Ladění zssk 350

A lze nastavit to co popisuješ? - napřed se má snížit výkon/tažná síla, až se chytí, tak začít sypat a poté můžeš naložit větší sílu. Víš, abych byl opravdu nucen jít s výkonem dolů, protože jak jsem psal, po stisku písku mohu jít rovnou nahoru.

Zdeněk Itterheim napsal:
A lze nastavit to co popisuješ? - napřed se má snížit výkon/tažná síla, až se chytí, tak začít sypat a poté můžeš naložit větší sílu. Víš, abych byl opravdu nucen jít s výkonem dolů, protože jak jsem psal, po stisku písku mohu jít rovnou nahoru.
To, co jsem popsal je podle reálu správný postup. Pokud uděláš takovou "lumpárnu", co popisuješ ty, tak je nebezpečí poškození obručí kol - na jízdní ploše se vybrousí podélné hluboké vrypy a to není žádoucí.
Dotaz na to, jestli to jde nastavit je divný. Udělat to musíš ty jako strojvedoucí. Zatím jsme ještě neodhalili v msts funkci, která by automaticky snižovala výkon při zapůsobení skluzové ochrany jako mají realloko 2.generace a vyšší. Namísto toho je v msts implementována fce antislip, takže mašina s tímto v eng aktivním prvkem neklouže.

porad mam s touto lokomotivou problem s jizdou jedu třeba 100 a chci zrychlit na 120 dam vykon na 50 ale lokomotiva nezabírá a rychlost klesá.co je s tím?

klimi napsal:
porad mam s touto lokomotivou problem s jizdou jedu třeba 100 a chci zrychlit na 120 dam vykon na 50 ale lokomotiva nezabírá a rychlost klesá.co je s tím?
Zřejmě došlo k zásahu nějakého monitoru ( nadproud,překročená rychlost ), sjeď do 0,pohni směrovou pákou do 0 a znovu do P a jede.

Skluz při brzdění

Za počasí zima/sníh se mi stalo, že při prudším brzdění a za použití dynamické brzdy také došlo k prokluzu kol. Tak je to jistě správně, že. Avšak i při 100% brzdění jen lokomotivní brzdou např. při strojové jízdě jsem se do prokluzu (spíš skluzu) kol nedostal. Dá se tento parametr nastavit zvlášť?

Re: Skluz při brzdění

Kontra napsal:
Za počasí zima/sníh se mi stalo, že při prudším brzdění a za použití dynamické brzdy také došlo k prokluzu kol. Tak je to jistě správně, že. Avšak i při 100% brzdění jen lokomotivní brzdou např. při strojové jízdě jsem se do prokluzu (spíš skluzu) kol nedostal. Dá se tento parametr nastavit zvlášť?
Max brzdící sílu lze nastavit v parametru MaxBrakeForce ( xxkN ) (odpovídá nápisu na skříni vozidla) a tomu odpovídající tlak brzdových válců BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce ( xx )v jednotkách psi. Zrovna 350 je pneumaticky velmi špatně obrzděná a při jízdě samotné lokomotivy má určitá rychlostní omezení (nyní snad jen při poruše EDB, dříve měla omezení vždy).

mám dotaz: ve složce cab350 se mi objevil nový .ace soubor 350_mirel_bezprenosu.ace (zrejme z aktualizece trainsetu) ale v cvf souborech o nem neni ani zminka, a tak se ptam k cemu ten soubor tam je??

fíííííra napsal:
mám dotaz: ve složce cab350 se mi objevil nový .ace soubor 350_mirel_bezprenosu.ace (zrejme z aktualizece trainsetu) ale v cvf souborech o nem neni ani zminka, a tak se ptam k cemu ten soubor tam je??

Tak to by mne zajímalo, odkud se to tam vzalo, protože tohle je pouze vývojová verze, kterou jsem posílal testovací skupině pro 350.....

Ale abych Ti odpověděl - chceme rozchodit i mezikruží kolem ciferniku rychloměru MIREL v závislosti na návěštěné rychlosti.....

Ad Martens: ja sem si rikal ze to bude neco s timhle, ale furt mi neslo dohromady jak se to ma udelat..., takze je tam navic

Tak je to opravdu z aktualizace trainsetu z 20.11.2006

Martens napsal:
fíííííra napsal:
Tak to by mne zajímalo, odkud se to tam vzalo, protože tohle je pouze vývojová verze, kterou jsem posílal testovací skupině pro 350.....
Ale abych Ti odpověděl - chceme rozchodit i mezikruží kolem ciferniku rychloměru MIREL v závislosti na návěštěné rychlosti.....
fíííííra napsal:
Ad Martens: ja sem si rikal ze to bude neco s timhle, ale furt mi neslo dohromady jak se to ma udelat..., takze je tam navic
Tak je to opravdu z aktualizace trainsetu z 20.11.2006
A pak se může "někdo" vztekat, když nadhodím výraz "rychlokvaška"... !
Aspoň někteří určitě vědí, na co narážím. Bohužel se má slova opět potvrdila.

