bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Nic proti úpravě Boba 57, je to přehlednější, ale před touto úpravou se eng choval korektně i v trainstore. Doporučuji do vyřešení problému tyto úpravy nepoužívat a tam , kde jsou problémy, úpravy vrátit zpět.
Jak jsem napsal výše, to, co tady popisuješ jako zdroj problému, není pravda, viz výše. Všechny mnou použité mají stejný formát úpravy. Některé fungují, jiné ne.
Já vidím problém spíše v tom, kterým textovým editorem dotčené lokomotivy při klonování prošly a s jakým kódováním byly uloženy.
A záhada je vyřešena:
pokud je v souboru *.con něco takového
TrainCfg ( 350015
Serial ( 1 )
tak to zlobí, jak je napsáno v postesku.
Pokud se ale *.con opraví na tento tvar
TrainCfg ( "350015"
Name ( "350015" )
Serial ( 1 )
tak je již zobrazení v TS naprosto v pořádku.
Na vině tedy není ani formát *.eng, ale samotný TS, který vyžaduje určité nadstandardy !!
Samotný mstsAE totiž takové *.con sám normálně nevytváří.
Položka Name není tak důležitá jako ty
"uvozovky
".
Ještě zde připomenu často používané chyby, které autoři a ladiči konfiguračních souborů stále opomíjejí a díky nimž mohou mít
některé instalace msts v různých systémech problémy:
příklady směrování v eng nesprávné
Sound ( ..\..\common.snd\sndt478.1002\T478.1002eng.sms )
Sound (../../common.snd/sndt478.1002/T478.1002eng.sms )
Sound("..//..//common.snd//sndt478.1002//T478.1002eng.sms")
zpětná lomítka místo normálních, jednoduchá místo dvojitých, chybějící uvozovky v cestách, chybějící mezery..
správné směrování v eng
Sound ( "..//..//common.snd//sndt478.1002//T478.1002eng.sms" )
Totéž se týká chybějících mezer mezi jménem položky a hodnotou či uvnitř hodnoty
MaxSandingTime(800)
MaxSandingTime ( 800 )
msts sice nezhavaruje s vyhlášením neznámé chyby, ale může se stát, že takovou položku klidně přeskočí a ignoruje.
Některé extérní utility likvidují nadbytečné mezery, ale některé likvidují i mezery nezbytečné, je proto nutné po úpravách pomocí utilit ještě znovu otevřít konfigurovaný soubor v nějakém vyspělejším editoru a opravit odbourané formátování.
opět
příklad nesprávného směrování v cvf
CabViewFile(../../common.cab/cab751/751front.ACE)
správně
CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab751//751front.ACE" )
Není to jen můj výmysl, bylo na to upozorňováno již i Džordžem a toho snad bereme jako kapacitu v oblasti IT.