MSTS očima Trainzáka (a naopak?)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Miran napsal:
Slova "jeden motoráček od Taxe" jsou k ničemu. Je třeba napsat přesně o jaký model se jedná. Spousta modelů používá sdílené kabiny od jiného stroje a pokud nemáš tuto kabinu nainstalovanou tak to holt nepojede.
Zkus si z mých stánek stáhnout žabotlamu 451031 a 452017. Pokud nainstaluješ dříve 452017 tak ti taky nepojede, protože používá společné věci od 451031 (kabinu a zvuky).

Mirku, jenže tady je problém u Taxe - má tam chybku v cvf souboru - on si totiž vytvořil vlastní adresář pro cab na M.242.0, kde má i ace z 830 a vlastní cvf soubor. No a právě v tom cvf souboru se mylně odkazuje na ace z té 830 v cab830 a ne v cabm242-0.
Chyba se samozřejmě neprojeví, pokud máš stažený cab na řadu 830.

Taxovi jsem už o tom psal, ať si to ověří a případně opraví.

Churchill napsal:
Aha. Tak tomu rozumím.
No, já mám od něj ten poslední motoráček, co byl ještě včera ke ztažení v červené barvě. A právě i k tomu byl ke stažení extra soubor cab a extra soubor sound. Takže by to, teoreticky, nemělo být s ničím sdílené. Ale také může, samozřejmě.
No, já do 19:00 nic dnes nevyzkouším, jsem v práci. Ale zkusím tedy nainstalovat všechny kabiny, co jsou u Taxe k mání.

Úprava spočívá v jednom :

v MSTS v adresáři .\Trains\Trainset\common.cab\cabm242-0 si najdi soubor m242-0.cvf, otevři v notepadu a všechny výskyty řetězce cab830 zaměň za cabm242-0. Pro jistotu Ti posílám ten opravený cvf mailem, než to Tax oficiálně opraví.

P.S.: U taxe na webu cab na 830 nenajdeš, takže tebou zmiňovaný postup by nezabral....

Tohle je typický příklad toho, že se má dodržovat jednotné značení a jednotná úprava struktury Trainsetu. Pak se i minimalizují překlepy a další chybování.
Opět bych dotyčnému nabídnul své instalační DVD, které se bez problémů plně funkčně nainstaluje, ale bohužel Taxova a Pikkova historická vozidla, až na starší vyjímky v BP nejsou.

Churchill napsal:
........ Chyba se samozřejmě neprojeví, pokud máš stažený cab na řadu 830.
Takže, když si stáhnu cab pro 830 a potom cab od toho motoráčku, tak to bude fungovat. Říkám to správně?
Ano, tím se chyba "opraví". Opraví v uvozovkách mám proto, protože si myslím, že to není oprava v pravém slova smyslu a že to Tax měl v úmyslu řešit tak, jak jsem napsal....ostatně počkáme si, co na to autor...

Zbyněk Šemora napsal:
Tohle je typický příklad toho, že se má dodržovat jednotné značení a jednotná úprava struktury Trainsetu. Pak se i minimalizují překlepy a další chybování.
Opět bych dotyčnému nabídnul své instalační DVD, které se bez problémů plně funkčně nainstaluje, ale bohužel Taxova a Pikkova historická vozidla, až na starší vyjímky v BP nejsou.
Zbyňku, tohle není o jednotnosti značení - tady je chyba úplně někde jinde

Martens napsal:
Mirku, jenže tady je problém u Taxe - má tam chybku v cvf souboru - on si totiž vytvořil vlastní adresář pro cab na M.242.0, kde má i ace z 830 a vlastní cvf soubor. No a právě v tom cvf souboru se mylně odkazuje na ace z té 830 v cab830 a ne v cabm242-0.
Chyba se samozřejmě neprojeví, pokud máš stažený cab na řadu 830.

Taxovi jsem už o tom psal, ať si to ověří a případně opraví.

Jo, já už jsem na to taky přišel, ale byl jsi rychlejší......

v MSTS v adresáři .\Trains\Trainset\common.cab\cabm242-0 si najdi soubor m242-0.cvf, otevři v notepadu a všechny výskyty řetězce cab830 zaměň za cabm242-0. Pro jistotu Ti posílám ten opravený cvf mailem, než to Tax oficiálně opraví.
Díky moc :wink:

Tvojí "flintu" jsem ještě do žita nezahodil :)
Jenom otázečka: Když si do tvé mapy potom nainstaluji historická vozidla od Taxe a Pikku, budou tam bezproblémově jezdit? Jestli ano, můžeš si udělat "zářez na pažbě" :) :wink:

Zbyněk Šemora napsal:

Zde asi vznikl problém ohledně několikanásobného zkoušení jaká kabina je vlastně nejlepší. Nakonec se v tom množství odkazů a variant člověk utopí, znám to moc dobře, největším zoufalstvím mě před release naplní pokus sladit to tak, aby všechno chodilo jak má pokud možno co nejvíce uživatelům (s tím, že to nebude chodit všem jsem se již smířil).