Poprosím vás všetkých o pomoc, už to Pavlík rozoberal... po nainštalovaní BIN 1.6.1 a najnovšieho update-u od p. Šemoru mi nezobrazuje akýkoľvek consist s gorilou v úprave Boba a Ppoolla. Jediná gorila, ktorá mi funguje, je tá "stará", kde nie je krokovací kontrolér. (snáď som sa vyjadril správne) :eek: V príspevkoch, ktoré sa tomuto venovali, som sa nedozvedel veľa, bo nadefinovaný súbor .s mám dobre... Ďakujem vopred za trpezlivosť a odpoveď. :roll:

Naposled editoval moderátor:
Gorilám se měnilo značení engů. Zkus udělat nový consist s gorilou v novém značení, případně upravit starý consist a mělo by to jet.

Kank napsal:
Gorilám se měnilo značení engů. Zkus udělat nový consist s gorilou v novém značení, případně upravit starý consist a mělo by to jet.

Hm, ani jedna z možností nefunguje. Avšak v adresári mám dva typy engov, jeden starý, ktorého značenie je napr. 350001.eng a potom novy zssk_350001.eng. Môže toto spôsobovať problém? Asi ťažko... "nové" gorily mi prosto MSTS neberie...

MichailusB napsal:
Kank napsal:

Hm, ani jedna z možností nefunguje. Avšak v adresári mám dva typy engov, jeden starý, ktorého značenie je napr. 350001.eng a potom novy zssk_350001.eng. Môže toto spôsobovať problém? Asi ťažko... "nové" gorily mi prosto MSTS neberie...

No a co máš uvedení v příslušném consistu?

Takto - v ConBuilder mi ponúka vždy dve gorily, jednu s výkonom 4000 kW, to je tá nová a jednu s výkonom 4200 kW, čo je tá stará. Pozrel som v .engoch, tak je aj v nich určené. Čiže mám vždy na výber "dve" 001ky, 005ky, 011ky atd. V consiste, v ktorom je použitá gorila s výkonom 4200 kW (čiže starý .eng), tá mi funguje. Avšak akonáhle do akéhokoľvek consistu (či už novo založeného alebo editujem niektorý zaručene fungujúci) vložím 4000 kW 350ku, consist mi zmizne z ponuky Train Store. :?

No ... to vidím na zlé použitie train store ... tam je čosi také, že obnova indexových súborov, je to v menu hore ... Train Store proste nevie, že taká mašina v MsTS je

Doporučuji odsunout/smazat staré eng soubory pryč z aktuálního adresáře. Pokud používáš TS tak si musíš projít i jeho odkládací adresáře.
Pak si projdi trainset v CB - otestuj zda máš vše tam kde má být (je to pžístupné) u těch 350, poupravuj si staré consisty na nové značení a mělo by to fungovat bezproblémů.
Pokud ale bude v CB něco u těch 350 chybět tak je nutné vědět co - napsat to sem.

Staré .engy som presunul, aj z odkladacích adresárov TS. Výsledok - už mi nezobrazovalo ku gorilám žiadne súpravy. Takisto som všetky súpravy, ktoré mali "novú" gorilu na čele testoval v ConBuilderi, žiadnu chybu nenašlo. Nerozumiem tomu už... :(

MichailusB napsal:
Staré .engy som presunul, aj z odkladacích adresárov TS. Výsledok - už mi nezobrazovalo ku gorilám žiadne súpravy. Takisto som všetky súpravy, ktoré mali "novú" gorilu na čele testoval v ConBuilderi, žiadnu chybu nenašlo. Nerozumiem tomu už... :(
Zkus si vytvořit nový *.con v editoru úloh msts namísto externího prográmku. Mi to taky blblo z externích a při tvorbě v editoru úloh msts to bylo bez problému. Nakonec jsem našel v patřičném *.con položku Serial ( 2 ), třebaže tam mělo být Serial ( 1 ). Odkud se tam ta 2 místo 1 vzala, to netuším. Žádná utilitka není 100%ní.
Problém taky je, pokud mají 2.eng stejnou položku "Name".

Back
Nahoře