatím jeví MsTS, jsem v rukou ještě neměl.
Možná si ji příští týden opět nainstaluji a více se do ní zahloubám. Problém je v tom, že já fakt nemám tolik volného času.