Naposled editoval moderátor:
Churchill napsal:
Jenom otázečka: Když si do tvé mapy potom nainstaluji historická vozidla od Taxe a Pikku, budou tam bezproblémově jezdit? Jestli ano, můžeš si udělat "zářez na pažbě" :) :wink:

V MSTS se nepoužívá výraz "mapa" ale trať, a je úplně jedno kde jaký model jezdí, pouze se rozlišuje ektrifikovaná a neelektrifikovaná trať. Žadný model není svázán s konkrétní tratí a naopak.

Churchill napsal:
Díky moc :wink:

Je vidět, že jsi načichlý Trainzem - v MSTS se do žádné mapy nic neinstaluje, jen se přidají vozidla do Trainsetu a je nutné sestavit soupravu pomocí ConBuilderu nebo Activity Editoru. tato vozidla se pak mohou použít na jakékoli trati v MSTS. Zkus číst readme, nebo mi napiš, co jsem napsal špatně v readme a čemu nerozumíš, to by bylo, aby ses konečně nesvezl a nebyl spokojený

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Zbyňku, tohle není o jednotnosti značení - tady je chyba úplně někde jinde
Pikku to dál vysvětlil, jedná se o to, kdyby jako finál bylo něco typizované, tak žádná pracovní verze se nemůže vypustit s překlepem. Když normy nejsou, tak i autor se zapomene, kam to má z engu vlastně nasměrované, což se v tomto případě zřejmě stalo.

Zkus číst readme, nebo mi napiš, co jsem napsal špatně v readme a čemu nerozumíš, to by bylo, aby ses konečně nesvezl a nebyl spokojený
Na to je zatím brzo. :) Zatím tam ty vagónky musím nacpat a oživit to. Zatím na originálních tratí od výrobce MsTS.

Churchill napsal:
Zkus číst readme, nebo mi napiš, co jsem napsal špatně v readme a čemu nerozumíš, to by bylo, aby ses konečně nesvezl a nebyl spokojený
Na to je zatím brzo. :) Zatím tam ty vagónky musím nacpat a oživit to. Zatím na originálních tratí od výrobce MsTS.

Ano, to je rozumné - vozidla jsou jednoduchá a snad i navzájem kompatibilní. Až začneš přidávat tratě s XTracks, bez XTracks, s navzájem nekompatibilními versemi XTracks nebo s BP_XTracks tak to teprve zažiješ dobrodružství. ALe budeš odměněn skvělým poježděním v originálním čs. prostředí se vším všudy a zaplněným hardiskem.

Martens napsal:
Na webe je opravený jednak celý inštalátor pre cabview, jednak opravný patch, ktorý nahraje len opravený súbor m242-0.cvf pre tých, ktorí už majú cabviev stiahnutý.

Zbyněk Šemora napsal:
Pikku to dál vysvětlil, jedná se o to, kdyby jako finál bylo něco typizované, tak žádná pracovní verze se nemůže vypustit s překlepem. Když normy nejsou, tak i autor se zapomene, kam to má z engu vlastně nasměrované, což se v tomto případě zřejmě stalo.
Zbyňku, v engu to bolo smerované dobre. Jedine priamo v *.cvf. som zabudol upraviť cesty. S typizáciou ani zjednocovaním názvov súborov a adresárov v trainsete to nemá nič spoločné. Netreba hľadať chybu tam, kde nie je.
Jedná sa o obyčajnú prachsprostú nepozornosť. Keby som nepoužil "typizovanú" kabínu z rady 830, ktorú som už mal inštalovanú, chybu by som zbadal okamžite, takisto aj betatesteri. Nový adresár s cabviewom pre M242.0 s vlastným *.cvf súborom bol vytvorený preto, aby po vytvorení "typizovanej" kabíny pre predvojnové dieselelektrické vozy, na ktorej s Martensom pomaly pracujeme už nebolo treba robiť zásahy do *.eng súborov modelov.

Taxi, mám ještě otázečku.
U modelů M234 a M264 není download cab, ani eng. Je to tedy zakomponováno v tom download souboru, který k těmto vozům je? nemusím nikde shánět extra downloady pro cab a eng.

Churchill napsal:
Taxi, mám ještě otázečku.
U modelů M234 a M264 není download cab, ani eng. Je to tedy zakomponováno v tom download souboru, který k těmto vozům je? nemusím nikde shánět extra downloady pro cab a eng.
U M234.0 aj M264.0 sú zatiaľ použité unifikované zvuky a cabview pre radu 830 z trainsetu pre trať BP, takže to si stiahneš zo stránky http://www.semora.cz/msts/download.htm
Zvuky pre obe rady sú pripravené nové, na cabview sa pracuje ( bude spoločný pre všetky dieselelektrické vozy z tridsiatych rokov ), až to bude aktuálne, zverejním updaty

Back
Nahoře